Има добри хора

* Бях приятно изненадан, че има толкова отзивчиви хора, които без всякакви уговорки ми помогнаха да изляза от критична ситуация

34-метровият кръст в местността Кръста над Априлци
Читателите ни пишат 

НА 29 МАЙ, неделя, с дъщеря ми решихме да посетим мястото над град Априлци, където се извисява 34-метровият кръст (местността Кръста, там преди дни се проведе мащабна историческа възстановка и се даде курбан за 140-годишнината от Новоселското въстание - бел. ред.). Изкачвахме се с моята кола и оставаха 30-тина метра, когато тя пробуксува и изгасна. При маневра на заден ход колата поднесе, излезе от тесния път и опасно се наклони над 7-8 метрова пропаст. Успяхме да излезем и се засуетихме какво да правим. В този момент откъм поляната се появи кола, спря и от нея излязоха трима младежи. Пожелаха веднага да ми окажат помощ, направиха няколко опита да изтеглят закъсалата машина, но не успяха. Имаше реална опасност от обръщане в пропастта.

МОМЧЕТАТА, които бяха дошли на разходка до Априлци от Плевен, предложиха да отидем в града и да потърсим високопроходим автомобил. Бяха сигурни, че ще намерим отзивчиви балканджии, и познаха. Без особени усилия попаднахме на априлчанин, който незабавно се съгласи да дойде с джипа си. За съжаление и този път опитите останаха без резултат. Стигнахме до заключението, че без тежкотранспортна техника изваждането не може да стане. Априлчанинът извади джиесема си и веднага намери приятел, когото помоли да дойде с трактора си. Само след 10-тина минути тракторът пристигна, отново вързахме колата със стоманени въжета и след рискова операция, в която едно от момчетата седеше зад волана, успяхме. През цялото време за операцията отговаряха изцяло младежите, а за мен остана само да наблюдавам. Те си тръгнаха едва след като се убедиха, че колата е излязла на поляната до кръста.

НЕ НАУЧИХ имената на хората от Плевен и Априлци, нито с какво се занимават. Никой от тях не пожела да вземе пари за оказаната ми безценна помощ. Разделихме се с благодарности. Бях приятно изненадан, че има толкова отзивчиви хора, които без всякакви уговорки ми помогнаха да изляза от критична ситуация. Говорихме си, че може би неслучайно случката стана под закрилата на кръста. Чрез вестника искам да изкажа благодарността си към моите спасители и им пожелавам да са все така човечни.

29 май 2016 г.
М. Г., Троян

2 коментара:

Анонимен каза...

Да но това НЕ важи за троянци!!!(от личен опит съм се убедил, че съгражданите не са много дружелюбни един спрямо друг) въобще какво има темата с Троянско?

Анонимен каза...

Първи,кво смърдиш? Нещо съществено имаш ли да казваш,или само пръскаш слюнка? Амсалак !!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |