Извозват камарите сняг в централната част

* Акцията започна при Малкия пазар, продължи пред бл. „Рила“, следват районите до училищата и детските градини * Напречните улици и улички – зле, дълбоките коловози блокират движението * Тежък проблем с безразборно паркираните автомобили
Сняг и студ
Довършват извозването на снежните камари при Малкия пазар, 26 януари 2017 г.
ОТ СРЯДА, 25 януари, започна масирано извозване на планините сняг в централната градска част, натрупани след преминаването на снегорините и от чистенето на тротоарите. Първата акция бе в един от най-натоварените и конфликтни участъци – при т. нар. Малък пазар; и в снегоизвозването бе включена сериозна техника и жива сила, а районът бе отцепен от полицейски патрул. В четвъртък, 26 януари, моторизираната бригада довърши участъка и продължи работата по главната ул. „Васил Левски“ в посока центъра – района пред бл. „Рила“. Акцията ще продължи поетапно пред училищата и детските градини.

Полицейска патрулка затвори движението в участъка
СЛУЧВАЩОТО се е похвално, тъй като от продължителния студ снежните камари се бяха превърнали в ледени скали и създаваха големи проблеми на движението, опасности също. Но със сигурност това извозване на снега можеше да започне по-рано.

Т21
Бележка на редакцията

Малка троянска уличка с големи коловози
ОСНОВНИТЕ улици в Троян са почистени отлично, до асфалт и така беше още от първия сериозен снеговалеж в края на миналата година – това е безспорен факт. Но също безспорен факт е, че бе изтърван моментът (в началото) да се изчистят напречните улици и улички. Което доведе до образуване на коловози с дълбочина 20-30 сантиметра и горница и в момента част от тези улици буквално са непроходими. Студът пък „запечата“ това състояние и изход няма. А някои от въпросните улици са твърде важни (напр. еднопосочната ул. „Тома Хитров“, извеждаща автомобилния поток от ул. „Васил Левски“ към ул. „Христо Ботев“).

"Пежо"-то, паркирано до знака "Стоп"
ДРУГ ТЕЖЪК момент. Нацвъканите по тротоари, улици и къде ли не из Троян автомобили е голям проблем. Досегашната битка с безразборното паркиране бе изгубена – като причината не е само в недостатъчните паркоместа в града, а основно в главите ни и в мекушавите мерки (акциите по затягане на контрола винаги са били кратковременни и без траен ефект). Но сега, когато снегът ни затисна, неправилното паркиране стана още по-голям проблем. Вчера, 26 януари, наш читател ни сигнализира за лек автомобил „Пежо“, който от доста време е спрян на изхода на малката уличка (при бл. „Стадион“) към ул. „Христо Ботев“, досами знака „Стоп“ . Возилото буквално е блокирало уличката и създава опасности за всички, но никой не реагира (виж снимката). Подобни примери из града колкото щеш. А решението е едно и не е тайна – затягане на контрола, без компромиси за никого.


Още по темата:

14 коментара:

Анонимен каза...

Браво за акцията!!!
Но точно четвъртък пазарен ден да отцепят цялата главна улица е безумие!!!
п.с. Първо беше минал снегорин по малките заобиколни улици и тогава да си правят пиар по главната!!!

Анонимен каза...

Богати троенци, извозват им снегът...

Анонимен каза...

Страшен комунизъм е на първата снимка , всички са се подпрели на лопатите , а началника е с ръце в джобовите.

Анонимен каза...

При капитализма като е студено къде си пъхат ръцете?

Анонимен каза...

Най-накрая! Сетиха се!
Наистина се изпусна момента за почистване на улици, различни от главната улица. Да видим до кога е до къде ще продължи тази акция. Като имаме "добра" година откъм приходи, да видим за какво ще похарчим парите?!?

Анонимен каза...

Кой е европейския шампион на 7,5 преследване в биатлона, Генади?

Анонимен каза...

Как кой,ТРОЕНЦИ!В Троян има прекрасни условия за биатлон по улиците!

Анонимен каза...

Интересно е коя е фирмата сключила договор за снегопочистване, за колко години е този договор, колко се заплаща на година, как се отчита свършената работа/може би на изминат километър с трактора и икономисано дизелово гориво/, има ли заложени санкции за недобре свършена работа. Кой от страна на общината контролира почистването и досега глобявана ли е някоя фирма за пропуски при почистването на снега. Иначе, зимата е хубава, красива и щеше да е голям проблем ако такъв сняг завали през Юли месец.

Анонимен каза...

Да 7-ми - много си прав. Няма как да не си станеш първи, ако имаш пушка и целта бяга пред теб. Това в кръга на майтапа. Да са ни живи и здрави момчетата, които от малко направиха много.
А иначе това с пушките и бягащите цели, още малко остана. Има една английска поговорка: "Страхувай се от гнева на кротък човек".

Анонимен каза...

Донка пак направи Далавера със Димко-6.Ще има яко крадене на Пари от Троянският Данъкоплатец.Пълна глупост да Возят Снегът и то за 20 000лв.

Димко 6 каза...

До Анонимен №10:"Димко 6"ЕООД Ви уведомява, че е отдал "Бобкат"-а на Община Троян за сумата от 25лв./час.Средно на ден се работи 5-6 часа или /150лв./ден/.Сами преценете за какво заплащане става въпрос /за гориво,амортизация, заплата и осигуровки на шофьора/?!
Първоначалната заявка беше за 4-5 дена, като ние се съгласихме дори да е безплатно , ако е за толкова дни.

Анонимен каза...

Дали ще ви повярва някои .Донка пак ще пусни аванта Някои Проектче на наи Некъдърната фирма Димко-СЕКС.

Анонимен каза...

Димко 6 щом влезе в обяснителен режим , значи е виновен.

Анонимен каза...

До Донка Михайлова. Госпожо кмет, но кръстовището на ул. " Хр. Ботев" с улицата за болницата бе поставен сфетофар. Моля удължете времетраенето на зеления сфетофар за МПС движещи се по ул. Хр. Ботев. Сегашните 20 секунди са недостатъчни/ако си 6-7 кола и чакаш, светне ли зелено не можеш да преминеш/ и се образуват тапи, особено в час пик/от 7,30 до 8,00 сутринта и вечер от 17 часа/.Направете ги 30 секунди и комисията която ще назначите да се произнесе.Освен за безопасност, сфетофарите са поставени и за удобство, или не мислите така?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |