Решава се съдбата на „БКС” ЕООД

* Кметът е предложил три варианта: изготвяне на оздравителен план, обявяване в ликвидация, продажба на 100% от капитала
Предстоящо
ТРИ ВАРИАНТА за съдбата на намиращото се в колапс общинско строително дружество „БКС” ЕООД, чийто управител е инж. Галя Данчева, ще се обсъжда на днешната сесия на Общинския съвет в Троян (28 април). Вариантите са предложени от кмета Донка Михайлова и бяха обещани още в края на миналата година. Като причината за случващото се е ясна – устойчива тенденция на лоши резултати от 2008 г. насам (дружеството приключва финансовата 2015 г. със загуба от 7 хил. лв.), задлъжнялост, редуциране на дейности, разпродажба на активи.

В СЪПЪТСТВАЩАТА информация четем, че: „БКС” ЕООД няма производствена дейност. Приходите са изцяло от услуги с механизация, които обаче са недостатъчни за покриване на ежемесечните текущи разходи. Разходите за труд без да има реализация на приходи от производство сами по себе си носят загуби на дружеството. В отчета си управителят отчита, че функциите му се свеждат единствено до стопанисване имуществото на дружеството”. А към момента задълженията към доставчици, заплати и осигуровки на персонала (трима души с управителя) и данъци възлизат на над 65 хил. лв. Направените изводи са твърде неоптимистични: от години дружеството работи на загуба, вече не осъществява производствена дейност, не успява да покрива ежемесечните си разходи и трупа задължения, към настоящия момент е декапитализирано.

ПРЕДЛОЖЕНИТЕ три варианта за решение са следните: 1. Изготвяне на оздравителен план и избор на нов управител на дружеството; 2. Обявяване в ликвидация; 3. Продажба на 100% от капитала на „БКС” ЕООД (внимание тук заслужават теренът на дружеството в местността Червянска лъка и бетоновият възел), като реализираните средства ще се използват целево за закупуване на техника и машини за поддръжка и ремонт на улична мрежа, тротоари,  общински пътища и сгради.

Т21
Бележка на редакцията

Инж. Банев: Целенасочена политика за декапитализация и приватизация

инж. Мирчо Банев
ПРИПОМНЯМЕ – „БКС” ЕООД пое стремително надолу след силовото отстраняване през 2007 г. на управителя инж. Мирчо Банев, обвинен в сключване на неизгодна сделка за строителството на комплекс „Чаршията” (впоследствие инж. Банев спечели делото и бе изцяло оневинен). В свое интервю в две части пред Т21 през 2012 г. (виж „Искат да глътнат БКС” и „Призовавам към намеса на прокуратурата” - бел. ред.) ексуправителят обясни случилото се с общинското дружество така: „Някои хора се уплашиха, че БКС става една от най-мощните строителни фирми в града, на някои местни бизнесмени им станах трън в очите”.

ТОЙ ЗАЯВИ, че и по време на неговото управление, 2003/2007 г., се е водила (от хора в общинското ръководство – администрацията и Общинския съвет) целенасочена политика за декапитализация на дружеството с едничката цел то да бъде приватизирано. Посочено бе и къде са основните апетити: „Бетоновият възел е най-тлъстата хапка, защото какво е БКС-то без бетоновия възел - нищо… Махне ли се бетоновият възел, БКС вече не може да бъде такава конкурентна фирма при новите пазарни условия”. 

В СПОМЕНАТОТО интервю бе даден конкретен пример как при голяма троянска общинска поръчка (за рекултивацията на старото сметище) точно от общинското ръководство наредили на БКС да не участва и била лансирана външна фирма. Инж. Банев обаче бе категоричен, че най-важният фактор е мениджмънтът на самото дружество: „Ако има един добър мениджър на дружеството, този срив не би го допуснал никога”.

29 коментара:

Анонимен каза...

Какво стана намериха ли крадеца , където открадна от крадеца???

Анонимен каза...

"където"!!!Като сте такива неграмотници, ще ви крадат, и то още много, много години!!!!
Това да е проблема, ще кажете! За съжаление това е основния проблем - неграмотността и ниската обща култура!
Да си газим кучешките изпражнения, да си живеем в мизерните входове на жилищните кооперации,с а бе, и ма/хубави обръщения/....и т.н.

Анонимен каза...

Кой ти е виновен че живееш в мизерия, в жилищна кооперация?Неграмотността на пишещия над теб ли ?А и теб не те крадат, защото си грамотна, така ли ?!?!?

Анонимен каза...

Езиковата култура показва най-добре какво представлява даден човек. За неграмотността оправдание няма, защото образованието за българските граждани до дванадесети клас (все още) е безплатно. Всички други приказки от рода на кой как и къде живее са оправдания на комплексаря-неграмотник

Анонимен каза...

Правилно го е написал човека,май друг е неграмотен!

Анонимен каза...

Г-н Маринов, защо изтривате коментарите на Илиян Пеевски,те са в синхрон с правилата ви. Това означава, че сте въвели цензура и няма никаква свобода на словото.

Анонимен каза...

До грамотния №2 и №4 Правилно е да се пише където. Източник
Официален правописен речник на българския език. С., БАН, Просвета, 2012, с. 348.

Анонимен каза...

Обяснявам: думичката "където" е написана правилно, но не е на мястото си в горенаписаното изречение. Правилното би било: "Хванаха ли крадеца, КОЙТО открадна от крадеца?"
Ако навремето внимавахте в час, щяхте да го знаете, а не да говорите на диалект като троянски селяни.

Анонимен каза...

Браво, 8-ми! Аман от неграмотници.

Анонимен каза...

Браво на 8-ми и на 9-ти много хубаво обиждате точно на днешния ден. Може да сте много грамотни , но сте и много не възпитани! Голяма работа , че е избрал тази дума , моето предложение е , ако искате да го издирим кой е и да го обесим на центъра. А може би вие просто отклонявате вниманието на хората със спама си , за да се избегне въпроса.
P.S. Извинявайте ,ако имам някаква грешка , но пиша докато карам (няма да уточнявам какво) Просто за пореден път доказвате как типичния троянец се занимава с глупости докато по-умния троянец го краде.

Анонимен каза...

Пишеш, докато караш, и се имаш за възпитан?!
"Неграмотници" и "диалект" не са обиди, а факти. А за пишещи, докато карат, имам още една дума: "малоумници".

Анонимен каза...

Много сте дребнави и завистливи.
Така или иначе сте разбрали какво е искал да каже човека.
Какво сега се заяждате и издребнявате?
Ако и в живота сте такива дребнави - няма да
стигнете далеко.

Анонимен каза...

Може да са "не възпитани", но са грамотни! Има значение и в каква обстановка живееш. Както се знае-битието определя съзнанието! Мизерно битие-мизерно съзнание. Неграмотен човек-неграмотни реакции-завист за неграмотност!!!
Весели празници!

Анонимен каза...

Дребнави сме и сме стигнали далеко! И слава Богу!

Анонимен каза...

сега може Мондешки да го купи Младенчо е богат има 10 фирми на свое име

Анонимен каза...

11 той не казал ,че кара кола.

Анонимен каза...

Може да кара и майка му!

Анонимен каза...

Имам предвид,че може да кара майка му на 11 на задна п....а.

Анонимен каза...

Хайде сега всички грамотни нападнета 16-ти , че е изял буквата "е"

Анонимен каза...

Хайде сега всички грамотни нападнете 16-ти , че е изял буквата "е

Анонимен каза...

Хайде сега всички не грамотни (разделено) нападнете 19-ти и 20-ти, че накрая е забравил
да затвори кавичките :)

Анонимен каза...

21 коментара и нито един по темата за окраденото и ликвидираното от некадърните и бездарни комуняги БКС Троян.
За сметка на това се изтриват най-арогантно два коментара на И.Пеевски по темата за БКС. Сетете се защо?
Очевидно троянската комунистическа Цензура здраво се е задействала този път със ЗАБРАНА НА СЛОВОТО и ЦЕНЗУРИРАНЕ НА МНЕНИЯТА.
Очевидно "успешната" Михайлова и "най-добър" кмет здраво е нахокала Г.Маринов и със сигурност го е заплашила, че ще му спре кранчето, ако не трие коментарите на Пеевски. Така де - десетки хиляди лева пари на данъкоплатците е получил Г.Маринов от успешната Михайлова, а в сайта му коментари с доказателства, че Михайлова не само не е успешна, а и нещо по-лошо.
И всичко това на Великден! Предполагам и в църквата ще се натъпчат довечера смрадливите комуняги с техните слуги.
Ни срам имат, ни съвест!

troyan21 каза...

До №22: От мое име (Генадий Маринов) и от името на администратора на сайта (Стоян Борджуков) пояснявам, че не са трити никакви коментари по темата БКС, вкл. на Илиян Пеевски. Нещо повече - аз лично очаквах коментарите на г-н Пеевски, тъй като през годините той бе общинският съветник, който най-последователно следеше това общинско дружество и имаше добри идеи за спасяването му. Вероятно, ако г-н Пеевски е писал коментари, по някакви независещи от нас причини те не са се постнали, нека опита пак.

А за нахокванията от Михайлова, нарежданията да се трият коментари на Пеевски и десетките хиляди левове - това е смешно и няма да го коментирам. Но ще използвам повода да направя една вметка - нито сегашният кмет Донка Михайлова, нито предишният Минко Акимов, нито по-предишният инж. Дилян Енкин са се опитвали да нареждат и да се бъркат в работата на Т21. Не че бихме допуснали подобно вмешателство. Това е факт!

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

№1 каза: Никой от така грамотните тук не е разбрал въпроса,защото сте като коне с капаци. Не става въпрос за кражбата от дома на Инж. Банев , а за всичките тези крадци, които работеха В БКС , там всеки крадеше. Какво очаквате да се случи? И защо триете коментарите на Пеевски, той поне не лъже и има смелостта да казва всичко.
+ И накрая до грамотните: трябва да се научите да четете и между редовете, там е ценната информация, която много малко хора я виждат, и тези който я виждат са наистина богати тези хора си личат, но вие не сте от тях.

Анонимен каза...

№1 каза: В други теми триехте негови коментари.
Пожелавам Ви весели празници, бъдете всички живи и здрави! :)

Ст. Борджуков каза...

До т.нар. №1:
Уважаеми господине (госпожо),
настоятелно Ви препоръчвам да ползвате опцията "Последни коментари в сайта" от главното меню. Там точно се вижда кой след кой коментар е пуснат. Ако случайно ползвате Chrom на Гугъл - в най-долния ляв ъгъл на гравната страница на Т21 съм обяснил как и Хром да вижда тази отживяла платформа наречена RSS.
С уважение - СБ

Анонимен каза...

1-ви коментиращ, ти първо се научи да използваш местоименията правилно ("който" е местоимение за единствено число), пък тогава очаквай някой да прочете между редовете на мъдрите ти и така ценни мисли.

Анонимен каза...

1 си прави ташак с вас , а вие му се вързвате. Шарани

Анонимен каза...

Глупости, напълно си вярва.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |