Най-после – светофари на кръстовището под болницата

* Преобладаващото мнение е, че именно светофарната уредба ще „укроти“ конфликтното кръстовище
Промени
Светофарната уредба на кръстовището под болницата вече е факт, 29 октомври 2016 г.
НАЙ-МРАЗЕНОТО троянско кръстовище – под болницата, на ул. „Христо Ботев“ с ул. „Радецки“, прочуло се с ежемесечните си катастрофи и недоволствата от години на шофьори, пешеходци и съкварталци – вече е с лелеяната светофарна уредба. Светофарите (в момента те са в тестов период и ще заработят от 1 ноември) светнаха, след като бяха заложени, при доста оспорвания и съпротива, в актуализирания в края на миналата година и влязъл в сила в началото на 2016 г. Генерален план за организация на движението в Троян.

ЩЕ СЕ ПОСТИГНЕ ли нормализиране на движението във въпросното кръстовище след поставянето на светофарите? Това е големият въпрос, по който все още няма пълно единодушие. Някои смятат, че досегашната уредба с пътни знаци е била добра, но дисциплината на водачите, независеща ни от знаци, ни от светофари, ни от нещо друго, е голямата причина; и заради нея проблемите ще останат. Има и становища, че не светофари, а „легнали полицаи“ за ограничаване на скоростта по републиканската ул. „Христо Ботев“, поемаща основната част от трафика в Троян, включително транзитния, би било ефикасното решение; защото не друго, а бабаитското натискане на газта е същинският проблем. Преобладаващото мнение обаче, потвърдено и от последната експертна оценка и поддържано от РУ на МВР – Троян, е, че именно светофарната уредба ще „укроти“ конфликтното кръстовище. 

Т21

Бел. ред.
Ако решението се окаже правилно, вероятно и други невралгични троянски кръстовища – такива има, и не са едно или две – би трябвало да се сдобият със светофарната екстра. И да се преодолее „прокобата“, че единствено в Троян, напук на всеобщата практика, светофарите не вършат работа. 

Още по темата:

18 коментара:

Анонимен каза...

Поздравления,но най-вече за Кмета,защото точно от нея зависеше всичко.Множе би много бързам и не всичко е готово,но тия пътни знаци много пречат за видимостта към светофарите.

anonimen каза...

Песимиста: Всичко е заложено в компютъра / главата/ на човека самодисциплината а тя за съжаление липсва на българина Къде ли не съм бил пои света но такова животно като българина нийде нема Така че очаквайте нови изненади ! Със сигурност - повярвайте ми !

Анонимен каза...

Каква е разликата между знак "СТОП" и червената светлина на светофара?
Ако си олигофрен - разлика няма. Все ще отнеме предимство и ще стане ПТП

Анонимен каза...

Живея наблизо до споменатото кръстовище и още на първия ден забелязах, че не светят във всички посоки жълтите светлини. Грешка ли е, или -не, не знам, но се забелязва от всички. И още - не трябва ли да светят с червено, жълто и зелено?!?!

Тъпия каза...

Светофарните регулиране на движението е най-бавното и предизвикващо задръстване регулиране....Най-добра пропускателна способност има кръговото движение....

Анонимен каза...

Тази инициатива е готина, но светофарите светят(мигат) само в жълто, тоест те са просто за предупреждение и ми се струва че не вършат работа!Иначе все пак са доста по-добре от нищо!

Анонимен каза...

Аве, 6-ти знаеш ли колко е трудно да се стиковат (синхронизират) толкова много стърчащи светлинки, за да заработят в синхрон. Работещ светофар в Троян не е имало от години. Де тука експерт да го подкара това космическо чудо.
Смятам, че освен светофарите е редно да се монтират и камери.
Какво правим, когато се ударят двама и всеки вика: "Ма той оня мина на червено"??!?!?!
Ще пишем акт и на двамата, понеже се знае на кой да се вярва.
Или ако единият е сам, а в другата кола са 3-ма и всички викат: "Оня мина на червено" и "оня" изгаря, понеже е сам срещу думата на 3-ма.

Анонимен каза...

Абе като видиш кой ги слага Дудев с неговите лампаджий дето поправят перални

Анонимен каза...

Хората са написали, че ще работят от 1-ви ноември!

Анонимен каза...

А какво ще стане със светофарите на кръстовището до полицията? Щото от много години висят кат сополи.

Анонимен каза...

Едно хубаво нещо.Но защо трябваше на Вила Вана да се прави тази глупост?

Анонимен каза...

Това на Вила Вана е супер. Кръговите кръстовища са най-добрия начин за организиране на движението.

Анонимен каза...

Поне преместете знаците и единия дерек от уличното осветление ,защото тези които карат по Ботев посока Ловеч не виждат светофара! Поздравления за направеното.

Анонимен каза...

Кръгово се прави за улесняване на голям поток.
То в Троян хора няма, та какво остава за коли.
Хайде, в 17ч може да стане лека опашка и да чакаш 2мин за ляв завой. Чудо голямо.

Анонимен каза...

Кръгово се прави за безопасност!

Анонимен каза...

В Троян няма такова понятие като безопасност. Даже и пешеходците на тротоара са в опасност.
Добре, че тук таме има дървета, които да спрат някой тъпан с 90км\ч в града.

maria каза...

Ако махнат и знаците пред светофарите ще е много добре :) В другите градове знаците са върху светофарите,а не пред тях :D

Анонимен каза...

Абе като видиш кой ги слага Дудев с неговите лампаджий дето поправят перални. На Дудев лампаджийте не са били там вьрви нь очен лекар или при Валя Ангелова!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |