Директорът на Езиковата и брат му – наследници на лели милионерки от Америка

* Ловчалиите Радослав Хитов и брат му, клошарят Иван Хитов, ще получат по около 50 хил. лв. наследство от починалите неотдавна сестри Ан и Мери Петроф
Късметлии
Радослав Хитов и Иван Хитов
ДВАМА братя ловчалии са сред общо над 40-те български наследници на сестрите американки Ан и Мери Петроф, чиито родители са българските емигранти Неда и Атанас Петрови от ловешкото село Казачево. Неда и Атанас се заселили в САЩ през 1912 г.; двете им дъщери се родили на американска земя – по-голямата Мери през 1914 г., а Ан през 1917 г., и доживели до дълбоки старини (Ан умира през 2009 г. на 92-годишна възраст, а Мери си отива през 2011 г. на 97). Богатството си от над милион долара двете американки с български корени, живели скромно и работили като секретарки, натрупали от инвестиране в акции на фармацевтични, петролни и автомобилни компании.

САГАТА с наследството, възлизащо на 1,3 млн. долара, върви от 2012 г., когато парите на починалите сестри са депозирани в американска банка и започва издирването на наследници в България. Защото Ан и Мери никога не са се омъжвали и нямат собствени деца, т. е. техни роднини и евентуални наследници биха могли да се търсят сред българските роднини на майка им и баща им. Пръв (през 2013 г.) за любопитната история с вкус на пари написа журналистката от в. „24 часа” Алексения Димитрова, която издири доста от наследниците и описа механизма, по който парите могат да стигнат до тях (чрез наемане на адвокатска фирма срещу процент от наследството). А според репортаж на Нова телевизия от тази неделя (31 януари 2016 г.) сагата вече е приключила и сред наследниците са споменатите двама братя от Ловеч, носещи фамилията Хитов, които ще получат своя дял – по около 50 хил. лв. на човек.

ИНТЕРЕСНО е, че единият от братята – 52-годишният Иван Хитов, бивш ветеринарен фелдшер, е клошар, познат добре на ловчалии. Несретникът от години живее в мизерна барака край града в компанията на десетина кучета и по неговите думи – редовно гладува. С наследството от Америка смята да си купи малко жилище в Ловеч и да се спаси от… глада. Другият брат, с когото Иван не поддържа връзка от доста време, е Радослав Хитов, дългогодишният и успешен директор на най-рейтинговото училище в областта – Гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф I” (Езиковата), прочула се допълнително покрай култовия филм „Вчера”, сниман по сценарий на нейния възпитаник Владо Даверов и пресъздаващ реални случки и герои от близката й история.

Т21

5 коментара:

Анонимен каза...

странно...к'ви са тия "братя"?!

Анонимен каза...

Не мога да повярвам, че тези двама човека имат роднинска връзка при това не каква да е, а братска. Какъв човек трябва да си да оставиш брат си на улицата, гладен, болен и беден? Какъв човек трябва да си да се оставиш на улицата от своя страна? Добре е , че получават наследство, друг е въпроса, че според мен това си е чисто лично и не би следвало да се провъзгласява толкова много в медийното пространство. Какво толкова? Или се прави с цел да завидят останалите или с цел крадците да знаят откъде да отмъкнат поредната плячка.

Анонимен каза...

Много важна новина...............

Unknown каза...

Пропуснахте да напишете и за откраднатите уж от секретарката на Радовслав Хитов пари (100 000 лв.) Сега и подозрителни наследства. Ремонтираните общежития за над 3 млн., в които обстановката е мизерна, с картонените врати и с по 5 човека в 20 квадрата стая. Да не говорим за новия салон по европроект, който лятото Хитов лично го използва с внука си. А също и в този салон не се допускат хора от друго училища на междуучилищни съзстезания.

Анонимен каза...

Не забравяйте че директора Хитов, изоставил родния си брат /да се рови по кофите/ възпитава и обучава децата Ви!Кражбата от 100 000лв. ще се покрие защото директора Хитов бе и общински съветник, но няма как да скриеш брата клошар, няма как да скриеш мръсната си и подла душица на която хората са поверили обучението на децата си.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |