Още за миризливите мръвки в троянско заведение

* Защо шефът на ОДБХ - Ловеч д-р Росен Федерчев отказва да отговори в кое троянско заведение за бързо хранене са открити 21 кг месни продукти с изтекъл срок на годност?!
Тема с продължение
ДА ПРИПОМНИМ казуса. На 11 октомври в официалния сайт на Областната дирекция на МВР – Ловеч бе изнесена информация, че „в заведение за бързо хранене в Троян е установено наличие на общо 21 кг месни продукти с изтекъл срок на годност и без наличие на търговски документ“ и че за нарушението е съставен констативен протокол с оглед съставяне на акт. Съобщаваше се още, че са проверени три троянски обекта, а в акцията участвали служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР - Ловеч съвместно с представители на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) - Ловеч и Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - Ловеч.

И ТОЛКОВА. Без пояснение в кое точно троянско заведение е открито негодното месо. Резултатът бе, че в Троян плъзнаха разни слухове и догадки, като, разбираемо, основният заподозрян бе най-известното и посещавано заведение от този тип в града ни – ресторант „При Кмета“. Заради което с нас се свърза собственикът му Митко Цаков и бе категоричен, че ресторант „При Кмета“ винаги е бил коректен към клиентите си, доброто му име не е случайно и не за него става дума. Бе и недоволен, с право, от половинчатата полицейска информация и поиска съдействието ни да разбулим „тайната“ кой е истинският виновник. Междувременно от неофициални източници се дочу, че миризливите мръвки са открити в училищна лавка в двора на голямо троянско училище.

ДЕН ПО-КЪСНО, на 13 октомври, по електронната поща отправих следното питане до ОД на МВР – Ловеч, цитирам: „Здравейте! Много и разбираем шум се вдигна в Троян около официалната информация от ОД на МВР - Ловеч, че „в заведение за бързо хранене в Троян е установено наличие на общо 21 кг месни продукти с изтекъл срок на годност и без наличие на търговски документ“. Тръгнаха и догадки кое е заведението, сипят се нападки. По наша информация става дума за закусвалня от веригата (…), която е в двора на най-голямото троянско училище и храни около 1000 троянски деца. Бихте ли ни дали разяснения?“

СЛЕД ИЗВЕСТНО забавяне, на 17 октомври, получих следния отговор от ОД на МВР – Ловеч: „Г-н Маринов, служителите на ОД на МВР - Ловеч са взели участие в съвместната операция, но отношение по случая е взето само от ОДБХ (Областна дирекция по безопасност на храните) - Ловеч и актът, който е съставен на фирмата, е от тях и е по Закона за храните, с който те работят. Повече информация по случая може да потърсите от ОДБХ“.

д-р Росен Федерчев
ЗАТОВА потърсих ОДБХ – Ловеч и пренасочих питането си към ръководителя й д-р Росен Федерчев. Писъмцето ми по електронната поща, изпратено на 18 октомври, гласеше следното: „Здравейте, д-р Федерчев! Преди няколко дни, във връзка с откритото 21 кг негодно месо в заведение за бързо хранене в Троян, направих следното запитване към ОД на МВР - Ловеч (цитирах дословно). И получих следния отговор от ОД на МВР – Ловеч (цитирах дословно). Затова си позволявам да отправя същото питане към Вас и да се надявам на отговор“.

ДО ДНЕС обаче, 1 ноември, д-р Федерчев и ръководената от него ОДБХ - Ловеч мълчат като комунист на разпит. А защо мълчат – те си знаят?! Ние пък знаем, че мълчаливият им отказ да назоват виновника е единствено в негова полза. А троянци и троянските ученици – да маат миризливите мръвки!

Генадий Маринов

Още по темата:

15 коментара:

Анонимен каза...

Никъде в никоя организация с контролни функции не е прието да се обявявят публично и в медииното пространтсво нарушителите по даден закон .Та Така и в ОДБХ. Ежедневно се издават предписания и актове, така че ако би трябвало поименно да се изброяват нарушителите ще ВИ е необходим нов вестник напр. " Троян -22".

Анонимен каза...

Ако собственика беше излезнал от землянката и бе си признал/абсурд но все пак/тогава щяхме да се чудим в България ли сме,ама нейсе....

Анонимен каза...

ДОН ПАЦО ЛАВКАТА НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ ТОВА Е ЗАВЕДЕНИЕТО АПЪК ЗА ИНФОРМАЦИЯ ТОЙ СИ Е ПЛАТИЛ ДА НЕ ГО РАЗПРОСТРАНЯВАТ НА ДОКТОР

Анонимен каза...

А Митьо Цаков да не е толкова наперен че почти всеки е минавал покрай Старата къща ,където вратата на кухнята стои отворена и се вижда бърдака му

Анонимен каза...

Знам само, че ако чистиш шкембето от лайната не е вкусно. Ха да Ви е сладко!!!

Анонимен каза...

Дюнер кебаба на големия пазар е пълен със миризливи мръвки.дюнерите смърдят като за умряло,един път си купихме и повече няма да повторим

Анонимен каза...

1-ви, ти сигурен ли си?
Я да видим на сайта на КЗК дали
има разни разкрития кой срещу кой е
подал сигнал!
Напримерно (няма такава дума) ето това:
http://reg.cpc.bg/Dossier.aspx?DossID=300050313

Анонимен каза...

Теа дюнери на пазара не ги ли прави сина на оня, къде сушеше изпраното кафе на вестници и после го меси с ново и пак прави кафе на будалите? Ако е така, начи сичко е наред.

Анонимен каза...

Янко не омърсявай дюнера да не да има тупа лупа оня Дон Пацо често го дънят няма да те спасят наркоманите

Анонимен каза...

Гледахте ли оная реклама - Ядешшшшш и ревешшш?
Е явно по троянски модел е правена, но в подобрен модел. За пореден път се убеждавам, че в Троян нещо не е наред. Как може толкова малък град, а пълен с измамници, дребни тарикати и ситни играчи? Децата Ви ядат развалени меса и вие, така ли ? Търговията в троян е на толкова примитивно ниво, че се учудвам как изобшо още има търговски обекти.

Принципът на търговията в България като цяло е много изкривен. Тя търговията е като политиката. Само за силни играчи на деня, но в Троян възможността да бъдеш измамен изглежда е по- голям отлколкото в редица други големи градове.

Разочарован съм от това, което чета и виждам в този град!

Анонимен каза...

Glupcho v don pazzo kakvo meso osven kaima koqto se peche na momenta?

Анонимен каза...

a kaimata ot kakvo se pravi

Анонимен каза...

Защо дюнерите може да смърдят?
При не толкова голям поток на клиенти вечерта останалото месо неможе да се сложи в хладилник по знайна причина-горещо е! Така използването на месото-печене, изстиване, печене, изстиване-няколко дни подред, и на...смърдящо месо в питката! Абе я яжте и не мъркайте, а и цените са "добри"!!!

Анонимен каза...

Яж си го ти аз салмонела не искам да хвана

Анонимен каза...

Росен федерчев Огнян Гечев това са прости циркаджии тоя хуй няма нито държане нито визия за директор да неговорим колко е и прост как да ви отговори тоя лйохман

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |