Троянски първокласници помагат на болни деца

* 1.б клас на НУ „Св. св. Кирил и Методий” реализира своя проект „Да пораснем отговорни” – събраните средства са в подкрепа на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания”
Подадена ръка
Представители на 1.б на делова среща при инж. Радевски в "Калинел"
УЧЕНИЦИТЕ от 1.б клас на троянското НУ „Св. св. Кирил и Методий”, водени от своята преподавателка Радиана Бояджиева, реализират един дълбоко хуманен социален проект, озаглавен „Да пораснем отговорни”. Малчуганите – по примера на своите родители, които организираха дарителска акция за децата, посещаващи дневния център към Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания” (София) – решиха, че също могат да помогнат. И успяха да обединят около каузата учениците от цялото училище, родителите им, училищното ръководство. Идеята е собственоръчно да изработят мартенички и картички и събраните средства от продажбата им да се предоставят на Сдружението.

ВЪЗПИТАНИЦИТЕ на г-жа Бояджиева проявили и мениджърски усет, като успели да договорят заявки за своите мартенички и картички от редица фирми. Пръв откликнал собственикът на най-голямата троянска фирма „Калинел” ЕООД инж. Марин Радевски, който приел в кабинета си представители на първокласниците и тяхната класна и подписал писмо за партньорство. Последвали го редица други шефове на фирми в района.

ИНИЦИАТИВАТА на децата от 1.б клас получила пълната подкрепа на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания”. Оттам, в емоционално и много топло благодарствено писмо до троянските първокласници, заявили, че се присъединяват към проекта „Да пораснем отговорни”: „С удоволствие искаме да Ви съобщим, че ние и децата от детската онкохематологична клиника в София също ще изработваме мартенички и така ще се включим във Вашия проект „Да пораснем отговорни“.

1.б клас
„ПО ЦЕЛИЯ свят има деца, които понякога се разболяват и им се налага да останат за дълго време в болницата. Те спират да ходят на училище, да спортуват, да се срещат и играят с приятелите си на детската площадка или на игрището. Празнуват рождените си дни само с мама, татко и братчето или сестричката си. Често се налага тези деца да не ходят на училище цяла учебна година и да учат сами уроците си в къщи. Ние от Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ сме родители на такива деца и преди пет години се събрахме заедно и започнахме да работим, за да помагаме на болните деца и техните семейства да се чувстват по-добре и да не са сами, докато продължава лечението на болестта. В нашата работа се включват много добри  хора и заедно успяваме да направим живота на болните деца и близките им хора малко по-лек и по-весел. Скъпи  ПРИЯТЕЛИ, днес Вие  вече сте част от нашето голямо семейство”, се казва още в благодарственото писмо до първокласниците от 1.б клас и тяхната класна Радиана Бояджиева.

3 коментара:

Анонимен каза...

Защо децата не са отишли при кметицата да извади и тя някой лев от джоба си да даде?

Анонимен каза...

Щото родителите им не работят на кметицата за смешни пари!

Анонимен каза...

Абе тооо Радевски кво прави там шефчето на Калинел ми да даде пари ве милионер е ся децата ще дават пари дето майките им блъскат да има за Радевски по 2,6стотинки и дига и нормите майките изнемогват там 1600 бройки норма а плюс това той работи за икея калинел собственика на икея дава 75 лева за работник за ден парите отиват при радевски то взима от всеки работник по 40 и за тях остават 35 2142 работника по 40 това са 85680 лева на ден а и е общински съветник и там 500 лева взима и от РОДОПА взима много пари ми да дари дано ги чете тези неща ако го прочетеш тва много поздрави от мен и вдигаи още нормите направиги 0,6стотинки и 500000 бройки на ден ВСИЧКО ЗА ПАРИ ПРАВИ И РАБОТНИЦИТЕ СИ УМОРИ

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |