Виртуална мрежа свързва всички селища в общината

* Вече са закупени 21 VPN устройства, започва поетапното им монтиране, целта е да се работи в единна мрежа
Придобивки
Станислава Цукева
ОБЩИНА ТРОЯН изгражда виртуална мрежа (VPN), свързваща централната сграда на Общинската администрация, отдел „Местни приходи”, звено „Земеделие и гори“ и всички кметства на територията на община Троян. Целта на този вид свързаност е да се работи в единна мрежа. През изминалата година Общината закупи 21 VPN устройства и поетапно те ще бъдат инсталирани във всяко кметство. Първите 11 села, които ще бъдат свързани със системите на Община Троян, са: Бели Осъм, Борима, Врабево, Гумощник, Дебнево, Добродан, Калейца, Орешак, Старо село, Черни Осъм и Шипково.

ЧРЕЗ МРЕЖАТА всички кметства ще могат да използват системите, с които разполага Общината. Една от тях е „Акстър деловодство“ за обработване на входящата и изходяща кореспонденция и създаване на електронен архив в кметствата и наместничествата. Кметствата ще могат да използват и продукта „Актопис“, служещ за издаване на актове по гражданско състояние. Чрез свързаността ще имат достъп и до локалната база данни „Население“, ГИС платформата, както и много други софтуерни продукти, с които работи общинската администрация.

ЧРЕЗ ИЗГРАЖДАНЕ на виртуалната мрежа ще се предоставят по-качествени, ефективни и леснодостъпни електронни услуги за гражданите и бизнеса. В населените места на територията на общината ще могат да се заявяват и онлайн услуги чрез портала за електронни административни услуги. Всички кметства и наместничества вече започнаха да приемат заявления, молби, жалби и други писма на своите жители. С въвеждането им в електронната система на Общината всички документи, подадени чрез кметствата/наместничествата, веднага ще достигат до съответния административен отдел или дирекция, към които са насочени.

ГРАЖДАНИТЕ във всички населени места на община Троян ще могат да получават своите услуги чрез лицензиран пощенски оператор, по електронна поща или по начин, който са указали за тяхно удобство. Ще се създаде възможност жителите на съответното населено място да получават комплексни административни услуги по гражданско състояние както за цялата община, така и за цялата страна - чрез подаване на заявление в кметството, в което живеят. Всички усилия, полагани от общинското ръководство и експертите в сферата на административното обслужване, са насочени към възможно по-бързо и пълно удовлетворяване потребностите на жителите на нашата община.

Станислава Цукева, PR на Община Троян

Още по темата:

5 коментара:

Анонимен каза...

Ама тази VPN мрежа, преди железницата Пекин-Кърнаре ли ще бъде изградена или след нея?

Анонимен каза...

Тази мрежа е за да може да се командва влака да спира в Горно трапе

Анонимен каза...

На баба Ви седалищния мускул.

Анонимен каза...

Община Троян бавно и мъчително започва да открива топлата вода. Още са много далеко от истината, но поне стартираха нещо смислено и дано го направят. А ако не знаят как и какво - да питат.
Или пък - да не би с европроектите да са го закъсали, че най-после да вземат да свършат нещо за жителите на общината, а не да се интресуват само от комисионните?

Анонимен каза...

Вие от Общината тъпи ли сте се родили или в последствия изгълвявате там ? За какво ви ги плащаме тези заплати изобщо ?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |