Българският Гейлорд Ебльо се поколеба, но позна

* Отговор „В. Фестивал на сливата“ донесе 700 лв. на медицинската сестра/брат Боян Пресолски от София, въпросът бе „Какво се чества ежегодно в град Троян с колоритни празненства?“ * Джаро: „Аз самият се притесних, че българин не знае за троянската сливова/слива“
„Стани богат“
Троянският въпрос в "Стани богат", БНТ, 4 май 2017 г.
СОФИЯНЕЦЪТ Боян Пресолски – възпитаник на колежа за медицински сестри (защо ли тук се сетихме за холивудския комедиант Бен Стилър и неговия Гейлорд Ебльо от „Запознай се с нашите“) – бе участникът в умното риалити „Стани богат“ по БНТ (4 май), на когото се падна знаменит троянски въпрос. Разбира се, въпросът бе в групата на лесните – шести поред, за сумата от 700 лв., защото няма как нещо азбучно и всеизвестно да е трудно.

И МАКАР ЧЕ нашият Боян/Гейлорд имаше известно колебание, в крайна сметка вездесъщата троянска сливова го насочи в правилната посока и той без помощта на жокери даде верния отговор. „Аз самият се притесних, че българин не знае за троянската сливова/слива, но се оказа, че знае“, коментира с неприкрит укор водещият Михаил Билялов, познат ни и като мафиотът Джаро от сериалната кримка „Под прикритие“. „Чувал съм за троянската сливова и може би съм опитвал“, някак извинително уточни участникът Боян и си заслужи аплодисментите на публиката.

Боян Пресолски умува върху отговора
ЕТО ГО и въпросът. „Какво се чества ежегодно в град Троян с колоритни празненства?“: А. Ден на шоколада, В. Фестивал на сливата, С. Празник на снега, D. Седмица на суджука. А маркираният от г-н Пресолски верен отговор, разбира се, бе: „В. Фестивал на сливата“. И да допълним: Фестивалът на сливата, който се роди през 1993 г. на ливадата в двора на Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в манастирското с. Орешак и първоначалното му име бе Празник на сливата и троянска сливова, миналата година отбеляза своя четвъртвековен юбилей; като смело можем да кажем, че троянският сливов фест вече има (над)национална известност и е едно от най-популярните и рейтингови подобни събития у нас.

Т21

1 Коментара:

r3d33ms каза...

Да бяхте отразили участието на троянец в това предаване,и то наскоро - щеше да е по-добре!

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |