Не ги карайте да мразят учителите си

Гореща тема

Гневното родителско писмо, което ще прочетете по-долу, получихме току-що по електронната поща. Публикуваме го веднага, тъй като засяга горещата тема за ловешкия ученически протест. И защото представя една от липсващите гледни точки – тази на родителите на „бунтарите”.

*****

ЗДРАВЕЙТЕ! Пиша Ви тези редове, тъй като синът ми на 10 декември вдигна висока температура, отиде на лекар, който удостовери състоянието му с издаване на медицинска бележка, която му забранява да ходи на училище. Но нищо друго - в смисъл, никъде не се упоменава, че е длъжен да си стои вкъщи!

СИНЪТ МИ РЕШАВА ДА ОТИДЕ ДО ЦЕНТЪРА на града, където има ученици от неговото училище (ГЧЕ „Екзарх Йосиф I” /Езиковата гимназия/, Ловеч), които стачкуват с искания за по-дълга зимна ваканция, и съответно да ги подкрепи! Но не щеш ли днес, 13 декември, отивайки на училище, класната му заявява, че директорът Хитов е разпоредил всички деца, участвали в т.нар. стачка, да бъдат с неизвинени отсъствия; като с тези си действия същият този човек се явява нещо като Господ, пренебрегвайки мнението на лекаря и незачитайки медицинското, с което синът ми удостоверява, че е бил болен в този ден!

ПИТАМ - това, че един човек е болен, прави ли го неадекватен и може ли да го възпре да изрази мнението си демократично, при това имайки тази възможност на високо ниво в Регионалния инспекторат по образование (РИО)? Мисля, че г-н Хитов се е възприел доста на сериозно, като не взима предвид лекарско мнение и се разпорежда със здравето на децата ни! Това ли е демократичното в Езиковата гимназия (ЕГ) на гр. Ловеч? Или си е най-обикновен тоталитаризъм с днешна дата? Ако на това ще се научат децата ни, как ще искаме да ни управляват след 10 години? Може би с методите на г-н Хитов? Не, благодаря Ви, господине. Вие не сте човекът, който ще стои над здравеопазването в страната ни, за да пренебрегвате лекарско мнение, с което медикът защитава детето ми и "Вашето" училище - защото имам чувството, че сте приели ЕГ за своя собственост и се разпореждате с властта си все едно, че сте си у вас!?
А И ВИЕ, Г-Н РАЙКОВ (началникът на РИО – Ловеч – бел. Т21) , вземете необходимите мерки по поведението на Вашите директори, които се държат деспотично с децата ни. И не си правете пиар за тяхна сметка (на децата ни), защото ако не е било правилно тяхното поведение, Вие защо ги приехте и ги изслушахте, та дори дадохте обещания да проверите техните искания и да направите каквото можете. Ето, бихте могъл да се разпоредите да им бъдат извинени поне отсъствията, щом като са били при Вас, а не някъде да пият, да се дрогират и т. н. Тези деца все още имат интерес към училището, а поради какви причини искате да го загубят!? Не ги карайте да мразят учителите си и институцията, която Вие ръководите... Това е!

Eдин обиден баща (Радослав Георгиев), Ловеч

19 коментара:

Анонимен каза...

ами като е болен да си е седял вкъщи.човек като се чувства болен не му е до друго.пък и как да повярва директорът ,като всички ползват бележки за щяло и нещяло.приказката за лъжливото овчарче калитко
чели ли сте я.

Анонимен каза...

Браво! Само така!Майка съм на ученичка в СОУ "В. Левски "Троян.Госпожата директор Р. Русенова е не деспот, а нещо повече. Там царят "нейните закони"-писани и неписани. Правила измислени от нея и налагани още с по- голям хъс след завръщането и от зам. кметските мандати. Затова и децата ни са злобни .Но не се свини да иска от завършващите да плащат кувертите на нея и учителите , както и да се купуват големи подаръци за училището.Никой не е всемогъщ и несменяем.Редно е да се позамислят малко....

Анонимен каза...

Нека сме точни:Калитко не е лъжлив,приятелчето му беше лъжливото овчарче.

Анонимен каза...

Просто ме изуми това родителско писмо.
Ученикът с висока температура и баща му смята, че е в реда на нещата да си ходи по улиците, да се среща с други хора и да ги заразява и тях!
И не само го смята за нормално, ами се и възмущава! Защото в медицинската бележка не било изрично упоменато, че трябва да си седи вкъщи! Пълна липса на възпитание и съобразяване с другите.
Не работя в сферата на образованието и не защитавам учителите, просто се учудвам на подобна наглост.

Анонимен каза...

Преди години /20г./ имахме респект и уважение към учителите, сега пушат и пият пред тях, псуват ги каква култура може да има един такъв ученик когато завърши и вие сте негов клиент в Банката например или в друго учреждение.
За родителите, каквито децата такива и родителите.

Анонимен каза...

Така и не разбрах на кой или на какво е обиден този господин,ама май трябва да се сърди само на себе си...

Анонимен каза...

Боже, колко е права госпожата от 2-я коментар.Само такива като нея,ако се обединят могат да променят нещо т.с.гражданското общество.Повечето учители в това училище са мижетурки и треперят за работното си място,а администрацията в училището се изявява като последна инстанция.Дано не ми се налага да ползвам услугите им.Все още има и други училища.

Анонимен каза...

Аз мисля, че господин Хитов не управлява тоталитарно, както е споменато в писмото. Нека да се погледнем ние родителите, как е възможно да се реагира на подобно нещо, след като детето не е спазило условията на домашен стационар.

Анонимен каза...

Я да ви попитам нещо.Защо не са стачкували след като им свършат часовете???А родители като този хем пречат на учителите съвестно да си вършат работата, хем вредят на децата си,като ги защитават когато не трябва.Така бъдещото поколение,което ще гради даржавата ни свиква отсега да си прави каквото иска...
Читателка

Анонимен каза...

Скъпи и уважаеми родители,това е ефекта ,когато си създавате фалшиви кумири(езиковата гмназия вЛовеч и СОУ"Васил Левски"-Троян.Първенющината на тези училища не се покрива с очакванията ви.Те в никакъв случай не отговарят на репутацията,която са имали преди 30 години.А оттам на сетне самите вие избирате ако можете да отсеете истината от рекламата.Много често се потдавате на модно увлечение или чисто"комшийско съперничество"-сами преценете,защото последиците са за вас и децата ви,най-вече.

Анонимен каза...

Децата ни на нищо не приличат,благодарение на неадекватните си родители.

Мартинката каза...

Явно за последните няколко години, в които не живея в България нещата доста са се променили......... но не към добро.
От кога учениците стачкуват?!?!?!? Могат ли изобщо непълнолетни да стачкуват официално?!
И за какво всъщност стачкуват? За да не ходят на училище?!?


Изобщо не искам и да споменавам абсурда на по-горното писмо..

Мисля, че много хора разбират погрешно понятието "Демокрация"

Весели празници.

Анонимен каза...

Мартинка ,я се гръмни извън България!

Мартинката каза...

Ех колко позитивизъм и доброжелатлоснот имало в анонимните ми съгражданите.. :-) Браво, браво.. това е начина да се интегрираме в Европа и да се заговори за България за нещо друго освен стачки, убийства, кражби, корупция.. :)

Анонимко, аз дали ще се гръмна незнам, но ти по-добре отиди на училище.. току виж са успели да те научат на нещо......

;-)

Анонимен каза...

Уважаеми татко и майко № 2,прочетох писаното от Вас и дълбоко в душата ми отново се надигна цалото ми негодувание към всички родители с възраст от 35 до 45 год.Това поколение е жертва на т.н. "демокрация".Вие израстнахте във времето на най-безредното и беззаконното управление на държавата ни, където еталони ви бяха мутрите и културата на Радка-пиратка.Където учителите получаваха заплати по-малки от джобните на някой ученици.Вие сте сбърканото поколение и жалкото е, че бъркате и децата си , а те ще сбъркат техните.Вие сте възпитаниците и носителите на купени дипломи за висше образование , без да можете да си напишите СВ-то за работа.Вие сте със сбърканите критерии за хубово и грозно, за правилно и неправилно и понеже сте минали метър в най-лошите години във възпитание и образование сега ви личи за какви ценности претендирате.Кого се мъчите да заблудите уважаеми родителю, че синът ви е бил болен? Пред класната му може да мине тази фалшива бележка,защото той е тарикат и се е сетил да се застрахова с не и тогава поизлязал да види какво правят другите будали.Този извинителен документ му е издаден затова, че той не е в състояние да изпълнява задължителните си дейности / да ходи на училище/ а не да се шляе по улиците и площадите или да опъва цигарите в някое кафене.И понеже сме нация за чието деридже винаги намираме някой да е виновен и да търсим причини за неудачите си в разни зависещи само от нас обстоятелства,вие обвиняване директорите, затова че искат да има ред в поверените им училища,че от тях се иска да осигурят добри битови условия за учебния процес на вашите деца, да има добре усвояване на учебния материал и да няма деца в 4-ти клас да немогат да четат и пишат.Да не се пишат по милост тройките и да преминават в по-горен клас, само заради това, че имаме демогравски срив и ако едно дете остане или напусне да се анулира паралелката.Като сте толкова недоволни, затова че се опитват да сложат малко ред и дисциплина в образованието ни, дръжте си децата в къщи и им наемете частни учители да ги ограмотяват по ваш правилник - кръчма-дискотека-цигари-трева-алкохол-чалга-безразборен секс и т. н.Възпитаниците на тези елитни училища в миналото се държаха като аристократи, макар и в социалистическото време.Освен много висока успеваемост получаваха и възпитание и се отличаваха от всички училища, а сега се приравниха до възпитаниците на ПУЦ-овете от 65-80 години. Жалко, мислех и се надявах , че реформата в образованието ще поведат т.н.елитни учища, а се получава обратно.Те са водещи в деградирането на нашето образование.Не ви знам какво сте учили и какво работите сега, но ви заявявам, че дисциплината на вашите деца е само във вашите ръце.Както вие ходите точно навреме на работа и спазвате установените правилата и ред до края на работния процес, така и вашите деца ще спазват правилата и законите в тази държава.Ай сектир, че ми писна.Не съм учителка, просто съм една майка, която спазваше и подкрепяше училищните правила и направи от децата си добри хора.

Анонимен каза...

Браво Майче! Напълни ми душата!

Анонимен каза...

браво за 15 коментар!

Анонимен каза...

браво на 2 коментар!Злобна директорка + злобни учители = злобни ученици

Анонимен каза...

Нищо вярно. Друг е проблема. Едно е да имаш дете, съвсем друго е да го направиш Човек. ЗАВИСИ ОТ РОДИТЕЛИТЕ!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |