Откриха нов паркинг, строи се втори

* Готовият паркинг е с 29 паркоместа, намира се зад Данъчното – средствата са от общинския бюджет, 82,7 хил. лв.; скоро ще е готов паркинг за 20 автомобила до поликлиниката
Добрата новина
Новоткритият паркинг с 29 места зад бившето Данъчно
ОБЩИНА ТРОЯН приключи работата по нов паркинг и започна изграждане на втори, научихме от PR-ката на общинската администрация Станислава Цукева. Което пък е в отговор на един от най-наболелите проблеми в града ни – липсата на достатъчно места за паркиране; и в продължение на стартиралата в края на миналата 2015 г. съвместна кампания на Община Троян и РУ на МВР срещу неправилното паркиране.

ГОТОВИЯТ нов паркинг работи от края на м. юни и се намира зад Многофункционалната зала и сградата на „Местни приходи” (бившето Данъчно). Разполага с 29 паркоместа, от които две са за хора с увреждания и са обозначени със съответната хоризонтална маркировка. Строителството бе извършено от ловешката фирма „Осъм инженеринг” АД, спечелила откритата процедура по Закона за обществените поръчки (ЗОП). Вложените средства са 82 732 лв., заложени в капиталовата програма на Община Троян за 2016 г.  Изпълнена е вертикална планировка на имота, положена е асфалтова настилка, изградена е канализация за повърхностните води и е монтирано осветление; ремонтирана е също подпорната стена, отделяща паркинга от жилищните сгради в съседство, предстои и допълнително озеленяване на терена. Паркингът е безплатен и се очаква да облекчи в известна степен автомобилната „вакханалия” по време на редовния четвъртъчен битак, провеждащ се в този район.

Паркингът до поликлиниката е в строеж
ВТОРИЯТ паркинг, който се изгражда, е временен и ще е първият от серията подобни в различни зони на Троян. Този паркинг се намира до поликлиниката, ще е с площ 600 кв. м, насипан с минералбетон и ще осигурява възможност за паркиране на 20 автомобила. Паркингът ще намали напрежението в една от силно натоварените градски зони близо до лечебното заведение и до две средни училища. Паркинг ще се изгражда и при археологическата гордост на Троян, римската крепост Состра – ще е непосредствено до крепостните стени на площ 820 кв. м, а средствата (23,7 хил. лв.) се осигуряват от общинския бюджет.

ПРЕДСТОИ възлагане на проектиране на допълнителни паркоместа по ул. „Г. С. Раковски” (крайречната улица по десния бряг срещу кафене „Антик”); отскоро наблизо, на мястото на някогашното лятно кино, отвори платен частен паркинг с капацитет за около 20-тина автомобила.

Т21

21 коментара:

Анонимен каза...

Какво ще кажете за това
Хора на Гриша Ганчев скандално спонсорират полицията в Троян с „такса спокойствие“!
Лъсва фрапираща симбиоза между местното РПУ и частното „Сдружение Троян - 166“!
Публикувано: 28 юли 2016, 15:26 | Обновено: 28 юли 2016, 15:26 прочитания: 5833 |
коментари: 26
София, България

Минко Акимов Христо Йовчевски

Снимки: 4 В Троян от години се говори, че има „приятелски кръг“, съставен основно от настоящи и бивши служители на реда, който на практика командва града. Оказва се обаче, че може би същите са инициатори и на порочна схема, по която, срещу дарения в полза на РПУ- Троян, бизнесмени, фирми и бивши общински величия, могат да си осигурят имунитет срещу всякакви сигнали и разследвания против тях.
Запознати споделят, че параван на тази схема е „Сдружение Троян – 166“, регистрирано още през далечната 1991г., но възобновило дейността си цели 20 години по-късно – през 2011г. В него членуват десетки, внимателно подбрани юридически и физически лица, които са задължени да правят дарения, а в замяна получават от полицията безусловен чадър по всяка жалба срещу тях, както и услужливо „затваряне на очите“, ако случайно допуснат нарушение на закона.

Учредител и идеолог на „Сдружение Троян – 166“ е изключително близкият до Гриша Ганчев бивш кмет и бивш началник на полицията Минко Акимов. През миналата година същият беше осветлен от Комисията по досиетата, като дългогодишен щатен служител на Държавна сигурност, специализирал допълнително в КГБ-Москва. От програмните документи на това юридическо лице с нестопанска цел, намиращи се на сайта на Министерство на правосъдието, става ясно, че същото се занимава с „ръководство и координация на съвместната дейност на МВР, държавни и обществени организации, училища, фирми и изявени обществени личности по превенция и борба с престъпността и корупцията“, „създава обществена нетърпимост към престъпността, организира семинари и конференции“ и…, внимание, „набира средства за финансово и материално техническо осигуряване на органите за борба с престъпността“.

Изключително скандалното в цялата история обаче е, че видно от сайта на сдружението, то се помещава не къде да е, а на територията на самото РПУ-Троян, на ул. „Захари Стоянов“ № 4. Нещо повече, оказва се, че „Сдружение Троян – 166“ и полицията имат едно и също деловодство и дори едни и същи телефони - 0670-6-22-18 и 0670-6-22-51! (Виж факсимилетата) Така всяка жалба или сигнал до дежурния полицай при РПУ-Троян, реално попада директно в самото сдружение.

Освен това, запознати с тази фрапираща симбиоза между частното юридическо лице и полицията в Троян, споделят, че членът на управителния съвет на „Сдружение Троян – 166“ Марин Ичев, също бивш шеф на местната полиция, ползва за собствени нужди няколко от старите служебни автомобили на РПУ-Троян, а с председателят на сдружението Христо Йовчевски, собственик на най-голямата мебелна фирма в района – „Рико Стил“ ООД, пък се съгласуват всички разходи за гориво, офис консумативи и ремонти в РПУ-Троян.

Така местното поделение на МВР се е сраснало по недопустим начин със спонсориращото го частно сдружение от местни фирми и бизнесмени, като реално се е превърнало в лична охранителна фирма на членовете на сдружението.
Дали министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова или инспекторатът към министерството са запознати с тази скандална практика, не е ясно, но явно бившите и настоящи ченгета от Троян, използващи връзките си и протекцията на местния феодал Гриша Ганчев, изобщо не се притесняват от проверки и работят по схемата от години.



Анонимен каза...

Я да чуя нещо и за това :

Прокурорът Димитър Петров от специализираното звено "Антикорупция" към Софийска градска прокуратура е спрял досъдебното производство, образувано във връзка с изтеклите разговори между съдийките Владимира Янева, Румяна Ченалова и адвоката Момчил Мондешки. Това е станало с постановление миналия петък, научи "Капитал" от източници в държавното обвинение.

Пред "Капитал" прокурор Петров категорично отказа да даде информация защо е спрял разследването, което започна в края на миналата година. То се води срещу неизвестен извършител, който е използвал незаконно техническо средство за "негласно събиране на информация", т.е. който е направил записите с данни за търговия с влияние, намеса по проверки и кадровата дейност на ВСС. Те са правени в началото на 2015 г. по времето на скандалите в Софийския градски съд и обвиняването на Владимира Янева за разрешителните, дадени по делото "Червей".

Допреди месец по разследването нямаше никакво движение. "Капитал" се обърна с въпроси към прокурор Димитър Петров, но той поиска да депозираме писмено запитване, което да приложи по досъдебното производство. След като "Капитал" отправи писмени въпроси, делото отиде в по-горната, апелативна, прокуратура, с искане за удължаване срока за разследване. Малко след това досъдебното производство е спряно.

Потъване на разследването, което противно на твърдението на главния прокурор Сотир Цацаров, че ще се занимава и със съдържанието на разпитите, е поредното замитане на скандала, белязал съдебната власт в края на миналата година.

Тази седмица ВСС реши да "помилва" Владимира Янева, като вместо да я уволни заради проблемите при управлението и корупционните практики в градския съд, реши да я накаже с намаляване на заплатата

Анонимен каза...

Какво да коментираме микренско джудже + трапчански дрът пе...л = просперитет за община която и да е тя!Муньо 2 на 1 къде ще натъпчеш всичко боклук неден герберски!

Анонимен каза...

2-ри, и тази статия от Бинол е интересна:
"Момчил Мондешки е „третият човек“ в разговорите на бившите съдийки Владимира Янева и Румяна Ченалова известни като „Яневагейт“. Прочул се в съдебните среди като брокер на влияние и „касичка“ на Янева докато тя е шеф на Софийски градски съд, ловешкият адвокат демонстрира в един от разговорите тясна близост със задкулисието, от чието име предава на Янева искане за „отвод на тази по делото на Иво Дачев“. Иво Дачев е съдията по делото КТБ, който си направи отвод. Но допирните точки на Мондешки с фалиралата банка не спират дотук. Счетоводителката на фирма на брат му Кристи Маринова стана синдик на КТБ. Разследване на Биволъ установи, че с помощта на ЧСИ Стоян Якимов, известен от скандални казуси, свързани с Мондешки фирми са успели да придобият на занижени цени имоти на банката.

Съдебният елемент е само част от „Сагата КТБ“

Варненският адвокат Ангел Донов и счетоводителката от Троян Кристи Маринова бяха назначени за нови синдици на фалиралата банка през ноември 2014. От старият екип остана само Лазар Илиев. Малко преди рокадата, БНБ попълни списъка с банкови синдици. През октомри 2015 година, от 25 синдиците удобрени от БНБ нарастнаха до 32-ма. Сред попълненията попадна Теодора Дренска – бивш депутат от НДСВ. Според добре информирани източници, тя е в близки отношения с подсъдимата бивша председателка на СГС – Владимира Янева.

Синдик става и Стефан Георгиев. Той е сочен за съпруг на Зорница Гладилова – Георгиева – съдия в Търговско отделение на СГС. В списъка попада и съпругата на Милен Бъзински – Мария Шукерова. Бъзински е един от най – оборотните частни съдия – изпълнители в София – мощен фактор в изпълнителните производства. В списъка със синдиците на БНБ попадат още Ангел Донов и Кристи Маринова. Последната е счетоводител от Троян.

Малката, но важна подробност е, че тя дълго е счетоводител на Младен Мондешки. По темата има публикация в Капитал. Младен е брат на Момчил Мондешки – мистичният мъж от записите #Яневагейт, който е популярен още, като „адвокат“ на Пеевски. Малцина знаят, че Мондешки се вписва като адвокат с натрупан юридическия „стаж“ при Николай Банев. Декларирал е, че бил юрисконсулт в негово предприятие в Казанлък."

Анонимен каза...

За информация на всички : сдружението беше създадено в подкрепа на полицията срещу увеличаващата се престъпност в нашия град.
Всички членове са уважавани и стойностни хора.
Г-на Маринов, време е да осветлите въпроса като поискате информация и документи.
Писна ми да чета само неверни коментари от хора, на които очевидно им се плаща!
Време е да разберем кой и защо иска да няма полиция в Троян!

Анонимен каза...

Естествено че сдружението бе създадено в полза на обществото и то бе необходимо поради нехайството и безхаберието на държавата спрямо престъпноста в България.А сега излизат тролове и тролчета които имат за цел да омърсят и малкото хубаво направено за града!!!

Анонимен каза...

Нито един от горните коментари не е по темата на статията.

Анонимен каза...

5-ти, вашият г-н Г.Маринов нищо няма да осветли, защото /по всяка вероятност/ е ЧАСТ от това мафиотско сдружение или поне негова СЛУГА срещу заплащане или ЗАВИСИМОСТИ от преди 10.11.89-та дори.
Не случайно същия този Г.Маринов не спря да ме ругае и дискредитира пред населението чрез вестничето си Троян 21 по времето на милиционера Акимов като кмет, защото бях останал ЕДИНСТВЕНИЯ който му се противопоставяше и му търсеше сметка за бандитизма и обирите и погрома над Троян. Като кмет Акимов ви загроби с над 15 милиона лева. Десетки пъти го обвиних и дадох на съответните инстанции. Многократно призовавах от трибуната на ОбС Троян шефа на полицията да погне "белите якички" /овластените мафиоти на Троян/
За това вие не прочетохте и един ред във вестничето на Г.Маринов, комунистическата слуга на бившите номенклатури на БКП и ДКМС Троян в днешната троянска власт.
А сега Г.Маринов ми е наложил ЦЕНЗУРА в сайта си, за да не ви информирам и да не знаете кой какви ги върши в Троян, кой/кои гледат и си траят и кой/кои активно подпомагат троянската мафия като например лицето Г.Маринов.
По всяка вероятност Г.Маринов ще изтрие и този ми коментар от сайтчето си където с големи букви е написал лъжите и демагогията си за някаква "свобода на словото".
*
6-ти, върви да се скриеш някъде, че ако те подпукам с инфорнации за бандитизмите на Акимов и компания, както и за това "хубаво за града" сдружение - свят ще ти се завие. Понеже си тъпичък видимо и не се усещаш - кой беше шефа на МВР в Троян през тези години? Не беше ли точно Акимов този, за когото казваш, че бил "безхаберен" и не си вършел работата, та имало нужда от това "сдружение". Случайно? Затова ли едни бандити разкарваха по онова време едни бусчета с една бяла и не толкова "бяла" техника до определени адреси на властимащи от Троян. Спирам до тук, макар това да е само една дреболия от житието и битието на тези и не само тези творци на това "хубаво направено за града".
Статията в БЛИЦ повдигна съвсем мъничко завесата, зад която удобно се е настанила троянската мафия, която ви е окупирала и изсмуква Троян като турски башибозук и ..... НИКОЙ днес вече не смее ПУБЛИЧНО да се обади и да ги разобличи. И целият този цирк и комедия ви ги разиграватпод БСП, ГЕРБ и останалия пълнеж за Слугинаж, чиито представители са се преплели чрез интереси или съвместни престъпления като свински черва.
*
Преди да ми изтрие коментара - певецът на троямския комунизъм др. Г.Маринов се надявам юе ще пусне поне няколко коментара с пъшкане "тоя пак ли се появи", след което ноще няколко коментара от Ббудни граждани" - "Гена, спри му достъпа на тоя бе.."
Троянска вестникарска селяндурска идилийка и радост.
И.Пеевски
Adelaida, SA

Анонимен каза...

Не разбрах как на паркинг от 600м2 ще паркират 20 автомобила след като за един автомобил са необходими минимум 4м2?

Анонимен каза...

Макар на снимките да не се вижда, по средата на този паркинг направиха огромни тротоари, които заемат грубо около 1/4 от площта. Освен, че са неизползваеми за инвалиди, те са никому ненужни и съсипаха 25% от територията. Вместо 29 места, паркингът спокоъно можеше да има 40 места.
Вижте как правят паркингите пред "Лидл" например.
Ама кой да ти мисли за ефективност - важното е да се вземат парите и да се отчита някаква дейност!

Анонимен каза...

Илиянчо Пеевски,откъде се показа пак бе гном ...тровиш само душите на хората с твоето зловоние.Не случайно те изгониха и не те щат вече в никоя политическа партия.Стой си там в Австралия австралопитеко и не давай много мхого акъл какъвто го нямаш...........

troyan21 каза...

До №5: Наистина нещата около сдружение "166" трябва да се изсветлят! След кратката ни лятна почивка смятаме да дадем думата на участници в него, на настоящия полицейски шеф на Троян (Радостина Петкова) и на предшествениците й (Минко Акимов, Петър Яшев и Марин Ичев), ще потърсим и информация от проведеното/провежданото вътрешно разследване на дейността на сдружението.
До №8: Г-н Пеевски, отново сте тук, липсвахте ни, няма да Ви трием (и никога не сме го правили), поздрави на братска Adelaida, SA. А ако имате проверени данни за сдружението, давайте, ще публикуваме Вашето разследване.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

Преди години във фирмата в която работех, дойде един милиционер.Директно подаде някакви листи на шефа и му каза, че събирали пари за телефон за милицията.Шефът го погледна и преди да го изгони му каза „Всеки ден ви давам пари за телефон”.След това всеки член на семейството му отнасяше глоби за щяло и нещяло.Тези, които дават пари на милицията,не ги закачат за нищо.От там и бруталният произвол по улиците на Троян.

Анонимен каза...

И тази статия не е за пропускане...
Скандалният бизнесмен от Ловеч Георги Георгиев, известен в обществото със звучния си прякор Гошо Гъза, от няколко месеца е изключително близък с бившата съдийка Румяна Ченалова. Освен че й е осигурено работно място в офиса му, Цветан Василев е наредил на кумеца си да надзирава Ченалова, на която е поставена задача да създава компромати против нарочените за врагове на избягалия в Сърбия бивш банкер.Според запознати, именно „гнилата ябълка“ е автор на материала в „Биволъ“, според който офисите на ментора й Гошо Гъза на софийската улица „Джеймс Баучър“ 95, били продадени от КТБ на занижена цена и на предварително определен купувач. Истината обаче се оказва съвсем различна, тъй като ЧСИ Стоян Якимов, провел търга, пусна опровержение, което е публикувано и от „Биволъ“ и според което на търговете са се явили петима наддавачи, а първоначалната цена на единия от офисите дори е скочила близо три пъти при наддаването – от 164 000 лв. на цели 462 542 лв. Т.е., твърдените от „Биволь“ конспирации при провеждането на търга явно са само в главите на автора на „материала“ и неговите поръчители.
Самият Георги Георгиев се оказва щедро кредитиран от фалиралата КТБ, по личното разпореждане на кума му Василев, като свързани с него фирми са усвоили кредити за над 60 млн. лв., без никакво намерение парите на вложителите да бъдат връщани. Не е тайна за никой, че Георгиев е известен в бизнес средите като некоректен търговец, а всичките му дружества или фалират, или завличат кредиторите си, поради което ги прехвърля на подставени лица.

Това обаче не му пречи да води крайно разгулен живот, пръскайки чуждите пари по забавления, пътувания, лов, луксозни яхти и партита. Достатъчно е само да се погледне профила му във фейсбук. Явно така трябва да се живее, когато си затънал в дългове и нямаш никакво намерение да ги плащаш. Георгиев и към момента продължава да парадира с връзките си с Цветан Василев и с неговия ортак Гриша Ганчев, като дерибейства в провинцията, афиширайки се за техен човек, щедро разказвайки на всички за съвместните им запои, гарнирани изобилно със снимков материал. Това позволява на Гошо Гъза да се чувства значим и явно недосегаем.
Запознати дори споделят, че при наскоро проведения опис на хотела му в гр. Априлци, Георгиев се е държал заплашително в присъствието на длъжностните лица и дошлата полиция, в опит да осуети публичната продан, и то въпреки вписаната ипотека в полза на КТБ за над 11 милиона лева. Георгиев крещял „знаете ли кой съм аз“ и „уволнявал“ наред служителите на реда.

Така очевидно тандемът Василев - Георгиев (или Мустака - Гъза) продължава да осребрява откраднатото от КТБ, а бившата съдийка Ченалова, освен че е на хранилка при тях, вероятно е и свръзката им със съдийката от Окръжен съд Плевен Сахатчиева. На която пък услужливо се е паднало да гледа делото за фалита на „Генимекс инвест“, основната фирма на Георгиев и която е известна още в плевенските юридически среди като „Капитан паднали ми“. Така шансът синдиците и Фондът за гарантиране на влоговете да възстановят нещо от раздадените на бизнесмена Георгиев със звучен прякор „Гъза“ десетки милиони от КТБ, става крайно съмнителен.

Анонимен каза...

Хубава идея, но калпаво изпълнение. С тия "острови" сте развалили идеята. Че даже сте изгубили половината парцел. Качеството е в стил "ОБЩИНАРСКА МУ РАБОТА".

Анонимен каза...

11-ти, защо не смееш да си напишеш именцето? Имаш се за голям бабаит, ама май си само поредния анонимен и страхлив троЕнски дрисльо.

Анонимен каза...

Бла, бла,бла, кучетата лаят, а всичко друго си върви!

Анонимен каза...

А сега полицаите ни ходят да раздават календари на спонсорите си.
И то избацали някви смотани снимки на календара.
Поне малко да се бяха постарали.
Нескопосан календар за 1000лв е малко нелепо.

Анонимен каза...

Ха...16-ти...гледам написал си си трите имена и ЕГН-то...:)Освен ако не си Илиянчо Пеевски и да си мислиш че хората по пошлите думи те познават

Ст. Борджуков каза...

Моля 11, 16 и 19 дръжте се прилично! Ако ще се биете - уговаряйте се другаде! Не мога пак да давам 3 страници обяснения на полицаите, че не знам кои сте! А аз и не знам....!
МОЛЯ, НЕ МИ СЪЗДАВАЙТЕ ПРОБЛЕМИ!
С уважение - Ст.Борджуков

Анонимен каза...

Че за какво тия Ентелекри от Милицията са те тормозили?
Ти вина за тяхната простотия нямаш!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |