Михайлова с награда за европейски модел на управление

* Отличието е от „Кметовете на България” на ТВ „Евроком” и
 бе връчено на кметския бал в Банско по случай
 10-годишнината на предаването
Отличници
Словото на кмета на Троян Донка Михайлова при получаване на наградата, Банско 28 януари 2016 г.
КМЕТЪТ на Троян Донка Михайлова е сред наградените на юбилейния Бал на кметовете, организиран по случай 10-годишнината на предаването „Кметовете на България” на телевизия „Евроком”, научихме от PR-ката на Община Троян Станислава Цукева. Балът се състоял на 28 януари в Банско и на него присъствали голям брой местни управници от цялата страна. Троянският градоначалник бил отличен с приза за успешно прилаган европейски модел на управление през изминалия управленски мандат 2011/2015 г. Заслугата за тази награда не е само моя, а на цялата администрация и стремежите ни са за превръщане на Троян в още по-привлекателно място за живеене, правене на бизнес и отдих, заявила при награждаването г-жа Михайлова.

ТОВА е поредната награда за Община Троян и лично за Донка Михайлова по време на нейното кметуване от 2011 г. насам. През 2013 г. и  2015 г. на Община Троян бе присъден „Етикет за иновации и добро управление”; наградата е учредена от Съвета на Европа и се връчва въз основа на експертен доклад за прилагане на 12-те европейски практики за добро управление на местно ниво. През 2014 г. Община Троян спечели наградата за съвременен подход в прилагане на ГИС (географските информационни системи), учредена от компанията ЕСРИ – България, занимаваща се с реализацията на ГИС проекти у нас. Пак през 2014 г. Община Троян бе отличена за най-добра иновативна практика в класацията на Института по публична администрация (ИПА); оценката бе за иновативната троянска практика „Обществен форум за реализация на партньорски проекти”.  На два пъти (2012 г., 2015 г.) кметът Михайлова бе удостоена с националния приз „Златно евро” за успешната си работа по реализацията на европроекти. 

Т21
Още по темата:

20 коментара:

Анонимен каза...

Доне, напрай ли ти впечатление,че в село Банско, де е от 7 хиляди човека, има поне 7 светофара?!?!?Повече от 7 месеца в годината няма кого да напопържаш там,но светофарите работят 7 дни в седмицата!За други неща няма да те питам, защото така или иначе ти от туризъм нищо не разбираш!

Анонимен каза...

Ох тези отличия, ах тези награди, ех тези величя !

Анонимен каза...

Голяма новина отпреди 10 дни.

Анонимен каза...

В Троян светофари нема да има щом тей са казали специалистите на Доца!!!

Анонимен каза...

Засрамете се другарю №1! Какво Банско, какви светофари ! Нима кметът на Банско е член на Политбюро на ЦК на БКП? Нима в Банско каруците на граждани с висока репродуктивна способност се движат по главните улици? Нима Банско се управлява от БКП-партия обявена за престъпна от българския парламент? Няма другарю, няма друг град в България на който Партията да е оказала такава висока чест- кметът да е член на Политбюро. Няма! А Вие:светофари , та светофари ...

Анонимен каза...

Винаги ме е впечатлявал цинизмът на коя да е комунистическа или посткомунистическа власт. Особено цинизмът с т.нар. "награди", които тези смешни и жалки управници, съсипали България и отделните и общини си САМОраздават като за световното.
Да сте чули някога и някъде гражданите да са дали някаква награда на тези управленски некадърници, които ни натириха на опашката в Европа и света? Манипулираните, Фалшифицираните и Купените избори не ги броя за "награда" от гражданите.
В най-бедната европейска държава, която единствена от 20 години върви само надолу и се саморазрушава – циничните им управници си самораздават награди, ордени, значки и какви ли не идиотски награди за „добро управление”
Кое ви е „доброто” бе, жалки и нагли политически и управленски некадърници? Какво си мислите, че такива като Г.Маринов като ви тиражират идиотщините – всичко ще е наред и хората ще ви ръкопляскат?
*
И понеже Г.Маринов и този сайт са се превърнали в "Кметска песнопойка", искам да попитам Г.Маринов - след като пишете за "успешно прилаган европейски модел на управление", можете ли да посочите в коя европейска община има подобен МОДЕЛ НА УПРАВЛЕНИЕ или т.нар. ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА, каквито от 20 години действат в Троян след Големият Комунисттически Завой /ГКЗ/ през 1995-та година, когато в Троян стартира Рекомунизацията с избирането на Енкин? Ако се затруднявате с европейска община – пробвайте с някоя друга от целия свят без Северна Корея или някоя от канибалските държави където също се самоизяждат подобно на Троян.
Изобщо, вие, Г.Маринов, имате ли представа какво представлява и обхваща един такъв "управленски модел" или "система", за които пишете толкова уверено и подскачате от радост за тази смешна, цинична и измислена награда?
Обзалагам се, че хабер си нямате. Не само вие! И троянските партии и общинските съветници и ръководните кадри в администрацията - те също хабер си нямат. Троянската интелигенция е умряла отдавна и вече никой не я брои, че да се пита за каквото и да е.
А защо си нямат/те?
А до кога ще си нямате?
Ами има интернет и море от информация бе, другари и другарки. Хайде, не четете книжки или специализирана литература, ама поне в инфо-мрежата е пълно с примери и конкретна информация - хайде поограмотете се. То не е като едно време когато подчинените милиционери на др.Акимов преследваха тези, които „тайно” слушаха „Свободна Европа” или „Гласът на Америка” за да се информират какво и как е по света и извън социалистическия ЛАГЕР, където вилнееха комунистическите номенклатури на БКП, включая ЛЮБИМЦИТЕ на откачените троянски избиратели – другарите Енкин, Акимов и Михайлова, които от 20 години си ги избират за кметове и чакат по-добър живот и просперитет на общината. Ще има много да чакате!!!
*
Да не би пък така да ви е по-удобно да лъжете и да мамите оределите жители на Троян, за да промиете нечии мозъчета, ЧЕ ДРУГО НЯМА и че НАВСЯКЪДЕ Е ТАКА? И да лъжите колко "успешно" се прилагало европейското в Троян?
То бива наглост, лъжи и демагогия, ама чак толкова не бива. Вие наистина сте едни жалки и неграмотни управленски и слугинско-медийни идиоти, което не е проблем - проблемът е, че съсипахте един град и жителите му с пословичната си наглост, невежество и цинизъм.

Анонимен каза...

Големи хвалби, ама малки творби. — Българска пословица
Докарва го откъм хвалби. — Българска пословица
За две пари яйце ще снесе, пък за сто гюрултия ще вдигне. — Българска пословица
Който сам се хвали, все едно сам се кори. — Българска пословица
Който се хвали, не пали; който мълчи, той върши работата. — Българска пословица
Кокошка, дето най-много кудкудяка, най-малко снася. — Българска пословица

Анонимен каза...

Снесла кокошката яйце и окудкудякала цялата махала. — Българска пословица
Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета. — Марк Твен

Анонимен каза...

Защо гр.ТРОЯН няма радия(радио)!
Троян е изолиран от света и най вече от БЪЛГАРИЯ..!!!

Анонимен каза...

5-ти, то Банско/Цекоминево/ се управлява от Цеко Минев...

troyan21 каза...

До №6: Надявам се, че питанията или по-скоро обвиненията към "Г.Маринов" се отнасят до мен? Отговорът ми накратко.

Мисля, че Михайлова е успешен кмет. Явно така мисли и суверенът, който я преизбра за втори мандат, и то с убедително мнозинство. Вие имате право да мислите обратното и нашият сайт Ви дава възможност да си кажете думата.

За тази награда и изобщо за наградите на Община Троян и кмета на Троян - критериите и мотивите са на награждаващите, надявам се, че това Ви е ясно; тях питайте защо са номинирали и наградили точно Община Троян и кмета на Троян, аз не нося отговорност за техните решения. Моето лично мнение е, че тези награди са като евтина брошка, без особено значение.

За модела на европейско управление - това е дълга тема. Но от Съвета на Европа са формулирали едни 12 принципа и те очертават модела. Тези принципи сме ги цитирали и в сайта, и в печатното издание на Т21, ето линк: http://statii.troyan21.com/2015/03/blog-post_85.html

Сега най-важното - за Големия комунистически завой (ГКЗ), както го наричате. Не съм съгласен, този завой не е от 1995 г. - не, той е от 1944 г. Завоят за жалост продължи и след 1989 г. и България още не може (сега сме 2016 г.) да се измъкне от т. нар. посткомунизъм. Което си е същото, вид комунизъм. Дано някога!

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

Г.Маринов, вие напълно ясно и откровено потвърдихте, че хабер си нямате какво представлява един "управленски модел" в различните като обществен строй държави или като по-точното определение - "политическа система".
Друго не съм и очаквал!
С тези тъпизми, които пробутвате за "СУВЕРЕНА" и за "успешния кмет" единствено може да разплачете някой слабоумен дебил или да разсмеете тези с над 45 гънки в мозъчето.
Т.Живков и БКП печелеха не два, а десетки мандати и то с още по-убедително мнозинство от това на любимата ви Михайлова, която води заедно с такива като вас Троян към заколение. Към същото заколение, към което го докараха БКП и забележете - ОТНОВО ЗАЕДНО С МИХАЙЛОВА, АКИМОВ и ЕНКИН като номенклатури на БКП Троян в края на 89-та г. Днес пак се пробват и няма начин пак да не успеят да ни дозатрият.
*
За ГКЗ също не сте в час. Вие, Г.Маринов, сте от онези "късните Антикомунисти", които бяха назначени за да се появят след първият мандат на др.Енкин 1995-1999, когато неокомунягите окончателно овладяха властовите позиции в Троян.
Преди това вас, Г.Маринов, и подобните ви назначени "антикомунисти" ви нямаше никакви и НИКЪДЕ. Бяхте се изпокрили в мишите дупки.
Та точно по това време /1990-1994г/ Троян бе четвъртата крепост на Демокрацията в България след София, Пловдив и Варна.
Да, малкият Троян бе известен в цяла България с това. И с един учебник преведен на 8 езика за изучаване от бившите соц.държави как трябва да се развива по демократичен път една малка община /като пример Троян/ от бившия комунистически лагер.
Троян беше известен и за него се говореше дори в Белия Дом на САЩ.
През тези години посрещахме освен целия дипломатически корпус, така и американски сенатор, други висши на федерално и щатско ниво американски администратори и експерти, срещахме се с представители на големи европейски, американски и канадски компании и т.н. За Троян се говореше /и се действаше за финансово обезпечаване на голям проект в Троян/ дори в Световната банка. Може да питаш г-жа Кристалина Георгиева, тъкмо започваше работа там. На Троян бе предложен огромен нисколихвен японски воден заем с голям срок на погасяване. Заради американския екопроект в Троян, който бе финансиран едновременно от фондация Рокфелер и семейство Рокфелер - можехме да кандидатстваме в десетки американски и европейски финансови институции за огромни средства като финансова помощ или нисколихвени грантове и т.н. и т.н. и т.н. Мога да ви занимавам цял ден с подобни неща, които на днешния жалък и обрулен троянец сигурно му звучат като научна фантастика.
*
Казано по-простичко – до края на 1994-та година, Троян получи шанса да влезе в „играта с големите финансови потоци”. Градове като например Русе, Бургас, Търново и т.н. само можеха да мечтаят да са на нивото на Троян.
Всичко това бе УМИШЛЕНО УНИЩОЖЕНО от Енкин и БСП, с помоща на тъпанарите от тогавашното СДС. Старта на това унищожение бе през 1995-та година.
*
Днес, Г.Маринов, на вас и на некадърните ви приятелчета от троянската номенклатура на БКП ви е много удобно този период да не го споменавате и то с една единствена цел: - Да внушавате на хората, че друго управление и друга политика в Троян никога не е имало и никога не може да има. За да може да обявявате унищожителите на този град за "най-успешни".
„Най-успешни”, ОБАЧЕ СПРЯМО КОГО и КАКВО? Спрямо самите себе си и собствената си простотия, политическо невежество и некадърност?
*
Г.Маринов, можете ли да дадете разумно обяснение защо от десетилетия мълчите и дума не обелвате за този УНИКАЛЕН за една малка българска община като Троян период от 1990-та до 1995-та? Едва ли е само заради И.Пеевски, който американците назначиха /с конкурс/ да ръководи този световноизвестен троянски Екопроект и който е първият такъв проект извън територията на САЩ. И то с успешен край! /преди да се появят Енкин и БСП/

Анонимен каза...

Един жалък и обрулен троянец: "Господин Пеевски,както винаги казвате много истини,казвали сте ги и пред ограничената аудитория в ОС, но проблемът е в това,че с само с говорене видяхте до къде се стига - да се мъчите тук като последният анонимко да повтаряте едно и също...Алтернатива е нужна , водачи са нужни да поведат този обрулен троянец , но явно вие не сте това. Мнозина се опитаха , но явно не се е родил такъв. Жалко !

Анонимен каза...

Г-н /г-жо/ 13-ти, толкова много думички сте употребили, а нищо вярно и съществено не сте казали. Защо? Ето защо:
1. От 1999-та до 2015-та в Троян и за разлика от други общини ВИНАГИ СТЕ ИМАЛИ АЛТЕРНАТИВА!!! Само че си искахте БКП/БСП или някоя от слугинските им партийки.
2. От 2005-та до 2015-та имахте изобилие от ДЕЙСТВИЯ, вкл. "говоренето" както вие го наричате. А самото "говорене", г-н /г-жо/ 13-ти, е основната дейност на кой да е политик по целия свят. Да обвиняваш един политик , че "говорел" е все едно да обвиняваш един писател или журналист, че ... пишел или един художник че рисувал. Колко ли тъп и увреден мозък може да роди подобна мисъл и то като ОБВИНЕНИЕ? Но да оставим „говоренето”. Преди няколко години организирах и регистрирах /според закона/ протестен митинг срещу престъпниците на държавно ниво, както и срещу тези от ОбС Троян с искане на оставки. 13-ти, ами вас ви хвана шубето и на този протестен митинг да дойдете.
3. Аудиторията ми, г-н/г-жо 13-ти, за ваше сведение през тези над 20 години години обхваща няколко национални вестника, радио и телевизии, няколко регионални вестника и телевизии, а да не забравя – тук ще прибавя и участие по радио „Свободна Европа”, американската ЕйБиСи, една шведска медия и т.н. Да – и "ограничената" територия от трибуната на ОбС Троян, от където някои от моите изявления и декларации попадаха в национални или регионални медии. Както виждате, 13-ти, само в троянските комунистически газетки Троянски глас и Троян 21 ме няма. А защо ме няма – време е самички да се сетите. За сметка на това –троянските бездарни комунистически некадърници напоително присъстваха в тези троянски газетки. САМО ТЕ!!! За да може такива като 13-ти да реват, че нямало алтернатива?!
4. Относно анонимноста. Аз не съм анонимен, защото никой не може да сбърка чие е написаното от мен. Просто вече е излишно да си изписвам името. Аз съм единственият политик за последните 26 години, който никога не е бил анонимен и винаги е вървял с името си отпред. За разлика от ВСИЧКИ останали политически мишоци, които са вашата лика прилика и от които очаквате да се пръкне някакъв „лидер” или „водач”. И тук ще има много да чаката. От страхливи и неграмотни примати няма как да се роди лидер или водач. Ще се роди МИШКА, страхлива мишка, която цял живот ще пълзи и ще лиже задниците на бездарните и нагли комуняги, които с вашата неоценима помощ заедно съсипахте Троян.
5. За „лидерите” и „водачите”. Вие, 13-ти, наясно ли сте за какво ви трябва „водач” или „лидер”, дето все не ви се раждал? А къде и към какво да ви поведе? А наясно ли сте изобщо какво представлява един водач/лидер, какви качества са му необходими съобразно конкретните нужди и условия , цели и т.н. Изобщо – вие, 13-ти, колко книжки прочетохте за да научите и разберете какво е това лидер/водач? А наясно ли сте, че на един кмет не са му нужни толкова лидерски качества, а едни съвсем други качества, които ще научите ако някой ден се ограмотите и надскочите троянското милиционерско ниво
Кратко лирично отклонение: 13-ти, когато вие създадете една политическа партия от нулата и след 6-7 години я направите 2-ра или 1-ва политическа сила в община Троян – тогава ми давайте оценка дали имам или нямам лидерски качества. Към 30.03.2013 за предстоящите ПИ – Атака Троян е първа политическа сила в Троян според социолозите. Всичко това – въпреки тоновете помия, с които ме заливаше Г.Маринов чрез Т21, както и събратята му политически мутри от троянската разноцветна комунистическа мафия.

Анонимен каза...

Със светофари или не, независимо кой управлява, Банско е топ курорт в момента- и през зимата и през лятото си има туристи; наградата е заслужена

Анонимен каза...

Време беше да се покажеш...Къде го чукаш, къде се пука... Коя награда е заслужена, какво общо има това с зимата и лятото в Банско? Както обикновено си неадекватен !

Анонимен каза...

До целия форум:

Подемам кампания - коментари по-дълги от 7 (СЕДЕМ) РЕДА ДА БЪДАТ ИЗТРИВАНИ!

Моля - подкрепете ме!

В два реда каза...

Кампанията приключи!Сега се застреляй.Глупак.

Анонимен каза...

И какво излиза 12 / И. Пеевски / си признава , че поради некомпетентност е провалил огромен американски проект . Ако не е било некомпетент е изпълнил партийното порачение на В. сидеров и да ни вкара обратно в постсъветската зона на влияние .

Анонимен каза...

Като прочетох статията си помислих , че днес е 1 април...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |