ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

* Вие имате нещо, което другите не са преживели и с което сте богати – усещането след излекуван болен, усещането след спасен живот

7 април – Ден на здравния работник

ПО ПОВОД 7 април  – Ден на здравния работник, честитя празника на всички троянски лекари, стоматолози, медицински сестри, акушерки, аптекари, лаборанти и администрация, всички вие, които сте ангажирани с опазване здравето на жителите на Троянска община.

ПРЕЗ ГОДИНИТЕ се насъбраха изключително много проблеми в здравеопазването и аз съзнавам, че вие ежедневно сте изправени пред предизвикателствата на дълго продължаващата здравна реформа. Искам да ви уверя, че в лицето на общинското ръководство винаги ще имате един съмишленик и партньор. Имате нашата подкрепа и съдействие, така че на хората да бъде осигурено добро здравно обслужване.

ПОДНАСЯМ своята благодарност и уважение за вашия изпълнен с напрежение делник, за безсънните нощи и стресовите ситуации, за огромната отговорност, която носите. Но вие имате нещо, което другите не са преживели и с което сте богати – усещането след излекуван болен, усещането след спасен живот.

БЪДЕТЕ БЛАГОСЛОВЕНИ и щастливи, защото го заслужавате като хора, които носят най-голямата отговорност за другите и имат най-благородната професия – тази, която буди доверие и съхранява надеждата! Весел празник!

Донка Михайлова,
кмет на община Троян

27 коментара:

GRETA STOQNOVA каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Браво! Страхотно поздравление на Михайлова! Браво на всички, които имат днес празник и които през последните години направиха на луди с тази несвършваща здравна реформа. Поздравявам тези, за които професията на здравен работник е призвание!

Анонимен каза...

№2, това значи ли, че не поздравяваш всички?

Анонимен каза...

В общи линии съм съгласна с №2. Но освен тях и нас - пациентите, направиха на луди. Специално искам да поздравя с празника медицинските сестри, които вече са на изчезване и които в повечето случаи са опората на болните.Весел празник, момичета!

Анонимен каза...

Благодаря, госпожо кмет! Наистна, усещането след като си спасил човешки живот е несравнимо! И то изтрива умората и напрегнатите часове на колебанието, съмнението и страха дали ще успееш.

Анонимен каза...

Честит 7 април на докторите,стоматолозите, медицинските сестри, акушерките, фелдшерите, аптекарите, лаборантите, физиотерапевтите, санитарите - дано не съм изпуснал някой.

Маргарита Генкова каза...

Здравни работници от нашата община, честит празник! На този ден ви пожелават здраве и успехи и се обръщат към вас с "хората в бяло". На този ден ви наричат спасители, заклеват ви да бъдете хуманни, напомнят ви клетвата, която сте дали и задълженията, които имате...Но аз бих ви пожелала днес да се освободите от цялата тежест, която носите, след всички недомислици в здравната реформа.Бих искала да получите уважението и признанието на вашите пациенти! Аз също ще ви пожелая здраве и успехи, но и смелост и достойнство!

Анонимен каза...

Леле какви сладки приказки се леят за тия наште некадърници дато имали днес празник.

Анонимен каза...

Очаквайте масови закривания на фирми заради новата такса смет за туристическите обекти.Поздрвления и пожелания още 2,5г., после адиос Донке.Много хора ще изпищят още тази седмица.С новата такса смет загубиха поне 1000 гласа.

Анонимен каза...

Ама разбира се, ако можем да се правим на хитреци и да минаваме "между капките" и да излизаме сухи - така е най-добре. Хотел с 80-100 легла, плаща 20-30 лева такса смет и има само един съд. Как става така?! Разбира се, че някой ще изпищи.

Анонимен каза...

Хотел с 50 стаи в с.Шипково, с басейн и други екстри да ми плаща такса битови отпадъци за цяла година в размер на 70-80 лева не е ли кощунство. Да му плащат таксата гражданите, айде стига вече са укривали данъци тези хотелиери.

Анонимен каза...

Да сега ще подскочат хотелиерчетата, щото са свикнали нощно време да си изхвърлят боклуците на други места, тъй като не декларират необходимия брой съдове.Всеки прави отпадъци, но не на всеки му се плаща и ето го резултатът.

Анонимен каза...

Къщи за гости в с. Орешак да ми плаща ТБО за цяла година по 5-6 лева не е ли малко неудобно.Сега като са ги подпънали да си плащат за това което трябва започнаха да врякат.

Анонимен каза...

То тъй много лесно някой друг да им плаща таксата за боклука дето го правят.

Анонимен каза...

Наредбата е приета още през ноември и от всички общински съветници, и нека който е бил недобросъвестен - да си носи отговорността. Но тук става реч за нещо друго - днешния ден е да поздравим всички, работещи в системата на здравеопазването в нашата община. Бъдете живи и здрави!

Анонимен каза...


" Леле какви сладки приказки се леят за тия наште некадърници дато имали днес празник. "

Уважаеми анонимен 8-ми ! Наясно ли си,че "наште некадърници" които сега са на изчезване, след някоя и друга година въобще няма да ги има. На този етап в общинска болница и в санаториума работят доста пенсионирани мед. специалисти и лекари, просто защото няма нови постъпления от млади кадри. Статистиката сочи за съжаление, че вече много малко млади хора избират благородната и отговорна професия здравен работник. А повечето от тези, които учат за лекари и други мед. специалисти още след дипломирането си поемат пътя към терминал 1 и 2 на летище София. И с право! Навън те не биват наричани "некадърници", напротив - ценят ги, уважават труда и професионализма им и получават достойно заплащане.

Честит празник на всички колеги здравни работници ! Бъдете здрави и дарявайте здраве!
Мед. специалист

Анонимен каза...

А както вървят нещата,няма да има кого да "лекувате"...сещай се...

Анонимен каза...

Не знам, откъде боравите с тези цифри.На мен за 12 легла ми искат 1000лв на година!!!

Анонимен каза...

Пълни глупости!

Анонимен каза...

Точно тук и сега след поздрава за мед. специалисти, трябва да говорим за таксите на хотелите. Не е ли малко смешно. Тези собстевеници на хотелите си изкарват високи заплати. А една санитарка е с минимална заплата, едва си позволява покриване на ежедневните нужди. Нека уважим всички мед. спезиалисти да ги поздравим. Да им благодарим за всичко което правят за нашето здрави. И нека се научим да уважаваме тези хора. Защото в гр. Троян работят 70% пенсионери мед. сепциалисти. Ако нямаме уважение към тези хора, другите 30% може да отлетят за чужбина или големите градове, където ги уважават, ценят и където ще получат много добро заплащане.
Честит празник. Благодаря ВИ. Бъдете винаги здрави и до нас. Успехи.

Анонимен каза...

Много сте прав №20.
Честит празник на всички мед. специалисти!

Анонимен каза...

"Тези собстевеници на хотелите си изкарват високи заплати. "

Откога собствениците на каквото и да е в България, са на заплата?
И моля, не си мислете,че работещите в хотелите(особено троянските), получават по- високи възнаграждения отколкото санитарките !

Анонимен каза...

до 22:И моля, не си мислете,че работещите в хотелите(особено троянските), получават по- високи възнаграждения отколкото санитарките !
Ами тогава да отиват да работят като санитари..щом парите са същите...там има крещяща нужда от мед.кадри!!!

Анонимен каза...

http://frognews.bg/news_51638/Onkobolnata_Gergana_umria_v_maki_i_bez_lechenie/

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

№22 Ви нищо не сте разбрали. №20 има предвит за собствениците на хотелите. А не за обикновения работник в хотела. Знам днес работодателя т.е. собственика на хотел или на която и да е други фирма не плаща висока заплата. Що се отнася до един работник в хотел не е на много висока заплата. Но ако смята, че мед. работник взема повиче от него, както казва №23 нека отиде един санитар. да работи всичко. Да работи не със здрави хора както в хотел, а с болни хора. Да наблюдава тяхната болка. И тогава ще говорим. Ета заща днес не учат децата ни за мед. сепциалисти. Трудно се влиза в ВМУ, много се учи, плаща се висока цена, А след това не можеш с години наред да си върнеш парите вложени. Работиш, без да те оцени някой и уважи. Това е неблагодарна професия за България, а за Троян никой не я цени. Но когато се разболее някой търси свой познат или близък в МБАЛ или СББАЛ в града ни. Но не помисле, че преди дни го е оплювал и говорил, че е нищо не прави. Мили съграждани помислете без мед. специалисти човек не може. Всичко можеш да си купиш но здраве не. Тези хора в бели премени, могат да ни дарят живот и бъдеще. Ние не можем без тях. Те са нашета необходимост в живота.

Анонимен каза...

А санитарките да отиват да работят по хотелите като камериерки.Нито ще ги бие някой,нито ще се занимават с болни хора (:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |