06 август 2018

Вероника и приятели в „Jam on the river“ на Лъката край Дебнево

* Световноизвестната акордеонистка, която от години живее и твори в Германия, направи поредния музикален подарък на своето родно село * Сред публиката – културният провокатор и риалити герой Денди
Който си го може, го може
Вероника Тодорова и Ангел Димитров на сцената в Лъката край с. Дебнево, 4 август 2018 г.
СВЕТОВНОИЗВЕСТНАТА акордеонистка Вероника Тодорова, която от години живее и твори в Германия, направи поредния музикален подарък на своето родно Дебнево – джем сешън на открито в местността Лъката край селото (на голямата дебневенска поляна до реката). 

Радко Петков и Весела Думанова
Афишът на „Jam on the river“, Дебнево, 2018 г.
ЗА УЧАСТИЕ в „Jam on the river“, така бе озаглавен концертът, Вероника бе поканила музикалния си съмишленик и приятел – китариста от Хасково Ангел Димитров, нашите Радко Петков, който представи новата си авторска песен „Мамасита“, и Весела Думанова – също нейни добри приятели, с които не за пръв път са заедно на сцена (виж „Трима наши с благотворителен концерт във Франкфурт“ – бел. ред.), и троянската рок банда „Ново 5“.

КАЗАХМЕ „пореден“, защото Вероника, въпреки натоварената си програма, от години намира време за подобни „повратки на село“, включително с благотворителна цел. А троянци още помним изключителното й изпълнение в рамките на концерта „Троянци за Троян“ на троянската читалищна сцена през 2013 г. (виж „Господарката на сцената“  – бел. ред.) и концертът й година по-късно на същата сцена заедно с троянския барабанист Ивайло Иванов.

ДА СПОМЕНЕМ и публиката – неголяма, но ентусиазирана, млади и стари, предимно местни, но и гости от други места; сред множеството се мярна дори културният провокатор, претендент на високата естетика, писател и риалити герой Денди, което едва ли е случайно. Нямахме възможност да присъстваме на събитието, но отзвуците и снимките, отрупали фейсбук, са достатъчно красноречиви. А огромният букет за нашето момиче от кметицата на Дебнево Галя Керезова сякаш обобщи общото настроение.

На преден план – големият букет за Вероника от кметицата на Дебнево Галя Керезова
Сред публиката – и Денди
„ПРИЯТНА и красива съботна вечер с концерт под звездите край Дебнево. Организира го най-добрата акордеонистка в Европа – Вероника Тодорова. Макар да живее и работи в Германия, в сърцето й има запазено място за родния край. Превърна музикалното си гостуване в истинско събитие. В гората край реката звучеше рок, фолклор, джаз, поп, всичко… Талант, музика, красота, емоция – това бе събота вечер край реката в Дебнево в концерт под звездите! Благодаря на Вероника за идеята и перфектната организация, на Ангел, на Радко и всички други изпълнители, които ни напълниха душата и заредиха с позитивизъм“, написа в страницата си в социалната мрежа един от гостите, депутатът Иван Миховски.

Т21

Още по темата:

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)