Висока оценка за троянския „Лайф“

* WhAT Association: „Неочаквана находка: дизайнерски супермаркет в Троян… Още малко и ще подгоним нивото
 на супермаркетите из Тирол“
И ний сме дали нещо на света
ЕТО КАКВО прочетохме, попадна ни случайно, в страницата във фейсбук на архитектурната група „WhAT Association“ (основана през 2005 г. от четирима млади български архитекти): „Неочаквана находка: дизайнерски супермаркет в Троян. Значи дори в малките, обичайно „китни“ балкански градчета, имало място за съвременна архитектура (и черни термопанели) вместо само „интерпретации“ на възрожденската. Още малко и ще подгоним нивото на супермаркетите из Тирол. С две думи истинска градска нормалност. Жалко, че не я бяхме открили преди номинациите за WhATA Awards 2017“. Поместени са и серия снимки – външни и вътрешни, като допълнителен аргумент за високата оценка за троянския магазин „Лайф“ (откриването му бе на 26 май м. г. – бел. ред.).

И МАКАР ЧЕ в цитираното има (не)малка доза столична надменност и снизхождение към „китните“ балкански градчета, в случая – Троян, няма как да не сме поласкани. Пък и всички нашенци вече, дори най-скептичните и хейтърски настроените, плюс многобройните гости на града и района свикнаха с мисълта, че в Троян има добър хипермаркет, много добър. Нищо че не е от някоя от големите чужди вериги, даже по-добре, нали призивът „Избери българското!“ не е без значение.

***

И ОЩЕ ЕДНА наша регионална архитектурна гордост. В 16-тото издание на националната класация „Сграда на годината“ (2017 г.), провеждаща се под егидата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, имаме победител с ловешки адрес. Новият катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“ в Ловеч (осветен тържествено на 30 април м. г. – бел. ред.), бе обявен за „Сграда на годината 2017“ в категорията „Сгради - паметници на културата“. И още една добра новина – на церемонията по връчването на наградите „Сграда на годината 2017“ официално бе даден старт на кампанията за набиране на средства за довършване на изографисването на ловешката катедрала.

Т21

14 коментара:

Анонимен каза...

Всичко има, най вече за ядене..ама пари няма..е това е болния въпрос,социалната политика на града..ако щете и на държавата е далеч по скромна от другите държави който имат безплатни кухни за най бедните...тук все още важи правилото който не работи не трябва да яде..!Вижте кои влизат и търгуват от там!!!Ееех..капитализъм..капитализъм!

Анонимен каза...

Дизайнерски магазинът е докаран,обаче вътре ходят някви управители по размъкнати анцузи, сервитьорите в някви дънчици, в пикови моменти не достигат жените, които сипват храната, особено на щанда за сладкиши.

Анонимен каза...

... те са част от местната фауна, т.е. са местна забележителност и ние си ги ценим... "размъкнати анцузи" също ценим.

Анонимен каза...

Висока оценка за троянския Лайф, ниска за троянския Жизн...

Анонимен каза...

Аз пък си мисля, че на първо място е съотношението цена-качество.
След това може би е обслужването и накрая може някой да обърне внимание какви са стените и тавана.

Анонимен каза...

Аз лично се радвам за това, че в Троян има такъв хипермаркет. Няколко пъти го посетих и с удоволствие бих пазарувал отново там. Управителите по анцузи се справят перфектно, а на който не му харесва да си представи, че са с костюми. На немски анцунг означава костюм. Напред момечета и не слушаите злите езици.

Анонимен каза...

Тя, сградата, добре, но всичко е доста по-скъпо от познатите ни досега магазинчета. Да не говорим за веригите "от някоя от големите чужди вериги". Така че, нека си правят снимките и да се радват сеирджиите. Аз там влизам само в много краен случай ...

Анонимен каза...

Ловешката катедрала е станало много хубаво!
Браво!

Анонимен каза...

Да, ама имат хляб на мноооого добра цена.

Анонимен каза...

И вечер в 17:00 часа е много хубав и топъл

Анонимен каза...

Да-има забележки!Нормално.Че то в кварталните магазинчета няма ли???Важното е,че е удобен и нужен,както се оказа.Почти всеки ден пазарувам от там.Омръзна ми от клюките и намусеното обслужване на кварталките!

Анонимен каза...

Някой дали би могъл на по-простичък език да ми обясни значението на срелката надясно в средната лента на главната снимка?
1. Как се прави десен завой от лявата лента?
2. За къде е този десен завой? Надясно е оградата на вторични. Няма врата, път или каквото и да било.

Анонимен каза...

№12 ще ти го обясня много кратко и ясно за стрелката!
Не компетентни тъпанари са направили това кръстовище!

Анонимен каза...

Или бояджията е обърнал наопаки макета на стрелка?

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |