Донка Михайлова - на върха в БСП

* На закрит пленум кметът на Троян влезе в Изпълнителното бюро на столетницата, предложението – на лидера Михаил Миков
 * Нищо изненадващо, обяснението - лесно
Нас червеното знаме…
Лидерът на БСП  Михаил Миков с новите членове на ИБ Донка Михайлова и Николай Иванов
НА ДНЕШНИЯ закрит пленум на БСП, 28 ноември, кметът на Троян Донка Михайлова и бившият кмет на Враца Николай Иванов бяха избрани за членове на Изпълнителното бюро (ИБ) на Националния съвет на партията. Двамата заеха две от овакантените места на подалите оставка зам.-председател на БСП Драгомир Стойнев, евродепутатката Илияна Йотова и лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов. Предложението за включването на Михайлова и Иванов във висшия оперативен ръководен орган на столетницата (нещо като някогашното Политбюро) бил лично на председателя Михаил Миков. Всичко това пък се случи преди предстоящия „кървав” конгрес на БСП, на който със сигурност ще се търси отвор и отговорност за катастрофалната загуба на скорошните местни избори.

 „ТОВА СА хора с биография, оценявани многократно от гражданите, хора с политическа ангажираност и които имат куража в този труден за партията момент да работим за подобряване състоянието на партията”, заяви лидерът Миков на последвалата пресконференция, на която двамата нови бяха седнали от двете му страни. Г-жа Михайлова пък каза, че е „предизвикателство да станеш член на ИБ месеци преди Конгреса, в един труден момент за партията”.

ИМА ЛИ изненада в новия избор и порасналата роля на Донка Михайлова в БСП? Абсолютно никаква. А обяснението е лесно – тя е може би най-успешният кмет на левицата в национален мащаб и на скорошните избори спечели убедително втория си пореден мандат, въпреки че срещу нея бяха хвърлени огромни сили и средства на ГЕРБ. Отделно – има дългогодишен партиен опит, включително и като депутат, както и добри контакти по високите партийни етажи. Още – доказала е партийната си лоялност, въпреки понесените удари (например след като преди години вътрешнопартийни интриги я лишиха от номинация за втори депутатски мандат). Има и друго – г-жа Михайлова бе открит противник на политиката на предишния лидер Сергей Станишев и открито застана срещу него; което със сигурност се харесва на сегашния първи на БСП, нуждаещ се от верни хора преди конгреса.

Т21
Още по темата:

34 коментара:

Анонимен каза...

Божке, до къде я докарахме в Троян! Не просто сме едно от последните села с кмет - комунист, ами кмета - комунист е висш партиен деятел! Що се чудя, Донка Михайлова винаги е готова да принесе в жертва Троян за партията. Жалка, жалка картинка! Срам ме е, че съм троянец!

Анонимен каза...

Честито ! Другарката Михайлова вече е член на Политбюро на БКП (за пред Европа-член на Изпълнителното бюро на БСП, но то е едно и също) . По време на последните местни избори другарката беше обвинена от ДПС, че купува "техните цигани".Сега другарят Миков заяви, че новият член на Политбюро ще учи останалите как се печелят избори-демек как се "крадат чужди цигани" ...

Анонимен каза...

Троян е мъртъв!
Да живее ТРОЯН........................

Анонимен каза...

Какво е купила гласовете от ДПС ли ами вижте кой са общински съветници от ДПС от Борима и Ломец и там си загубиха техните представители Доган да им потърси сметка нищо не правят само гювеч взимат и лъжат хората и им обещават постове

Анонимен каза...

Наша Доцка най после се докопа до кокала благодарение на троянските дървени пенсионерски глави.

Анонимен каза...

Плъховете бягат от бавно но сигурно потъващия кораб БСП.Михайлова се качва преди да потъне окончателно.Това слабоумие ли е или геройство.Какво ще спасявате Михайлова твърдия ви електорат с дървени глави който не мислят а правят само това което им се каже бавно но сигурно си отива.Показателно е на всеки следващ избор гласовете ви намаляват.

Анонимен каза...

Браво на Донка,пак ще е изберем!!!

Анонимен каза...

Чудесно е, че нашата кметица е призната и национално. Така партията има шанс отново да вземе властта и достойно да отговори на атаките на враговете със и без партиен билет. Ако трябва, пак ще излезем в Балкана, за да спасим Родината от Плутокрацията на Демокрацията. Идваме, Другарки и Другари!

Иванко каза...

Към 7ми 8ми: Комунисти, комсомолци, пионери,
винаги във труд и бой! Имаше такава песен на Петър Ступел.

Анонимен каза...

Би било добре за Троян и други местни лидери да са признати и уважаван и национален мащаб. Питам се кой друг би получил такова признание в партията си. Жалко, че май няма такъв.

Анонимен каза...

Не съм фен на БСП, но се радвам за признанието към Михайлова. Доколкото си спомням в ръководството на ГЕРБ са кметовете на София и на Бургас. Всяка партия си включва в ръководствата най-добрите.

Анонимен каза...

От 1-ви, та чак до 9-ти, все гербаджийски педерас галфони...

Анонимен каза...

Ако трябва да бъдем точни, Михайлова стана отново кмет не защото представляваше комунистическата партия. а защото хората не харесаха кандидата на ГЕРБ. Затова някои гласуваха за общински съветници от ГЕРБ, но за кмет гласуваха за нея. Така , че Мишо Комиков да не се радва. Просто неговата партия няма никакво бъдеще. Младите хора вече знаят, че социалисти са били и Хитлер и Гьобелс, и Мао, и изродът Че Гевара, и касапинът Пол Пот. За масовите убийци Сталин, Берия, Ягода и т.н. изверги-въобще да не говорим. Някога сталиновата пропаганда обяви хитлеристите за фашисти, но фашисти са били шайката на Мусолини в Италия. Хитлеровите главорези са били национал-СОЦИАЛИСТИ, а хитлеровата партия се е наричала Германска Работническа национал-Социалистическа Партия. Разбира се комунистите /социалистите/ на Сталин надминават Хитлеровите социалисти по убийстава хилядократно. Само през 1932 година в СССР са избити или умрели от глад 12 млн души (Хитлер избива "само" 6 млн). Според мен Михайлова допусна груба грешка, като се яви на изборите от името на обявената от НС на РБ през 2001 г. за престъпна БКП . Ако беше се явила като независима, щеше да сечели повече гласове. А сега с издигането ѝ на пост на каквито са били престъпниците (според Закона от 2001) Живков, Балев, Станишев, Кубадински и т.н. боклуци - е само в нейна вреда ...

Анонимен каза...

1-ви, трябва от другите пребоядисани троянски партии да Ви е срам. Кажете за кого друг в Троян да се гласува?

Анонимен каза...

По-голям терор от ниските доходи и пенсии, мръсните тоалетни в училищата, и тоалетните без врати в детските градини, бедната здравна система и др.такива в нашата държава - здраве му кажи! Терористите ряпа да ядат!

Анонимен каза...

Донка - Президент!!!

Анонимен каза...

Троянци, ако жената става за кмет,къде е проблема,че така стръвно политиканствате от коя партия била...Ако не беше от БСП, щеше да е от ГЕРБ, или пък от ДПС и т.н....Е и,к'во от това - мат'риала се партиен...струва ли си да ги мерим и обсъждаме толкоз партиите - все боклук!!! Дървото, дървото е важно - или става свирка от него, или поне чеп за зеле !

Анонимен каза...

Още има читави хора в Троян и Донка , нашият кмет е една от тях.Две трети от троянци я подкрепиха след първият и успешен мандат,стига ! - другата една трета сте джавкали....,кучетата си лаят ,кервана си върви. Радвайте се,че и други българи чуват и научават,че има град Троян ,покрай нея...,друг е въпроса ?,..този Миков или Мишков дали е някой, но тя ще бъде Някоя - земна , народна и обичана от народа ! Запомнете и се радвайте , че сте троянци. Ваш познат ли съм ??? Дали я подкрепих на изборите А , сега де ? Топката е във вашето поле любители на чата!

Анонимен каза...

Срам, срам, срам, кметицата на Троян е видна функционерка на партия, с която цяла България се подиграва! Слаба утеха за милионите, които трябва да плащаме заради нея!

Анонимен каза...

Еднакви са с Акимов. И двамата довлякоха на града ни глоби, които ние трябва да плащаме! И да не си вири носа от това, че я избраха с много голяма преднина. Беше кушия с един кон.

Анонимен каза...

18-ти предлагам ти да вземем да им издигнем паметник на твоята лицемерка Донка на центъра сред теменужките.

Анонимен каза...

# 19, ако кмета е от друга партия, по- добър кмет ли ще бъде или обратното, по- лош ? Много елементарно:кмета от нашта партия - добър, кмета от вашта партия - не става???

Анонимен каза...

# 19, много елементарно- кмета от нашта партия - добър, кмета от вашта партия - не става ???!!!

Анонимен каза...

абе 13, какви ги пишеш, олигофрене,
как може да наричаш Сталин масов убийци и изверг и да го уеднаквяваш с Хитлер !!! според такива като теб Сталин е убил 300-400 милиона. Я сравни СССР на Сталин и Б-я сега!

Анонимен каза...

Дали Донка не е онази, за която Ванга говори в своето пророчество.Онази, която ще поведе България напреТ! Пророчество според което млада жена ще повече през 2018 България към оправия, а всички българи в чужбина,трябва да сме се завърнали максимум до 2025 в България. Дали е тя?А дали тоя джойнт де го пуша не ме е хванал?

Анонимен каза...

Абе 25-ти сигурно те е хванал джойнта.През 2018 год Дона няма да е млада жена, а ще е бабичка на 60 год.Демек пенсия.

Анонимен каза...

25-ти и 26-ти не спорете, ясно си пише ''млада жена родена около 198 1г'', айде че аз усещам виното ме хваща!

Анонимен каза...

Легализирането на марихуаната,ще доведе до намаляване влиянието на организираната престъпност в България !

Анонимен каза...

Добре бе хора, тоз комунист, онзи посткомунист, онзи криатура, другия депесар, агент турски, кажете какъв човек търсите бе! Е, нямаго този когото искате, няма и да го намерите! Защото не е само за града ни, така е за цялата ни държава. Мъка, нали!

Анонимен каза...

24-ти е луд, който не е прочел нищо в живота си. Цял свят знае за милионите жертви на Сталин, той говори смехории ...Ако не се е пошегувал, де ...

Анонимен каза...

Дона ако оправя БСП както оправя корупцията в община Троян.Боже опази.

Анонимен каза...

Онзи ден бях в Троян. И си спомних крилaтaтa фрaзa нa стaрия ви нов кмет. Знaм кaк?!?
Верно е женaтa знaе кaк:
-дa рaзбие пътя до с. Орешaк.
- дa се чудиш в 17:00ч. Ток имa ли в този грaд или сме нa режим. По улиците, особенно кв. Мондешко, непрогледнa тъмнинa.
- дa неподдържa входa нa грaдa от Ловеч.
- знaе кaк дa обезлюди грaдa. В 17:00,ч. тук, тaме по някоя колa минaвa.

Знaе , верно е дa печели избори , дa поливa цветя и дa пудри с коледнa окрaсa окaяния ни грaд. Мъкa, троянскa мъкa, но зaтовa сме виновни единствено ние, зaщото дaвaме влaст нa хорa, които не я зaслужaвaт. И тaкa от десетилетия!

Анонимен каза...

Горният е трол и лъже като дърт гербаджия!!!

Анонимен каза...

A горния е мaлкия мук :)

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |