Без съветници в процедурите по ЗОП

* Няма как изменителното решение да се обяви за нищожно,
 а измененото да остане в сила

Цвета Димова
 Думата има юристът

ВЪВ ВРЪЗКА със задочния дебат във в. „Троян 21“ относно смисъла на решението на Ловешки административен съд (ЛАС), с което се разрешава спора за законосъобразността на решението на Общински съвет – Троян  кметът да кани общински съветници за участие в комисии по ЗОП (виж „ЛАС обяви за нищожно решение на Общинския съвет в Троян” в бр. 23 от 8 юни и „За решението на ЛАС по казуса с обществените поръчки” в бр. 24 от 15 юни на Т21 – бел. ред.), следва да се има предвид следното:

• Диспозитивът на решението на ЛАС е ясен и не буди съмнение относно действителния му смисъл – „ОБЯВЯВА НИЩОЖНОСТТА на Решение № 25/17.12.2015 г. по Протокол № 4/17.12.2015 г. на Общински съвет - Троян от заседание на същата дата, което изменя решение по т. ІІІ от Решение № 11/26.11.2015 г. на Общинския съвет, обективирано в Протокол № 3/26.11.2015 г. от заседание от същата дата“;

• Тълкуването на г-н Маринов, че първоначалното решение на Общинския съвет (ОбС) остава в сила, е противно на недвусмислената воля на съда да прогласи нищожността на единното волеизявление на ОбС - Троян (макар и прието на две отделни заседания и закрепено в отделни актове) да участва при определяне състава на комисиите по Закона за обществените поръчки (ЗОП). 

КАЗАНО ИНАЧЕ, двете решения на ОбС - Троян съставляват един акт. Ето защо няма как изменителното решение да се обяви за нищожно, а измененото да остане в сила.

Цвета Димова,
началник на отдел „Правно и административно обслужване“,
Община Троян

4 коментара:

Анонимен каза...

Имаше хора, които питаха кога ще цъфнат черешите?
И дали вечно ще варят компоти?
Ето днес на 24.06.2016 черешите цъфнаха.
Глас народен - глас Божий ! BREXIT !!!!!

Анонимен каза...

Запомнете тази дата! Този ден ще влезе в историята !

Чърчил каза...

Денят на колективната британска глупост :)))

Анонимен каза...

О, ама ти Чърчилче си по-умен 50 % от населението на Commonwealth of Nations, генийче троянско!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |