Двама ловчалии сред най-големите неизрядни длъжници на КТБ

* Дружества на Гриша Ганчев имат просрочени задължения от 193 млн. лв., Георги Георгиев и неговата група „Генимекс“ са под №10
 в доклада синдиците
Money, money…
Гриша Ганчев, Георги Георгиев
ДВАМА нашенци, и двамата от Ловеч, са сред най-големите некоректни длъжници на фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ), сочи огласеният на 9 февруари доклад от двамата синдици на банката. Под №1 в списъка е Гриша Ганчев и дружествата от неговата икономическа група „Петрол“, които имат просрочени задължения от 193 млн. лв. Георги Георгиев (известен с прякора си Гошо Гъза) и дружествата му от групата „Генимекс“ са под №10, размерът на невърнатите банкови кредите не е посочен, но по неофициални данни става дума за около 60 млн. лв.

СРЕД НЕКОРЕКТНИТЕ големи длъжници на КТБ са още „Русенска корабостроителница – Запад“ АД (30 млн. евро), „Гипс“ АД, с. Кошава (37 млн. лв.), „Рубин“ АД, „Партнер Лизинг“ АД (130 млн. лв.), „Издателско полиграфически комплекс – Родина“ (67 млн. лв.), „Сана спейс хотел Хисаря“ АД (41,5 млн. лв.), БТК, „Хедж Инвестмън България“ АД, „Кемира“ ООД (собственик на 95,5% от капитала на „Дунарит“) и др.

В ДОКЛАДА на синдиците се подчертава, че въпреки принудителните действия някои от длъжниците на КТБ отказват да погасяват доброволно своите задължения към банката; нещо повече – с разни хватки, включително прехвърляне на активи на трети лица и/или създаване на фиктивни задължения към трети лица, се опитват да „анулират“ задълженията си.

СИНДИЦИ на КТБ са съгражданката ни Кристи Маринова и варненският адвокат Ангел Донов. Преди дни в свое интервю шефът на специализираната прокуратура Иван Гешев одобри работата им и оправда ниската събираемост на дълговете към КТБ с факта, че част от парите „са минали през кухи дружества и са попаднали на различни места – раздадени са в пликове, торби и чувалчета на политици, актьори, спортисти и т. н., вложени са в бизнес проекти – губещи или не…“.  Според други мнения обаче синдиците работят избирателно – натискат длъжниците, свързани с бившия собственик Цветан Василев, но са далеч по-толерантни към длъжниците от другия лагер (на Делян Пеевски).

Т21

Още по темата:

25 коментара:

Анонимен каза...

Нашенци вика, а нито единия нито другия имат нещо общо с Троян!!! Но не това ме тревожи...Фактът,че в едно новоизлюпено троянско сайтче се разпространява ОЧЕВАДНА лъжа, за(чудно как за нула време) върнало се от света на мъртвите голямо троянско предприятие ,което имало сключени договори за над 200 000 мотора! ОЧЕВАДНА лъжа целяща в кратък срок да се изперат откраднатите от Момчил Мондешки пари от КТБ чрез УЖ възстановилата( ?!?!?!?) работа ЕЛМА !!! Обявяват се публично открити работни места,обявяват се публично големи сделки, и съвсем скоро ще се декларират доходи,ще се платят данъци, и ето ти чиста пара!
Абсурдите в България продължават да се изродяват всеки ден,и вече добиват чудовищно размери !

Анонимен каза...

Нищо ново,тези двамата са от времето на песента... куче влачи рейс,диря няма..пирамиди..фараони..ама падне ли ми и аз ша влача не 130 милиона..130 чувала с милона..ВАШТА ВЕРИЦА..ДАНЪЦИ,ГЛОБИ..АЙДЕ ДЕ!!!

Анонимен каза...

Казват,че всяка седмица служебна кола на КТБ вози Кристи Маринова до луксозната й къща в Орешак, и обратно после към София, държавата плаща разноските. Счетоводната й къща се управлява от дъщеря й, а фирмата на Мондешки отново е там.

Анонимен каза...

Казват ?!?!? Рекли-казали, чули но недовидели, лично не, един прЕател ми каза...Въпросната луксозна къща Кристи построи много преди да се заговори за КТБ,камо ли пък за тия двамата измислени герои Мондешки.Нещо лошо ли има, че собствената ѝ дъщеря управлява СОБСТВЕНАТА ѝ счетоводна къща, която впрочем е най-голямата в Троян! Нещо нередно или противозаконно ли виждаш ?

Хайде преди да пишем-да мислим, какво ще кажеш,а ?

Анонимен каза...

Гошо Гъза още кара Ауди на КТБ - сиво, дадено му от Цветан Василев.

Анонимен каза...

А бе, чух че мнимия ММА борец - Радостин, на който се водят фирмите на Гъза е бил арестуван в Майорка за сводничество, бил принуждавал жени и мъже /далии Гъза/ да проституират? Малиииии дали за това ходи и той толкова често там ... Жива да не бях, с този прякор Гошко Гъза ще отхвърля доста работа!

Анонимен каза...

И аз чух за Радостин, който бил приятел на дъщерята на Георги Георгиев! Вече е осъден на 4 до 8 години затвор и ще лежи в Ловеч!

Анонимен каза...

Гошо Гъза дължи 100 000 000лева на КТБ и е на свобода? Искаме процес! Искаме публичен процес и затвор за кредитните мирлионери като тези двамата !

Анонимен каза...

ТЕЗИ СА ЗА ЗАТВОРА!

Анонимен каза...

Гъза цяло лято правеше панаири на Априлци да си брани наемателите,а кои са наемателите - Мая /жена му/, а кой е собственика на хотела Радостин /сводника от Майрока и приятел на дъщеря му/ . Къде е прокуратурата ???

Анонимен каза...

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2017-01-17&article=273374

Анонимен каза...

Гъза се хвали,че бил милионер пък ква била работата

Анонимен каза...

Ганчев е изпечен измамник,а гъзъ си е гъз

Анонимен каза...

Гошо гъзчината години наред харчи пари и хората се чудят ор къде ?

Анонимен каза...

Георгиев с пурата в ръка разби дансига в дискотека "илит" миналата седмица,явно е намерел друга банка да цоца..... или от зет си който в испания държи просяци и проститутки

Анонимен каза...

Генимекс бензиностанциите не работят от години и е ясно каква е била схемата,а другия без коментар-той е световно известен измамник !!!!

Анонимен каза...

Корпоративна група „Генимекс“ е група от търговски дружества, свързани
помежду си чрез различни физически и юридически лица. Проследяването и анализа на
връзките между дружествата от групата „Генимекс“ водят до физическото лице Георги
Петков Георгиев, неин учредител. Твърди се, че през последните години Георги Георгиев
е близко до Цветан Василев лице – факт, който неведнъж е бил обект на медийни
публикации. Основните дружества от групата „Генимекс“ са „Ди енд ди джи инвест“
ЕАД, „Ди енд ди джи петрол продуктс“ ЕАД, „Джи еър“ ЕАД, „Джи еф груп“ ЕООД,
които са кредитополучатели и длъжници на КТБ АД (н).

Анонимен каза...

Испанският остров Палма де Майорка, обикновено асоцииран като скъпа лятна туристическа дестинация, от няколко дни се вълнува от арест на двама български ММА бойци, държали в робство сънародници, които принуждавали да просят. Обвиняемите, чиито имена не се посочват, са задържани в началото на януари и съдът в Палма им е наложил в петък мярка за неотклонение "задържане под стража", съобщава изданието "Диарио де Майорка". Разследването е започнало, след като са установени други двама българи, предполагаеми жертви на родните силови спортисти, подлъгани с обещание за работа в портокалови плантации на острова. Веднъж пристигнали обаче, били принудени от техните "благодетели" да просят от 09.00 ч до 21.30 ч в търговски центрове и да им отчитат до цент спечеленото. Те са били брутално бити, включително с метални тръби, както превантивно, така и ако не изкарвали поне по 100 евро на ден, според изданието "Ултима ора". То допълва, че жертвите, на 20 и 25 години, родом от неназовано българско село, живеели в квартирата на похитителите си, които са международни професионални ММА бойци. И не само че отвлечените нямали никаква свобода и им било забранено да търсят медицинска помощ, но и когато не просели, изпълнявали ролята на домашни прислужници. Пак според "Ултима ора" обвиняемите българи не само превърнали сънародниците си в роби, но и ги инжектирали с анаболи. Двамата пострадали са отишли миналата сряда до полицията и са се оплакали от "господарите си". Първият е пристигнал в Испания в началото на октомври, а другият - преди по-малко от месец. В първите дни на робството им са извеждани и прибирани в жилището с вързани очи. Освен това са имали в себе си по един телефон, който можел само да приема обаждания - така са били контролирали дали просят както трябва. От полицията посочват, че благодарение на задържането на двамата похитители е било предотвратено жертвите им да са повече, тъй като били вербували и други лековерни в родината им.
Досегашните им двама роби спели на дюшеци в коридор и се хранели буквално с каквото им подхвърлят господарите. Освен това единият от тях бил подготвян за хомосексуална експлоатация, твърди местният "Канал 4 Диарио".
Задържаните нашенци отричат всички обвинения. Медиите в Палма де Майорка твърдят, позовавайки се на източници от разследването, че силовите спортисти имали намерение да изградят мрежа за просяци, конкурирайки и измествайки тази на румънски роми на острова.

Анонимен каза...

Съдят български ММА бойци в Майорка за трафик на хора и робство


Испанският остров Палма де Майорка, обикновено асоцииран като скъпа лятна туристическа дестинация, от няколко дни се вълнува от арест на двама български ММА бойци, държали в робство сънародници, които принуждавали да просят. Обвиняемите, чиито имена не се посочват, са задържани в началото на януари и съдът в Палма им е наложил в петък мярка за неотклонение "задържане под стража", съобщава изданието "Диарио де Майорка".

Разследването е започнало, след като са установени други двама българи, предполагаеми жертви на родните силови спортисти, подлъгани с обещание за работа в портокалови плантации на острова. Веднъж пристигнали обаче, били принудени от техните "благодетели" да просят от 09.00 ч до 21.30 ч в търговски центрове и да им отчитат до цент спечеленото.

Те са били брутално бити, включително с метални тръби, както превантивно, така и ако не изкарвали поне по 100 евро на ден, според изданието "Ултима ора". То допълва, че жертвите, на 20 и 25 години, родом от неназовано българско село, живеели в квартирата на похитителите си, които са международни професионални ММА бойци. И не само че отвлечените нямали никаква свобода и им било забранено да търсят медицинска помощ, но и когато не просели, изпълнявали ролята на домашни прислужници.

Пак според "Ултима ора" обвиняемите българи не само превърнали сънародниците си в роби, но и ги инжектирали с анаболи. Двамата пострадали са отишли миналата сряда до полицията и са се оплакали от "господарите си". Първият е пристигнал в Испания в началото на октомври, а другият - преди по-малко от месец. В първите дни на робството им са извеждани и прибирани в жилището с вързани очи. Освен това са имали в себе си по един телефон, който можел само да приема обаждания - така са били контролирали дали просят както трябва. От полицията посочват, че благодарение на задържането на двамата похитители е било предотвратено жертвите им да са повече, тъй като били вербували и други лековерни в родината им.

Досегашните им двама роби спели на дюшеци в коридор и се хранели буквално с каквото им подхвърлят господарите. Освен това единият от тях бил подготвян за хомосексуална експлоатация, твърди местният "Канал 4 Диарио".

Задържаните нашенци отричат всички обвинения. Медиите в Палма де Майорка твърдят, позовавайки се на източници от разследването, че силовите спортисти имали намерение да изградят мрежа за просяци, конкурирайки и измествайки тази на румънски роми на острова.

Анонимен каза...

Тези двамата са затвора ама надали ще се случи!!!!

Анонимен каза...

Като чета коментар 19 ... разбирам честите ходения на Гошо в Майорка и снимките му в фейса ... ще го пробвам като го срещна ...


...Досегашните им двама роби спели на дюшеци в коридор и се хранели буквално с каквото им подхвърлят господарите. Освен това единият от тях бил подготвян за хомосексуална експлоатация, твърди местният "Канал 4 Диарио".

Анонимен каза...

микренския лилиПутьо не е от ловеч

Анонимен каза...

"ДА ЖИВЕЕ МОНДЕШКИ. МОНДЕШКИ ВСИЧКИ ЕЛПРОМЦИ СМЕ С ВАС. МОНДЕШКИ ДОКАЗА, ЧЕ ГО Е ГРИЖА ЗА ТРОЯН. МОНДЕШКИ ДЪРЖИ НА ОБЩАНИЯТА СИ."
ОТ ВЧЕРА 13.02.2017 ЕЛПРОМЦИ СА ПАК В НЕПЛАТЕНА ОТПУСКА ХАХАХАХАХАХ

Анонимен каза...

Къде изчезна обявата за работа в този проспериращ завод на мондека???

Анонимен каза...

Вижте сега - това са достойни и на почит мъже ! ! ! Как ще ги разследват или проверяват за несъответствие на доходи*разходи данъчните - това да не ви е някакъв си софийски засмян анестезиолог - нищо , че е бил служебен здравен министър ? ? ? ! ! Има ред в тая държава , ей Богу! - ред има ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |