Обстановката в община Троян на 11 януари

* Екипите работиха цяла нощ, пътищата са проходими, затруднения при почистването заради неправилно паркирали автомобили;
 учебните часове намалени
Сняг и студ
ул. "Христо Ботев"
ПЪТИЩАТА в община Троян са проходими при зимни условия. Поради ниските температури (към 08:00 ч. термометрите показваха – 16 C) и спрелия снеговалеж на места има заледяване. Снегопочистващите екипи работиха през цялата нощ. Затруднения при почистването създават неправилно паркирали автомобили.

ул. "Стара планина"
РАНО СУТРИНТА кметът Донка Михайлова посети основните училища на територията на общината, срещна се с директорите и направи проверка за температурата в класните стаи. В различните училища температурите са между 15 и 18 C. В част от училищата продължителността на учебните часове ще бъде намалена. Всички учебни заведения са заредени с гориво. В СУ „Васил Левски“ и ОУ „Иван Хаджийски“ в Троян отоплението при учениците от начален етап е допълнено с електрически уреди. Всички пътуващи ученици пристигнаха в училищата навреме и без проблеми.

ул. "Любен Каравелов"
С моторна шейна по ул. "Васил Левски", сн. Георги Радковски
ОБЩИНА ТРОЯН призовава гражданите да бъдат внимателни към участниците в движението. При проблемни ситуации можете да се свържете с дежурния служител в Общината и да подадете сигнал на телефон 0670/6-80-50.

Община Троян
* Заб. Снимките са от тази сутрин

Още по темата:

28 коментара:

Анонимен каза...

"Проходими" е силно казано! Изчистете дворовете на училищата!

Анонимен каза...

"Чистили цяла нощ" да бяха наистина чистили.

Анонимен каза...

Факта че минават по улиците е неуспорим , но че чистят е нещо съвсем различно . Това че държат греблата на поне 15см. от асфалта и само заглаждат вече натрупалият се сняг от предходните дни и го заледяват допълнително е друго. За опесъчаване и дума да не става все пак това са средства които ние не можем да си позволи или ако можем ще е веднъж на три-четири дни...

Анонимен каза...

Предлагам да се почистят най-после улиците и да се ОПЕСЪЧАТ!!! От селата към Троян СЪЩО! Щото не ми се и мисли да си купувам винетка, мамка им мръсна!

Анонимен каза...

От КАТ призовават да не се пътува! Снегорините се съобразяват с тази препоръка това е положението!

Анонимен каза...

Няколко неоспорими факта за изминалите няколко дни:
- кога трябва да излязат снегорините да чистят-като навали 10-15см сняг или по рано.В четвъртък вечер , когато започна да вали ,в 0:00ч 10см сняг , но следи от чистене няма.В това време на магистралата е вече очистено и продължаваха да чистят.Работи ли и нощна смяна нашето пътно или само се отбива номера?
- три дни преди да завали температурите бяха нормални и снегът беше омекнал. Защо никой не мина да изчисти второстепенните улици , които на думи са само такива. Обикновен пример - улиците до поликлиниката. До детските градини са в същото състояние.Михайлова дали ще санкционира почистващите фирми? Докога ще си чупим колите от безхаберието на някои?

Анонимен каза...

Тротоарите са почистени само около центъра.От пазара надолу не се чисти.Пътят е лед,отгоре киша,тротоарите не почистени.Паднах пред един камион.Извадих късмет,че караше бавно.

Анонимен каза...

"Затруднения при почистването създават неправилно паркирали автомобили." - Санкционирани ли са нарушителите?

Анонимен каза...

На ул.''Кирил и Методий'' към главната ул.''Васил Левски'', до магазин ''Колор'' много хора падат, за щастие без сериозни травми.Това се дължи на непочистената улица.

Анонимен каза...

Улицата зад пазара се изчисти, но тротоарите-не! Една група работници почисти паркинга пред фирмата ВИП СЕКЮРИТИ, и толкова! Тротоарите са затрупани от сняг и изчистения от улицата сняг, Т-маркет още малко и ще е изолиран от Света, хората ходят по пътното платно "на магия", някакви коли преминават с висока скорост и водачите си пробват способностите, и още, и още!!! Абе, карай да върви!
Но зимата е чудесна-както преди доста години, когато такова време започваше от ноември, и продължаваше до края на март!

Анонимен каза...

Ами т-пазара само печелят и не чистят - ако си уважават клиентите - ще чистят, НО ТЕ СА МОНОПОЛИСТИ и им е все в г'з. Така или инъче пак сме там, дори с изпочупени крака...

Анонимен каза...

В сравнение с други градове Троян е почистен нормално. Все пак да отчетем, че снегът в Троян е 40-50 см.

Анонимен каза...

Тази нощ снегоринът по нашата улица мина в 23,00, в 3,00 и в 5,00. Някой друг да работи в това време?! Хайде да спрем да мрънкаме.

Анонимен каза...

В СУ"Васил Левски" днес температурата в стаите е била 8 градуса, как се учи при този студ

Анонимен каза...

В "Дякона" винаги температурата е била такава, дори преди 40 години, щото орташкото магаре - кучета го яли. А що не кажете в онази сорбона - техникума, колко е била? Или там деца няма и хора не живеят?!

Анонимен каза...

Комуналните като не си вършат работата да пуснат частни фирми или да сменят директора Събчев

Анонимен каза...

Това са почистени улици, така ли?

Анонимен каза...

Моля, снегорините да не минават само по двете централни улици, а да чистят и други улици. Например между Банка ДСК и кръстовището при пицария "Дон Пацо", където е стоянката на такситата. Там е невъзможно да се върви.

Анонимен каза...

В целия град е невъзможно да се върви по този сипкав сняг, който се е образувал. Поне около детските градини и училищата да бяха почистили, че колите буксуват и сутрин става голяма какафония.Нито има къде да отбият да слязат децата, нито къде да се спре.

Анонимен каза...

Вярно е по Каравелов също мина.

Анонимен каза...

На Розалина в канцеларията що не измери някои и да сравним ама то дебел и лаком задник на студено седи ли???Великата гимназия/само за лете/

Анонимен каза...

Г-жо Михайлова, не ви прави чест във Фейсбук да публикувате атаки към "злонамерени" ученици на СУ"В. Левски", които отварят прозорците и снимат драматично ниски температури.Фактите са факти!
То бива персонална, икономическа и пр. солидарност към Русинова ама все пак се спрете.
Мълчанието е злато, древните са го казали!
Да днес може да са били по добри условията, но в първия учебен ден са били под изискуемия минимум.
Всички допускат грешки,нека си признаем.

Анонимен каза...

И аз съм възмутена как е възможно партийната солидарност да накара г-жа Михайлова да падне толкова ниско.

Анонимен каза...

Троян се чисти прилично.През целия период нито един път не е бил затворен. В по-голямата част от времето основните улици, мостове и кръстовища бяха "на асфалт".Стига мрънкане.

Анонимен каза...

Троян е почистен по-добре от София. В столицата се влиза във второстепенните улици когато снегът спре. Тук се влиза и докато вали. Имам забележки към чистенето на "Незабравка". Но се чисти и това е факт.

Анонимен каза...

До Новата поликлиника, където са повечето троянски лични лекари и широката улица до СУ Климент Охридски, където учат няколкостотин ученици е ад. Чистено е отгоре отгоре, а точно там не трябва така, който не вярва да отиде и да провере.Трабва дза се вземат спешни мерки!!!!!!!!

Анонимен каза...

Да сте виждали циганите дет подпират метлите през лятото сега да ринат сняг???????????????????????

Анонимен каза...

Сега подпират лопатите.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |