Послание от пирамидите

(или очерк на един троянец след посещение в Гватемала)

* Думата „човек” на езика на маите означава „вярвай, създавай, действай” * Очаква ли ни апокалипсис? Всеки сам решава!
 * Единственото, което има значение в новия свят, е дали носиш в себе си любов и състрадание
На Коледа, след края на света

КАКВО СЕ СЛУЧИ на 21.12.2012 г. – едно уникално събитие в рамките на цикъла на прецесията на равноденствията (прецесия - промяна на наклона на оста на въртене на едно тяло – бел. Т21). Идва промяна – това е видимо. Маите казват – тези промени ще се случат, когато в Галактически план се подредят Централното галактическо слънце, Сириус, Плеядите с централната им звезда, нашето Слънце, Земята и още няколко космически тела. Това събитие се нарича Галактическо подравняване. Всъщност според изчисленията на астролози този процес започна да се разгръща още на 20.12.2012 г. в 20:12 ч., за да достигне връхната си точка на 21.12.2012 г. в 13:11 ч. 

ТАКА НАРЕЧЕНОТО дълго броене, или един от календарите на маите, завещан ни с каменни плочи, приключи на 21.12.2012 г. Маите работят с един времеви цикъл, който на нас, съвременните хора, свикнали с линейното отброяване на времето, ни е малко сложно да си представим. На 21.12.2012 г. всъщност приключва един цикъл „бактун” от 144 000 дни (или 5125 години), който е петият от друг по-голям цикъл, свързан с прецесионното въртене на нашата земна ос, приблизително 26 000 години.

СПОРЕД МАИТЕ времето не се движи по права линия, то няма начало и край. Времето се движи по спирала. Приключвайки този цикъл, ние навлизаме в следващия цикъл, наречен 6-тото слънце по спиралата. В момента приключва една ера на материалното. До този момент парите, притежанията на вещи, титлите, властта и консуматорството бяха водещата сила в обществото ни. Не случайно в следствие на това се наблюдава един тотален срив в социума, в ценностите, в икономиката и финансовата система. Това че забравихме за природата, че не я приемаме за част от нас, това доведе и до такива крайни климатични промени. Изглежда, че планетата е изправена пред същия колапс; или пред края на времето, както казват маите.

ОЧАКВА ЛИ НИ АПОКАЛИПСИС? Всеки сам решава! Апокалипсис в превод от гръцки означава  „разкриване”, „смъкване на завесата”, откровение”. Откровението и последователното разкриване на потайности на човешката  душа започнаха много активно да се разгръщат през последните години. Малко по малко древното знание за произхода ни, за истинските ни умения като човешки същества започват да се разкриват. Все повече се повишава сензитивността на хората, интуицията, уменията като телепатия и лечение с мисъл.

В ЧИСТО ФИЗИЧЕСКИ ПЛАН Земята също се променя. Тя е повишила по геофизически данни своите вибрации от 7.8  херца на около 15 херца само за една година и върви към 30 херца. Като повишава честотата си, Земята ни кара да бъдем по-будни и по-осъзнати. Това е процесът на Възнесение – Земята повдига вибрациите си, честотата на трептенията си, за да премине в по-високо измерение на Творението. На тези, които не са в синхрон с тези вибрации, ще им бъде много трудно да се справят с прехода от триизмерния свят към четвърто и пето измерение.

ЕДИНСТВЕНОТО, което има значение в новия свят, е дали носиш в себе си любов и състрадание, което е същността на Бог – Творец в нас или Висшия Аз, а не егото, което е низшият Аз или Бог разрушител. Как да преминем в новото измерение? Не е лесно, но да опитаме! Да престанем да се надбягваме с времето. Да отделяме повече време и любов на хората около нас. Да съзерцаваме природата. Да медитираме. Да спортуваме. Да престанем да живеем в илюзията, че другите хора са нещо по-велико или пък по-малко от нас. Да бъдем милосърдни. Да си прощаваме, като започнем с нас самите. Най-важното е да пробудим безусловната любов в себе си. Защото творческият център, който ще ръководи живота ни в Епохата на Водолея, е сърцето. Любовта е творческа сила, способна да изгражда вселени, а ние я притежаваме. Трябва само да я пробудим.

БОГ СЪЗДАДЕ ЧОВЕКА по свой образ и подобие. Духовният водач на маите Хунбац Мен казва, че думата „човек” на езика на маите означава „вярвай, създавай, действай”.

25 декември 2012 г.
Ценко Ковачев

На снимките:  
1/ Ценко, съпругата му Вера и дъщеричката им Айхама в Гватемала - пред свещена пирамида на маите, 1 ноември 2012 г. 
2/ Ценко на брега на езерото Атитлан, Гватемала, 7 ноември 2012 г.

4 коментара:

Иванко каза...

Честито Рождество Христово! Ценко, много хубаво си го написал.Разбираемо и умно. Толкова глупости се изписаха напоследък...

Анонимен каза...

Благодаря на Генадий за този "подарък" за празниците! Браво и на човека,който го е написал! ..С пожелания за повече вяра,търпение и доброта- Честито Рождество Христово!

MAMA каза...

kade ste be momcheta, kade se zagubihte po sveta kakvo naprviha s nashata BALGARIA

Анонимен каза...

Подравняването става сега 2013г. :)

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |