98 нуждаещи се ползват услугите по проекта за социално включване

* От началото на м. май в екипа има медицинска сестра, предстои назначаване на рехабилитатор и психолог * Срокът на проекта е
 до 30 септември 2017 г.

Станислава Цукева
Подкрепа

УСЛУГИТЕ по проект „Подкрепа за социално включване в община Троян“ - финансиран по процедурата за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-2.002 „Независим живот“  на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” - стартираха от 1 април 2016 г. Към настоящия момент за изпълнители са назначени 77 лица на следните длъжности: личен асистент (50), домашен помощник (19) и социален асистент (8). Те обслужват 98 потребители почасово, с времетраене на услугите от 2 до 8 часа дневно, в зависимост от индивидуалната оценка на потребностите, извършена от партньора по проекта „Хуманност и Дълголетие“ ООД (София). 

НА 1 АПРИЛ 2016 Г. по проекта бе назначен социален работник на 8-часов работен ден, който осъществява контрол на качеството на предоставяните услуги и пряко комуникира с потребителите и изпълнителите. От 3 май 2016 г. в експертния състав на Центъра за интегрирани междусекторни услуги (ръководното звено на проекта) е назначена и медицинска сестра на 4-часов работен ден; тя ще осъществява медицинско наблюдение и услуги в рамките на своята компетентност за потребителите по проекта, в това число и на чакащите за ползване на социалните услуги личен асистент, домашен помощник и социален асистент.

И НЕЩО важно - всички потребители могат да заявяват през целия период на реализиране на проекта, т. е. до 30 септември 2017 г., желание да ползват съпътстващи услуги. От 1 юни 2016 г. ще бъде назначен за 2 часа дневно рехабилитатор, а от 1 юли, също за 2 часа дневно, ще бъде нает и психолог. При необходимост екипът за управление на проекта ще оказва психологическа подкрепа и на близките и семействата на потребителите.

Станислава Цукева, PR на Община Троян

7 коментара:

Анонимен каза...

PR на община Троян.Вафла.

Анонимен каза...

И кифлаа..

Анонимен каза...

Къв ви е зора от Стаси и какво общо имат глупостите ви с темата?
Стаска е стабилна, за разлика от вас.

Анонимен каза...

Стаси,Стаска...Стабилна е разбира се...Щерка на комуняги, урежда се на държавна службичка, по политически заслуги.Жалко, млад човек, а вече отровен...

Анонимен каза...

То държавата цъфнала и вързала, та това да Ви е проблема...

Троян 21 каза...

Стаси е прекрасна млада дама и изключително работлив, отговорен, коректен и можещ човек! Вярваме, че могат да го потвърдят всички колеги от медиите и други, които работят с нея. От нас - само адмирации.

Анонимен каза...

Това е един от "европроектите", който го давах за пример в ОБС как общините НЕ кандидатстват и НЕ печелят проекти. И как идват едни софийски тарикати, които са пък придворните слуги на другите тарикати от министерствата /управляващи органи/ и ТЕ ПРЕДЛАГАТ на кмета да пробута през ОбС този или този европроект.
Нали става дума някой да ти даде някакви пари – безмозъчните шарани в ОбС даже и не се замислят, че стават част от една поредна КОРУПЦИОННА СДЕЛКА в която се раздават писани и неписани комисионни по строго определен ред.
Злите езици говорят, че наглостта на тези тарикати от всичките нива до там е достигнала, че само 30% от сумата в европроекта се реализира. Останалите 70% се крадат или разпределят като писани или неписани комисионни – като почнеш от дребния кмет, минеш през министверствата, та свършиш на НАЙ-ВИСОКО политическо и управленско ниво.
До там бяха стигнали в наглостта си, че Михайлова ни бе представила в ОбС този или подобен европроект, където буквално бе изписано името на софийските тарикати, които няма начин да не са слугите на тарикатите от министерството и които ни заявяват в прав текст – вие само приемете /грасувайте в ОбС/ този европроект, а от тук на сетне ние всичко си поемаме и всичко вършим.
Нали се сещате, че не го правят защото са се загрижили за троянските бедняци и несретници?
Нали сте наясно, че не го правят и заради самия Троян?
Просто са намерили поредния кмет в българска община /или са им го препоръчали/, където нещата стават като по учебник – Народа измамен и окраден, кметовете и ОбС рапортуват за големите успехи в усвояването, а тарикатите лапат голямата печалба, като не забравят комисионните за общинските и министерските началници.
Това е европейската ни България. Държава на овластените крадци, мошеници и демагози!
И.Пеевски
Adelaida, SA

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |