Нови промени в организацията на движението в Троян

* По ул. „Стара планина” към Малкия пазар – еднопосочно, такситата изместени; влизането откъм Главната до паркинга - позволено
 * Ул. „Тома Хитров” изцяло еднопосочна
Ново
Движението по ул. "Стара планина" от Малкия пазар към ул. "Любен Каравелов" е забранено
По ул. "Стара планина" към Малкия пазар - еднопосочно
Стоянките за такситата вече са на паркинга зад Малкия пазар
Влизането откъм ул. "Васил Левски" до паркинга - позволено
В ХОД е привеждането в действие на актуализирания Генерален план за организация на движението в Троян, влязъл в сила в началото на м. януари 2016 г. След първите сериозни промени, реализирани в края на м. април – „обръщането” на движението на кръстовището на ул. „Любен Каравелов” и ул. „Радецки” (предимството вече е за движещите се по „Радецки”) и еднопосочният режим на улицата покрай Горското (ул. „Незабравка”) и на пресечната й при Новата поликлиника ул. „Минко Радковски” – миналата седмица бяха направени следващите, засягащи една от най-конфликтните зони в Троян.

СТАВА ДУМА за ул. „Стара планина” в района на т. нар. Малък пазар – тази й част вече е еднопосочна, от пресечката с ул. „Любен Каравелов” към Малкия пазар, като влизането откъм Главната (ул. „Васил Левски”) е позволено, но само до паркинга. В синхрон с промяната бе въведена еднопосочна организация на движението и по обходната ул. „Еделвайс”, водеща към Малкия пазар – влизането по нея е от ул. „Любен Каравелов” и ул. „Охрид” в посока ул. „Стара планина”.

ИЗВЪРШЕНА бе и една съпътстваща промяна в района на Малкия пазар – петте стоянки на таксита са преместени на самия паркинг, точно пред баничарницата. Досегашната забрана за спиране по ул. „Стара планина” в участъка, където бяха таксиметровите стоянки, остава в сила – което е с оглед по-лесното влизане и излизане от паркинга, както и влизането и излизането на кръстовището с ул. „Васил Левски”.

Ул. "Тома Хитров" вече е изцяло еднопосочна, влизането - откъм ул. "Васил Левски"
ЕДНОПОСОЧНО стана и движението по съседната на Малкия пазар ул. „Тома Хитров” – в посока от ул. „Васил Левски” към ул. „Любен Каравелов”, по-нататък към ул. „Христо Ботев” движението и досега бе еднопосочно. Наложителна промяна, тъй като досегашната двупосочност на тази твърде натоварена част от ул. „Тома Хитров” създаваше доста главоболия и за шофьорите, и за пешеходците. 

РАЗБИРА СЕ, за да „проработи” новата еднопосочна организация на движението в споменатите участъци на ул. „Стара планина”, ул. „Еделвайс” и ул. „Тома Хитров”, има едно задължително условие – стриктно трябва да се спазват правилата за паркиране и спиране. Което означава и друго – по-твърди мерки и безкомпромисност от страна на органите на реда. Безкомпромисност! Иначе може да се окаже, че новата организация не е довела до нищо (добро).

Т21 

Още по темата:

8 коментара:

Анонимен каза...

Чии са тези таксита, че така угодно се таманят правилата, само и само да са някъде там???

Анонимен каза...

Засега милиционерката показва безкомпромисност само в неадекватното си облекло, като началник на местната милиция.

Анонимен каза...

Всичко добре , правила има , ама никой не ги спазва , защото никой не следи за спазването им. На първа и втора снимка червения Форд как е спрял , на третата снимка на мястото за таксита се вижда част от кола , която не е такси , на четвъртата друг автомобил е спрял на мястото на такситата , на петата белия бус ??? Питам къде е полицията , за какво постоянно променяте движението , като никой не го спазва , и никой не следи за спазването?

Анонимен каза...

Много правилно казано от номер 3, евала.

Анонимен каза...

Мястото на такситата не е там

Анонимен каза...

Още ли има дървета в тоя град? Я от общината да се вземат в ръце и да изкоренят всичко. Може ли такова нещо? Едно време ул. Ботев еднопосочна и цялата с липи и други дървета. Я е вижте сега. Като околовръстно на града. Пълно с окигофрени каращи като бесни, диви селяни с каруци, камиони и нито едно дърво. Това е просперитет. Я дайте един е-мейл да благодаря за тозиб,, прекрасен” проект. И другите градове трябва да взимат пример от Троян. Мотото да бъде, коли, асфалт и нито едно дърво, за бели и чисти дробове!

Анонимен каза...

Орките нямат бели дробове, те са мъртвородени.Дърветата за тях са ресурс, гората източник на материал.Орките не мислят, те действат.Оркът няма емоции, Оркът ома интерес.Днес като е сит, утре е далеч.

Анонимен каза...

А колко грешки има в табелката за бакшишите?
1. Такава табелка с подчертан надпис не съществува.
2. Все пак е написано "5 места", а на земята има маркировка за 4. И ко праим сеа? 5-я бакшиш ще паркира на платното за движение, а?
А кой ще глобява тъпаните, които паркират между стопа и магазина за козметики (бившата стоянка на бакшишите)??? Май никой. Нали си нямаме полиция.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |