ГЕРБ в Ловеч отлюспи Данчо Заверджиев

* Мотивите не са обявени, но са ясни – общинският съветник си позволяваше да критикува грешките на своите и на кмета гербер Корнелия Маринова * Изключеният: „Продължавам спокойно напред,
 а кучетата нека си лаят” * В Троян: Миховски иска да гони Чакъров
Хубава работа, ама... Актуализиран
Данчо Заверджиев
ПРЕДИ ДНИ стана ясно, че ловешкият общински съветник Данчо Заверджиев е изключен от групата на ГЕРБ. Отлъченият бе от гражданската квота, а причината за включването му в кандидатската листа на ГЕРБ в Ловеч на последните местни избори не бе случайна – г-н Заверджиев беше сред най-сериозните и последователни критици на предишната червена ловешка управа и на кмета от БСП Минчо Казанджиев, спечели няколко съдебни дела срещу Общината и извади наяве не една кирлива управленска риза. Но и сегашното отлюспване от съветническите редици на ГЕРБ не е случайно, а според внимателните наблюдатели бе неизбежно. Мотивите, въпреки че не са обявени публично, са съвсем ясни - г-н Заверджиев отказваше да следва безропотно партийните повели и дори нещо повече, позволяваше си открито да критикува грешките на своите и лично на кмета гербер Корнелия Маринова.

ПРИМЕРИТЕ не са един или два и става дума за сериозни неща. Г-н Заверджиев открито заяви, че „безотговорността на общинската администрация” е на път да причини екологична катастрофа за Ловеч, ако депото за битови отпадъци спре работа на 1 април „поради липса на законосъобразно определен оператор”. Във връзка с предложената Инвестиционна програма на Ловеч обвини новата общинска администрация в демонстриране на „непрозрачност и задкулисно управление”. Остро се обяви срещу подготвяната нова структура за управление на общинските гори и уреждането на наши хора в този атрактивен сектор, а рязкото му противопоставяне със сигурност повлия на решението на областния управител да блокира приетото от съветниците. 

Колаж: Данчо Заверджиев
ОСОБЕНО НЕУДОБНО за ловешките управници бе разкритието на г-н Заверджиев за обявената от Община Ловеч обществена поръчка за канцеларски материали, където в графата „Възложител” бе записано името на… бившия кмет Минчо Казанджиев. „Срам и позор за институцията кмет на Общината”, коментира по повода в страницата си във фейсбук непокорният съветник, а случилото се бе илюстрирано с ироничен колаж на „кмета Корнелия Казанджиев”. На кмета г-жа Маринова не бяха спестени критики по още доста поводи. Но г-н Заверджиев имаше и друго тежко партийно прегрешение – на няколко пъти си позволи публично да похвали червения троянски кмет Донка Михайлова. И още едно – на своя глава и без партийната санкция организира и проведе срещи във всичките ловешки села (Т21 писа за тази негова инициатива, виж „Ловешки съветник обикаля селата, среща се с хората” – бел. ред.). А за капак – отказа предложението, дошло от групата на ГЕРБ, да оглави „Общински пазари – Ловеч” и поиска… закриване на въпросното общинско дружество.

СЛЕД ИЗКЛЮЧВАНЕТО г-н Заверджиев написа следното: „Не от вчера знам много за управлението на общината. Работя, за да променя наложените лоши практики и Ловеч да стане по-добро място за живот за всички нас. И както казва един човек, когото много уважавам: „Ако се навеждаш да хвърляш камък по-всяко куче, което те лае, няма да стигнеш никога до там, за където си тръгнал“. За това продължавам спокойно напред, а кучетата нека си лаят”.

Иван Чакъров
РАЗБРА СЕ, че тия дни и в ГЕРБ – Троян е направен опит за знаково отлюспване. Неофициалната, но потвърдена от достоверни източници информация е, че местният партиен лидер и отскоро депутат Иван Миховски е внесъл предложение за изключване от партийните редици на управителя на общинското дружество „Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата – Орешак” ЕООД Иван Чакъров. Разбира се, изключването би станало факт едва след произнасяне на съответната комисия в партийната централа.

ПОТЪРСИХМЕ становищата на г-н Чакъров и на местното ръководство на ГЕРБ. „Чух, но не съм получил нищо официално, подобни неща се решават от Изпълнителната комисия в София. Животът ми не зависи от партийното членство. Подозирам, че г-н Миховски се опитва да прехвърли своята отговорност за провала на ГЕРБ на местните избори в Троян и Орешак на някой друг, но това е нескопосан опит, тъй като аз не съм работил по тези избори. И най-добрият кон, ако се язди от слаб ездач, дава слаби резултати”, бе коментарът на нарочения за изключване Иван Чакъров. От ГЕРБ все още нямаме разяснение за случващото се.

Т21 

Още по темата:

22 коментара:

Анонимен каза...

Ето на това се казва "парад на троянската медийна демагогия и двуличие".
Не че поднесеното ни от Г.Маринов не е вярно. Не че стореното от Д.Заверджиев не е вярно. Не че действията на мутрокомунистическото котило ГЕРБ са изненада.
А защо ли?
Ами защото за подобни и стократно повече други подобни дейности, позиции, предложения, сезиране на определени органи и т.н. като общински съветник - през последните 8 /ОСЕМ/ години общинският съветник Илиян Пеевски беша разпънат на кръст от Г.Маринов и вестникът му. Беще руган, осмиван, анатемосван и какво ли не и то забележете - ЗА ДА СЕ СЛУЖИ И УСЛУЖИ НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ГЕРБ, БСП и Избор за Троян /каква гарва с Троян/. За да Полегне удобно Г.Маринов в крачката на комунягата милиционер и комунистиеска номенклатура на БКП др.Минко Акимов и ГЕРБ, а в последствие и в крачката на следващата комунистическа номенклатура др.Д.Михайлова и БСП
*
Потресаваща демагогия! Потресаващо двуличие!
Я гледайте в Ловеч какво е чудо станало? А в Троян те "таково животно нема", немало е и не може да има.
От "управлението на милиционера-комуняга Акимов и мутренската ГЕРБ - община Троян е ощетена с минимум 15,5 милиона в пари и имоти. За всеки един от тези левчета съм водил люти битки да ги спася, защото са на гражданите на Троян. За всяка една от тези битки бях осмиван и окарикатуряван от Г.Маринов, за да се отклони вниманието и населението да не научи за престъпленията на бандитите и престъпниците от ГЕРБ Троян, техните ортаци от "Избор за Троян" и безмълвните нищожества от БСП, които гледаха как крадат и обират Троян и не си мръднаха пръста или поне да ме подкрепят.
Тук е редно да се спомене, че "най-успешния" кмет Михайлова не си мръдна пръста да потърси или спаси част от тези пари. Не си мръдна пръста да потърси отговорност от ГЕРБ и милиционера Акимов.
Все едно НИЩО не е били и НИЩО такова не е имало като обири и кражби на пари и имушество от община Троян.
*
Знаете ли, че Ловеч бе ударен с глоби и санкции за 800 000 лева /Троян – за над 5,5 млн лева/? А знаете ли, че кмета Казанджиев ОСЪДИ държавата и върна тези пари на ловчанлии. А знаете ли колко пъти И.Пеевски приканваше и Акомов и Михайлова да си потърсим правата, ако трябва чак в Брюксел и да спасим тези пари? А знаете ли че Акимов и Михайлова УМИШЛЕНО не си мръднаха пръста да спасят и една стотинка от тези пари? Защо? Амио сетете се защо? Всъщност не се хабете – плащайте като идиоти и малоумници тези 5,5 милиона и четете локумите на Г.Маринов за „успешната” Михайлова и „дсния демократ” Акимов.
*
ВЕЧЕ всяки си мълчат в този комунизиран Троян. Мълчи "успешната" Михайлова, мълчи и Г.Маринов с вестника си на който е написал високолпарното "Вестникът, който казва нещата такива кавото са"
Дрън, дрън - това е вестникът който каза това, което му кажат нименклатурите на ГК на БКП Троян или за каквото му платят!!!
П.п. както се казва – нищо лично. Просто ФАКТИТЕ са такива.
И.Пеевски
Adelaida, SA

Анонимен каза...

Абе тия в Троян луди ли са!? Иван Чакъров е сред малкото политически грамотни членове на ГЕРБ. Той е достатъчно дипломатичен и коректен. Чакъров има основен принос за резкия обрат към по-добро, което Националното изложение постигна под негово ръководство.Получава се парадокс - политическите противници на ГЕРБ /кметът от БСП/ оцениха по достойнство усилията и постиженията на Иван Чакъров и продължиха договора му като управител, а неговите
съпъртийци искат да го очернят. За какво? Някой ще каже ли в какво е вината му след като той активно работи в интерес на Троян и Орешак? Май наистина ще се окаже, че работещите в тази държава, хората с идеи и добри намерения са нежелани. Ето това ни съсипва като държава и народ. Спрете!

Анонимен каза...

Без Чакъров "ептен" ще останат само маргинали в тая партия :D

Анонимен каза...

тоя пак изпълзя отнякъде....5-6 години повтаря едни и същи неверни неща...

Анонимен каза...

Мутренска организация в мутренска партия начело с мутра- това е Гроб.Типично авторитарен режим. Слагат някой и той не знае, махат някой и той също не знае, че си е подал молбата....
Бахти организацията!!!!Изгониха умните, млади и кадърни хора, да не им пречат на далаверките и оставиха послушните циганьори, които се продават срещу 20лв и тройка кебапчета Само дето другари, не са ви верни сметките, ще паднете и ще ви боли много !!!

Анонимен каза...

'Айде, 'Айде....не, че съм симпатизант на ГЕРБ - даже обратното, ама да ми хвалите Иван Чакъра(по прякор Мазния), че бил много свестен е меко казано смехотварно. Че той доскоро продаваше крадени столове от "Хемус", които му бяха изнасяни на части от работниците, когато предприятието работеше преди години, а той ги сглобяваше у тях в Орешак и ги пласираше по мебелните магазини в България. Това цялото село го знае. Както знае и, че при Ванката празно няма, и той е винаги там, където има келепир. Демек никой да не си мисли, че присъствието му в орешашката изложба е случаЕносТ.

Анонимен каза...

Няма отърваване от ИП!!!
Ужас

Анонимен каза...

Гена, колко му приведе на Пеевски за тоя дългия коментар? Вероятно на думички му плащаш! Кажи ни как му плащаш де?!

Анонимен каза...

7-ми какво му е на Пеевски.Казва истината която боли и за която истина не ви изнася.За сега е сам и се бори човека.Но скоро ще станат много като него защото вече не се търпи да ни крадете и най- нагло да ни гледате в очите и да ни лъжете.Аз съм подръжник на такива като Пеевски и скоро ще ви плюем в лъжливите и нагли муцуни.

Анонимен каза...

Абе 2-ри, 3-ти, какъв ГЕРБ, "какви 5 лв" от хора завършили АОНСУ /бивши партийни структури за свои хора/. Изобщо ГЕРБ-Троян, Избор за Троян/прецакай другарчето/ са мимикрирали партийци, всички го проумяха-доказателство са последните избори.

Анонимен каза...

7-ми, много сте прав! Няма отръвка. Ще ви гоня и ще ви преследвам докато видя крадливите ви комунистически задници в затворът, където ви е мястото. За всичките ви престъпления преди 10-ти ноември 1989 и особено за ИЗМАМИТЕ, ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА и гаврата с Демокрацията след тази дата.
Все един ден ще си платите!
Някой обаче трябва постоянно да напомня /особено на младото поколение/ що за престъпници и управленски бандити сте. За съжаление в Троян днес съм останал единствено аз да го правя с името си, както и няколко лица, които предпочитат да са анонимни. Останалите май са се примирили и са се предали, както през онези 45 години след 9-ти септември. То и затова само в България от целия бивщ соц.лагер нямаше никаква съпротива срещу комунистическия режим. И защото тогава беше пълно с такива като 7-ми и 4-ти, които днес са ви по-известни като доносниците на ДС.
*
И така, да припомня някои от престъпленията на ГЕРБ и кмета Акимов, които престъпления бяха извършени с неоценимата помощ на Ангел Балев и "Избор за Троян" /каква гротеска/, както и с любезното нищоправене и странично наблюдавне /плюс гласуване в ОбС/ от БСП.
1. Изчезнаха 1 700 000 /един милион и седемстотин хиляди лева/ от бюджета на община Троян.
/дадох комунягата милиционер на всички възможни контролни органи плюс Комисията по корупция в НС. След години разбрах от столичен вестник, че срещу комунягата-милиционер е образуваноп следствено дело, но др. Цветанов от ГЕРБ буквално е прекратил това следствие в "независимата" ни съдебна с-ма/
4-ти, кое не е вярно от това?
2. Община Троян е с глоби и санкции за над 5 млн ллева с лихвите по т.нар. европроекти, за които глоби и санкции като об.съветник ПРЕДУПРЕДИХ и дори посочих размера на някои от глобите и санкциите. Всичко това - заради бандитските схеми в които е участвала община Троян, чрез комунягата кмет Акимов.
/дадох комунягата кмет Акимов и решението на ОбС Троян на ДАНС - нищо и половина/
4-ти, кое не е вярно?
3. Имоти на Търговията за няколко милиона лева бяха буквално откраднати от община Троян с любезното съдействие на А.Балев, М.Акимов и Н.Топалова, както и с любезното бездействие на ОбС Троян, с изключение на И.Пеевски.
/помните ли онова ПЪРВО закрито заседание на ОбС, което поисках? А аз го поисках, за да разбера кой от общинските съветници и кметовете играе ПРОТИВ интересите на общината и гражданите. Естествено, че "рибката" беше хваната. Е, и какво от това? Останалите от ОбС отказаха да си мръднат пръста да спасим тези имоти, въпреки настояванията ми да отнесем въпросът до Брюксел, защото тук имаше замесен един корумпиран висш съдия.
4-ти, кое не е вярно?
/следва/

Анонимен каза...

4. Община Троян се раздели с имотите и целия Панаир в Орешак, които са за няколко милиона лева. Това стана благодарение на "набожния" комуняга-милиционер М.Акимов и с любезното съдействие на адвокат Венко Ангелов и естествено Ангел Балев като председател на ОбС Троян. Тези "юнаци" пробутаха на отчайващо неграмотните общински съветници един ФАЛШИВ натурален акт, с който манастира от години се опитва и все неуспешно да излъже съдът. И като не успяват да излъжат съда - излъгаха ОбС Троян, който извърши поредното си престъпление - ПОДАРЯВАЙКИ тези имоти за милиони и от които може да печелим милиони на довереника на адв.В.Ангелов. Естествено, само И.Пеевски протестира, опитвайки се да отвори очите на об.съветници. Нищо и половина. ГЕРБ и ИТ бяха подработени от милиционера, а на БСП изобщо не им пукаше кой как и защо краде община Троян.
/няколко години по късно, съучастникът в този обир на гражданите на Троян се кандидатира са Кмет на Троян от "Избор за Троян". И това ако не е цинизъм.
4-ти, кое не е вярно?
5. За "Газифицирането, за "Малкия пазар" и за още колко много други идиотщини и престъпления, извършени от кмета милиционер с подкрепата на ГЕРБ, БСП и "Избор за Троян" /какъв цинизъм/ - няма смисъл да пиша СЕГА, защото коментарът стана много дълъг, а Г.Маринов няма толкова пари, за да ми плати, както твърди 8-ми, който вероятно е следващия защитник на овластените троянски комунистически бандити.
п.п. Вече 5-та година кмет на община Троян е Д.Михайлова. Някой досеща ли се ЗАЩО Михайлова се прави на "умряла лисица" по отношение обирите и кражбите при управлението на Акимов с ГЕРБ и Избор за Троян? И защо не си помрдва пръста да спаси някой от противозаконно отнетите имоти на общината. Да потърски къде "изчезнаха" тези 1,7 млн лева? Да заведе дела и да спаси част от глобите, както това направи Казанджиев в Ловеч? Нищо такова! На практика Михайлова стана СЪУЧАСТНИК на милиционера Акимов.
Това ли за вас представлява един "най-успешен кмет"?
Гарван, гарвану око не вади. Номенклатурните кадри на БКП Троян, които са се разпределили в БСП, ГЕРБ и Избор за Троян, са единни и непоклатими!
4-ти, и това ли не е вярно?
И.Пеевски
Adelaida, SA

Анонимен каза...

10-ти! С написаното демонстрираш не само невежеството си, но и липсата на елементарна информираност. Иван Чакъров няма нищо,ама нищо общо с аонсу. Той е завършил богословие /ако изобщо знаеш какво означава това и доколко има общо с комунистическите науки въобще/ Беше преподавател във Великотърновския университет.

Анонимен каза...

Има ли някой нормален, дето да чете бълвоча на ИП?!

Анонимен каза...

Да,14-ти,има.
Прочетох и твоя бълвоч.
Шарен свят.Какво да се прави?

Анонимен каза...

Да,14 -ти има кой да чете написаното от ИП.Ще си позволя да го допълня.Ангел Балев е в Избор за Троян от партия НИЕ.Тази партия е разформирована през 2014 год.Ако направиш справка в ОИК Троян коалиция Избор за Троян е регистрирана без Партия НИЕ защото тя нефигурира.Важното е Ангел Балев да се докопа до власта защото се уреждат далавери.Ако не вярваш направи си труда и отвори сайта на сметната палата и виж Ангел Балев какво е декларирал.След това отвори списъците на синдиците на КТБ и виж Ангел Балев наколко места фигурира с акций и то в долари и евро.И като направиш справката си задай въпроса защо има несъответствие между декларираното и списъците.За адвоката Ангелов.Завърши право навремето по линия на рабфак.Ако не ти е ясно какво е рабфак отвори в интернет там пише и кои са влизали да учат по линия на рабфак и как са завършвали.За мен той е толкова адвокат колкото аз съм светите братя Кирил и Методий взети заедно.Ето такива хора ни управляват и ИП им е виновен,че им разкрива кирливите ризи.

Анонимен каза...

Карай Пеевски, "удряй" по кратуните! Жалко е само това, че си единствен логично мислещ, и добре информиран, и компетентен! Или може на другите реално виждащи обстановката да не им изнася да си признаят!
Поздрави! Приятно и ползотворно прекарване в Австралия! Живи и здрави всички!

Анонимен каза...

Браво Пеевски!
Пиши си безкрайните коментари, дето никой не ги чете, и после сам си ги коментирай от трето лице! Манекен си на "оная" ловешка болница.
Нямаш ли чувството, че имаш раздвоение на личността в горния смисъл?!

Анонимен каза...

Пеевски, о ти дух от отвъдното (в смисъл - презокеанско) - отговаряй от първо лице (а не от второ, трето и т.н. лица), когато те призоваваме... о пророче наш, в собственото си село!

Анонимен каза...

Пеевски казва истини и това изнервя някой хора!!

Анонимен каза...

това беше отговор от 3-то или 4-то лице! искам от първо лице! само то сее огън и жупел и громи, громи, громи ... (зациклих)... искам да бъда разгромен в първо лице...
... и да си ходя разгромен и разнищен, като комунизъма, империализъма, и сичките "изми" дето ги громи Пророкът Ни!

Анонимен каза...

От 17-ти! Поздрави от една друга държава, в която дойдох като икономически бежанец!
Не избягах от война,избягах от нещо по-лошо!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |