„Глутницата” на Путин пристигна в Орешак

* Група от „Нощните вълци” в петък бе в Троянския манастир и засади „славянско дърво”; посещението – в рамките на мотопохода „Славянски свят 2016” * Предводителят Андрей Бобровски: Ние имаме свое, а не американско бъдеще * Сред „вълците” – 
троянският адвокат Христо Варчев
Моторетки
"Глутницата" пристига в Троянския манастир, 30 юни 2016 г.
Един от словашките "вълци"
Грамадните машини се разполагат пред манастира
Съмишленикът от Троян адв. Христо Варчев
МИРНО и кротко протече десантът в Троянско на „Нощните вълци” – рокерския клуб от Русия, приближен до президента Владимир Путин, чиито представители на 23 юни потеглиха от Москва по няколкото лъча на мотопохода, кръстен „Славянски свят 2016”. Крайната точка е градчето Нитра в Словакия, исторически свързано с Великоморавската мисия на братята Кирил и Методий, в което те правят едни от първите преводи на богословски текстове на славянски език със създадената от тях  глаголица. А целта на рокерската акция е да се демонстрира единството на 13-те славянски държави; и в знак на това единство във всяка от тези държави „вълците” засаждат по една липа (славянското дърво). В България за място за засаждане на дървото бе избран Троянският манастир в с. Орешак. Излишно е да казваме, че моторджийската акция и у нас, и на други места не се приемаше еднозначно, заради отчетливата пропутинска политическа окраска.

На входа на Троянската света обител
„ВЪЛЦИТЕ” - които пристигнаха в четвъртък, 30 юни, късно следобед (около 17:30 ч.) пред вратите на Троянската света обител, 20-30 души – бяха предвождани от лидера на „Славянски свят 2016” Андрей Бобровски. „Глутницата” бе ескортирана от бял автомобил „Порше” и идваше от Шипченския проход, а в редиците й имаше още словаци и поляци, както и присъединили се у нас българи; сред тях, с червеното си двуколесно БМВ, бе и един троянец – известният адвокат Христо Варчев, запален моторджия и голям русофил, влял се в групата на Шипка.

Предводителят Андрей Бобровски, на мотора му се вееше знамето на "Славянски свят 2016"
Бобровски не отказа отговор на журналистическите въпроси
ЧУВСТВАМЕ се прекрасно, хората се радват от срещите си с нас, сподели след като слезе от своя „Харли Дейвидсън” водачът Бобровски. На журналистическото питане какво е посланието на „Славянски свят 2016”, отговорът му бе: „Славяните трябва да бъдем заедно, ако се сепарираме, това е много лошо. Българите и всички останали славяни имат свое, а не американско бъдеще”. Рокерският предводител бе попитан дали е имало някакви инциденти досега и шеговито отговори, че е спукал гума на границата; но не избяга от същината на питането, насочващо към сблъсъка в Бургас същата сутрин (30 юни) между фенове и противници на руския мотопоход. Имаше напрежение между украинци, наши противници, и българи, които ни чакаха, ние не сме замесени, бе обяснението му.

Марин Маринов нарече противниците соросоиди и олигофрени
СЪЩОТО обяснение за бургаския екшън даде и Марин Маринов, който водеше десетина рокери от мотобратството „Велика България”, пристигнали час по-рано пред Троянския манастир, за да подготвят посрещането на руснаците. Според него група украинци се опитали да провалят влизането на „вълците” в Бургас, налягали на шосето и това довело до ответната реакция на посрещачи привърженици; но рокерите не са участвали и нямат отношение. Православието е под сериозната заплаха от ислямистите и новоосманистите, а в България на „Славянски свят 2016” се противопоставяли „разни соросоиди, тъй като олигофренията ходи по земята”, даде и политическото си разяснение Маринов.

Фенът със съветската тениска и руското знаме
Отец Станимир се диви на едно от двуколесните чудовища
ПОСРЕЩАЧИТЕ на „вълците” пред Троянския манастир в Орешак бяха много малко – вероятно и заради липсата на разгласа. Но сред рехавата публика имаше един колоритен младеж – с кървавочервена тениска с надпис „СССР” и руско знаме в ръце, което обаче така и не развя. Повечето бяха случайни гости на манастира и с тях няколко отци, сред които отец Станимир Маринков от троянската църква „Св. Петка”, живеещ в Орешак. Зяпачите бяха привлечени от атрактивния вид на рокерите и най-вече от грамадните им американски и японски мотори (словаците събраха очите с хондите си, приличащи на тирове), не от друго.

Гостите целуват ръка на игумена на манастира дядо Сионий, той ги почерпи с кафе
"Вълците" в манастирската църкава
МОТОРДЖИИТЕ бяха посрещнати в манастира от игумена Велички епископ Сионий. Гостите му целунаха ръка, след което влязоха в манастирската църква, поклониха се пред иконата на св. Богородица Троеручица и запалиха свещички. После дядо Сионий ги покани на чаша кафе в покоите си, а след това тържествено бе засадено „славянското дърво” в манастирския двор. От Орешак „Нощните вълци” се отправиха към курортното троянско село Чифлик, където бяха наели хотелски стаи за нощувка. Обявено бе, че ще се присъединят и към посрещането на Джулая на Беклемето, организирано от Община Троян, но това не се случи.

Т21

37 коментара:

Анонимен каза...

Като сме си овце ни остава да се надяваме пак
Русия да ни спаси. Този път от нашите си душмани.

!true hopes каза...

Повръща ми се

Анонимен каза...

Повръща ти се от собствената кръв ли ?
Браво на Христо Варчев !

!true hopes каза...

Аз руска кръв нямам, но троянска – имам. Но и от коментарите ми се повръща, така че предполагам, че си прав.

Анонимен каза...

Браво, Васка!

Анонимен каза...

Голямо Евала на Христо Варчев голям човек, а всички Русофоби са жалки "кучета".Да живее братска Русия!

Анонимен каза...

Путаците са толкова жалки с американските си мотори,точно колкото руските хард рок групи които копират западните банди...Путинофилията е голямо зло!

Анонимен каза...

евала на всеки подкрепил рокерите

!true hopes каза...

Гена, форумът ти се е понапълнил с... Как беше терминът за пропагандни тролове... Мурзилки? Интересно ми е каква част от тях са троянци.

Анонимен каза...

"Българите и всички останали славяни имат свое, а не американско бъдеще" Ами тогава , защо карате американски мотори и се наричате "рокери" , а не "казачокери". Защо ви съпровожда "Порше", а не запорожка или москвич? И защо таваришчи путинофили използвате американското изобретение Интернет, а не някакъв "Пут'инНет", например, за да плюете по американците, които са вечните "виновници" за мизерията и беднотията на руския народ?

Анонимен каза...

В България ни разиграват в „мека форма” съветският сценарий от преврата на 9 септември 1944 г., наречен със задна дата след това „социалистическа революция”. Насъскват петата си колона да свърши мръсната работа на Кремъл в момент, когато пратеници на Москва, рекламни лица на агресивния руски шовинизъм, подкрепяни горещо лично от Путин, нахлуват на българска територия , в която държавата не оказва съпротива, а на практика ги подпомага с позитивния си неутралитет в полза на руската провокация.

Анонимен каза...

Съгласен с 10 и 11.То това е заз и моторите са иж , и Адвоката дали има 1 спечелено дело е друг въпрос в троян е пълно с пишманлии в различни области!

Анонимен каза...

В България сякаш живеят два народа - на роби и на българи. Някога ще се разбере, че не сме с еднакъв ген с робите. Невъзможно е. Може би те наистина да са славяни и затова имат толкова изостанал и недостоен начин на мислене и действие. Копират мужиците. Нашите роби имат една голяма мечта и тя е и ние да бъдем поробени, всички да сме роби, а те да бъдат нашите надзиратели...И Русия милостиво им разрешаваше 45 години това. Сега отново се подсмива и им го предлага. :)
Трябва да е много сладко да бъдеш капо на роби. Лежиш, определяш кой от робите да е жив, преструваш се на началник, разпределяш порциите, правиш се на важен, крадеш и слухтиш.

Анонимен каза...

,,Вълците" си заминаха, Овцете си останаха.....

Анонимен каза...

В България живеят не два, в България живеят много народи, но не и български.Общото измежду 90 % процента от тези народи, е всеобщата тъпотия.Фактът, че тези, за които Русия е виновна за всичко, подскачат като маймунки на клон, но чинно отива и зарежда гориво от идващо от ...Русия!

Анонимен каза...

Отец станимир посреща копоите на капутин, дошли да си препикаят територията, а отзад ЛЕВСКИ гледа тъжно.
Путин - капут! (капутин)

Анонимен каза...

Просъветски попове и агенти навсякъде!!!!!!!

Анонимен каза...

15-ти, вече се знае със сигурност историята в която руснаците категорично забраняват на Тодор Живков да търси български нефт през 60 години, за да изчезне всякаква възможност за някаква енергийна самостоятелност на България.

Анонимен каза...

"Отец Станимир се диви на едно от двуколесните чудовища" ... Ами как няма да се диви: американска направа.

Анонимен каза...

От кога българите са славяни? От кога и руснаците са славяни?В утвърждаване на империя е похода, но няма кой да се хване!!! А кое е истинското православие? Това руската патриаршия ли?

Анонимен каза...

Гена, ти защо не подпита този с тениската СССР кой му е купил билета за ДАП-а до манастира?

Анонимен каза...

Ама разбира се, на нас за всичко са ни виновни руснаците!Дори и сега, за всичко са виновни.Например в Троян по нареждане на Москва, Машстрой и ЕЛМА бяха фалирани ,а последните заличени от историята !Отделно Путин нарежда директно на Валентин Златев да продава на ненормални цени горивото !
И понеже подхвана темата с някаква си история за забрана за проучване...Още помня как даскалицата ми по География, сега с претенции са професионалист и бля ,бля, обясняваше как България е БЕДНА НА ПРИРОДНИ БОГАТСТВА.О, в този ред на мисли, Путин нареди да се ПОДАРИ мината в Челопеч на Дънди Прешъс, защото (пак повтарям) БЪЛГАРИЯ Е БЕДНА НА ПРИРОДНИ БОГАТСТВА !

Анонимен каза...

Ами че разбира се, че на Златев му се нарежда от Москва какво да прави.Той си е по-скоро руснак, отколкото българин. Я му прочети биографията. На вас комунистите проблемът ви е , че не четете ...
Валентин Златев е роден през 1965 г. в родния град на Тодор Живков - Правец. В далечната 1968 г. баща му Васил Златев става председател на Селския народен съвет, някогашен аналог на длъжността кмет. До 1989 г. той е несменяем управник на Правец.
Златев-младши е възпитаник на Първа английска гимназия в София. След военното си обучение започва работа в Общинския комитет на ДКМС в Правец, където е приет за член на БКП.
Същата година е приет и в специалността "Счетоводство и контрол" на Висшия икономически институт "Карл Маркс", бързо обаче се прехвърля в по-елитната "Политическа икономия". Година по-късно вече е студент по международни отношения в Московския държавен институт.
След като завършва обучението си, Валентин Златев започва работа в руската държавна компания "Росснефт" и стига до позиция началник-отдел "Търговия с Източна Европа".

Анонимен каза...

И това, какво общо има с цената на петрола?Москва казва, от 00:00 тази нощ, цената да се вдигне?Съответно от Москва се звъни на Мецов и Иван Краев?

Анонимен каза...

23, браво! Уцели хибридния воин от предния коментар в десетката!

Анонимен каза...

Алоууу, Троянските подлизурки... Като засвирят куршумите дали ще сте толкова устати?

Анонимен каза...

абе дървеняци
вие с ижета ли искате да стигнат до тука

те пак са ижета, ама западняците са краднали техническата им документация

Анонимен каза...

Снощи, когато гледах новините по ТВ ,,Eвропа", отразяващи шествието на ,,Нощни вълци", останах изненадан. Сред посрещачите разпознах моя племенница. Заедно с още няколко момиченца държаха хляб и сол, да посрещнат рокерите. Днес се обадих на баща й, да не би да съм се припознал и научих каква е цялата история. На танцовия състав към училището са дали указания, че ще ги водят на София, без да им се дават никакви други обяснения. Облечени в народни носии, така както обичайно тръгват да участват в тържества и други мероприятия, пристигат в центъра на София. Докато дойде точното време, ги вкарват в храм Александър Невски и после набързо им връчват хляб, сол и ги инструктират какво да правят и как да се държат, като пристигнат руските рокери. Децата въобще не разбират в какво участват. Дори някое от тях да e разбрало на момента, какво се случва, едва ли би посмяло да се възпротиви, защото най-вероятно ще бъде изключено от танцовия състав.

Анонимен каза...

Редно е щом публикуваш копирани постове от Фейсбук, да споменаваш и източника на този пост.Друг е въпросът колко е реално написаното от въпросния "ЧИЧО"...
Но пък се сещам за една шефка на една детска градина, в едно българско градче, която "разигра" една играна думи, завършваща с ГЕРБ, измежду невръстните дечица, само и само да се подмаже на тиквата и цв. цв.
Предполагам, пак по нареждане на Москва ?

Анонимен каза...

Вълците/платените/ минаха и си заминаха, овчедушието си остана.....Колко трябва да си тъп,за да се радваш на такава провокация.........

Анонимен каза...

БРАВО СОФИЯНЦИ ! ! !
http://ivo.bg/2016/07/01/%D0%B2%D1%8A%D0%BB%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%88%D0%BA%D0%B0-%D0%B2-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8/

Анонимен каза...

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/07/05/2789684_lideri_na_fevruarskite_protesti_se_poiaviha_v_kolonata/

Анонимен каза...

"хибридната им кръстоска на имитиращи американски рокери кремълски послушковци",изобщо и троянските русофили с по-нови западни автомобили

Анонимен каза...

Ей го и тоя с по-новите западни автомобили...Кажи бе човек, каква ти е мъката?Русофилите карат по-нови а русофобите по-стари автомобили,това ли те мъчи толкова?

Анонимен каза...

Те - гейпарадите, не са хибридна война, а?

Анонимен каза...

34-ти,като се кланяш на изток защо ползваш запад т.е.попът рекъл:"Не ме слушай какво ти пея, а какви ги върша", ако още не си ме разбрал да ти кажа, че има разминаване между думи и дела.

Анонимен каза...

адфхдгхцхйвх,йвйв

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |