На Бабинден – близнаци в родилното

* ВИП гости в АГ-отделението на 21 януари; носят специален дар на троянските „баби” – кърпа и калъп домашен сапун

КМЕТЪТ НА ТРОЯН Донка Михайлова, заместничката й Поля Димова и зам.-областният управител Сашо Данков посетиха на 21 януари – Деня на родилната помощ, по-известен като Бабинден, родилното отделение на троянската МБАЛ „Д-р Георги Стоев-Шварц”. И както повелява отколешната традиция, гостите дариха главната „баба” – старшата сестра на отделението Виолета Янева, със символичен подарък кърпа и калъп домашен сапун, научихме от PR-ката на Общината Маргарита Генкова.

В ПРИВЕТСТВИЕТО СИ към екипа на АГ-отделението, славещо се като едно от най-добрите в региона, г-жа Михайлова каза: „Поздравявам ви с този хубав празник на великото начало на живота, където вие сте първите. Усмивката на вашето лице е първата, която озарява новороденото. Вашите ръце са първите, които го докосват с първата глътка въздух, с първия вик на болка и щастие!”. А пожеланията към хората, даряващи живот, бяха за здраве и нови професионални успехи.

ОТ СВОЯ СТРАНА троянските „баби” почерпиха ВИП гостите, а ръководителят на отделението д-р Мишо Василев съобщи хубава новина – че денят е започнал с раждането на близнаци.

Т21

Още по темата:

25 коментара:

Анонимен каза...

Хубав жест на уважение!

Анонимен каза...

Наистина едно добро родилно отделение. Специални благодарности към д-р Добрев-голям професионалист и добър човек! Дано с тези 5 мил.се санира и пообнови отделението тази година.

Анонимен каза...

към Генадий Маринов :ще си позволя едно леко уточнение: д-р Василев не се казва Мишо,а Марин т.е.,по лична карта е Марин Василев...!!! С уважение Петров...

Анонимен каза...

Да са живи и здрави! И повече българчета да израждат!

Терзиева каза...

С голямо уважение към високия професионализъм на д-р Василев, д-р Добрев и всеотдайността целия екип на Родилно отделение!Бъдете живи и здрави!

Анонимен каза...

Толкова ли е важно как се казва. Целия град го познава като Мишо Василев. Затова и Генади го посочва така. Поради тази причина не бих го отчел като грешка. Иначе по темата и аз искам да благодаря на д-р Василев за професионализма му при раждането на сина ми преди 3 години!

Иван Цочев

Анонимен каза...

Благодарности и от мен за човещината на д-рВасилев и д-р Добрев!!!!Поклон и дълги години здраве и лично щастие!Лекари и преди всичко ЧОВЕЦИ!!!!

Анонимен каза...

Поздрави и на целия колектив на родилно отделение, та до санитарките! Илианче, далечни поздрави от мен! Помогна ми в труден момент зае моето място, до моето дете, което беше станало майка!

Анонимен каза...

Живи и здрави да са целия колектив,и дано се раждат повече българчета

Анонимен каза...

6-ти Колко плати на Василев? Защото той тогава се отдава на професионализма си.

Анонимен каза...

Съгласен съм с 10-ти. Точно така си е, и то не само в родилно отделение...

Анонимен каза...

Специални благодарности към Ценка Бояджиева, един страхотен човек и професионалист!

Анонимен каза...

Под ударите на закона е, и този,който взима, а още повече, и този, който дава. Но, това е друга тема на разговор! Поне да се плащаха данъци, а да оставаше нещо и за болницата!? Да са живи и здрави да ни лекуват, и да се множат бебетата!

Анонимен каза...

Не му дадох пари на Василев и затова щеше да се случи непоправимото, на всичкото отгоре беше и дежурен по-време нараждането,а той си пирувал на вилата в Орешак и казал да сложат инжекция за задържане на родилката.БОГ да благослови д-р Добрев който извърши раждането в извън работно време и без последици!

Анонимен каза...

Ох, преминаваме към други "болни" теми, които подлежат на разследване!

Анонимен каза...

К'во охкаш ма, да са не убоди на гъзът?

Анонимен каза...

16-ти много си прост! Явно е, че не си попадал в такава ситуация..

Анонимен каза...

Тъпо та вдлъбнато си 17...А онзи с мустаките на фотоса, само чака да сбъркаш в избора...Скалпел или банкноти...

Иван Цочев каза...

Дали съм му платил или не, не е важно. Важното е, че човекът наистина си свърши перфектно работата, кой каквото иска да приказва.

Иван Цочев

Анонимен каза...

18-ти, май не ме разбра правилно!

Анонимен каза...

20-ти, говоря примерно, знам че е вредно ама то ми убаво бе...

Анонимен каза...

Прекараното време в АГ отделението бе най-големият кошмар за мен! Не се оплаквам от докторите, а от останалия персонал. Малко са акушерките с човечност в душите си, жени, които наистина обичат това което правят..Надявам се Пенка Чернокожева да се пенсионира по-скоро, ако все още не е....

Анонимен каза...

С по 200 лв. заплати как да се държат, 22–ри? Миналата зима отидох с болки в ухото в бърза помощ, към 11 часа вечерта. Щях да си платя като частен преглед, но и дори така доктора не можеха да го събудят. Вместо това чух всичките проблеми в работата, болницата, заплатите, семейството, лекарствата, аптеките, и какво ли не още. Заболя ме още по–силно/ухо е/. Попитах какво лекарство/антибиотик/ да си купя, отговора беше, че в аптеката знаят. Ама докато се разговорим, и аптекарката си тръгнала по–рано, а аз на пътя, в ноща, с ужасни болки, и без лекарство. Как изкарах ноща, дори и не помня! Сутринта си купих лекарство. След 2 дни пътувах надалеч, навън, бързо, и уплашена за състоянието на здравното обслужване. Какво ли правят хората, които нямат пари да си платят, за "подходящото" посрещане, и още "по–професионалното" обслужване! Представям си, защото никога не са ми хартисвали. За да имам най–необходимото, съм работила много повече от нормалното за един човек. Съвестта и призванието, е нещото,което вече не съществува!

Анонимен каза...

Към 23-ти: Извинявай много, но става на въпрос за най-хубавия момент от живота на всяка жена. Дали, ако съм близка на някоя от тях щяха да се държат по такъв ужасен начин?! Другото, което е, на тази безработица има много, които ще я вършат тази работа за 200 лв. А и заплатите им не са 200 лв.

Анонимен каза...

Скъпа 24–та, просто го написах за да предизвикам мнения. Както пиша по–долу, познавам ситуацията, и то добре. Дъщеря ми роди, не в Троян по други причини. Голямо плащане падна, платих и раждането. Никакви документи за дадените пари. Мислех, че ще роди в присъствието на доктора, нищо подобно. Отношението на персонала и дори на лекарите беше нечовешки. Изживяваха се като "извънземни", а всички останали, като че им бяхме длъжни. Гледах по–бързо да се махнем, и забравим. Едно такова отношение, остава в родилката повече психична травма, отколкото мил спомен. За това, опитайте се да забравите, да го приемете като лош сън, който дано в един момент свърши. Желая ви да сте здрави, и вие и детето ви, а и всички деца по света. Простете им, те не са виновни.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |