Още за заплатите от „Елма“

* Някои от работниците са работили при Банев без редовни трудови договори, затова имената им ги няма в списъка
Тема с продължение
ОКАЗВА СЕ, че някои елпромци - които имат очаквания да си получат неизплатените трудови възнаграждения от съсипания от приватизатора Николай Банев и докаран до фалит някогашен гигант в производство на електромотори „Елма“ (бивш „Елпром“), - са работили без редовни трудови договори. Това обяснява защо имената им ги няма в списъка за изплащане на дължимите възнаграждения, което трябва да започне до края на тази седмица. Припомняме, в началото на м. декември 2016 г. бе финализирана сделката по продажбата на „Елма“ АД (в несъстоятелност), след което започна подготовка за изплащане на дължимите заплати на над 400 бивши работници.

Николай Банев вече е в "Елма", фалитът наближава
СПОРЕД данни в централната преса скандалният едър приватизатор Николай Банев, известен с луксозния си начин на живот, има акции в над 100 български предприятия, повечето от които – като „Елма“ и другото сродно троянско предприятие „Елматех“, са фалирани и затворени. А стотици работници имат да получават неизплатени заплати за различни периоди. Знае се също, че срещу Николай Банев има десетки дела за умишлен фалит на приватизирани предприятия.

Т21

Още по темата:

50 коментара:

Анонимен каза...

Банев е олицетворение на човек без морал и човешки ценности,готов да вземе и дрехата от гърба ти без да му трепне окото ! Разтрел трябва

Анонимен каза...

Реве като жена че му запалили колите а той като запали половин Троян с пари какво да кажат хората ?

Анонимен каза...

г-н Банев Троянци Ви благодарят, за категоричното Ви решение да напуснете града.
За съжаление раните които оставихте върху града ни дълго и продължително време трябва да бъдат лекувани. И все пак вярваме, че ще дойде време да платите за всичко лошо което ни сторихте. Вие разсипахте града ни....

Анонимен каза...

Този човек измами хиляди хора. Срам и позор !!!

Анонимен каза...

Съсипа десетки предприятия и ги наряза за скрап.

Анонимен каза...

Завлече стотици служители и работници, неизплащайки справедливо заслужените им възнаграждения

Анонимен каза...

А какво да кажем за служителите в Елма, които и до сега не са си получили заплатите. Добре, че има съвестни бизнесмени като новия собственик, който да им ги изплати

Анонимен каза...

Николай Банев поиска дълговете му да минат за сметка на всички данъкоплатци. "На работниците във фалиралия завод "Елма" да плати държавата", каза бизнесменът пред bTV.

И вместо да каже кога ще даде закъснелите заплати на служителите си, поиска те да му връщат пари. "Дължат ми ги за неефективен труд", заяви бизнесменът. Това била причината той да не се разплати с наетите от него хора. Работници от обявения в несъстоятелност завод "Елма" в Троян, който беше собственост на Банев, са написали писмо до bTV, в което настояват собственикът да им изплати дължимите възнаграждения в размер на 8,5 млн. лв. Според него обаче държавата трябвало да плати, защото била виновна за затварянето на предприятието. Банев не се чувствал виновен за дълговете си, като дори нагло добави, че работниците трябвало да му дадат същата сума, защото не работели добре.
Според Банев управляващите били виновни и за атаките срещу него и семейството му. Преди дни в офиса на Баневи в София бе хвърлена пиратка, а държавата започна да събаря построените незаконно басейн и барче в комплекса "Русалка". Това става, след като вече бе премахнато яхтено пристанище в комплекса, за което също нямаше строителни разрешителни, и беше заличен изкуствен плаж край основния ресторант в комплекса. Заради премахването на незаконния басейн Банев нападна управляващите в ефира на bTV. След влизането ни в ЕС и НАТО страната ни живеела в постоянен геноцид и нападките срещу семейството му били част от него, твърди бизнесменът.

През 1990 г. Николай Банев основа фонда "АКБ Форес", който по време на приватизацията придоби акции и дялове в повече от 130 търговски дружества на територията на България, Русия, Швейцария, Холандия, Македония. Според различни източници състоянието му се оценява на повече от 1 млрд. лв., разпределено в ценни книжа, акции, съучастия, недвижима собственост.
Много от предприятията му обаче фалираха. Сред тях са печелившите някога "Полимери" Девня" и "Елма"-Троян.
А Баневи открай време са известни с нечовешкия начин, по който третират служителите във фирмите си, като им бавят или изобщо не им плащат заплатите. А когато уволнявал стотици работници от "Елма", Банев ги съветвал да ходят да берат маслини в Испания.

Анонимен каза...

Срам и позор. Тези хора въобще не заслужават да бъдат коментирани, отдавна следваше да са на друго място.

Анонимен каза...

Докога подобни индивиди ще продължават да си веят байрака както си искат? Къде е съда и прокуратурата?

Анонимен каза...

От снимката наднича,един чорлав брадясал клошаро-подобен индивид/вероятно се е къпал,лятос на рекътЪ-ма ней сигурно/,който завлече милиони,унищожи цветущи предприятия и заводи и разби живота на хиляди трудови хора.
Где е властта и правдата?

Анонимен каза...

Николай Банев поиска дълговете му да минат за сметка на всички данъкоплатци. "На работниците във фалиралия завод "Елма" да плати държавата", каза бизнесменът пред bTV. - ИЗРОД

Анонимен каза...

Банев с цялата си наглост поиска дълговете му да минат за сметка на данъкоплатците. Срам!!!

Анонимен каза...

Пред БТВ "бизнесменът" заяви, че държавата е длъжна да плати на работниците във фалиралия завод Елма.

Анонимен каза...

Вместо да каже кога, ще изплати закъснелите заплати на служителите си, е поискал те да му връщат пари поради "неефективен труд". Срам и позор!!!

Анонимен каза...

Според Банев , държавата била виновна за затварянето на предприятието както за атаките срещу него и семейството му.

Анонимен каза...

Този човек фалира над 100 работещи предприятия и има наглостта да иска пари от държавата за собствените си золуми.

Анонимен каза...

Когато уволнявал стотици работници от "Елма", ги съветвал да ходят да берат маслини в Испания.

Анонимен каза...

Пък на всичко отгоре и за президент се беше кандидатирал. Добре,че няма глупаци които да го подкрепят!!!

Анонимен каза...

Съсипа десетки предприятия и ги наряза за скрап.

Анонимен каза...

няма работещи институции в тази абсурдна държавица,този измамник отдавна трябваше да се радва на ласките на някой некъпан циганин,но държавата стои зад такива мошенници.къде е съда ,къде е прокуратурата...

Анонимен каза...

Това сега ли го разбрахте, че Банев е престъпник? Къде е държавата? А това, че на умряло куче всеки може да извади нож?! Генади, къде ти е статията за Ферарито с еднакви цифри от малкия пазар? Къде ти е интервюто с някой ...Мондешки? Къде? Ако си мъж, моля за отговор?

Анонимен каза...

новите братя на България са новите работодатели на Генчо ,тей ,че няма да има статии за ферарита щото няма да има весник иначе.Като гушнат букета като Банев ще съ напраим на велики и ще пуснем статията!Сега ще има статии само за фалби!!!

Анонимен каза...

Браво на Мондешки!хайде Троянци, да подкрепим Мондешки.
Браво момче.Запознах се с Младен. Млад и амбициозен човек. Евала! Елпромци сме с теб. Урааа за Елпром и Мондешки.Мондешки браво, гордеем се с теб. от руините направи рай. Целият град е за тебе и те подкрепяме.Банев руши, а Мондешки започна да гради. Елпромци ти благодарим и ти пожелаваме успех, не ни забравяй, може да помагаме, дори и безплатно, защото ни е грижа за Елпром. целия живот ми мина там, като дете ми е! Мондешки с Вас сме!Младен обеща да възроди Елма и го направи!Браво на момчето! С теб сме всички троянци! Доказа,че си троянец!Има един безспорен факт и той е че 400 души ще си получат парите за Вярваме в новия собственик на предприятието Младен Мондешки и му желаем пълен успех и просперитет в начинанието.празниците.За това трябва да поздравим новите собственици!Някой го умеят други не, явно Младен Мондешки е от можещите. Троян е с теб. Браво.Дай Боже повече млади и и активни хора като Младен Мондешки и България ще разцъфне.Злобарите гледат само да плюят, а ние искаме реални промени такива каквито Младен Мондешки прави. Браво само напред !!!Подкрепа за Мондешки и всички които мислят за развитието на България!Ей, много читаво се оказа това момче бе, всички са доволни, дано и предприятието сега да тръгне и да има работа за обраните от предишните собственици служители. С вас сме.Троян се възроди.Само напредВреме е да се случи нещо хубаво в Троян. Мондешки е олицетворението на промяната в града.Пари ще има за всички !!! Нищо не зависи от Банев, значи всичко ще е наред! Младен Мондешки плаща, значи ...Мондешки - президент! Мондешки - президент!

Анонимен каза...

Даааааааааа...днес по тъмно минах покрай ,,празнично осветената Елма,,.....Светеше един прожектор в червено и питам Генади това ли е празнично осветление или е поклон пред работодателя

Анонимен каза...

24-ти, май си прекалил с магистралките.
Явно завчера не си бил в "Зулу" и сега
шмъркаш на воля.

Иванчо каза...

Комунистически престъпник!

Анонимен каза...

До 24 платения трол: Постоянно пишеш да подкрепим мондека ,ама как да го подкрепим??? Или искаш да кажеш да не му пречим???

Анонимен каза...

Скъпи Гена бъди мъж! Отговори!
Страхът, не е позитивно качество.
Достойнството обаче е!

troyan21 каза...

До №29: Какво ме питате?

Анонимен каза...

Къде е статията за ферарито?

Анонимен каза...

До 31 - Как къде? Махната е ,защото когато някой (от София или от др. място без значение) напише в търсачката Младен Мондешки излизаше статията с Ферарито с коментарите (защото гугъл ги съхранява) и там имаше много истини ,които не трябва да се знаят от всички. и сега като се напише Младен Мондешки излизат коментарите на платения трол например: Троян е с теб , да го подкрепим и др. подобни. Та по този начин се използва една местна медия.

troyan21 каза...

До №31: Статията за "Ферари"-то бе написана от мен, качена от мен, в моя вестник (печатното издание и сайта на Т21). След консултации с адвокат, а след това и със служители на пправораздавателните органи, разбрах, че съм заплашен от поредно съдебно дело. Затова статията бе свалена. Надявам се ме разбирате.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

Г-н Маринов , моите уважения към Вас , но не трябва ли преди това да се посъветвате , и тогава да качвате статии? Защото в противен случай (като този) за обикновения читател изглежда по друг начин. Тук в сайта сте я изтрили ,но в печатното издание няма как.

troyan21 каза...

До №34: Да, така е.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Google.BG каза...

До 32ри ,аз пък като написах в Гуглето Младен Мондешки ми излезе само това.



Братя Мондешки – новите братя на България .....След известните братя Галеви, братя Велчеви и други подобни братя, днес са актуални братята Мондешки – Момчил и Младен

България | Троянският кон на Пеевски - Капитал...
Фирми свързани с Мондешки придобиват имоти, заложени в Адв.

Мондешки в "Яневагейт": Цветан Цветанов и Цветан Василев ...КТБ ...
Фалитът на КТБ опря до касация | Параграф22...В Троян всички знаят, че тя е обслужвала братята Момчил и Младен Мондешки, нашумели като съдебни лобисти и бизнес посредници.

Първо в BIG5: Ето кой е мъжът от записа на „каките“ - Big5.bg.... 29-годишният му брат Младен Мондешки пък изскочи покрай скандала „Белведере”, разкрит първо от френския посланик Ксавие дьо ...

Абсурдно и налудничаво, но… законно?!драги съграждани,
необходимо е да знаете, че и Веско Петров остана изигран от Мишо и се премести да живее в софия. той имаше малък дял в олимпия. така,че мишо му го начука и на него. приятели от много години, колоездачи, ортаци. не вярвам веско да се е облагодетелствал значително от този фалит както мишо.
Въпросния Момчил Мондешки и брат му Младен са синове на бившия полицай Петко Мондешки, а майка им имаше връзка с някакъв месопроизводител от ловеч и май искаше да получи някакви дялове и той я изрита.така, че маминка е подучавала синчетата на измами. Нека си припомним как момчил преди 15-на години бе отворил магазин за бяла и черна техника срещу джамията където сега е кабинета на д-р 'скубашки' и след няколко седмици скалъпи застрахвателна измама, че уж бил ограбен и повече не отвори. По-късно, нали отвори офис на интерамерикан в троян,правеше застраховки и не отчиташе парите в централата в софия.затова като разбраха го осъдиха и той си полежа в затвора.през това време живяха в апартамент до джамията и го продадоха за да живеят някак си. Майката и младен се преместиха да живеят във въпросния палат в орешака до олимпия, който бе някаква промишлена сграда и си гледаха патки и кокошки там пред фабриката.Тези от вас, които са се возили с Нешев до софия преди години няма как да не са забелязали добре облечения момчил, който беше абонат и пътуваше всеки ден до софия на първата седалка. Е, сега го вози брат му в Ауди С8 или джипа. момчил е над 40 и няма шофьорска книжка. А и той не е никакъв адвокат а само посредник-комисионер, работещ за силна софийска адвокатска кантора.няма как да си адвокат и правист щом си съден.намира такива фирми, предлага им услугите на кантората и получава своя процент, който разбира се излиза доста сериозен.сами си представете щом са изпрали онези почти 9 милиона лева на олимпия, кантората задължително е прибрала поне 20-30%, а момюил може и да е получил към 500 бона.чувал съм ,че подобна врътка е правил и за брата тишо, но нещо се объркали нещата и има трудности в момента.

и т.н.това само от първа старница в гуглето и интересно освен за далавери и измами никъде не прочетох никъкви хвалби от никакъв трол за тез троенски юнаци.

Анонимен каза...

до 36 Ма мен ми излиза от 6 позиция надолу
https://www.google.bg/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=%D0%BC%D0%BE%D0%BC%D1%87%D0%B8%D0%BB+%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8+%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%8F%D0%BD&start=0

Анонимен каза...

A защо, не вземеш интервю от някой брат Мондешки? Само не казвай, че и това е незаконно. В крайна сметка това са нови, големи работодатели за общината, нали така?

Анонимен каза...

https://bivol.bg/mondeshki-brothers.html
"Бивол" са се опитали да вземат интервю от малкия брат Мондешки, изгледайте клипчето, много е интересно :)

Анонимен каза...

Пълната автобиография на новите братя на Булгария.Жалка клоака и пълен кенеф е днес милата ни родина щом това са героите на деня на ,които разчитат хората и общината за да оцеляват.Само 200 страници криминални престъпления имало за тез момчури тед ще ги правим президенти и кметове.Ама с такъв главатар на държавата начело какво друго да очакваме.
Вижте какво учат младите политолози в Англия за България и Бойко Борисов!
България – корумпирана държава, компрометирана съдебна система и организирана престъпност, оглавявана от Бойко Борисов – министър-председател, избран през 2014 г.

Така страната ни и премиера (б.р. – вече в оставка), който е изобразен като карикатура, са представени по време на лекция към млади политолози в Лондонският университетски колеж (UCL) в Англия. Моментът от презентацията е заснет, а снимката е публикувана във Фейсбук от Елена Бойчева:
http://www.bnews.bg/article/220104-ekskluzivno_vizhte_kakvo_uchat_mladite_politolozi_v_angliya_za_boyko_borisov_snimka
А интервю 38ми нямада има ,защото ще има Ответен удар

Седмица след „срещата“ с Момчил Мондешки край Беклемето, шофьорът, операторът и репортерът от екипа на Биволъ, който посети Беклемето, се оказахме обект на проверка от страна на РПУ Троян. По сигнал от Младен Мондешки. Първият, който се отзова на призовката беше накаран да подпише ограничителна заповед: да не доближава собственикът на „Солид 85“ – Младен Мондешки.

Научихме за жалбата от младши разузнавач Петър Бачев, който се свърза с нас по телефона.

Да живее свободата на словото в България и Троян 21.
Генчо,ако ще триеш коментарите по добре го затвори този сайт!!!

Анонимен каза...

До 40....явно коментираната тема не е интересна за теб и отвличаш вниманието със сайта на Бареков и лъжите му.

troyan21 каза...

До №40: Многократно съм го казвал, но явно за някои хора трябва пак. В Т21 сме избрали пълната свобода на коментиране (в сайта) и го отстояваме - не че е лесно и удобно, - докато правилата в мрежата го позволяват. Трием единствено коментари, драстично нарушаващи 4-те правила, посочени в колонката на нашия Админ (виж вляво). А че има тролове, малоумници, неграмотници и т. н. - факт е, и не е приятно, но при всичко случаи е по-добро от мълчанието, помним го.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

41-ви, сериозно ли твърдиш, че "Бивол" е сайт на Бареков? Интересно тогава как е публикувал статията "Николай Бареков - грозното лице на българската действителност"?
Нужно е да се плаща на по-умни тролове, пишещите в момента само закопават спонсорите си.

Анонимен каза...

Странно, постоянно изчезват смислени коментари, отказвам се от тоя платен сайт и форум

Анонимен каза...

Добре ,че са Биволите да изнасят истината за мафиотите ,който управляват и изкупиха България за жълти стотинки.Явно всички други са купени или заплашени и смачкани като Генади и са принудени да си затврят очите и ушите.Лошото е ,че са сами и матреала останал да живее в БГ нищо не става от него и дори да му отвориш очите си мълчи и търпи.Жив пример е и Троян ,които излиза от разследването на Бивол,че се изкупува от мафиотите на ДПС,а Трояци в лицето на полиция ,община и прокоратура си затварят очите и вместо да се запитат откъде са тези милиони във тези бизнесмени млади без трудов стаж,които до вчера караха лада 5тица на 20 години ,те им се кефят и се радват та даже ги и защитават ,ако дори се осмели някой да им зададе този въпрос.Трагедията е пълна,жалко за хубавият ни град и хората ,които са решили да останат в него!!!

Анонимен каза...

45 ти напиши ....
Браво на Мондешки!хайде Троянци, да подкрепим Мондешки.
Браво момче.Запознах се с Младен. Млад и амбициозен човек. Евала! Елпромци сме с теб. Урааа за Елпром и Мондешки.Мондешки браво, гордеем се с теб. от руините направи рай. Целият град е за тебе и те подкрепяме.Банев руши, а Мондешки започна да гради.

и със сигурност няма да изчезне коментара.

Анонимен каза...

До 43.Явно умственният ти капацитет не ти позволява да направиш разлика между http://www.bnews.bg и https://bivol.bg .

Анонимен каза...

До 41 и 47. Или пък ти не си разбрал, че 40 - ти цитира биволската статия, която е точно по темата.

Анонимен каза...

Браво на Мондеците! Браво за елпром!

... АМА ОНИЯ ОТ БИВОЛ ПАК РИТНАХА КОШЕРА... мам*а им:

Има ли чадър над фамилията Мондешки в Троян?
https://bivol.bg/mondeshki-brothers.html

Анонимен каза...

РАЗБРАХ: "ДО КОЛЕДА...". НЕ РАЗБРАХ: КОЯ ГОДИНА? МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА КАЖЕ....

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |