Яка бракониерска сеч преди Коледа в района на Старо село и Борима

* В едното село са „опраскани” 39 дървета цер и благун, в другото – 520 дървета бук, цер и благун; извършителите – неизвестни, грози ги затвор до 6 години плюс глоба до 20 хил. лв.
Заплакала е гората
НА 11 ДЕКЕМВРИ в РУ на МВР – Троян постъпил сигнал за незаконна сеч в землището на троянското село Старо село. При проверката на място се установило, че неизвестно лице е „опраскало” 39 големи дървета цер и благун, немаркирани с контролна горска марка – т.е. чиста бракониерска сеч. Добитата незаконно дървесина е 42 куб. м и била открита, натоварена на ТИР, собственост на човек от селото и на камион (ГАЗ-ка) на лице от съседното с. Борима.

НЯКОЛКО дни по рано служители от Държавно горско стопанство – Борима подали сигнал, че за времето от 18 ноември до 4 декември в землището на селото (Борима) от горски масив държавна собственост е извършена масирана незаконна сеч. При проверката се установило, че са изрязани 520 дървета от видовете бук, цер и благун (обемът на добитата дървесина не е установен, но със сигурност става дума за неколкостотин куб. м – бел. Т21).

И ПО ДВАТА случая на бракониерската сеч в района Старо село – Борима са образувани досъдебни производства за престъпление по чл. 235, ал. 1 от Наказателния кодекс. Въпросният наказателен текст третира всеки, който „без редовно писмено позволително или с редовно позволително, но извън указаните в него места, срокове, количество и дървета сече, събира, добива, взема или извозва от горския фонд каквито и да било дървета или част от тях, включително отсечени или паднали”; и предвижда наказание до 6 години затвор плюс глоба до 20 000 лв. Ще напомним, че транспортиращите незаконно добитата дървесина не могат да се правят на ни лук яли, ни лук мирисали, тъй като и те попадат под ударите на чл. 235, ал. 1 от НК.

Т21

14 коментара:

Анонимен каза...

Там са само рязани мангали и само с бракониерство се разправят и не мога да разбера,защо всички знаят и нищо не се прави. Нощно време е пълно с камиони без фарове натоварени с дърва. А на кръстовището срещу Инж строя винаги има кола и нощно време ,който сигнализира на бракониерите.

Анонимен каза...

Делят по веригата не се чуди!

Анонимен каза...

Този бракониер е един ялов и алчен подобие на човек,със прякора Фасито тои окаради гората няма ли полиция да го погне и пита от каде тези пари за коли и ремонти на мизерната му къща.

Анонимен каза...

Да това е дело на Фасито тои неспи по цяла вечер краде дарва за да има пари за неговата Кучка .

Анонимен каза...

Това нещо само в абсурдистан може да стане.Да се
отсекат 500-600 големи дървета и никой нищо не чул не видял и не разбрал.А пък полицията ама изобщо не са в час.

Анонимен каза...

Да има на други места сечта не спира Събота и неделя камион след камион (джуган)

Анонимен каза...

РПУ ТРОЯН няма корупция!
глухи и слепи!
за кокошка няма прошка,за милиони няма закони!

Анонимен каза...

къде може да се обади човек за незаконна сеч? Дайте някакъв телефон

Анонимен каза...

Гадните мангали от Борима палят горите нарочно и после секат наред всичко като санитарна сеч. После би трябвало да се залисява ,но не се прави. Между Борима и Старо Село в дясно е така, и от Голяма Желязна покрай рибарниците по пътя за София е така там един от желязна го изсече викат му диковица май се казва Дилян и сина му е полицай,та за каква полиция говорите всичко частен бизнес. Това се вижда само покрай пътя,а бедна ми фантазията какво се случва навътре в горите.

Анонимен каза...

Rgf

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Турчолята не си поплюват е....т майката на гората и на държавата. Жалко е ,че българите намаляват а те и циганите нарастват. Жал ми е за майка България.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |