Ловешки съветник обикаля селата, среща се с хората

* Резултатът – писмо предложение на Данчо Заверджиев до председателя на Общинския съвет и кмета на Ловеч с формулирани конкретни проблеми за решаване в 34-те ловешки села
Челен опит
Данчо Заверджиев
НЕВИЖДАНА акция поде общинският съветник в Ловеч Данчо Заверджиев (гражданска квота в групата на ГЕРБ). След като от 2-ри до 10 февруари, по предварително обявен график, проведе срещи във всичките 34 села в община Ловеч и на живо чу кои са същинските проблеми на хората там, г-н Заверджиев внесе писмо предложение до председателя на Общински съвет - Ловеч адв. Петър Цолов с копие до кмета на община Ловеч Корнелия Маринова.

В ПРЕДЛОЖЕНИЕТО кратко, ясно и точно са формулирани проблемите за решаване във всяко едно от ловешките села. Със същата конкретност и яснота е формулирана и целта: „Решаване на проблеми, поставени в срещи (от 2 февруари 2016 г. до 10 февруари 2016 г.) с гражданите на 34-те населени места в община Ловеч”. Вносителят се е обосновал законово с чл. 21, ал. 1 от ЗМСМА и предлага Общинският съвет в Ловеч „да приеме решение на поставените по-горе проблеми”. 

„В НАЧАЛОТО хората ме гледаха подозрително, не вярваха, търсеха някакви скрити помисли в организираните срещи, имаше и много политизация. Но постепенно ледовете се стопяваха и накрая не ме пускаха да си тръгна”, сподели пред Т21 съветникът новатор. На въпроса ни кое прави подобни срещи успешни, отговорът бе кратък – честността, конкретността и компетентността.

Графикът за посещенията в 34-те ловешки села - кликни за уголемяване
ЩЕ ПРИПОМНИМ, че г-н Заверджиев през годините си спечели прозвището „гражданина Заверджиев” заради изключителната си гражданска активност и нетърпимост към безобразията на местната управа. Той спечели и няколко сериозни съдебни дела срещу Община Ловеч, защитавайки граждански каузи и на два пъти бе отличен с годишните награди за гражданска активност на Фондация „Програма Достъп до Информация” (ПДИ). Данчо Заверджиев е дипломиран медиатор и е вписан в Единния регистър на медиаторите в България.

Т21

Бел. ред. Написахме за иновативната практика на ловешкия съветник г-н Заверджиев, защото ни се струва реалистична – т. е. може да доведе до реални и конкретни резултати. Още – защото, убедени сме, това е добра практика на местно самоуправление. И не на последно място – защото е добър пример. 

Още по темата:

7 коментара:

Анонимен каза...

Поради същата причина депутатът Миховски се отказа от имунитета си.За малкото време в парламента,той е завързал здрави контакти,получил е подкрепа от други депутати и министри,на които е споделиш мисията си.Съвсем скоро се очаква триянско рязко да тръгне в посока развитие.Наздраве!

Анонимен каза...

Данчо е честен и достоен човек, малко рязък, но с каузи в интерес на гражданите. Неудобен е за всяка власт. Вече си навлече неодобрението на ГЕРБ, въпреки, че е от тяхната гражданска квота. Ще го изолират.Общинският съветник трябва да е послушко,подмазвач, верен на силните на деня, готов да застане на амбразурата във необходимия момент без значение на каузата за да натрупа червени точки пред властимащите, на такива сме се нагледали и гледаме в момента.Успех на Данчо Заверджиев.

Анонимен каза...

Като чета за Данчо, все Илянчо ми е в ума. И той, обикаляше напред-назад, нагоре-надолу и все четеше напоително удавително от трибуната на ОбС разни неща. Ама от тия неща йок, нищо.

Анонимен каза...

3-ти, избий си го от ума този Илянчо и недей да си тормозиш умната главица повече. Вече няма кой да те притеснява и тормози с тези "разни неща" от които "неща йок, нищо". Най-после се отървахте от него и по тази радостна причина - радвайте се, потропвайте с копитца и блейте по-възторжено.

Анонимен каза...

А ти какво правиш освен да клепеш?Какво си постигнал в твоя живот,освен да клякфаш?На твоята възраст Кърт Кобейн отдавна се е бил самоубил, а ти какво?

Анонимен каза...

Да смятам че по графика срещите са приключили след-като е от 2015 г

Анонимен каза...

Гербаджийска работа - обикаля и се хили на хората и им обещата разни глупости.
Абсолютно лицемерие!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |