Младен Пелов си върна Априлци, Ловеч го чака „кървав” балотаж

* В Априлци: бившият градоначалник се връща на бял кон с 51% от гласовете срещу 28% за основния му опонент му Станислава Нанкова (ГЕРБ) * В Ловеч битката предстои, крайният резултат - неясен

Местни избори 2015 У комшиите

В СЪСЕДНО Априлци бившият кмет Младен Пелов, който бе начело на малката туристическа община през мандата 2007/2011 г., се връща триумфално начело на местната изпълнителна власт. Г-н Пелов, подкрепян от дясната местна коалиция „Обединение Априлци”, спечели малко над 51% от гласовете и изпревари с много основния си съперник за кметския пост Станислава Нанкова (ГЕРБ), която има 28%. „Обединение Априлци” и ГЕРБ имат почти равен резултат в изборите за общински съветници – по около 30%, и се очакват равностойни (и тежки) битки в прочутия със свадите си местен парламент.

Корнелия Маринова (ГЕРБ) срещу Минчо Казанджиев (БСП)
В ОБЛАСТНИЯ Ловеч ще има „кървав” кметски балотаж. Като двамата участници, Корнелия Маринова (ГЕРБ) и досегашният градоначалник Минчо Казанджиев (БСП), борещ се за четвърти пореден мандат, имат равни резултати – по 35%. Сходни са и резултатите за разпределението на общинските съветници – 28,5% за ГЕРБ и 25,8% за БСП.

Т21

3 коментара:

Анонимен каза...

В Ловеч няма да има "кървав" балотаж. Корнелия Маринова ще е новия кмет. Да резултата е равен, но ГЕРБ ще бъде подкрепен от реформаторите които имат над 10%. Вече и Гумнеров ги подкрепи с неговите 3%. Най интересното е, че бай Минчо разчита на ДПС които имат 6%. Именно те ще гласуват против него. Защо ли? Ами за тях той е губеща кауза и обран бостан. Губеща кауза защото те ще загубят зам. кметското си място в общината. Обран бостан защото от него няма какво повече да вземат. Взеха през последния мандат повече от достатъчно-проекти, обръчи от фирми, власт-финансовата дирекция.ДПС никога не залага на ГУБЕЩА КАУЗА!!! А забиването на нож в гърба, на този от когото хляб са яли не е за първи път при ДПС. Последен пример-кабинета на Орешарски. Така че от дотук направения анализ, бай Минчо е пътник. И това ще е най-малкия му проблем. Проблемите му депърва започват особено за приближената му заместник кметица-госпожа Пенка. Тя ще е бушончето дето ще изгърми.
В Троян нещата са протоколни. Кметския стол заема Донка Михайлова. Има кусури, но не краде. Това и е най-големия коз.Ще изкара пълен мандат и следващите местни избори ще е кандидат за кмет на....община Ловеч, не на Троян. Това беше предвидено от БСП още предните избори, но бай Минчо не го допусна.

troyan21 каза...

Любопитен анализ!

Анонимен каза...

Лошото е, че независимо от това какво казват официално или неофициално, ДПС ще подкрепят реално Шишков на балотажа, защото това диктуват интересите им! Михайлова може да им предложи постове в общината, Шишков също, но... ако той стане кмет, ще се освободят доста постове в ДАГ, което е много по-важно!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |