„Чавдар“ отново на победна вълна

* Победа за самочувствие у дома над „Рилски спортист 2“ – 87:75, отличен за троянските юноши
            
Баскетбол, „А” РБГ, сезон 2016/17 г., финална шестица

Стефан Генков
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

ВАЖНА победа и то най-вече за повдигане на пониженото самочувствие постигна „Чавдар“ в домакинския си мач срещу „Рилски спортист 2“ тази неделя (12 март). Както ви информирах в предишния си репортаж, мачът със самоковци беше от значение до толкова да узакони позициите на двата отбора в подреждането в групата. Загубили шанса за намеса в борбата за медалите, двата отбора дадоха шанс на младите за пълноценна изява и показване кой какво може.

ВЕДНАГА искам да отбележа, останах (а и цялата публика) впечатлен от големия напредък в играта на троянските юноши. За пръв път толкова много млади троянски играчи (осем) бяха в тимовия лист за мача. И не само бяха в списъка, а и имаха съществен принос за победата, играха с с хъс и бих добавил – с доста добро майсторство. Натрупаният игрови опит в регионалните първенства до 19 години, където юношите ни са първи в Регион Мизия и Добруджа, както и участието им в аматьорската група дава самочувствие, подкрепено с добра игра; надявам се така да е и оставащите четири кръга и в зоналните първенства младите ни надежди да добият право за участие на финалите - нещо непостигано от 1978 г. в тази възрастова група. Играта им вдъхва оптимизъм и вярвам, че ще го постигнат.

СЕГА за самият мач. Треньорът на самоковци Даниел Клечков бе любезен да сподели преди мача, че иска победата и самоковци ще се стремят към нея, но по важно за тях е да включат поне един свой играч в национална гарнитура – фиксираше се номер 10, 203-сантиметровия Николай Гелов. Нашият щаб, макар и леко притеснен от отсъствието отново на водещи фигури, също показа нагласа за оптимистичен изход. Стартова петица: Тодор Колев (20 т.), Ценко Наков (18 т.), Ивайло Вучков (17 т.), Николай Маринов (14 т.), Георги Христов (12 т.), Габриел Йонков (5 т.). Участие взеха още Леонид Бажанов, Цветомир Яков и Васил Найденов.

Николай Маринов - един от талантливите юноши на "Чавдар" (Троян)
СПЕЦИАЛНО бих похвалил зрялата игра на юношата Николай Маринов - добро боравене с топката, отличното избиране на позиция за стрелба и борба под коша, хубав пробив, завидна психика. Успех и занапред, младежо! Габриел също се справи отлично, а на Леонид не му беше ден, обаче потенциалът му ни е известен. Другите имаха по-малко игрови минути, но заслужиха адмирациите на публиката. А тя беше повече от гласовита при изявите на троянските момчета.

В ОТДЕЛНИТЕ части – 22:15, 23:27, 18:13 и 23:20, краен резултат 87:75 за „Чавдар“. В другите мачове от този кръг: „Академик“ – „Видабаскет“ (101:75) и „Левски 2“ – ИУ (105:75). В следващия кръг гостуваме във Видин на опашкаря „Видабаскет“ и съм уверен, че ще успеем и там. Айде, наш`те!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

Браво на троянските момчета.Браво на Диков за откритите и така добре подготвени троянски таланти. Ще го има троянския баскетбол и за напред.

Анонимен каза...

Пф, голям кеф, че са били аматьори.
Е, ще биете и във Видин.
Дай да бием тъпана, че сме били последните.
Така или иначе и тренера си призна, че са изгубили шансовете за медали.
Вземете поне се хванете някъде на работа, че да научите занаят.
След 5г, като ви приключи "спортната" кариера какво ще правите?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |