Стрелба преди балотажа в Троян

* Предизборната кампания в Троян надмина по агресия, мащаб на хвърлените сили и средства и амбиции всичко, което бяхме виждали тук за последния четвърт век
Местни избори 2015 Отзвуци
НЕ ЧЕ СТРЕЛБАТА, образно казано, бе само преди балотажа, цялата предизборна кампания за Местни избори 2015 в Троян надмина по агресия, мащаб на хвърлените сили и средства (особено от едната страна) и амбиции всичко, което бяхме виждали предизборно тук за последния четвърт век. Но за това ще говорим отделно, очаквайте пространен анализ в следващия брой. Сега става дума само за седмицата между двата тура (26-30 октомври), която в известна степен бе кулминация на предизборната троянска вакханалия; и конкретно на медийната битка, която се водеше основно по страниците на Т21 (вестника и сайта).

НАЙ-НАПРЕД във вторник, 27 октомври, бе поканата за дебат от щаба на червения кандидат Донка Михайлова, което явно се изтълкува като хвърлена ръкавица към опонента й инж. Димитър Шишков и неговите хора от ГЕРБ (за дебата виж отделно – бел. Т21).

НА ДРУГИЯ ДЕН, в сряда, 28 октомври, се тиражира Декларация от предизборния щаб на БСП – Троян, в която в прав текст противниците от ГЕРБ – Троян и техните съюзници от коалиция „Избор за Троян” бяха обвинени в непочтени силови похвати за печелене на гласове, цитираме: „В дните между двата тура общински съветници от ГЕРБ и от „Избор на Троян“ си позволяват да подлагат на натиск троянски работодатели, като предлагат работа и изгодни решения на бъдещия Общински съвет срещу гласове за кандидата за кмет инж. Димитър Шишков. С действията си те потвърждават нашите опасения – че става дума за опит Троянска община да стане поле на частни икономически интереси. Че им е нужен частен кмет и лични общински съветници, които да обслужват тези интереси”.

Донка Михайлова, адв. Венелин Ангелов, инж. Димитър Шишков
ПОСЛЕДВА светкавичен отговор от „Избор за Троян”, като в нарочна контрадекларация бе дадена гласност на гневното изявление на техния кандидат за кмет адв. Венелин Ангелов от неговата страница във фейсбук. Там червената Донка Михайлова бе атакувана фронтално в няколко посоки: обвинение в прикриване от Общинския съвет на неудобна информация за санкции по водния цикъл; иронизиране на ораторските й качества; неизпълнени обещания за подаване на оставка при определени условия. Г-жа Михайлова бе наречена „символ на лъскавата опаковка”, в чиято полза е впрегната „старата, ръждясала, но в случая добре смазана, червена машина за печелене на избори и за мачкане на опонентите”.

КОЕТО ДОВЕДЕ до не по-малко гневен отговор от страна на Донка Михайлова, озаглавен „Кой си ти, адв. Ангелов?”. Там неуспелият кандидат за кмет на „Избор за Троян” бе обвинен в двуличие – днес говори едно, утре друго, като бяха дадени два конкретни примера.

НЕ ЗАКЪСНЯ поредната контрадекларация (четвъртък, 29 ноември), този път лично от адв. Венелин Ангелов, в която „приятелският” тон се редуваше с преки атаки към Донка Михайлова. Тя бе обвинена: че е искала по 200-300 лв. от бизнесмени срещу обещания за кметски услуги в бъдеще; че „от ДПС бяха бесни, тъй като твоите хора ги изправарили и им купили „техните цигани”; че избирателите й „все още допиват заплатата си от 25 октомври и очакват нови премии на 1 ноември и сигурно вече се готвят за буйни кючеци, както по традиция са танцували преди 150 години около обесен юнак или набучената му на кол глава”. Все пак за финал адв. Ангелов обяви г-жа Михайлова за свой… приятел и дори я покани на „семейна вечеря в дома ми или на вилата и ще си кажем всичко в най-добър тон”.

ТОВА БЕ ЧАСТ от стрелбата в последната предизборна седмица, най-видимата част. Със сигурност има и такава, останала скрита за публиката Със сигурност има и много други тъмни неща. Но то вече е минало, резултатът от изборите е ясен. Дали е минало? Дали предизборният тон няма да се пренесе и в следизборното време? Дано не.

Т21

Още по темата:

4 коментара:

Анонимен каза...

Генчо, aмa много ти се гледaт сейри, ей! Мaлко Люси Илaрионов си пaдaш, a? Позaтихнaхa стрaстите изборни и ти реши дa ги зaпaлиш отново в твоето игнище и уж дa гледaш безпристрaстно отстрaни, a?

Сегa ще се включaт симпaтизaнти от рaзлични пaртии и ще хвърлят зaплaхи помежду си, зaщото нa тшб ти е хaрaбия дa имa нaпрежение.

Анонимен каза...

Насочете вниманието си към общинските съветници т.е. като брой, като заплащане, като вършене на някаква работа и пр.
За кандидат кметовете всичко е ясно, всеки е направил каквото е могъл, било каквото било.

Анонимен каза...

Видяхме на "стената" на Шишков във фейса как навсякъде обиколил и имал решение на всеки един проблем.
Явно вече хората не са чак такива будали, след като толкова малко гласуваха за него.
Има някакъв лъч надежда, но общинският съвет с това силно гербаджийско присъствие
ще засенчи лъча надежда за Троян.

Анонимен каза...

Има някакъв лъч надежда в този общински съвет щото Лудото го няма но не е голям... :)

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |