„Малки троянски истории“ на 12-ти в Общината

* С изложбата – подготвена от Музея на занаятите в партньорство с Т21 и финансовата подкрепа на културното министерство - ще бъде отбелязан Денят на българската община
Предстоящо
Зяпачи се дивят на слонското чудо в центъра на Троян, м. септември 1959 г.
С ЛЮБОПИТНАТА изложба „Малки троянски истории“ ще бъде отбелязан Денят на българската община – 12 октомври, в Троян. Таблата с 10-те забавни и тъжни кратки истории, илюстрирани с фотографии, ще бъдат изложени във фоайето на Община Троян. Изложбата е подготвена от Музея на занаятите в партньорство с вестник „Троян 21“ и с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

ОТ 12-ТИ до края на месеца всички посетители на Общината, дошли специално за изложбата или по работа и преминаващи през общинското фоайе, ще могат да видят и научат за: индийския слон, къпал се в реката в центъра на Троян; троянския гроб на… Дядо Мраз; уникалната наша история, свързана с кораба „Титаник“ (по-невероятна и трогателна от разказаното в холивудския хит „Титаник“); троянската Нова година на великия Гунди; най-добрата фабрика за дамски обувки в България, която се е намирала в… Троян; великолепната Таслашка „Троянска луканка“; троянския Тадж Махал („Вила Ванна“); и др. 

ЗА ОТКРИВАНЕТО домакинът на събитието, кметът на Троян Донка Михайлова, е поканила своите предшественици на поста, а след вернисажа на чаша чай в кметския кабинет заедно ще обсъдят развитието на града. В този ден (12 октомври) на специален жест ще се радват и „редовите“ граждани – експресните услуги в Центъра за административно обслужване в Община Троян ще са по-евтини и ще се заплащат по тарифата за обикновени услуги (важи за услуги по гражданското състояние).

Т21

15 коментара:

Иванко каза...

Откъде е този слон? Как се е озовал в реката?

Анонимен каза...

до Иванко
Дошъл на автостоп през Беклемето с някакъв Трабант

Анонимен каза...

Едно време в Троян идваше истински цирк! Това сега е пълна пародия!
Заведох детето и то сега е в депресия-развалих му представата за цирк, язък!!!

Анонимен каза...

Вернисаж, обсъждане на бъдещето с миню и енкин?Добре сте си в Троян.Леля Ви Донка ще се доизгаври с малоумния троянец.Добре, че се ометох от България о време!

Анонимен каза...

Аз продължавам да не разбирам от къде се е взел този слон в реката?

Анонимен каза...

http://statii.troyan21.com/2010/01/blog-post_23.html

Анонимен каза...

Донке що се разхождаш из реката мъъ

Анонимен каза...

А защо Вила Ванна я наричат троянския Тадж Махал? Някой може ли да разкаже? Не намирам информация в нета.

Анонимен каза...

Защото е построена в памет на любимата жена, като Тадж Махал

Анонимен каза...

Това в реката не е слон. Не виждате ли, че Иван Макариев си прави плаж?

Анонимен каза...

Сега някои от дъртите комунисти ще каже:
Еееххх, колко хубаво си беше по бай Тошово време.
В Осъмът си имахме слонове, на Капинчо бели мечки, а на Турлата - кенгура. Нищо не знаете вие мръсни демократи.

Анонимен каза...

така е ..... сульо

Анонимен каза...

а с какво е допринесъл Гената с неговия жълт вестник за тази изложба?

Анонимен каза...

Ама верно пита №1 и 5: От къде е слона в реката?Предположения:1- паднал е от небето. 2-донесли са го ято щърнели/щото сам щъркел е много зор/. 3-с трабант от Беклемето/и трабанта баш у Троян е спукал задна дясна гума/.4-избягал е от зоопарка в Ловеч/дошел е тук да пие вода щото като пуснат цветната вода от Болшевик в Ловеч няма риба и не става за пиене/.5-паднал е от Марс/обаче с парашут/.6-дошел е от Африка на гости на №1 и 5.Предположенията да започнат СЕГА!

Анонимен каза...

А да си употребявал наркотици напоследък?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |