Троянски триумф през 2015 г.

* Две шампионски титли в Източноевропейския шампионат и две втори места в Републиканския шампионат – за Краси Михайлов (F1000) и Павел Драганов (F600), отборна титла за „Троян Мото Клуб”
 
Мотоциклетизъм на писта
Троянската група на връчването на годишните награди, парк хотел "Москва", 5 декември 2015 г.
ЗА ПОРЕДНА година Троян доказа, че е сериозна марка в моторните спортове, не само в мотокроса, където голямата българска звезда е нашият Майкъл Иванов. Сега ще говорим за мотоциклетизма на писта, където троянските успехи през изминалия състезателен сезон (2015 г.) са впечатляващи.

Краси Михайлов (вляво) след награждаването
ЛЕТЯЩИЯТ троянец Красимир Михайлов с БМВ S1000RR грабна титлата в клас F1000 (1000 куб. см) на Източноевропейския шампионат (всъщност това си е Балканският шампионат с участието на пилоти от България, Румъния, Гърция, Сърбия и Македония – бел. Г. М.) и остана втори в Републиканския шампионат, където падане в последния кръг го лиши от титлата. Ще припомним, че сегашните два подиума в комплексното класиране са логични и очаквани – Краси е двукратен републикански вицешампион (2011 г., 2012 г.) и бронзов в Източноевропейския шампионат (2012 г.).

СЪЩОТО постижение има и друг от нашите, ловчалията Павел Драганов, който кара за троянския клуб – титла в Източноевропейския шампионат и второ място в Републиканския шампионат в клас F600 за 2015 г. Миналогодишният двоен шампион в клас F600 на Източноевропейския и Републиканския шампионат Пламен Петров сега е 4-ти в клас Суперспорт 600; много сериозно постижение, тъй като тук карат и професионални състезатели и конкуренцията е много здрава.

Купата за отборен №1 за 2015 г. на "Троян Мото Клуб"
Индивидуалните ни отличия
КАТО ВЕНЕЦ на отличния сезон на троянските пистови състезатели е отборната титла в клас Б за нашия клуб „Троян Мото Клуб”, сформиран през миналата година, по-скоро с амбиция и любов, отколкото с някакви сериозни материални ресурси. Което си е истински подвиг в този технологичен и скъп спорт. И да повторим – през 2015 г. Троян има две титли в Източноевропейския шампионат и две вицешампионски титли в Републиканския шампионат (Краси Михайлов, Павел Драганов) и е отборен победител в клас Б („Троян Мото Клуб”).

ПОПИТАХМЕ Краси Михайлов как успява да се задържи в играта – многото бензин в кръвта ли е причината. „Да, сигурно е това, но само то не стига. Всяка есен си казвам – край, след това си продавам мотора, но идва пролетта, кръвта кипва и всичко започва отново. Събирам всичките си пари – за БМВ-то, с което бягах тази година, си продадох колата и разни други неща, - купувам мотор и на старт. Подобна е ситуацията и с другите момчета от отбора, всеки от нас си има някакъв бизнес и вади собствени пари, не търсим спонсори, всеки иска, ние - не”, обясни шампионът. Нещо като „Продай си нивата, купи си пушка”, репликирахме шеговито. Нещо такова, бе отговорът.

Генадий Маринов
Снимки: Иво Грийн Николов


Още по темата:

3 коментара:

Анонимен каза...

Разбрахме всичко за всички спортисти. Някой да каже вярно ли е, че Михайлова поискала да си увеличи заплатата на 2200 лв?

Анонимен каза...

Верно е и кво шъ напраиш?

Анонимен каза...

Не е нужно да се прави каквото и да било, щото на комунистката работата не стана! Ще взема 1900 лв., въпреки, че и те са й много!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |