Велчовските стрелци – отново №1

* Ловната дружинка на с. Велчево за пореден път е първенец по отстрел на глигани сред всичките 27 дружинки в състава на Ловно-рибарско дружество – Троян * Аплодисменти за 94-годишния доайен бай Тодор Чакъров
На слука
Поздравления за доайена бай Тодор Чакъров (94 г.) от председателя на ЛРД - Троян Минко Акимов
ПРОЧУТАТА ловна дружинка на с. Велчево, чийто председател е собственикът на дърводобивната фирма „Ослар” Цветан Петров, отново е първенц по отстрел на диви прасета през сезон 2015/2016 г. сред всичките 27 дружинки в състава на Ловно-рибарско дружество - Троян (стопанисващо ловните територии в двете съседни общини Троян и Априлци). Велчовските авджии, които неведнъж са били №1 по слука на глигани в цялата страна, този път са първи със сравнително скромен резултат – гътнати „само” 52 шопара. След тях в челната тройка са дружинките на Шипково и Дебнево – съответно с 48 и 46 свински попадения. Резултатите бяха обявени на празничното закриване на ловния сезон, състояло се този път в обновения ресторант „България” (12 февруари).

ЗА СРАВНЕНИЕ – през сезон 2009/2010 г. велчовци поставиха национален рекорд с 131 глигана в актива си. А през миналия сезон 2014/2015 г., когато пак бяха №1 в страната, отново минаха стотицата (107). „Не сме намалили грижите – дивечови полета, захранка и всичко останало си е както трябва, на шест. Прасетата са слезли в равнината, затова резултатите в района ни като цяло са по-слаби”, коментира за Т21 член на дружинката първенец. 

ВЕЛЧОВСКИТЕ стрелци имаха и още един повод за гордост – „пред строя” бе извикан 94-годишния Тодор Чакъров и получи специални поздравления за съхранения буден ловен дух. Бай Тодор, който е родом от Априлци и живее в Троян, но ловната му кариера преминава във Велчево, е и най-възрастният авджия в състава на ЛРД – Троян и може би е най-възрастният реално практикуващ ловец в цяла България. От негови колеги научихме, че ветеранът не е така активен, както е бил доскоро – но и през този сезон два-три пъти е бил на пусия и не е пропускал авджийски купон в базата на дружинката (някогашният ресторант във Велчево сега се стопанисва от ловците на селото).

Т21
Снимка: Ралица Бенчева
 Още по темата:

20 коментара:

Анонимен каза...

Събор на комплексари с малки пишки,поздравени от криминалния индивид Минко Маймуняка Акимов.

Анонимен каза...

Тоз доайен дали изобщо вече излиза на лов или само заема едно място????

бат Велко Сандокана каза...

2-ри ти на неговите години и от стаята по голяма нужда едва ли би излязал,по-скоро би "окалял пейзажа" ...

Анонимен каза...

Боже какви поредни нови успехи. И какви топ-новини, уловени така вещо от Г.Маринов и буквално запечатани от камерата на Герб-Бенчева за идните поколения.
"Свинските попадения" на ловната дружинка по нищо не отстъпват на "свинските попадения" на този вестник. И понеже стана дума за свинщини - нека поздравим Г.Маринов, че отново е намерил повод да покаже любимия си член на Бюрото и на ГК на БКП, Началник на комунистическата народна милиция, ДС и КГБ - др.Минко Акимов, днешният най-голям "демократ" /пак според писания в този в-к Т21/.
Добре ще е да се припомни, че другарите М.Акимов, А.Балев и Г.Маринов бяха в основата и моторът по унищожаването и гаврата с "Антифашисткия паметник", което пък ги прави най-големите антикомунисти в Троян с това най-голямо "свинско попадение" за последните 26 години.
Днес тази свинщина най-успешно се поддържа от др.Михайлова, която освен като екзекутор на този паметник - вече 5-та година "поддържа" в центъра на Троян един необозначен масов гроб в противоречие на Женевската конвенция.
Всички тези успехи се дължат на факта, че в Троян се родиха или отгледаха и възпитаха много Свине. Много Свине и много Простаци.

Анонимен каза...

Голяма новина!Уж сте учени хора,а нямате впечатляваша новина.То не беше Радевски,то не беше Акимов.

Анонимен каза...

Коментатор № 1 е напълно прав!

Анонимен каза...

Да се хвалиш, че отнемаш живот ... В кой век живеем !

Анонимен каза...

Нека ходят,и жените им това чакат,и айдееееее на лов....

Анонимен каза...

Тия смешковци,да не употребявам други думи,трябва да ги съблечем голи и да ги пуснем в гората при глигана и мечката.Пък тогава да видим кой кого?
Ако е имало времена ловът да е бил необходим за оцеляване,те отдавна са отминали.Сега с ловът се избиват комплекси и се бракониерства.
Срам и позор за нацията.

Анонимен каза...

А си викнали и оркестър да им свири.На празните глави.
Ха - ха - ха

Анонимен каза...

А някой знае ли коя дружинка са с най-малко отстреляни прасета?

Анонимен каза...

В статията нищо не се споменава,колко диви прасета от отстреляните ,са били с трихинилоза.
Да е жив и здрав Бай Тодор,но отдавна съм на мнение,че щом навършиш пенсионна възраст,ти се отнемат шофьорската книжка и ловния билет.

Анонимен каза...

Аз пък пиша тук,защото е по- интересно за троянската клюка. Станимир Беломъжев трикратен световен шампион,три статии ,два пъти браво иии- тишина? Озаконени бракониери-давай да се празним в сайта,баба Пена от Мондешкото и тя изказва мнение оле мале,до къде стигна троянецо................?

Анонимен каза...

Що бе,13-ти?
Баба Пена от Мондешкото не е ли човек?

Анонимен каза...

Ралица в ролята на каква информира аудиторията на Т21,за тази толкова значима вечер в троянския елит?Или това са част задълженията ѝ като слугинска метреса на Миню Крадливий и Марин Демократа?

p.s. На първата снимка-Еволюирала маймуна в костюм,държи микрофон и чете!

Анонимен каза...

С най-малко прасета са чифлика

Анонимен каза...

А,защо никой не пише каква тъпотия са направили господа комунистите(организаторите)със тегленето на томболата и по-точно пушката която е трябвало да бъде спечелена ... АААА ????...много-много има какво да се напише по тази тема но май никой не смее,поздравления за смелия мъж от ЛРД с.Ломец...!!!

Анонимен каза...

Чифлика няма как да са със много,така са от години,има нещо та "куца" там!

Анонимен каза...

Чуфлишките авджии,са си изпуцали джепането по почиващи моми и за диви прасета нямат.

Анонимен каза...

Как да има я виж че през ден през два ходят да браконерстват по зеленика като водач е Милен Бочев от МВР Троян и се крият от холандеца цяла Зеленика ги знае само Ичев пак не е разбрал

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |