За шести път „Да ловим риба на чисто” на яз. „Сопот”

* Екоакцията бе в рамките на кампанията „Да изчистим България ЗАЕДНО”, чистачите водеше лично областният управител Ирина Митева
 * В традиционната въдичарска надпревара – пълна троянска хегемония * Дарителски жест на депутата Иван Миховски
На слука
Момент от екоакцията "Да ловим риба на чисто", язовир "Сопот", 4 юни 2016 г.
Областният управител Ирина Митева (вдясно) в действие
Зам.-областният управител Георги Терзийски чисти здраво
ЗА ШЕСТИ път на яз. „Сопот” – най-атрактивния и популярен за риболов и отдих водоем не само в Троянско, но и в цялата Ловешка област – се проведе екоакцията „Да ловим риба на чисто” (5 юни, събота), която е в рамките на националната кампания „Да изчистим България ЗАЕДНО”. Този път почистването беше в района на язовирната стена. Организатор, както и в предишните години, бе Областната администрация в Ловеч заедно с ловешкото подразделение на ИАРА и регионалната библиотека „Беньо Цонев”, включиха се и доброволци от района – малки и големи, помагаха също ловно-рибарските дружества от Троян и Ловеч. Акцията се ръководеше от областния управител Ирина Митева, а сред „чистачите” бяха заместникът й Георги Терзийски, шефът на ИАРА – Ловеч д-р Йордан Найденов, троянският депутат Иван Миховски, PR-ката на Областната администрация Елка Баръмова. Равносметката – напълнени 52 чувала с боклуци, които веднага бяха извозени със съдействието на Община Угърчин.

Риболовната надпревара е в разгара си
КАКТО бе и в предишните години и както си му е редът, „Да ловим риба на чисто” на яз. „Сопот” завърши с тийнеджърско риболовно състезание. Участваха 21 въдичари от Клуба по младежки риболов в Троян, ръководен от Кирил Илиев (Бате Киро), и ловешкото училище „Димитър Димов”, разделени в две възрастови групи – до 14 и до 18 години. Стартът даде г-жа Митева, която се обърна към младите риболовци с думите: „Благодаря на всички вас, че и тази година сме заедно да направим нашата област по-чиста”. Според очакванията хегемонията на троянските състезатели бе пълна – в групата до 18 години победи Николай Копанов, пръв и миналата година, а при 14-годишните спечели сестра му Анислава Копанова, която грабна и приза за уловена най-голяма риба. Наградата за най-малък участник също отиде на троянски адрес – за Пламена Иванова. Наградният фонд бе осигурен от Ловно-рибарските дружества в Троян и Ловеч, известния троянски въдичар Йосиф Петров и ловешката печатница „Дъга”.

Депутатът Иван Миховски и Бате Киро зарибяват
СПЕЦИАЛНО трябва да отбележим личната дарителска инициатива на депутата Миховски, който със собствени средства осигури зарибителен материал – 2000 бройка рибки от вида пъстър толстолоб, пуснати в язовира по време на екоакцията. Това е стадна риба, която расте много бързо и достига до 1,5 м дължина и тегло 35-40 кг.

Т21, по информация на Елка Баръмова, 
PR на Областна администрация - Ловеч

Още по темата:

11 коментара:

Анонимен каза...

Дона по воаяжи, Миховски чисти язовира. Коментара е излишен....

Анонимен каза...

Поредната представителна акция на депутата.неговата работа е в парламента.Нека да направи там нещо

Феята на зъбките каза...

Мартенички,яйчица,балончета,рибки...

Балонче с хелий каза...

Добре е, бе, що?Има напредък, поне не продава вече дефектирали автомобилни части, както преди. Скоро може и да се научи да съставя сложни системи изречения.Професор Акимов е школа, не може да се отрече!

Анонимен каза...

Абе с една дума хвани Миховски,удари Дона и Ники тъпото ще падне

Анонимен каза...

Като гледам доста шарани са хванали с нашите пари.

Анонимен каза...

Абе да даде фактурата знаете ли колко струва този материал 60 лева браво и балоните в градината 50 ще браво

Анонимен каза...

Депутата Миховски, балончета раздавал ли е, или само рибки е пущил?

Анонимен каза...

Депутата Миховски балончетата ще ги раздава на шаранчетата наесен на изборите.

Анонимен каза...

Следващата депутатска акция ще е хранене на гълъбчетата на площада в село с наш кмет и острене на моливчета за дечицата в ДГ с директорка от нашите!

Рибка с балонче каза...

В края на месеца е Еньовден.Говори се, че най-успешният депутат от ловешко, подготвял невиждан досега по рода си празник.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |