Маргарита Генкова: Каня ви на среща с ръководството

* „Така че сега е немислимо тези улици да бъдат реконструирани”

Много емоции, много нерви, много грубости, но наред с това и много болка, много основателни въпроси, много гражданска активност на млади хора. Всичко това провокирано от една пареща троянска тема – незавидното състояние на уличната настилка в града и общината. И намерило трибуна в създадената троянска група във Фейсбук с красноречивото наименование „Стига с тези дупки в Троян… да им потърсим сметка”. В групата се включи и кметът Донка Михайлова, а по-долу ви представяме обяснението и отговорите, които дава PR-ката на Община Троян Маргарита Генкова, също присъединила се към групата. Прочетете го, важно е. И още нещо – г-жа Генкова, от името на кмета Донка Михайлова, отправя покана за среща с активисти на групата. По наше мнение – уникална покана, издаваща добронамереност, готовност за диалог на властта с гражданите, опит да се търсят общи решения, т.е. реално гражданско общество в действие. Нашите адмирации! Т21

*****

БЛАГОДАРЯ НА СОНЯ АНГЕЛОВА за одобрението да се присъединя към групата („Стига с тези дупки в Троян… да им потърсим сметка”) и ще се опитам да отговоря на някои от въпросите ви.

ОСНОВНОТО НЕДОВОЛСТВО е, че улиците се изкърпват, а не се извършва основна реконструкция. Това е така, защото: 1-во, прави се това, което позволява бюджетът на Общината; и 2-ро, много от улиците са включени в проекта „Воден цикъл - 2 на град Троян”, на стойност 37 млн. лв., по който проект, ако бъде одобрен, предстои изграждането на канализация и подмяна на водопроводната мрежа. Така че сега е немислимо тези улици да бъдат реконструирани.

В МОМЕНТА В ОБЩИНАТА приключват две процедури по Закона за обществените поръчки (ЗОП) за изпълнител на дейностите: „Основен ремонт на улични и тротоарни платна на територията на община Троян за 2012 г.” - на стойност 477 100 лв.; и „Реконструкция и рехабилитация на четвъртокласни и местни пътища на територията на община Троян” - на стойност 476 900 лв. Предстои цялостно преасфалтиране на участъци от улици в града и общината; например ул. „Дунав” ще бъде изцяло реконструирана – за 135 000 лв.

В МОМЕНТА ВАЛИ много силен дъжд и не се работи, но вчера, 4 юни, фирмата изпълнител на ремонтите на улиците работеше в участъка от Марковския мост до Санаториума (ул. „Васил Левски”). Този месец по график ще бъдат ремонтирани улиците „Радецки”, „Вежен”, „Пряспа”, „Здравец”, ж.к. „Буковец”, ж.к. „Черногор”, но пак с уговорката - ако времето позволява.

ТОВА Е СЪВСЕМ МАЛКА ЧАСТ от същността на въпросите, които ви вълнуват. Затова се обръщам към вас - Соня Ангелова, Елена Комитова и други от групата, и от името на кмета на община Троян Донка Михайлова ви каня на среща с ръководството на общината и със специалисти от администрацията на 13 юни (сряда), от 17:00 ч. в кабинета на кмета. Кои ще присъстват, това ще решите вие, но ви уверявам, че ще получите пълна информация и отговори на вълнуващите ви въпроси.

Маргарита Генкова, PR на Община Троян

Още по темата:

30 коментара:

Анонимен каза...

Присъстващите ще се наслядят на изрази като :"Иска ми се","Имам желание" и прочие ала бала ници...Тази т.н. "покана" се прави за да се отбие номера,видите ли Общината има диалог с гражданите.
В крайна сметка-ДУПКИТЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НИ ПОГЪЛВАТ!

Анонимен каза...

Пари няма, к'ви ремонти, к'ви 5 лева?

Анонимен каза...

1ви дано не си прав!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

3-ти,прочети внимателно казаното от Генкова, и си направи изводите какве ще се случва:

ОСНОВНОТО НЕДОВОЛСТВО е, че улиците се изкърпват, а не се извършва основна реконструкция. Това е така, защото: 1-во, прави се това, което позволява бюджета на общината; и 2-ро, много от улиците са включени в проекта „Воден цикъл - 2 на град Троян”, на стойност 37 млн. лв., по който проект, ако бъде одобрен, предстои изграждането на канализация и подмяна на водопроводната мрежа. Така че сега е немислимо тези улици да бъдат реконструирани.

1: Пари няма!
2: АКО бъде одобрен проекта!А ако не бъде?
3:Виж точка 1!

Анонимен каза...

Абе, вие сте големи педали бе! Хората ви канят, при добро желание от ваша страна, да отидете и да питате кво става...! А вие? Пак не сте доволни тъпани проклети, нищо не заслужавате еснафи сдухани...

Анонимен каза...

Асан се разболял и приятеля му отишъл да го види.
–Асане, яде ли ти се баница?–го попитал.
–Па, яде ми се!–отговорил Асан.
–И на мене ми се яде, ала няма!–бил лаконичния отговор на приятеля.
Така, че да отбие номера, добрия приятел уважил болния Асан, ала като нямал пари да купи баница, останали си с мераците, и отбития номер.
В края на краищата нека се примирим за кой ли път! В крайна сметка, като ще се "ровят" отново пътищата, и дай Боже, защо да се хвърлят пари, които нямаме. Също, и докато се одобри проекта, за който се говори, ще станат за ремонт и ремонтираните тротоари и пътищата, които се подмениха миналата година, и вече са започнали да се рушат. Не се тровете, защото няма пари и за лекарства.
Парите от данъците отиват за покриване на лихвите по заемите, които сме взели 89 година, както разбирам без нужда, а Световната банка е с добри показатели!

Анонимен каза...

Нещо не разбирам - граждани се обединяват по един важен за този град проблем и ето - кмет и PR се присъединяват към групата! За гражданите - похвално, защото само чрез гражданско общество се постига контрол, но кмет да се присъедини към призива"...да им потърсим сметка" си е направо смехотворно. И ето парадокс - кмет търси сметка на гражданите защо се бунтуват или търси сметка на себе си защо не е направено нищо по въпроса?
За съжаление - прав е първият коментиращ, така ще се случат нещата. Имам вече такъв горчив опит!

Анонимен каза...

5-ти,то по голям пендел от теб за момента не бе писал.Според мен си седи на дирника и не умувай много повече от колкото да коментираш филма "Парадът" все за твои дружки педали!

Анонимен каза...

Всичко от страна на община и кмет си е чиста проба ала-бала от рода на..."Ти ми плюеш в очите, аз ти викам че вали дъжд."

Анонимен каза...

Госпожо, кмет,в състояние ли сте да накарате Вашите "СПЕЦИАЛИСТИ" да направят една сравнителна количествено-стойностна сметка за следното:
-колко струва закърпването на един участък от примерно 500 м за срок от 5 години и колко струва цялостно еднократно ремонтиране?
Нормалните хора са убедени,че цялостното
еднократно ремонтиране ще е поне два пъти по- евтино,ако не за друго поне поради невъзможността площта на участъка да се удвои.
А що се отнася за ограничения финансов ресурс,предполагам,че Вашите "СПЕЦИАЛИСТИ" знаят,че лихвите по кредитите няма как да увеличат крайната стойност двойно!

Анонимен каза...

№ 7, кое по-точно ти е смехотворно. Тези от групата задават въпроси и искат отговори. Синът ми е в тази група затова знам. За да влезе някой във "Фейсбука" / казвам го с насмешка, защото това е пълна дивотия - там са само ученици и току-що завършили момчета и момичета, които призовават за протест и въстание/, та за да влезе там някой и да им отговори трябва да бъде поканен. Затова госпожата благодари на Сона еди-коя си, че е одобрила нейното включване.
За пореден път - похвално за Михайлова.

Анонимен каза...

№11, може би не съм се изразил добре. Смехотворното е, че кмет се присъединява към това заглавие. Да, кметът трябва да извика групата на среща, но да се присъедини не е нормално поведение. Кметът има други функции и нека си ги изпълнява.
Колкото до благодарностите - изкажете ги след срещата...ако има за какво. Ще получат празни приказки и накрая - нищо конкретно. Виждате от съобщението - пари няма!

Анонимен каза...

Здравейте!

Анонимен каза...

Здрасти!

Анонимен каза...

Ало,да?

Анонимен каза...

Чуваме ли се или как? Алоооо...

Анонимен каза...

Е, по-лесно е да сме черногледи. Но е съвсем вярно и това, че общината трябва да се съобразява с бюджета. Господине, не сте ли съгласен, че това е като в едно семеъство - харчиш толкова, колкото има в джоба. И още - от написаното от г-жа Генкова става ясно, че предстои реконструкция на пътища в града и общината за близо 1 млн.лв. Няма как всичко да е в града - и в селата живеят хора.

Анонимен каза...

Не съм черноглед,просто обективната действителност е такава. Съгласен съм с № 10, че е по-евтино да се асфалтира изцяло, отколкото всяка година ремонти на дупки. Въпросът е - как се управляват общинските средства? Нека подновим дискусията си след срещата. Ще ми е интересно да науча отговорите и обещанията, които са дадени.

Анонимен каза...

До 7-ми ти си много тъпо диване, е как да Ви отговори г-жа Михайлова ако не се присъедини.

Анонимен каза...

Не се косете. Това ни чака. Всъщност, доста сериозно харчене, без никакъв видим ефект. Отчитане до стотинка!!!! Всичко много нагласено, резултат - йок. Позитив ще има само за някои. За останалите - добро отношение, усмихнати поздрави, културка, възпитание, "активно" изслушване, диалог.... Все неща, за които Михайлова е избрана. Да замазва очите на мизерниците, за да може разни дърти муцуни да си вземат на воля комисионните. Ловя бас, че на края на мандата средствата изхарчени за това-онова, ще са много повече.... А резултат така и няма да видим:(

Анонимен каза...

19-ти, дали съм диване или не - не те питам. Човек може да отговори по много начини, без да се "присъединява". Но ти явно дотук си с умствения багаж. Този Фейсбук ви е изпил акъла тотално! Забравихте какво е да се говори на живо.

Анонимен каза...

20-ти ми взе думите от клавиатурата.

Анонимен каза...

На същото мнение съм като 20-ти,макар че на кого му пука...?!!

Анонимен каза...

Оффффф,......!!!!

Анонимен каза...

Като се канят хората от групата в кабинета, а те са над 2700 как ли ще се поберат???

Анонимен каза...

Поредната парлама на Донка...С каква цел кани хората, аз не разбирам??? За да им обясни,че няма пари или че времето не позволява или че трябва да имат търпение??? Ми да им го каже тук! С каква цел ги кани??? За да ги успокои, да им се "подмаже", да ги забаламоса??? Донка не се справи нито със снегопочистването, нито с почистването, нито с дупките - ФАКТ! Донка се справя само с ГОВОРЕНЕТО (думи, притчи, диалози...благодарности...срещи. Гласувах за теб, госпожо Михайлова, но вече си давам ясно сметка, че ти си поредното ОГРОМНО РАЗОЧАРОВАНИЕ ЗА ТРОЯН! Стига приказки, стига срещи и притчи, направи нещо конкретно!!! ДЕЙСТВАЙ!

Анонимен каза...

Ония от "Форумът" като ходиха на среща с кметицата по нейна покана нещо да се случило или аз не съм разбрал?

Анонимен каза...

"Да избере и застане всред ония, които се опитват да съчетаят чистотата на борците за правда и свобода с изгодите, удобствата и благословията на властта. Това са, така да се каже, хората, които преди обяд изповядват бунтовнически идеали, а след обяд кадят тамян на Политбюро. При ефикасна тактика тази позиция наистина може да доведе до „вълкът сит и агнето цяло“. :)

Анонимен каза...

Каква стойност има запълването на една дупка? Предлагам всеки един, който има оплакване от дупките, да осинови една, и да я запълни, а и всеки гражданин на Троян, а и на село да се направи същото. Кандидатирам се за една, и ще я запълня качествено.
По тоя начин ще помогнем на града, а и на себе си, и най–вече, децата ни няма да свикват с мизерията.
От друга страна, ще се пресече стремежа към присвояване, чрез некачествена работа, разпиляване на средства от многото административен персонал, и до някаква степен мързел.

Анонимен каза...

Абе тъпи комунисти що не вземете да се гръмнете,

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |