И на зрелостен бал, и на фестивал

* Радостни събития за децата и младежите от Комплекса за
 социални услуги в Дълбок дол
Нашите деца
Стефан Нгуен Виет и Севил Толева с президента Росен Плевнелиев, София, 26 май 2016 г.
ДА СИ АБИТУРИЕНТ е едно от най-значимите събития в живота на младите хора, но за Стефан Нгуен Виет радостта и вълненията бяха двойни. Той получи покана от администрацията на президента на Република България Росен Плевнелиев за ежегодния бал на младежите от домовете за деца в неравностойно положение. Зрелостникът Стефан живее в Защитено жилище в Комплекса за социални услуги към Сдружение „Дете и пространство” в с. Дълбок дол, община Троян. Завършва рекламна графика в Художествената гимназия (НГПИ „Проф. Венко Колев”) в Троян и кандидатства социални дейности в Софийския университет и художествена графика в Техническия университет.

НА БАЛА в Президентството на 26 май Стефан беше придружен от Севил Толева от нашия екип. Първо имаха среща с г-н Плевнелиев и останалите поканени на бала в Слънчевата зала на Националния исторически музей. Вечерта пък празнуваха в Дом 2 на резиденция „Бояна”, където имаше богата музикална програма с участието на Поли Генова, Рафи Богосян, Деси Добрева и други любими изпълнители. Тържеството на зрелостниците  се осъществи с финансовата подкрепа на дарители от инициативата „Подкрепи една мечта” и се организира от администрацията на президента.

Нашите Цветелина, Деничка, Нева, Анатоли, Силвестър, Марин и Стаси на сцената в Тутракан
А НА 27 МАЙ в град Тутракан за шести път се проведе фестивалът „Като звездите”. Той е единственият в Европа пътуващ детски фестивал-спектакъл, който през годините посещава социалните домове и открива таланти сред обитателите им. Празничният заключителен  концерт с участието на 250 деца се състоя под патронажа на вицепрезидента на Република България Маргарита Попова, която откри фестивала. Такива прояви създават неповторимото усещане за общност и насърчаване, защото и децата в неравностойно положение имат нужда да почувстват, че са обичани, каза в словото си г-жа Попова.

НАШИТЕ Цветелина, Деничка, Нева, Анатоли, Силвестър, Марин и Стаси с ръководителката си Недялка Великова като истински артисти не се притесниха да пеят пред многобройната публика, за което получиха аплодисменти, сувенири, грамота и статуетка.

Менекше Мехмедалиева,
управител на Комплекс за социални услуги, с. Дълбок дол

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |