Георги Аргиров бе преизбран за шеф на троянската прокуратура

* С впечатляващо мнозинство ВСС подкрепи повторната кандидатура на обвинител №1 на Троян  * Сред набелязаните мерки - прилагане във висока степен на бързите и незабавните производства
Назначения
Обвинител №1 на Троян Георги Аргиров
ВИСШИЯТ съдебен съвет (ВСС) е преизбрал с впечатляващо мнозинство от 21 гласа „за”, един „въздържал се” и нито един „против” за втори пореден мандат начело на Районна прокуратура – Троян прокурор Георги Аргиров (49 г.), научихме от официалния сайт на ВСС. В информацията се припомня, че г-н Аргиров има над 24 години юридически стаж, придобит изцяло в Районната прокуратура в Троян – започнал е като младши прокурор (веднага след завършването на висшето си образование през 1991 г.), преминал е през длъжността прокурор, а през м. юни 2010 г. е избран за ръководител на троянското обвинение. Ще допълним, че е от София, но самият той признава, че се смята за „натурализиран” троянец.

В МОТИВИТЕ за кандидатурата си прокурор Аргиров е посочил натрупания сериозен професионален и управленски опит, доброто познаване на Районна прокуратура - Троян и желанието да допринесе за повишаване на ефикасността в работата й. Сред набелязаните мерки са прилагане във висока степен на бързите и незабавните производства и свеждане до минимум броя на върнатите от съда дела и произнасянето на оправдателни съдебни актове.

ЧЕТИРИМА от членовете на ВСС имали въпроси към кандидата – относно работата по досъдебните производства на разследващите полицаи, намерението му за увеличаване ангажираността на следователите при разследването на дела за тежки престъпления, работата на прокуратурата по спрени дела срещу неизвестен извършител и др. Зададен бил и въпросът за нивото на престъпността в съдебния район. А членът на съвета Елка Атанасова призовала да се подкрепи кандидатурата на Георги Аргиров заради доказаните управленски качества и постигнатата генерална превенция в съдебния район, проличала си в намаленото ниво на престъпността.

Т21

Още по темата:

5 коментара:

Анонимен каза...

Символ на българската прокуратура - по цял ден Аргиров пуши на площада, мързи го да гледа, но иначе преизбран с единодушие

Анонимен каза...

:)

Анонимен каза...

То само него да го мързи да гледа.Зъзрев къде го оставяш.По цял ден е на приказка и разходки по площада.

Анонимен каза...

Е това е майсторлък - да успяваш да си свършиш работата и да имаш време и да пушиш и да разговаряш. Поздравления за Аргиров! А вие - горните коментиращи, денем и нощем да работите пак няма да я свършите.

Анонимен каза...

Абе, той тоя изтрезнява ли....

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |