Защо уволниха инж. Теодор Енев?

* Управителят на „Балканска звезда“ ЕООД бе изгонен без обяснения миналия петък – при отлични производствени и икономически резултати на предприятието * Готви ли се нов „елпромски“ проект?
Икономика
Входът на "Балканска звезда" ЕООД, Троян, ул. "Васил Левски" 320
МИНАЛИЯ петък, 4 ноември, изненадващо е бил уволнен управителят на „Балканска звезда“ ЕООД (Троян) инж. Теодор Енев, научи Т21. Новината бе потвърдена от самия него, както и от работници от предприятието. Оперативното ръководство се поема от собственика Борис Бояджиев, софиянец с троянски корени, собственик и на сродното по-голямо предприятие „Елпром Харманли“ АД (Харманли). „Балканска звезда“ ЕООД развива традиционното за Троян производство на електродвигатели.

ЗАЩО изненадващо? Най-напред – защото резултатите, производствени и икономически, са добри и „Балканска звезда“ ЕООД върви нагоре, което е безспорно. И това е така от 2011 г., когато инж. Енев поема ръководството на боксуващото тогава предприятие с едва 14 работници и недобри финансови резултати. В настоящия момент в „Балканска звезда“ ЕООД си вадят хляба 67 троянци, а предприятието е стабилно, с гарантирани пазари и „няма никакви проблеми с финансовите потоци“, по думите на вече бившия управител. Наскоро е спечелен и проект по европейската ОП „Конкурентоспособност“ за закупуване на нови машини за 500 хил. лв.; „Ако предприятието не бе успешно, щяхме ли да спечелим подобен проект?“, риторично коментира инж. Енев.

инж. Теодор Енев
КАКВО се крие зад неочакваното уволнение? Възможно е собственикът да е имал някакви несъгласия с управленската политика на инж. Енев и да търси друга по-успешна посока на развитие. Но някои допускат, че цялата работа е, за да се разчисти пътят за изнасяне на основната част от производството (механичния отдел) в по-голямата производствена база в Харманли; което обаче не би било добре за работниците на фирмата в Троян и може да доведе до съкращения. Дали се готви нещо подобно и защо бе освободен успешният управител, това може да каже единствено собственикът г-н Бояджиев.

ДОЧУ СЕ и друга интересна новина, имаща връзка с казаното дотук. По неофициална информация след предстоящото финализиране на продажбата на „Елма“ (някогашния „Елпром“ - Троян, лидер в производството на електродвигатели у нас и на Балканите, докаран до фалит от приватизатора Николай Банев - бел. Т21), новите собственици братя Мондешки имат идеята в някаква степен да възобновят производството. И името на инж. Енев вече се спряга около този нов „елпромски“ проект – което е повече от логично, тъй като той е бивш конструктор, после и директор на „Елма“, а след това развива дъщерното предприятие „Елматех“ (собственост на споменатия приватизатор Николай Банев), хлопнало кепенци буквално преди дни.

Т21

Още по темата:

112 коментара:

Анонимен каза...

Теодор Енев е Добре Има младо гадже което му е хем прислужница в домът В Орешак хем жена.

Анонимен каза...

Остава и да не върви нагоре.
Като дават на хората по 350-400лв заплати, а те им изкарват поне петорно повече ще е така.

Анонимен каза...

Разбира се, че братя Мондешки закупиха предприятието Елма с цел неговото модернизиране и развитие, а не както направиха Баневи които доведоха Елматх то фалит.

Анонимен каза...

Дай боже всекиму. Доколкото разбрах това уволнение е подаръка който е получил по случай своята 60 годишнина от собственика.
А дали заплатите са малки или големи, не знам, но все пак там се работи, а щом се работи значи е добре.
А какво ще стане по нататък ще видим.
Ще разберем

Анонимен каза...

Дали г-н Енев ще предлага услугите си на друго място, предстои да видим. Едно обаче е сигурно, новите собственици на Елма, братя Мондешки със сигурност ще възродят и модернизират предприятието, ще се открият нови работни места, ще повишат и подобрят доходите на местното население. Браво!

Анонимен каза...

В България има спешна нужда от бизнесмени като братя Мондешки, които с ентусиазма, енергията и добрата икономическа политика, ще превърнат Елма в едно модерно и печелившо предприятие. Браво, желаем Ви успех и само напред.

Анонимен каза...

Съгласен съм с предишния коментар, много хора изгубиха работата си заради бизнесмени като Баневи, целта на които е да доведат предприятитео до фалит и да разпродадат активите. Ето обаче, че има и честни и милеещи за родното си място бизнесмени като братя Мондешки с помоща на сериозни инвестиции и професионален екип от специалисти ще възродат местното предприятие и ще датат възможност за препиатние на много хора. Нещо от което Баневи, никога не са се интересували. Троян е зад вас. Смело напред.

Анонимен каза...

Троян спешно се нуждае от инвестиции. В лицето на братя Мондешки, обикновенните хора виждат точно такава възможност. Аз също съм на мнение, че хората няма да останат разочаровани, а напротив след направените инвестиций и изплатените заплати, които Банев на плати на работниците, най-сетне хората ще почувстват облекчение и ще повярват, че има и честни бизнесмени. Подкрепяме Ви и вярваме, че с модернизирането на Елма, нещата в Троян ще вървят към прогрес.

Анонимен каза...

А дали ще възродят и КТБ?

Анонимен каза...

Хипотезата, че инж. Енев е възможно да започне да предлага услугите си на професионално управление на новите собственици на Елма е абсолютно логична. С оглед на това, че братя Мондешки имат сериозни намерения за инвестиций и модернизирането на предприятието. Още повече, че той е кадър доказал с действиата си управленските си качества.

Анонимен каза...

Какв общо има КТБ с модернизиарнето и стабилизирането от частни инвеститори на едно предпиятие. Нима това не е добре за региона и хората, които не получиха зпалатите си от предишния собственик и оставиха семействата си без препитание. Смятам, че само можем да се възхищаваме от подобни хора, вмсето да се опитваме да ги критикуваме. смятам, че тяхната инициатива е благородна и абсолютно подкрепям действията им.

Анонимен каза...

Ако в България имаше повече бизнесмени като тях, нямаше да сме в това положение. Подкрепям инициативата им и искренно им желая успех.

Анонимен каза...

Работил съм, работих и бих работил с Теодор Енев, стига да почне да прави двигатели където и да е.
Този Бояджиев явно не е много умен. Да изпуснеш специалист и ръководител с такива възможности, е меко казано глупост. Без зор той ще си направи нахъсан конкурент, ако Теодор Енев започне да участва във възтановяването на Елма или по точно Елматех, т.к Елма е в руини благодарение на Банев.

Анонимен каза...

То е ясно, че като се появят хора които правят нещо положително за региона и местната икономика, винаги се появяват завистници които са на принципа - може на мен да не ми е добре, важното е на Вуте да му е зле. С подобни индивиди прогрес не може да има.

Анонимен каза...

Аз пък съм на мнение, че бизнесмени които изплащат възнаграждения които следваше да бъдат изплатени от предишния собственик, както и големите инвестиции кото ще се направят за модернизирането на предпиятието, ясно показват сериозните им намерения.

Анонимен каза...

Както се казва: Каквото повикало, такова се обадило.
На всяко действие има равно по сила противодействие.
Дали Енев губи или Бояджиев печели ще видим.
Обаче когато двама се карат, третия печели - в случая вероятно братята.
Дано си обединят силите, може и да излезе нещо добро за града.

Анонимен каза...

Братя Мондешки – новите братя на България
https://frognews.bg/news_122389/Bratia-Mondeshki-%E2%80%93-novite-bratia-na-Balgariia/

Догади ли ви се и на вас…

Анонимен каза...

Троянският кон на Пеевски или пълната история на големите бизнесмени от Троян.Може да са били тройкаджии в училище, но както са вижда са отличници в практиката с дела за кражби на собственост.Е Нема такава държава!!!!

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2016/11/03/2855687_troianskiiat_kon_na_peevski/

Анонимен каза...

Ако в България имаше повече КТБ-та, щеше да има и повече бизнесмени като тях... Кой пие, кой плаща няма никакво значение, стига на Вуте да му е добре. Има хора които и на талибаните биха ръкопляскали стига да "инвестират".

Анонимен каза...

Не ми се струва много достоверно Теодор Енев да участва във възтановяването на нещо, което не може да се възтанови. Нарязани и окрадени машини, спрян ток.
А иначе този Бояджиев се е показал като истински подлец и комсомолски секретар - ползваш някой и после се отърваш от него точно на юбилея му.
На 60 годони си и не ми трябваш вече.
Да са живи и здрави новите му подчинени в Балканска звезда. Чака ги светло бъдеще.

Анонимен каза...

Добре бе 19, както и всички други.
Кое е по добре - да се инвестира или не в един град, та дори и от талибани.
По добре ли е да действат като всички останали, т.е само да рушат и да си купуват Майбаси и самолети.
Държавата ни е толкова тъпа, че трябва да се радваме на всички инвеститори, дори и талибани.
Плюете и по Радевски и по Рикото. Ами я си предстваете само за момент, ако тях ги нямаше, щяхме да бъдем като Ловеч. Нито едно работещо предприятие

Анонимен каза...

Всеки може да влезе в Елма и да разгледа. Пирон не е останал, всичко е отнесено на вторични. Имаше някоя и друга машина в Тончо Стаевски и в ПИНО-то, сигурно и те вече са в миналото. Елматех е друга фирма. Та не братя Мондешки, и сестри Малееви не могат да го възстановят вече. Сградите стават само за декор на филм. Освен това Елма не е купена, защото Банев обжалва и един господ знае колко ще се точат делата. Големият брат Мондешки след интервюто в Труд може да мине на държавна издръжка в някое ТПО за няколко години, беше бушон - гръмна. Братко без батко...

Анонимен каза...

Да се цитират статии от в. Капитал / кръгът капитал/ е несериозно пробужда меустов смях у мен.

Анонимен каза...

22 прав си. Елма няма как да се възтанови. Вероятно ако се случи нещо, ще се развива ново дружество на базата на Елматех. То другото е гром и лом.

Анонимен каза...

Какво иска троянското дружество от „Белведере“ адвокатите на фирмата не можаха да отговорят, защото нямат достъп до делото и не са уведомявани за молбата му, което според тях е нарушение на закона.

От документите по дело, висящо пред Върховния административен съд (ВАС), става ясно, че през 2013 г. на „Агротекнолоджи“ е била отказана регистрация по ДДС. От отказа на НАП става ясно, че фирмата на Мондешки твърди, че е имала договор за реклама с „Белведере“ миналото лято, по който е получила 47 хил. лв. Данъчните обаче приемат, че дружеството не е представило никакви доказателства, че реално е изпълнило поръчката.“ (Пасажът е от статия в „Капитал“ )

Младен Мондешки има няколко фирми и е собственик на редица имоти в Троян и Орешак.

От сайта Еconomix разбираме, че през 2014 г. Младен Мондешки изкупува активите на троянския мебелен завод „Хемус“ на търг, организиран от Райфайзенбанк, както и че в Имотния регистър е вписана ипотека върху имоти на фирмите във връзка с кредит от ПИБ.

През юни 2016 г. Младен Мондешки спечелва чрез търг „Елма” Троян. Предприятие, придобито от Николай Банев по време на масовата приватизация, е в процедура по несъстоятелност от 2012 г. по иск на двама малки кредитора. Сайтът „Троян 21“ съобщава, че търгът е спечелен от „Солид 85” ЕООД, чийто собственик е 31-годишният бизнесмен Младен Мондешки. По неофициална информация, цената е достигнала 2 151 151.51 лева. Дали някога е проверяван за произход на средствата, с които борави?

На 12 май 2016 г. „Солид – 85” придобива на търг апартамент на столичната ул. „Самуил“, собственост на „Хелт енд Уелнес”, продавано заради задължение към КТБ. Там бе седалището на това дружество, а сега са преместени компаниите на Мондешки.

В средата на септември, при абсолютно неясни обстоятелства и причини загина в зловеща катастрофа Васил Гунчев, който бе член на Съвета на директорите на акционерното дружество „Хелт енд Уелнес”. Известно е на много хора, че защитеният свидетел на прокуратурата по „делото КТБ“ Бисер Лазов полага сериозни усилия, за да сложи ръка на дружеството и да го заграби. Правени са опити да се подмени борда на директорите. През цялото време Васил Гунчев правеше всичко възможно, за да не се случи това. А сега в офисът му е Младен Мондешки.

Догади ли ви се и на вас…

Счетоводител на всички компании на Младен Мондешки е фирмата „Кристи акаунтанси” ЕООД, която до ноември 2015 г. е собственост на синдика на КТБ.

Анонимен каза...

Надявам се, че скоро Мондешки и слугите им ще са зад решетките, особено след като Герб падне от власт утре

Анонимен каза...

Статията е "Защо уволниха Т.Енев", а не кои са братя мондешки.
Май много интереси се преплитат, та и в уволнението на един специалист и добър ръководител се намери как да се плюе по адрес на някой.
Поне него плюйте та да сте тон със статията.

Анонимен каза...

Успех на всички за утре,СЪГРАЖДАНИ мислете за освобождението на България и възвръщане на правовата държава

Анонимен каза...

Два въпроса"
1. Кой приватизира "Балканска звезда" и какво получи общината? Кой и какво спечели от тази "приватизация"?
2. Защо бе приватизирана, след като сега там се получават почти същите заплати както преди 30 години, но при близо 10-пъти по-високи цени на стоки и услуги?
Всъщност - някой може ли да даде пример за успешна приватизация на територията на община Троян?

Анонимен каза...

Каква държава бе хора, по-нагоре в тон със темата се коменрира, че братята Мондешки е възможно да наемат инж. Енев с цел развитие и усъвършенсатване на спечеленото на търг от тях предриятие, а вие излизате с някакви си небивалици за КТБ и хора свързани с банката. Какво общо имат това с осигуряването на нови работни места за хората в Троян. Те правятнещо добро за региона, а вие ги хулите.

Анонимен каза...

Мен също това много ме учудва, откъде накъде ще се свързват имената на братята от Троян, с това кои са синдиците в КТБ. Явно има много завистливи хора, които с някакви абсолютни измишльотини се опитват да олпюят, хора които честно и почтенно са спечелили в наддаването на търга.

Анонимен каза...

Е да, тя половината ни държава е пълан с такива хора. Вместо да работят за собственото си благополучие, по цял ден седят у хулят хора които са успели, просто защото им завиждат. Знайте, че само със завист, нищо няма да постигнете. По-добре да сте благодарни, че все още има хора кото имат желанието и възможностите да усъвършенстват и развиват региона.С такива хора, може да има прогрес,хора които са дейни, отговорни и упорити.

Анонимен каза...

Напълно подкрепаям предишния коментар. Братята Мондешки са точно такива.Вместо да си измисляте някакви абсолютно недоказани и подхвърлени истории, по-добре е да погледнете фактите.Те са, че братята Мондешки спечелиха търга, че Младен Мондешки развива много усешен бизнес в Троян и че се изплатиха възнагражденията на служителите, които следваха да бъдат платени от Баневи. Сами можете да си направите извода, кой е крив и кой прав.

Анонимен каза...

Защо да си правят изводи, на тях им дай само да хулят. Това им е достатъчно, затова са на трова дередже и там ще си останат. Такива хора не могат да направят нищо градивно, освен да злорадсват и хулят онези кото правят реалните неща за хората. Няма и да се засрамят, защото те не притежават качества като морал и достойнство.

Анонимен каза...

33-ти, вие на редовна заплата ли сте към г-дата Мондешки или ви плащат за брой коментари? Вече имате около 15-на под тази статия. Между другото - ужасяващо тъпи.

Анонимен каза...

Братя Мондешки се опитват да направят нещо позитивно за града. Всичко тръгва от там, че е възможно да наемат инж. Енев който е с доказан дългогодишен опит. И тук изведнъж се появяват хора, кото започват да ги критикуват и пишат колко лоши били те. Че какво общо има това дали са лоши или не с факта, че са спечелили честно търга, че изплатиха неизплатените от предишното ръководство възнаграждения на хората и че ще се инвестират сериозни суми за модернизирането и развитието на спечеленото от тях предприятие. Защо изобщо е необходимо на хубавото да викаме лошо. Преценете сами!

Анонимен каза...

Ето пак се появяват индивиди които наричат хората коментиращи статията, че работят на заплата, че техните коментари били ужасяващо тъпи и т.н. Съмнявам се, че с подобни хора България би могла да върви към прогрес. Те си знаят своето, просто да злословят по адрес на хаората, без даже да са се опитали да вникнат в това за което пишат. Благодарим Ви, Вие сте изключително интелигентни и доминиращи. Браво, с такива като вас нацията ще успее.

Анонимен каза...

Ще успее, ама друг път, точно заради такива като него България от 27 години затъва. Защото само си седи пред комютъра, чопли семки и се чуди кой да оплюе. Хоарта инвестират пари в района, подпомагат развитието и просперитета му. Вместо като повечето шушумиги които изнасят парите си в офшорки.

Анонимен каза...

Сега ще подарят 12 декара на общината за спортна зала айде плюйте де

Анонимен каза...

А във фирмата на Бояджиев има пръс Пиронков от банката уртак така си купи и къщата от банката господин 10% по кредити мошенник от класа изгони хората

Анонимен каза...

33 и 36 вие твърдите, че "че изплатиха неизплатените от предишното ръководство възнаграждения на хората".
Нещо не схващам - на кои хора са излатили заплатите - на тези от Елматех или на тези от Елма. Аз не знам на някой да е изплатена заплата която да се дължи на хората работили в Елма или Елматех

Анонимен каза...

33, 37, 38 и т.н. пробвайте се в някой селски хоремаг да впечатлите подпийналите с тези клишета и тъпи оди с които по-скоро настройвате хората срещу г-дата Мондешки. Ако сте на заплата към тях би следвало веднага да ви уволнят за да не им нанасяте повече щети и да не провокирате интелигентността на информираните хора кого и какво им давате за пример.

Анонимен каза...

Аз си мисля, че текстовете от 6,7,8,10,11,12,15,30 до 39, без 35 са на един и същи човек, който наистина настройва срещу братята. Не сме толкова наивни и подкрепям 42.

Тъпия каза...

Хахаха.....тролове в действие

Анонимен каза...

Видели онзи ден Теодор Енев и Роко левчето в Елматех и че вече са я наели двамата.

Анонимен каза...

Мондешки Напред, Троян е зад вас!!!

Анонимен каза...

Който е против Мондешки е със Сорос.

Анонимен каза...

Прогреса е пред вас, продължавайте в същия дух.

Анонимен каза...

Бневи, опоропастиха всички предприятия до кито се докоснаха.

Анонимен каза...

Подкрепа за инициативните и предприемчиви братя Мондешки.

Анонимен каза...

Троян, Ви подкрепя. Смело напред!!!

Анонимен каза...

Да кажем Не на ограбването на българската държава. Не на умишленото унищожаване на все още малкото работещи предприятия.

Анонимен каза...

Смело напред за доброто на България. Браво!!!

Анонимен каза...

Стига вече фалш и лицемерие, време е някой като братята Мондешки да поведат хората в борбата с нехайството и задкулисието. Успех!

Анонимен каза...

Ура! Справедливостта възтържествува. Смело напред, не обръщайте внимание на платените тролове. Продължавайте в същия дух. Победа за Мондешки!!!

Анонимен каза...

Празнувайте.
Гроб губи изборите и утре следват
оставки.

Анонимен каза...

Аве то това ако беше нормална държава и Мондешки и Плондешки щяха отдавна да са протъркали наровете в панделата,а не да им се кланяте като на месии...Криворазбрана цивилизация

Анонимен каза...

Какво Възраждане, какви 5 лева?!?
Нито един от купените от Мондешки обекти не функционира. Луди ли сте да чакате пари от тях?!?

Анонимен каза...

Нова партия е учредена днес - Герб Пътници !

Анонимен каза...

Има ли избор в Троян спечелен от Герб след като председател на общинската организация стана Иван Миховски???

Анонимен каза...

Ей Генчо големи сте нещасници защо постоянно триете коментари та и цели статии като тази за ферарито,когато са свързани с новите братя на България.Най добре за да не дразните хората изтриите това във ляво дето уж сте ЗА ПЪЛНАТА СВОБОДА НА МНЕНИЯТА във форума на Т21.

Анонимен каза...

za

Анонимен каза...

Който е против братя Мондешки, значи подкрепя Сорос. Соросоидите ли са новите прозрачни "реформатори"?

Анонимен каза...

Млден Мондешки е доказал качествата си на дълновиден и проспериращ млад бизнесмен. Само така, продължавай смело напред.

Анонимен каза...

То е ясно, че като се появят хора които правят нещо положително за региона и местната икономика, винаги се появяват завистници които са на принципа - може на мен да не ми е добре, важното е на Вуте да му е зле. С подобни индивиди прогрес не може да има.

Анонимен каза...

Ние сме нация от завистници. Престанете да злобеете, ами подкрепете иновацията, просперитета и бъдещето!

Анонимен каза...

Подкрепа за инициативните и предприемчиви братя Мондешки!!!

Анонимен каза...

Да кажем НЕ на задкулисието, корупцията и бездействието. Подкрепа за честните и прозрачни инвеститори. Само напред!!!

Анонимен каза...

Стига вече фалш и лицемерие, време е някой като братята Мондешки да поведат хората в борбата с офорките на деда си и на задкулисието! Успех!

Анонимен каза...

Омръзна ни от лентяй които нищо друго не правят, освен да жигосват със злобни коментари, успешните бизнесмени. България има нужда от успели хора, не от драскачи.

Анонимен каза...

Троян и троянци зад Мондешки!

Анонимен каза...

Айййде наште ....

Анонимен каза...

Да изчистим града си от статуквото, път на новото и иновативното в лицето на братята Мондешки.

Анонимен каза...

Кой не скача е червен .....

Анонимен каза...

Който ги плюе, ясно показва че не обича истински града си!

Анонимен каза...

А бе този трол е директно за в психиатрията !

Анонимен каза...

Троян, Ви подкрепя. Смело напред!!!

Анонимен каза...

Всеки коментира анонимно

Анонимен каза...

БСП, БСП, БСП

Анонимен каза...

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2016/11/11/2861321_zabravihte_li_tazi_banka/

Анонимен каза...

Брво на Мондешки,показаха и показват че мислят за Троян и хората в града.Купиха земята под "Елма"(м/у другото на безценица),изплатиха заплатите на бившите работници,сега изплащат и на тези от "Елматех",записват желаещи за работа във възкръсналата от небитието "Елма"или както там ще се казва новата им фирма.Въобще светло бъдеще чака хората от Троян и защо не и от региона работили в тази сфера.P.S.Дано само не стане както с майката която омъжвала дъщеря си и казала"пък дано Мама да си честна......"

Анонимен каза...

Бе стига сте лъгали за тези заплати.
И от едната имам да вземам и от другата.
Къде да ида да си ги получа.

Анонимен каза...

Лъжи, лъжи, лъжи. Нито стотинка не е изплатена на работници от Елма. Долнопробни лъжи на смешни малоумни долни тролчета.

Анонимен каза...

82 и 83 четете по-внимателно за заплатите и за майката,в един български филм едно детенце казваше:"Тате ще ми купи колело..........ама друг път".

Анонимен каза...

Много платени тролове има тук. Не виждате ли ,че всичко е една манипулация. На кривите братя не им пука за вас троянци.

Анонимен каза...

Заплатите на Елпромци ще бъдат платени всеки момент, синдика на Елма го е коментирал, като е идвал на оглед в Троян. До сега са събрани няколко милиона и е казал, че до края на ноември плаща всичко! Браво!

Анонимен каза...

Нормално за България ако някой се опита да направи нещо за народа да бъде оплюван и да се свързва с далавери и безпочвени обвинения

Анонимен каза...

Не гледайте какво Ви се говори , а гледайте какво се върши! Има една поговорка :Гладна кокошка просо сънува.

Анонимен каза...

Да де 87-ми нека да направи нещо. До момента НИЩО не е направил!

Анонимен каза...

Направил е платил е на един , или няколко трола да го защитават!

Анонимен каза...

То да се говори е най-лесно! Хората който никога не са се занимавали с какъвто и да било бизнес няма как да коментират такива теми(лично мнение)поради простата причина ,че бизнес не се прави с желание само !!! И да питам тези който толкова знаят от къде са на хората парите,защо не направят те нещо за Троян?

Анонимен каза...

ЗАПЛАТИТЕ ГИ ТЪРСЕТЕ ОТ НИКОЛАЙ БАНЕВ И ЕВГЕНИЯ БАНЕВА

Анонимен каза...

Какъв бизнесмен е патрика? Смях

Анонимен каза...

Има една стара българска поговорка - "Храни куче да те лае". Та явно е забравил Т.Енев след като беше изгонен от "ЕлмаТех" как го взе Б.Бояджиев и му повери едно работещо и без задължения предприятие, колко пари наля в него и как го разшири именно по внушение на "великия конструктор" и "доказан ръководител", който освен да раздуе щата и да загуби доказани клиенти друго така и не направи. Защото да се харчат чужди пари е лесно, а и освен това като се лежи на гърба на "Елпром Харманли" е лесно. нищо не се казва за задълженията в момента на фирмата, както и какво е направил именно собственика, за да е фирмата именно в това състояние. Сега Т.Енев може да се докажа като направи конкурентно предприятие не само "Б.звезда" и "Елпром", но и на останалите предприятия от бранша, но вече със собствени средства и умения. Има си "екип професионалисти", с тях може да успее, ако не - значи изводите вече всеки може да си ги направи.

Анонимен каза...

До 94 Работещо.... хахахаха, "работещото" предприятие , което се е състояло от 10 човека (5 от тях са били началници), и около 15 000 месечен оборот. А колкото до загубените пазари голяма вина има и Енев, защото не се отърва от заварените "началници", които направиха и невъзможното да да покажат колко нещата не вървят на добре. Искам също така да попитам, слад като Теодор Енев отвори новата си фирма, и вземе по- голямата част от работниците(сигурно ще останат само тези, които се бориха 5 години да го изгонят), колко време ще се задържи тая работилница "Б.Звезда", по мое скромно мнение няма да има и година! И на края да не забравяме, че одни от новите началници са доскорошния шофьор и набедената за главна счетоводителка, която не знае какжо е да се сторнира фактура, а да не говорим как се осчитоводява Invoice!

Анонимен каза...

Всъщност дали има загубени пазари или си е само раздумка? Като клиент на Балканска звезда, а не на Елпром Харманли (там двигателите са с отвратително качество) през октомври видях, че се скъсваха от работа. Та не знам дали сега след неговата липса действително няма да се загубят пазари и да сме принудени да си купуваме щем не щем двигатели от Елпром Харманли или китайски.

Анонимен каза...

Ммм даа, става интересно. Досега се писа за мондеците. Днес пристигна Бояджиев и започна да се пише за Т.Енев.

Анонимен каза...

Приятелю 94, ти или си подчинен на Бояджиев или си самия Бояджиев, което е още по жалко. Пишеш - "Та явно е забравил Т.Енев след като беше изгонен от "ЕлмаТех" как го взе Б.Бояджиев"
Цял Троян знае, че Теодор Енев напусна "Елматех"АД.
Ако не си наясно прочети статията от преди 5 години или напиши в Гуглето - Теодор Енев напусна Елматех.
Та при тая достоверна информация от твоя страна е ясно колко е достоверна и останалата.
Наздраве!

Анонимен каза...

Приятелю 94, извинявам се, пропуснах.
Ти неграмотен ли? Щото при толкова грешки в този малък текст си мисля, че може и да си.
Наздраве!

Анонимен каза...

Теодорчо, доста неща си изписал, но те са за хората, които не те познават. Не нужно да мислиш, че паметта на хората е къса, и това че са писали, че сам си напуснал "Елматех", не значи че не са те изгонили. А Бояджиев те взе именно защото мислеше, че си наистина кадърен специалист, а ти ти прокламираше това как ще дойдеш с екипа си и документацията за двигатели със спирачки/каквато се оказа, че съществува само на думи/. Можеш да пишеш каквото си искаш и да се представяш за какъвто и да е, но това е твой проблем -пожелавам успех на новия ти проект и много здраве, а бъдещето ще покаже кой е прав. Остани със здраве!
П.С. Това, че се познаваме не ни прави механично приятели, а правописни грешки всеки може да допусне, дори и ти - виж горенаписаното ;)

Анонимен каза...

Не съм Теодорчо, но все пак познах.

Анонимен каза...

Първо към 94-ти - иска ми се да измисля една друга поговорка - Изкарвай пари на собственик, за да те изгони...

След това - Извинявай Теди. Знам че ще те обвинят че ти си го писал, но мен пък ме сърбят ръцете да изнеса малко публични данни.

Направих си труда да проверя публична информация за БЗ в Агенция по вписванията. Ще се опитам да направя нещо като таблица (дано се получи) с някои данни от финансовите отчети.... И за да не се чудите къде какво пише, ето точките.
1. - година
2. - финансов резултат за годината
3. - Дълготрайни материални активи (земи, сгради, мапини и съоръжения)
4. - общо активи (ДМА + суровини и материали, готова и полуготова продукция)
5. - задължения към свързани предприятия (от финансовата група на г-н Б. Бояджиев)
6. - задължения към финансови институции (напр. банки)

Без първия ред, всички цифри за хиляди лева.

1. 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015

2. -42 24 -27 -36 -45 -6 54 82 37

3. 106 106 107 101 95 160 271 298 241

4. 244 333 340 268 307 618 833 852 937

5. 135 215 259 177 199 219 201 201 201

6. 0 0 0 0 0 17 195 209 172


Ако не се лъжа, Енев започва в БЗ през 2012 г. Към началото на 2012 г.м натрупаната загуба от минали години е била 125 хил. лв. и с тези 6 000 от 2012-та става 131 000.
Или с други думи "...Б.Бояджиев и му повери едно работещо и без задължения предприятие" със загуби от 131 хиляди лева и задължения към свързани предприятия от 219 хиляди лева.

Към края на 2014 г. (за 2 години) тази загуба е покрита и БЗ има в остатък 5 000 лв. положителен резултат...

Задълженията на фирмата...
2012 г. - 219 + 17 = 236 хил. лв
2015 г. - 201 + 172 = 373 хил. лева
или разлика 137 хил. лв

Общо активи:
2012 г. - 778 хил. лв; 2015 г. - 1178 хил. лв. - разлика 400 хил. лв.

Кое е по-голямо - промяната на задълженията или на активите?

Приходи от дейността: 2011 г. - 340 хил. лв; 2012 г. - 1396 хил. лв; 2015 г. - 2221 хил. лв.

Ако на това му казваш "...който освен да раздуе щата и да загуби доказани клиенти друго така и не направи...." те признавам за най-големия лицемерник. Вдигаш 6.5 пъти оборота, а персонала - 4.7 пъти... Казвах ти Теди, недей раздува щата, ама ти не та не...

Е... Вероятно Т. Енев е загубил някой клиент, защото според публичната информация, през 2007 г. приходите от елдвигатели и помпи са били 26% от оборота (другото е било механична обработка и леене на чугун), а през 2015 98% са били от производство на двигатели. И никакво леене, стъргане и помпи... И мен ме е яд че БЗ спря да прави помпи, ама какво да се прави... Теодор Енев загуби в мое лице сигурен пазар или ремонт на межу 0 и 1 помпи на година - две...

Не съм в БЗ и нямам представа каква е заслугата на Б. Бояджиев за да бъде такава фирмата, но познавайки Теодор Енев съм повече от убеден че 90% от заслугата си е негова. Или за да не ти троша хатъра 94-ти, ще кажа че Б. Бояджиев има 90% заслуги фирмата да стане това, с факта че по-малко се е месил на решенията на Енев...

Жалко за Т. Енев е, че по времето на т.нар. приватизация, не е имал възможността някой го ритне в задника с някой друг милион... Сега със сигурност неговото предприятие щеше да бъде най-кадърното и най-печелившото в бранша...

Анонимен каза...

Понеже всички сте пълни анонимници, както повечето " мъже" по форумите, ще Ви кажа само едно на вас и теб Теодоре: в момента в Балканска Звезда се прави ревизия и с резултатите от нея просто ти казвам директно- внимавай да не станеш клиент на прокуратурата съвсем скоро. Ако си забравил, мога да ти опресня паметта за извършени от теб покупки със средства на фирмата за акумулатори, гуми, косачки, сокоизтисквачки, финансиране на лични екскурзий в чужбина, създаване на документи с невярно съдържание за продажба на метални отпадъци, продажби без фактури, неизгодни сделки за фирмата, плащане на данъци и каско на личния ти автомобил и т.н. и т.н. Сега със здраве и да си знаеш. Това е първият ми пост в този форум, ако някой от Троянската общественост се интересува относно истината за фирмата, нека се обади във фирмата и ще разговаряме по всички въпроси лице в лице, а не да се крие като Анонимен трол. Тодор Бояджиев

Анонимен каза...

Къде се изпокриха всички "коментатори",или то след като има отговор на въпроса зададен от статията ни вопъл ни стон........

Анонимен каза...

А бе всички сме големи "мъже" като теб.
Всяко чудо за три дни.
Кой прав, кой крив, кой игрив

Анонимен каза...

Той понеже Бояджиев младши е "мъж", и мъжки забрави да коментира цифрите изнесени от 102-ри

Анонимен каза...

ГОСПОДИН БОЯДЖИЕВ придобил предприятията посредством престъпната приватизация( нали баща ВИ Е бил комсомолски секретар или може би греша)крадци на многогодишния труд на родителите ни смешно и жалко е да правите каквито и да са коментари. Такива като Вас наследили на готово нещата в живота не могат се впишат в думата МЪЖ

Анонимен каза...

Наистина тези се взеха много на сериозно даже се правят на светци ...смешници

Анонимен каза...

Троянци внимавайте какво говорите за мъжа Тодор Бояджиев защото и вие ще станете "лумпени" като работниците от Харманли

Анонимен каза...

Теди, как шъ коментиръш 103 ?
Прав ли е?

Анонимен каза...

Да !

Анонимен каза...

- бат Теди, гали младо бедро и си карай жипката, а зависници винаги ще има.....

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |