Владо Илиев стъпи на върха – европейски шампион!

* Троянецът спечели златото в спринта на 10 км на Европейското първенство в Полша, бронз за Красимир Анев * Трети европейски медал за Троян и България
Биатлон, Европейско първенство 2017
Злато за Владимир Илиев, бронз за Красимир Анев, ЕП 2017, Душники Здруй, Полша
СЛЕД КАТО европейското злато му се изплъзна на два пъти – на Европейските първенства в Отепя, Естония (2015 г.) и Тюмен, Русия (2016 г.), когато спечели бронзови медали, този път съгражданинът ни Владимир Илиев стъпи на европейския връх. Голямата звезда на българския мъжки биатлон днес,  възпитаник на троянската школа по биатлон и клубен състезател на троянския КБС „Аякс“, победи в днешния (27 януари) спринт на 10 км на Европейското първенство в Душники Здруй (Полша). Историческа първа европейска титла за България в мъжкия биатлон!

ВЛАДО направи един пропуск при втората стрелба, но фантастичното му бягане не даде никакъв шанс на съперниците му в този старт. Втори и трети завършиха съответно Александър Логинов (Русия) и съотборникът Красимир Анев (България), които стреляха без грешка, но не удържаха на темпото на летящия троянец. Победителят финишира с време 22:31.8 мин., на 4.9 сек остана Логинов, а Анев, за когото това е втори подиум в Душники Здруй след вчерашното сребро в индивидуалния старт на 20 км, изостана с 16,7 сек.

Владимир Илиев
„ВИНАГИ е хубаво, когато си на най-високото стъпало на почетната стълбичка. Но биатлонът е толкова голям, че дори и на следващото стъпало да си, пак е голям успех. Радвам се, че успях да стана европейски шампион, от доста време го чаках“, заяви в интервю за БНТ новият европейски шампион. „Току-що говорих по телефона с европейския шампион от първенството по биатлон в Полша Владимир Илиев. Казах му, че Троян се гордее с него. Радваме се за Владо, който за пореден път ни изправи на крака и даде всичко от себе си за шампионското място!“, сподели в страницата си във фейсбук кметът на Троян Донка Михайлова.

ДА ПРИПОМНИМ. Освен сегашната европейска титла и бронзовите медали от предишните две Европейски първенства Владимир Илиев е световен шампион по летен биатлон в спринта на 10 км от Световното първенство в Румъния (2015 г.) и бе на крачка от медала на СП във Финландия (2015 г.). През този сезон спечели 5-то място в спринта за Световната купа в Нове место (Чехия), има и две 6-ти места за СК - в спринта в Поклюка, Словения (2012 г.) и в преследването в Контиолахти, Финландия (2014 г.). За републиканските и балканските му титли и медали е излишно да говорим. Участник е на две Зимни олимпиади - във Ванкувър, Канада (2010 г.) и в Сочи, Русия (2014 г.).

Т21

 Още по темата:

6 коментара:

Анонимен каза...

БРАВО!!!

Анонимен каза...

Браво Владо. Доказа, че си най-добрият. Скромност плюс труд е равно на европейска титла.

Анонимен каза...

БРАВО!!!!!

Анонимен каза...

Немската телевизия ZDF не каза и думичка за успеха на Владо, въпреки ме точно те излъчват биатлона, мамичката им фашистка !

Анонимен каза...

БРАВО ВЛАДО! Едно време твоите съученици пиеха , пушеха , не излизаха от дискотеки , а ти се блъскаше и успя!!! БРАВО
Такива трябва да бъдат младежите.

Анонимен каза...

Браво, Владо. Ти си нашата гордост.
А иначе по повод на 5-ти - масово хората, които като малки са залягали над учебниците или спорта са постигнали рано или късно нещо по-малко или по-голямо.
А техните връстници са били само по дискотеките сега са обикновени бачкатори за жълти стотинки.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |