Поредното „тряс” на онова място

* Плевенски „Голф”, слизащ откъм болницата, не спря на стопа и улучи „Фолксваген Бора”, движещ се с предимство по „Ботев” * Пострадала е съпругата на виновния шофьор, без опасност за живота;
 пробите за алкохол - отрицателни
Сблъсъци Актуализиран
Фаталното кръстовище си чака светофара
ПАК КАТАСТРОФА на фаталното троянско кръстовище под болницата (пресечката на ул. „Радецки” с ул. „Христо Ботев”). Където скоро се очаква най-после да светнат светофари, според разпоредбите на актуализирания Генерален план за организация на движението в Троян, и да настане някаква нормализация.

КАЗВАМЕ „фатално”, тъй като ПТП-тата тук са обичайно явление, за радост досега жертви няма; предишните две бяха съответно на 4 февруари и 5 март тази година. А живеещите в района, и не само те, са вдигнали ръце и чакат митичните светофари. Тук обаче ще припомним мнението на един от униформените, пристигнал за оглед на мартенската катастрофа, когато пострадали бяха четири автомобила: „В този случай не е виновна липсата на светофари – има „Стоп” като слънце и ако беше спрял, нямаше да има проблеми”.

ПРИПОМНЯМЕ тази катаджийска реплика, защото е актуална и при днешния сблъсък. Малко след 14:00 ч. (3 юли, неделя) „Фолксваген Голф” с плевенска регистрация, слизащ по ул. „Радецки” откъм болницата, не спрял на знака „Стоп” и се натресъл в движещия се с предимство по ул. „Христо Ботев” тукашен „Фолксваген Бора”. От удара най-пострадала съпругата на виновния шофьор на „Голф”-а, която се возела на предната седалка – тя е със счупена гръдна кост и била настанена в МБАЛ – Троян без опасност за живота. 66-годишният водач и дъщерята, пътуваща отзад, са невредими. Не са наранени и двамата във „Бора”-та - 26-годишният троянец зад волана и спътницата му. И по двете возила има нанесени доста материални щети.

НАПРАВЕНАТА на място проверка за алкохол на двамата водачи е била отрицателна, научихме от началника на РУ на МВР – Троян гл. инсп. Радостина Петкова. По случая не е образувано производство, тъй като пострадалата жена няма предявен иск.

Т21 

Още по темата:

15 коментара:

Анонимен каза...

И какво ще промени светофара?
Като светне червено и някой не спре какво правим?
Също е и сега - има СТОП, но не го спазват.
Всичко е толкова просто, само трябва да се спазват едни глупави закони.
На бас, че на човека с Венто-то няма да му изплатят повече от 700лв, а реално при тези щети трябва да му бъдат изплатени над 1400лв.
Ако е малко у мен човека и ги вкара в съда ще си получи всичките пари.

Анонимен каза...

Няма нужда от светофари, нали на Доцка човека от Ловеч ви го каза. Даже и пари си делнаха за това. Няма нужда и от знаци, след като не се спазват. Това кръстовище е любимото на Доцка, експерементално ще тества, колко катастрофи ще станат без жертви. Доце, я махни и знаците на долната пресечка, с Каравелов да ти е пълна програмата. Или махни всички знаци в града, и да се прочуем с първия саморегулиращ се град.

Анонимен каза...

Не съм бил там, но само гледам снимката и се мъча да разсъждавам.
В началото пише:
"* Плевенски „Голф”, слизащ откъм болницата, не спря на стопа и улучи „Венто”, движещо се с предимство по „Ботев” *"
Аз така като гледам снимката ми се струва, че Венто-то е улучило или уцелило гоуфа, а?

Анонимен каза...

Венто венто цяла Бора си беше най -таман но няма значение много неприятен инцидент

Анонимен каза...

Снимката е стара от предишно птп

Анонимен каза...

според мен - знаци и светофар нема да я свършат, а аз предлагам, като на Кози вир - БАРИЕРА и една лелка да я дига и пуска от време на време! Може и кметицата да взема смени и сичките скубли от общината - също!!!

Unknown каза...

Ник'ва нужда от светофари няма това кръстовище. Който е шофьор му е ясно. Светофари могат да искат разни хейтъри, които се качат на автомобил в петък и в неделя. Той не спрял на стопа - кръстовище му било виновно. Мрънкайте си колко си щете - дано никой не Ви обърне внимание.

Анонимен каза...

НЕКА НЕ УБИВАМЕ СВОБОДАТА

АЗ СЪМ ЗА ПЪЛНАТА СВОБОДА НА МНЕНИЯТА във форума на Т21.
Спазвайте наложената от мен АВТОЦЕНЗУРА.Четем всеки един коментар.Ако не ни хареса коментара или ни се обадят по телефона той ще бъде изтрит от мен или от Стоенчо(Питагорчо).Ако сте много нахални ще ви блокираме достъпа до сайта.

Анонимен каза...

Къде те трият/блокират, под коя статия?

Анонимен каза...

Две камери на кръстовището и всички ще виждат стопа, също и тези с предимство ще карат с нормална скорост.

Анонимен каза...

КАТ кога ще вземат мерки,спрямо белия пикап,паркиран винагина ул.Хр.Ботев и ограничаващ видимостта за идващите по Радецки към Болницата?

Анонимен каза...

Малко след катастрофата минах от там, от посока болницата идваше кола, която изобщо не отрази стопа,наложи се полицая да я спре , за да напомни ,че там някъде има"Стоп".....в същото време по Ботев се движеше кола...Не всяко кръстовище ли трябва да се сложи полицай за да се спазват знаците...ммммм?

Анонимен каза...

Знак стоп не означава нищо за шофираща женица.И естествено резултата е плачевен.Що ги слагат тези стопове когато шофиращата женица на пътя не мисли, а чувства?Хубаво е всички коли които се управляват от женици да се задължат да бъдат боядисани в ярко червен цвят. Така от далеко ще знаем, че на платното има потенционална опастност и ще се пазим, включително и осигуряваме предимство, без те за го имат.Нещо като кавалерство....но спасяващо ламарини и животи.Жените по принцип са изключително глупави още повече когато са и кметове.

Анонимен каза...

Във всяка ЛОКВА има ДУПКА, но не във всяка ДУПКА има ЛОКВА ... ;-)

Извинявам се за OFF-TOPIC-ът ! :D

Анонимен каза...

13-ти, аз съм шофираща женица, но спазвам правилата, и не един път съм давала предимство на шофиращи мъжлета, без да го имат .

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |