„Чавдар” надигра „Шумен”, продължаваме в първата шестица

* Превъзходството на нашите бе пълно, на моменти разликата набъбна до 20 точки, краен резултат – 85:71
 
Баскетбол, „А” РБГ , Регион Изток

Стефан Генков
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

НИКУЛДЕН, 6 декември, „Чавдар” загащи още от първата минута рибите от „Шумен” и така до края на мача, когато ги сервира на масата – 85:71. Но да предадем хронологията на събитията по реда си. Отново пълна троянска зала, а наред с постоянното присъствие личаха и гости от други градове – например група баскетболисти от НБЛ, начело с най-изявения троянски баскетболист в последните години Цветослав Острев. Настроение, очаквана от всички победа, осигуряваща на практика участие в първата шестица на следващия етап от първенството на „А” група. 

Група играчи от НБА наблюдават мача, в средата - Цветослав Острев
В ПЪРВИЯ мач, игран в Шумен, нашите момчета спечелиха доста трудно и сега шуменци се точеха за реванш. Помощник треньорът им Димитър Чанков, стар наш познайник (бил на кормилото на „Чавдар” един сезон), ми се закани, че ще  ни „отвеят”. А респектиран от противника, нашият наставник Лъчезар Диков се беше постарал да събере под знамената цялото кралско войнство. Дори настоящият мениджър на женския ни национален отбор и любимец на троянската публика Тодор Колев след три пропуснати мача беше на терена - и то не само беше, а и се оказа най-добрият в този мач с реализирани 19 точки.

ЕТО НАКРАТКО и развоят на самия мач. След първия сигнал отборите се вкопчиха в яка битка и дълго не бележеха, след което си размениха по няколко коша и най-сетне „Чавдар” се откъсна с 10 точки, но добри отигравания на играещия треньор на гостите Янко Янков сведоха разликата до 5 т. и частта завърши с крехка преднина за „Чавдар” – 21:16. Втората четвъртина на мача беше по-оспорвана и дори в средата на частта гостите от „Шумен” поведоха с 29:28. Навременна треньорска намеса на Лъчезар Диков, отлично включване на Кристиян Кръстев (18 т.), хитри и резултатни действия в защита и нападемие на капитана Ценко Наков стабилизираха позициите ни на терена и вече беше въпрос на време, за да се пречупи съпротивата на шуменци. 24:23 за „Чавдар” и във втората част. Това, за което подсказаха нашите през втората четвърт, се случи в третата - пълно превъзходство, разликата методично нарастваше, за да стигне в един момент до 20 т. в полза на „Чавдар”. В игра влязоха почти всички играчи от резервната скамейка, но с основен точков принос освен споменатите бяха още Денис Титов (12 т.), Данаил Христов (11 т.), Ради Кочев (5 т.) и Петър Христов (2 т.). Краен резултат – 85:71 за „Чавдар”.

СЛЕДВАЩАТА неделя гостуваме на последния в Регион Изток – „Дунав” (Русе), след което следва почивка до 10 януари, когато е последният ни мач срещу ИУ (Варна) и приключваме първата фаза първенството.

Стефан Генков, треньор по баскетбол

***
Блиц интервюта след мача

Герман Гачевски
ГЕРМАН ГАЧЕВСКИ - бивш баскетболист на „Чавдар” и един от „виновниците” за възраждане на сегашния отбор

-  Германе, какво става с аматьорския отбор на „Чавдар”, за който анонсирах в началото на сезона?
-  Има го, тренираме три пъти седмично, дори изиграхме успешна контрола в София.

- Събраха ли се отбори за Регион Централен на НАЛБ (Национална аматьорска лига по баскетбол)?
- Ще стане ясно през януари кои отбори освен нашия, на Габрово, Горна Оряховица, Търново, Трявна, Севлиево и Плевен ще попълнят групата. Ние сме готови!

- Браво! А дано, готов съм да се включа като най-възрастен участник!

***

Тодор Колев
ТОДОР КОЛЕВ - настоящ играч на „Чавдар” и мениджър на женския ни национален отбор по баскетбол

- Тошка, днес изигра много добър мач. Къде се подготви така, с момичетата ли?
- И с тях, но просто ми беше ден, стават такива неща понякога.

- Познаваш отборите от Регион Запад, ще ни затруднят ли в следващата фаза на първенството?
- Не мисля! „Чавдар” е отлично комплектован отбор, но както всяка година навлизаме във форма в хода на надпреварата. Тази година ще бъдем първи!

- Прощавай, но с националките яко се изложихме в първите два мача. С това ли разполага България като материал, това ли успя да селектираш?
- Да, лошо начало, първи мачове, притеснение у момичетата, но за съжаление с това разполага в момента българският женски национален отбор. Надяваме се нещата да се оправят в бъдеще...

- А дано, ама не ми се вярва с това нищоправене по клубовете!

Интервюта на Стефан Генков

10 коментара:

Анонимен каза...

Браво момчета !

Анонимен каза...

Браво троянски баскетболисти велики сте !

Анонимен каза...

Кои троянци играха в тази среща, май никой,дори и Кукенчето беше нула, Поповски само бършеше потта на наимниците а прехвалените юношчета играха общо 2 минути. Питам се един Менажер на национален отбор с каква заплата е там и колко получава в Троян за да идва и тук ??)Говори се че се наливат луди пари в баскетболния отбор. От кого и защо като няма един троянец в отбора??

надлюдателен каза...

Да бяхте турили поне 1-2-ва химически кенефа, че на полувремената опикаха залата отвън така, че сигурно ще мирише чак до другия турнир...

Анонимен каза...

Време е да го чуе кмета и да постави условие да играят поне 5 юноши нищо дори да падат и тогава да дава пари на какъв нац.отбор елъчо да си заминава в ботевград и да маршелува по центара баро яде в старата къща спи в хотел марс ако се вземе квартира на повин разходи

Анонимен каза...

В Троянът и да се случи нещо добро, все ще се намерят злобари да го оплюят!Макар че по правописа им
може да се отгатне що за хора са!

Анонимен каза...

Партиотът каза: Не го обичам това старче с капелата,но е взел завоя и пише вече само хубави неща за баскетболния отбор. Лъчо и Папи ще възродят баскетбола в Троян.

Анонимен каза...

не знам колко е едно кило краставици !

Анонимен каза...

Айде бе мангал похвали лъчо мозъка

Анонимен каза...

Утре ще питаме колко наем плаща цяфчето за кафе машинката в общината защото това е общинска собственост Борис Бояджиев ще каже

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |