Не сме (чак) толкова прости!

* Все пак полза имаше – и слепите прогледнаха. И номерът на тези, които пуснаха претендента по пързалката и направиха така, че да стане за смях, няма да мине
Предизвикано
Генадий Маринов
ДОСЕГА си мълчах. Но след тазвечершния предбалотажен троянски кметски „дебат” между двамата кандидати Донка Михайлова и инж. Димитър Шишков просто не мога. Защото ме хвана срам, срам за Троян. 

ДЕБАТ нямаше - и това, че в „най-интересната” част, директните въпроси и отговори между двамата кандидати, онлайн излъчването кой знае защо прекъсна, всъщност се оказа за добро, по-малко по света и у нас да ни гледат излагацията. Но на тези, които бяхме в препълнения голям и по традиция неотоплен читалищен салон – не говоря за агитките от двете страни, докарани под строй, а за обикновените гласоподаватели – не ни се размина. Вместо взрив от енергия, ум и остроумие, сблъсък на водачи, на позиции, на идеи, Шампионска лига, гледахме нещо съвсем друго. Накратко - мъчителния и болезнено неуспешен опит на един човек да играе игра, която не е неговата, много над нивото му е. А оттам и унищожаването на всякаква интрига, съсипване дори на желанието на опонента му да го набие както трябва.

НЕОБХОДИМО условие да има диалог (дебат) е равностойност на диалогизиращите съзнания, цитирам проф. Никола Георгиев, един от най-бляскавите хуманитарни умове на днешна България. Тук нямаше равностойност, нямаше дебат. Спечели ли някой? Съмнявам се. Защото ако „Барса” с Меси дойде и набие с 68:0 „Чавдар” (Троян), няма да прибави нищо към славата си, най-много и тя („Барса”) да стане за смях в това селско мачле. Все пак полза имаше – и слепите прогледнаха. И номерът на тези, които пуснаха претендента по пързалката и направиха така, че да стане за смях, няма да мине. Няма как да мине. Троянци не сме (чак) толкова прости.

Генадий Маринов 

Пълен видеозапис на дебата - гледай ТУК

102 коментара:

Анонимен каза...

Генчо, възхищавам ти се за това, което написа!

Анонимен каза...

Очаквах нещо подобно, но реалността изпревари с много очакванията ми. Нямам думи да опиша това, което видях. Този човек няма никаква визия за общината. Няма да изпадам в конкретика, защото каквото и да кажа, ще е малко.

Анонимен каза...

На ГЕРБ им казаха, че ще загубят по-малко гласове ако си хвърлят мършата на лъва в този дебат и те го направиха без да помислят за него.

Анонимен каза...

Генади, много точно и хубаво си го написал. То беше ясно, че Михайлова е по-добра и го доказа. Но иначе сме прости - и троянци, и българи.

Анонимен каза...

На мен също ми е жал за този човек Димитър Шишков, можеха да го пощадят

Анонимен каза...

Сега на Радевски и компания не и остава нищо друго освен да се договарят по познатия и традиционен начин с "най-обичания" троянец Анчо Балев. Всъщност, само той спечелилите тези избори. Подхлъзна дори и най-добрите си приятели като Николай Тодоров.
При така очертаващата се ситуация в Общината, при червен кмет, който обаче е в партийна опозиция - да стягаме коланите, троянци. Само Анчо ще направи дупка в повече. Пфу!
За пореден път доказахме, че това, че троянецът е много умен си е обикновен мит!

Анонимен каза...

Най-гнусната игра в момента я играе адвокат Ангелов. Като разярен бик от наранено честолюбие ,че не спечели изборите, той обикаля по хората и през 5 минути си сменя позициите - ту е с Митко, ту е с Донка, която кани на вечеря. Иска да бъде председател, но се прави,че не иска и се дърпа. Говори против хората си от листата, изтъква слабостите им. Хитрува по адвокатски, опасно двуличен човек.

Анонимен каза...

Браво Генадий, това си беше пълната истина! Трудно беше на някои хора тази вечер на сцената. Трудно не за това, че да глупави, защото не са, но просто не са за тая работа. А на тези, които ги(го) сложиха там, мога да им кажа, че са пълни малоумници. Освен, че направиха така, че Шишков стана за смях, се разбра, че от маслар, шивач и месар трудно става политик и то с амбиции. Митко не заслужаваше всичката тази гнусот, която се изговори за него и семейството му последния месец. Ясно е, че няма дар слово и не става за кмет, но иначе си е пълен професионалист в професията и свестен човек - доказал го е! КОЙ обаче определи той да бъде КАНДИДАТЪТ? КОЙ? МАРИНЕ, ИВАНЕ, ПЕТКО и т.н, ВИЕ сте виновни, че Донка ще спечели изборите, защото сте недалновидни и ограничени троянски еснафчета. Мдаа! ВИЕ сте виновни, че Троян ще остане от малкото бастиони на комунизма в България. Мен лично ме е срам!!
Иначе, чест и почитания на Михайлова. Безспорно е опитен политик и тази вечер размаза опонента си. Чак по едно време й стана безинтересно. Въпреки това мен ме е срам!
Червен Троян за пореден път.....

Анонимен каза...

8-ми, а погледни пак листата със съветниците, погледни и предните. Колко от тях не са били членове на БКП на времето? Колко от тях минаха през де що партия има? А стига с туй червено и БКП, само Бай Буда се оправдава с предните, ама той е прост, а по твоите писания ти личи, че ти не си. Всички се урнаха на Европейските проекти с големите комисионни, правят кво правят и почват да ремонтират след някой ден.За това е борбата, за парата! Не за Троян, за теб, мен или нашите деца. А на Михайлова с тоя общински съвет въобще не и завиждам, дано все пак някой помисли и за града.

Иван Х каза...

И съм съгласен, и не съм съгласен с теб Генади! Много точно си описал това което се случи на предбалотажния дебат . С това съм съгласен. Но... трябва да сме и благодарни на ГЕРБ, че избраха за свой кандидат за кмет, инж . Шишков. Неговата липса на лични качества, неговата липса на адекватна преценка с какво се е захванал и къде всъщност се намира, неговата самовлюбеност, неговото с нищо неоправдано огромно самочувствие, неговата неграмотност в това за което си мисли, че е предопределен (той и тези който стоят и застават зад него), кмет на Троян или.... простичко казано: неговото голямо НЕ МОЖЕНЕ , промениха троянци. НЕ МОЖЕНЕТО е на път да създаде гражданско мислене. НЕ МОЖЕНЕТО е на път да ни промени като избиратели. От партийно зависим електорат да ни направи самостоятелно мислещи гласуващи. НЕ МОЖЕНЕТО направи избора ни от кресливо партиен ЦИВИЛИЗАЦИОНЕН . Заради НЕ МОЖЕНЕТО в неделя ще гласуваме за личност, а не за партийна марионетка. Не всички може би, но повечето от нас ще гласуват мажоритарно. Затова благодаря на ГЕРБ за г-н Шишков, а на г-н Шишков благодаря за голямото му НЕ МОЖЕНЕ !

Анонимен каза...

Абе верно че Шишлъка бил голям пустиняк , какъв горски директор е бил,маани мани...

Анонимен каза...

Ay, ау, ау...Това беше като г-н Андреев от шоуто на Слави срещу Тома Аквински.Шишков повечето му реплики включваха - нещо, неща, смятаме, такива, отказа се от въпрос!Веднъж поне да беше казал - АЗ!Срам ме, че този вербален мърляч въобще е на балотаж в родния ми град.

Анонимен каза...

Пак много обещания и много лъжи.
Дано един ден гр.Троян види светлина!

Анонимен каза...

Г-н Генади,Вие за пореден път станахте платен журналист.

Анонимен каза...

А аз се извинявам на Влади за това, което му се наложи да преживее. Герб е отписал Троян, ако не беше нямаше да издърпа така килимчето на Митко. И един съвет от мен...герб намерете си по-млади блондинки. Задникът, който показахте тази вечер става само за 80 плюс
БХ

Анонимен каза...

Това направо си беше игра на котка с мишка.Прибирайте знаменатаи се скривайте, до тук бяхте, не се срамете повече.

Анонимен каза...

С риск да има запитване за IP -то на този коментар, но вие разбрахте ли кога Шишков свършва, аз не...говоря за дебата...

Анонимен каза...

Не желая да се изтъквм , но в по- предните публикации лично с коментар предупредих господата Нанков и Миховски, че Г-н Шишков не става за лидер, думите ми бяха "Предупредени сте момчета, после да няма ами какво стана", а някой все питаха защо плюете постоянно, а ние отговаряхме,"защото го познаваме", но уви! Господин Шишков дано да сте си извадили поуките от цялата тази история, защото егото ви е голямо. Смирете се!

Анонимен каза...

Не смятайте, че всичко е ясно след този разгром
Не забравяйте силата на парите, така че в неделя до урните, за да не се събуди те в понеделник изненадани

Анонимен каза...

Няма как да стане изненада, БСП купиха циганите на ДПС и всичко е ок. Надявам се, че вчера града разбра защо Венко трябваше да е на балотаж и на този дебат - защото само той можеше да обърне вещицата и да я нокаутира в този дебат. Показа и няколко пъти как се правят нещата и колко всъщност слаб оратор е тя, когато е изправена пред по-добър от нея. /говоря аз предния дебат и битката на слова във вестника/
Стягайте коланите, защото с тези цигани в неделя да няма още изненади!!! =)

Анонимен каза...

Венко! Кой беше той? Аааа сетих се! Този дето някой излъга, че е бъдещият кмет, а той взе, че повярва

Анонимен каза...

Голям срам за града ни! Този ли човек - Шишков гласяхте да ни управлява? Та една четвъртокласничка би рецитирала по-добре назубрените си уроци от него! Адв. Ангелов, зад този ли човек заставаш? Той няма нито форма, нито съдържание, нито собствена мисъл. Сигурно такъв ви трябва за кмет, но на мен - категорично НЕ! И тази "куха лейка" Ралица, която се надупи пред 300 човека да му оправя микрофона...(тя сигурно само това може). Позор не само за Шишков, на който са му внушили, че става за кмет (дедите му биха се обърнали в гроба), а и за всички, които го подкрепят!

Анонимен каза...

Нападението е най-добрата защитата. С тази доказана военна стратегия на много пълководци Донка Михайлова смачка опонента си.

Анонимен каза...

Не случайният първенец на своя випуск, Донка Топалова потвърди голямата си класа. Една изискана и стилна жена се държа като истински мъж. Оскъдицата от такива е видима. Но" обединените фронтове на посредствеността" (по Хаджийски), батальоните от мачовци се мобилизират - за бой последен. На такива жени не се прощава. Дали ще спечели или загуби на 1 ноември, може би е все едно. Важното е, че го направи с достойнство.

Анонимен каза...

И кво като е смачкала опонента си? А как ще управлява, като в ОбС БСП е опозиция? И кой ще й приеме бюджета? ГЕРБ и ИТ ли? Много сте малоумни бе празноглавци. Нали ще я попилеят в общ.съвет Радевски и компания бе капути. Само че вие няма да видите това и нищо няма да разберете, а само ще плащате поредните глоби по европроекти. Ако Доца има съвест ще се откаже и ще си замине за Ловеч, иначе ще бъде напъдена от мнозинството.

Анонимен каза...

Благодаря за въпроса, благодаря за отговора, благодаря отказвам се от въпроса.Родовата памет ме задължава...

Анонимен каза...

Предпочитам да гласувам за кмет, който не е оратор, вместо за кмет, който е безупречен оратор, но непочтен управник. Скри ли от всички Михайлова санкциите? Премести ли темата от нейната лъжа върху добре ли говори Шишков? Премести ли темата от купуването на цигани върху Шишков? Това се учи в партийните школи. Хич не ми пука дали може да говори и намахано ли се държи. Силата й е само в говоренето и лъжите. Важното е, че крие такива важни неща като незаконен избор на фирми и глобите заради това. Важното е, че купува гласове и според нея това не е престъпление. Дори на плакатите, залели града не го пише. Донка не е моя кмет. И вчера на дебата пак лъжеше. Каза, че е изгонила Пътстрой Стара Загора заради пътя в Желязна. Това не е вярно, аз работя в общината и знам. Изгонихме Пи Ес Ай Стара Загора за този път. А фирмите на Черепа,Пътстрой, взимат почти всички поръчки за ремонт на улици и пътища.Вярно е, че имахме натиск да изберем Траянус за водния цикъл и нарушихме закона. И е вярно, че има корекция и ще си я плащаме. Вярно е, че сме санкционирани и за строителния надзор за водния цикъл. Вярно е, че сега на окончателното плащане още ще ни санкционират и не ни признават актувания. Вярно е, че ни предупредиха да мълчим. Вярно е, че ни е страх, защото не сте я виждали като изпъне устата в злобна гримаса. Ако искате това да продължи, подкрепете я.
Излъга и за Общия устройствен план. Смънка, че е изпратен в министерства, а той не е минал още през Общински съвет.
Когато лъже, тя говори без да и мигне окото уверено и много. Не всички разбират тези неща и се връзват бързо на красноречието й.
Това е Донка. Аз няма да гласувам за нея, защото съм виждал истинското й лице в процеса на работа и защото знам още много. Знам и за земите по чл.19, знам и за ловешките фирми, знам и за консултантите на ДПС, знам и за назначенията. Затова не гласувах в неделя. Сега обаче ще гласувам, защото тя е вредна за общината и защото заради нея и аз съм съучастник в разграбването й.

Анонимен каза...

Позор за структурата Герб Троян, пореден, а някой в предходните коментари се опитва да ме убеди, че трябва да гласувам за кандидата на Герб, пък бил той и Фалко в костюм.

Анонимен каза...

ГЕРБ губи Троян заради неподготвените си кандидати.Забравихте ли Акимов милиционера който изсра такова лайно на имиджа на ГЕРБ, че още не могат да се оправят? Помните ли управлението му и милионите санкции които общината понесе и всички ние трябва да плащаме?Всичко това бе защото ГЕРБ нямат подготвени кадри. Шишков е неподготвен като той за това няма вина. Михайлова е представител на една крадлива партия, но за разлика от партията си тя не краде, докога незнам.

Анонимен каза...

Донка може и да не краде лично за нея, но краде за партията си. Като онези джебчии, които събират за тартора. Така че не ми я хвалете. И това ще продължи с пълна сила, защото Троян ще е една от малкото комунистически общини, от които Партията майка трябва да се храни. Изберете Донка и нека кражбите да започнат веднага. Не сме (чак) толкова прости, но не сме и толкова опиянени като "независимата" журналистика.

Анонимен каза...

Не мога да разбера каква трябва да бъде професията на кмета на Троян?Партиен лидер?Това професия ли е?Това е изчезващ вид -или са пред пенсия,или на смъртно легло.Ако кандидата е адвокат-бил подкупен,ако е инженер-бил глупав,ако е лекар-сигурно е ненаситен,ако е учител-сигурно ще е изкукуригал.Дайте да предложим безработен-да му помогнем следващите четири години.

Анонимен каза...

Аз ще гласувам за Шишков. По-добре да гласувам за неподготвен политик, отколкото за Дона като професионален крадец и оратор. Колкото повече знае един политик, толкова повече краде и не го разбират. Може Шишков да не е добър оратор, ама за кмет трябва някой да работи, а не да говори сладки думи и да краде общински пари чрез Ловешки фирми.
И стига сте плюли по всякакъв начин по хората. Изградете си мнение и отидете да гласувате в неделя. Вместо да плюете по някой, по-добре хвърлете един бой на жена си, щото винаги има за какво.
И в крайна сметка, от тези избори най-добрият кандидат беше Ангелов, но за добро или лошо не стигна до балотаж. Или по-точно - БСП и ГЕРБ не го допуснаха, за което ще страда само градът.
Обичайте се и не се занимавайте с глупости!
Поздрав: вашата майка! =)

Анонимен каза...

31-ви, направо разцепи!!! Лошото е, че народът е прост и каквото и да му извадиш пред него не го харесва. Защото всички са свикнали само да се оплакват, а не да оценяват хората по качества! Затова да го духат и да седят без работа най-добре. Който сам не иска да си помогне, как да му помогне друг човек?!

Анонимен каза...

№ 20 аз не съм гласувал за БСП и не знам колко гласа е купила, но номерът на ГЕРБ е доста сполучлив.Обърнете внимание на лицето БИСЕР МЕТОДИЕВ, който е в листата на ГЕРБ.Този циганин от Орешака е донесъл 270 гласа на ГЕРБ - преференция за него от братята цигани.Те по колко пари са получили? Моля се в Ловеч да победи кметът на БСП, защото в Народното събрание ще отиде още един като Шишков!

Анонимен каза...

Едно към едно дебата може да се пренесе и към селата в които на балотаж има представители на ГЕРБ.Същото мънкане,същата неподготвеност.Липса на собствено мнение,но безусловна подчиненост на партията майка /разбирай ГЕРБ/.Хора помислете.Все още не е късно.Направете правилния а не партийния избор.

Анонимен каза...

Ралица ли си, каква си не те знам и не искам да те зная,но след снощи вместо да си скриеш дебелия гъз в миша дупка ти продължаваш да лаеш. Хайде да се свършва,че ми дойде в повече вашата помиарщина

Анонимен каза...

Забележете кога започват положителните коментари за Шишков, когато пиарите му се наспят и напушат. Работният им ден започва и писането започва СЕГА. Платени са 50000 лв за да го направят кмет, трябва да си ги заслужат, в щаба му работят около 10 напълно платени хора. Следят коментарите тук, пишат за вестниците на Пеевски, правят Седмицата и поддържат профила му във фейсбук. Дори тези нещастни пиари са наясно колко е слаб кандидата им, но просто си вършат работата, за да си вземат парите.Бъдете сигурни,че е имало и четвърти въпрос за дебата, ама Шишков не успя да го прочете.

Анонимен каза...

помиПРщина звучи по-точно за въпросната полит ''сила''

Анонимен каза...

„Не сме (чак) толкова прости!”
Разбира се, че (почти) не сте. Все пак цели четири дни след фиаското на В.Ангелов и „Избор за Троян“ и цели три дни преди втория тур на изборите за кмет се усетихте, че ГЕРБ и Избор за Троян са издигнали напълно неадекватни кандидати, а листите им – „Боже, опази“.
Искате ли да се върнем няколко месеца назад и да видим какви ги плещихте вие, „не чак толкова простите“, когато бе ситуирана тази политическа клоака „Избор за Троян“ с нейния кандидат и която бе обявена отново за „историческа“ /подобно на онази преди 8 години с кандидата М.Балев/? Или когато ГЕРБ си изрита една сравнително добра и адекватна кандидатура в лицето на г-н Драголов, за да я замени под милиционерски натиск с друг бивш кадър на „милицията“?
Да, както кандидатите, така и политическа немощ на ГЕРБ и „Избор за Троян“ отново се оказаха „исторически“, с което направиха политическото „осиране“ в Троян траен процес, а БСП си лапна поредната „служебна победа“. Това дори едни „не чак толкова прости“ хорица би следвало вече да го проумеят. Ха дано!
Кое обаче е това нещо и защо няма как и не е по силите на едни „не чак толкова прости“ хорица да го проумеят. Това е „онова“, от което става ясно, че няма никакво значение дали „побеждава“ БСП или ГЕРБ или „Избор за Троян“ или кой да е от днешните мераклии от „гоуамата поуитика“ в Троян. Всички те са продукт и „войни“ на тази Система, която бе реанимирана през 1995-та година и когато в Троян бе направен „исторически“ завой за да тръгне по пътя на разрухата и обезлюдяването. Всичко това до днес и след днес, с оглед тези днешни „избори“ и резултатите от тези „избори“. Понеже не сте „чак толкова прости“, можете ли да ми кажете какъв е „изборът“ на едно агне на Гергьов ден или на едно прасе по Коледа? Е, то е почти същото както вашият „избор“ в рамките на тази Система с едни и същите и палачи.
А най-забавното е, че като изключа г-жа Михайлова в личен план – досега така и не видях някой, който да е наясно какво изобщо е това политическа Система, докарала Троян до днешния му хал, какъв е генезиса на тази порочна Система и най-важното, след като си направил „политическата диагностика“, можеш ли да предпишеш и реализираш „политическото лечение“, за да промениш тази Система и да излезеш от низходящата спирала на пропадането на един град и община. Ето, това би следвало да е единствената тема за политически дебат. Само че как да стане подобен дебат в Троян, като на тези избори само Михайлова е грамотен човек в тази сфера и със сигурност е безкрайно щастлива, че днес няма подготвен опонент по тази тема, защото е достатъчно умна и грамотна за да знае, че е силно обтекаема и че ще загуби подобен дебат. Ще го загуби, не че ще стане смешна като опонентите си Шишков и Ангелов.
Защо никой не си задава въпросът – защо повече от 20 години нищо не върви нито в Троян, нито в държавата ни и защо сме единствената държава, която САМО ПРОПАДА? Запитайте се - КОЯ Е ПРИЧИНАТА, не може да няма причина!? Който и да дойде да управлява /всички се изредиха по няколко пъти/ - все не върви! Кое е сбъркано? И най-вече – защо всички отбягват този въпрос и тази тема, подменяйки я с някаква алабалистика за „лявото“, „дясното“, „либералното“, „комунисти“, „антикомунисти“, „евроориентация“ и всякаква подобна боза, както и с такива смехотворни „дебати“ и упражнения в риторика или сричане на написани идиотщини от някой „политически идиот“, които би следвало да бъдат гладко прочетени от друг „политически идиот“?
Хайде сега, задействайте отново Цензурата в този сайт и ми спрете за пореден път достъпа. Защото и рецидивите на Системата са като „Пълната свобода на мненията“, което се прокламира тук – „имаш право, ама не може“.

Анонимен каза...

Не е ли време дa рaзберете, че Троян се е превърнaл в още по-голямо село? Дa зaпочнем със сценaтa. Все едно ме върнaхте нa комсомолскa сбиркa от 1974.
Тежки злaтисти зaвеси, цвете в средaтa, мaси, от които се виждaт крaйниците нa събеседниците. Но товa е еднa мaлкa подробност. Претендентите, стрaнно държaне. Войнствено и нaгнетено. Дa обобщя нито БСП , нито ГЕРБ сa достойни. Не, че имa изобщо някоя пaртия, която дa е достойнa . Бих подкрепил вече единствено незaвисим кaндидaт. Не усетих нищо добро зa моя грaд нито от упрaвлението нa ГЕРБ, нито нa БСП. A млaдите ще ги върнете когaто видим отново рaботещи ЕЛМA, Хемус, Мaшстрой. A товa всички знaем когa ще стaне, нaли? A товa зa IT специaлистите и био животновтдите ме рaзсмя истински.

Анонимен каза...

Олеле майко още едно недоразумение се появи добре че е само във форума....

Анонимен каза...

Аз съм 27-ми. И аз ли съм ПР дето 4 години и гледам безочието. Снощи излъга 2 пъти, а на третия въпрос ни хвърли по върбите. Нека качат записа и чуйте!!!
1. На въпрос на Шишков, че не си е изпълнила обещанията, тя говори, че не чете чалга и не слуша чалга. Хвана се за Общия устройствен план, защото знае, че никой в залата не разбира. Каза че Троян има два плана, което е пълно безумие. Проверете закона. Смрънка, че ги била изпратила в министерства. Пак лъжа. За да се изпрати ОУП в министерство, трябва първо да е минал на Общински съвет. Няма минал на ОбС план! Генадий, питай я, ако не знаеш, но и ти се правиш на ударен или просто не разбираш. Нека покаже решение на ОбС.
2. На въпрос дали ще продължи да дава на едни и същи фирми като и изброиха факти за Пътстрой - фирмите на Черепа, тя отговори, че е изгонила Пътстрой Стара Загора заради път в Желязна и повече не са работили! Пълна лъжа. Пътят в Желязна го прави друга фирма от Стара Загора - ПИ ЕС АЙ. http://www.aop.bg/case2.php?mode=show_doc&doc_id=477627&newver=2 А фирмите на Черепа си работят постоянно в общината.
Но тя е толкова изпечена лъжкиня, че без да и мигне окото го съчини на момента. Както и за ОУП. Генадий, провери колко договора имат Пътстрой Стара Загора, Ловеч и Габрово. Не мога да се ангажирам с цифра и не запомних какво каза Шишков, но със сигурност са над 20. И да не се оправдава със ЗОП - знам какво сме правили в комисия по директни и не директни нейни нареждания. Проверете и комисията за Траянус и водния цикъл.
3. На въпрос за едно тъпо обещание да прави общината земеделско предприятие за производство на био храни, както винаги взе да говори лъскави неща. Опита в Италия, ала-бала. Това ли е най-належащо в общината? Нямаме други проблеми, та да експериментираме и да загробим пари за налудничави идеи. Ако всичко ни е наред, добре. Има ли идея тая жена, колко струва да се направи зеленчукова ферма за зеленчуци, ама за толкова зеленчуци, че да се изхранват детските градини и социалните домове? Ама звучи лъскаво. Като на свинче звънче. И каза, че това можело да се финансира по ПРСР. Отново глупост. Генадий, нека ти посочи по коя точно мярка на ПРСР общината може да развива земеделски или каквито и да било икономически дейности.
Всички се лъжат по увереното и безпардонно говорене. А всяка нейна дума е лъжа и манипулация! Не рядко тайно се смеем в общината на тъпотиите й, но и аз се мразя, че за един хляб я търпя. Ако пак я изберете и не се усети кой съм, редовно ще ви информирам от мърлявата кухня на нашата администрация!
Донке, можеш да лъжеш обикновените хора, които не са длъжни да знаят ЗОП, ОУП и италианаския опит. Можеш да омайваш и шепа интелЕгенти, но има и такива като мен, които знаят и разбират.

Анонимен каза...

Тема за размисъл на Троянци до балотажа (за тези, които не са чак толкова прости).
Лидерството изисква пет съставки – ум, енергия, решителност, доверие и етика" Франк Хилмър
Кой от двамата кандидати притежава по-голяма част от тези качества? Мислете, за да не излезе че сме прости!

Анонимен каза...

42-ра, ти разбираш колкото на агнето майка му. Незнам дали словоизлиянията ти са верни, но теб ще те гризе съвестта, защото знаеш, че постъпката ти не е правилна. Никой не обича предателите. Те винаги остават такива.

Анонимен каза...

44-ти, предателство ли? Съвестта ме гризе, че под диктовката на Донка вършим противозаконни неща. Нека Генадий да провери дали е истина, като независима! медия и да извади тук информацията. Да видим ще издържи ли този изпит за обективност. Нека провери колко договора имат фирмите Пътстрой и няколко други ловешки фирми, да ни информира дали Троян има Общ устройствен план и дали Траянус са избрани при спазване на закона, за което ще има санкции. Ако е журналист, за което има претенции, да си свърши работата за обективно информиране.И още един въпрос, на който да потърси отговор, ако 70 метра улица се ремонтират за 85000 лева като Букова, колко ще ни струва оправянето на улиците след водния цикъл, които трябваше да се възстановят от Траянус по договор. Ако свърши това, ще му дам и още жокери за други случаи.

Анонимен каза...

45-ти, за Донка разбрахме, я разкажи нещо за милиционера Акимов. Под неговата диктовка законни неща ли вършихте? Защото се чудя, като не /чак/ толкова прост, вълк ли да избера или вълк в овча кожа?

Анонимен каза...

46-ти, МинАк си получи заслуженото, сега е ред на Донка! Срам, че е в съвета, не знам кои са тези, които го избраха с преференция! Разликата между него и Донка е, че той някои ги свърши от глупост, а тя с чиста съвест. Нещо като престъпление по невнимание и предумишлено престъпление. И двамата обаче са за ефективни присъди! Това достатъчно ли ти е от времето на МинАк? А сега не избираме между МинАк и ДонАк.

Анонимен каза...

45-ти, я ни разкажи, колко са троянските фирми, които например могат да асфалтират улици, колко от тях са кандидатствали по процедура за обществена поръчка, предложили са най-низка цена (нали това е критерият по който работите) и не са одобрени?

Анонимен каза...

На мен пък ми е интересно позволява ли ЗОП да се избират фирми-изпълнители по териториален принцип. Например идва фирма от Ловеч (Плевен, София и т.н.) да кандидатства по процедура за обществена поръчка, а 45-ти като честени и патриотичен общинар и казва: "Не, няма да ви приема документите. Аз приемам документи само от троянски фирми. Вървете си в Ловеч (Плевен, София и т.н.).

Анонимен каза...

48-ми, питайте нашите фирми защо не се явяват и защо не се явяват и други освен донкоизбраните, често се явява само по една фирма. Защото знаят, че всичко е нагласено. И при другото строителство е така. Затова и цените не се намаляват, падат с малко. Всичко това заради липсата на конкуренция и предрешения избор.

Анонимен каза...

49-ти, на мен пък ми е интересно как тоя ЗОП е само добър за Пътстрой - фирмите на Черепа и защо Донка излъга, че не е така и ги е изгонила.

Анонимен каза...

Ами питах ги. Само Пътприбор е в състояние да полага асфалт. Те си бяха държавна фирма. При управлението на ГЕРБ станаха частна. Кандидатстват си на общо основание, печелят и асфалтират. Доколко това е качествено - разходете се по булевард Акимов и вижте. Аз обаче ни виня конкретно за това Акимов, а критерият "най-низка цена". Ти като ходиш в магазина едва ли си избираш сирене по този критерий. ГЕРБ има мнозинство в парламента. Защо не промени закона?

Анонимен каза...

52-ри, вземи малко се ограмоти, пък тогава давай акъл за ЗОП, фирми и т.н. То комунетата уж сте грамотни, а няколко пъти пишеш ниЗка, така че явно си неграмотен!

Ано каза...

53, очевидно е, че 52 го използва с ирония това "з" ... и определено 52 познава ЗОП, но ти ... едва ли :)

Анонимен каза...

Предполагам, че познанията му по ЗОП, са колкото и по български език!
Затова казвам, че е НЕГРАМОТНИК! Пък ти си се обяснявай, не ми пречиш!

Анонимен каза...

Ами ЗОП от миналата година изрично казва, че трябва да се включват и други критерии освен цена при оценката на строителство и проектиране. И не съм гербаджия, нито депутат, а обикновен общински служител. А в общината продължаваме да си пускаме на най-ниска цена!

Анонимен каза...

Сега намерих в пощенската кутия листовка на герп с призива - Гласувай за властта или против властта. Илиян Пеевски го обяснява сто пъти, че властта е във общинския съвет, кметът е изпълнител. И понеже не съм инженер (машинист от английски), обяснете си призива.

Анонимен каза...

Защо когато кмет беше Акимов (ГЕРБ), бе нормално Пътприбор да печели обществени поръчки, а когато кмет е Михайлова не е? Точно Пътприбор асфалтира булевард Акимов или вече сте забравили за това.

Анонимен каза...

56-ти, използването на критерия "най-ниска цена" е удобно именно на теб. Той те освобождава от задължението на мислиш и анализираш. Като използваш само този критерий няма как да сгрешиш. Но това си го знаеш и без мен.

Анонимен каза...

Начетох се на коментари,колко е добра Михайлова,ами вземете си я в къщи,аз нея не я искам за Кмет,нека си върти домакинската работа в къщи ,е ако го може и това.

Анонимен каза...

браво господа гербаджий видя се колко струвате с този кандидат дано троянците се осъзнаят че не става жителите на града не ги интересува дали ще е червен или син кмет а искат човек който ще възроди града а ГЕРБ в това състояние не може докато е подвластно на корпоративните и лични интереси на шепа псевдо троянци те се знаят

Анонимен каза...

Али Баба и 40-тях разбойника.

Народът сам избира разбойниците за срок от 4 години.

Изборът става обикновенно от пристанищата /партиите/, където се навъртат разбойници.

От различни икономически субекти се лобира за един или друг разбойник, за да прокарва тяхни политики, за да намажат и те максимално от краденото.

Разбойниците са опълномощени от самия народ, да го грабят, лъжат, крадат, мамят и обират.

Услугата не е безплатна, затова те ще получават възнаграждения.

Съветът на разбойниците / ОБС/ решава кой да се окраде, излъже, измами или обере. По какъв начин това може да стане е регламентирано с ферман / закон /.

Шефът Али Баба / кмет / е длъжен да изпълнява нарежданията на съвета на разбойниците.

Важно е от кое пристанище /партия/ пристига, понеже “ канализира” плячката предимно там.

Анонимен каза...

Аз на балотажа гласувам против комунистите и тяхните мръсни номера,а вие както изберете!Само си помислете Германия 1944г се разделя на две,Източна и Западна ........Помислете си 1990г, когато отново се обединяват,къде се намира едната и къде се намира другата и защо???...........Помислете,че най-богатата на петрол латино-американска държава Венецуела след 15 годишно управление си купуват тоалетната хартия с купони???..........Затова аз ще си гласувам против комунистите,Вие както прецените!

Анонимен каза...

ЦАРЯТ КАЗА : " Митко,приятелю рано ти е. Ще ти дойде времето, бъди мъж , свали кънките,които те пързалят към дъното, излез и кажи: "Отказвам се!"

Анонимен каза...

Прав си, ще гласуваме против Акимов и останалите комунисти от ГЕРБ.

Анонимен каза...

Да, вярно е, Акимов е комунист и то от най-мръсните! Но също толкова вярно е, че Донка е комсолка от най-долните - аз толкова ошлайфан лъжец, двуличник и апаратчик не познавам!

Анонимен каза...

до 40:
Не разбирам с какво Ви разсмя идеята за развитие на Ай Ти технологийте и биоживодновъдстово!!???? Живеем в 21 век все пак.....

Анонимен каза...

Мдааа, в 21-век живеем, пък някои все още не могат да пишат!

Анонимен каза...

Аз ся пак не разбрах, за кого да гласовам или пък не?! Могу уплетена таа троянска работа, не е за прости ора. Игри, заигравки, флиртове, изнасилвания, содомия, копрофагия, сичко по каталог.

Анонимен каза...

Уважаеми избиратели, да ви обясня какви далавери са възможни при гласуването в неделя,за да не спечели Донка:
1. Влизаш да гласуваш, подават ти бюлетина, едва забележимо я скъсват в ъгълчето, вечерта почват да броят, виждат че е за Донка, член на комисията от ГЕРБ веднага оспорва,че бюлетината е невалидна,защото е скъсана
2. Влиза избирател от махалата, който познаваме и знаем,че ще гласува за Донка, бием му само един печат уж по невнимание, той дори и не забелязва,че няма втори - вечерта бюлетината е невалидна
3. Членовете и застъпниците в комисия, представляващи новите Съюзници (ГЕРБ, Избор за Троян, ДПС и сие) преобладават в комисиите, тези на БСП са значително по-малко тоест рискът да не забележат далаверите е по-голям
4. Най-голямата далавера, обаче е, ако се успокоите,че Донка е вероятният победител и ви домързи да излезете да гласувате

Анонимен каза...

Тези партизански историй от личен опит ли са или от някой учебник по демокрация?

Анонимен каза...

71-ви, партизаните преминаха към ГЕРБ и станаха милионери, а демократите ги купиха братя М., така че дерзай и излез да гласуваш!

Анонимен каза...

глупаци

Анонимен каза...

АБЕ МИРИШИМИ НА ДАЛАВЕРА ИВАНЧО МАСЛОТО КОЙТО ЩЕ ОТИВА В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НАЛИ НАПРАВИ КАТАСТРОФА ПРЕДИ ДВЕ СЕДМИЦИ НА ПЕШЕХОДНАТА ПЪТЕКА ПРИ БАР 12 И БЛЪСНА ЕДНА ЖЕНА КОЯТО НАПИСА ИСТИНАТА ЗА ПТП -ТО ЗНАЕТЕ ЛИ НЕГОВАТА КРЪВНА ПРОБА Е ИЗЛЯЗЛА И Е ПОКАЗАЛА 0.47 ПРОМИЛА АЛКОХОЛ В КРЪВТА И ТОЗИ ЧОВЕК ЩЕ КОВЕ ЗАКОНИ И ИМА НАГЛОСТА ДА НИ УПРАВЛЯВА КОЙ СИ ТИ БЕ ИВАНЧО СЪС ГОЗНИШКАТА ДИПЛОМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ИНЖ.ЛОВЕЧ /ГАБРОВО/ МНОГО ДЪРЖИТЕ НА ТИТЛИТЕ ХОРА ДА ЗНАЕТЕ ЧЕ ТЕЗИ МАЛКИТЕ В ГЕРБ ГО СЪСИПАХА ИВАНЧО ПЕТКОВЦИТЕ БЕЧОВЦИ И ОЩЕ ТАКИВА МАЛКИ МОМЧЕТА НО ВИДЯХТЕ СТАРИТЕ ХИЕНИ ЧЕ ГИ ИЗПРЕВАРИХА ЗАТОВА СЕ ЧИСТЕТЕ ОТ ТЯХ ЛОШО ЧЕ ЗАБЛУДИХА МИТКО И ГО ОМАСКАРИХА ПАК ГУБИТЕ В НЕДЕЛЯ ПРОСТО ЩЕ НАБЛЮДАВАМЕ ОРГАНИТЕ КАКВО ЩЕ НАКАЖАТ ПЪРВИЯ СЕКРЕТАР НА ПАРТИЯ ГЕРБ ТРОЯН

Анонимен каза...

Наистина ли Миховски е ударил жена, при това пиян?

Анонимен каза...

Абе най новата нови на за населението от Троян и село Врабево уважаеми приятели знаете ли че синът на вече избраният кмет на с.Врабево Росен Стратев от партия герб е хванат със наркотици да употребява и да разпространява и има условна присъда който се казва Стефан Стратев кръстен на дядо си Стефан Стратев който е от партия БСП това ли са ви кадрите бе уважаеми гербери браво като ще вадим мръсотите да ги вадим чакам ви за отговор

Анонимен каза...

ДА НАЙСТИНА ПРОЧЕТЕТЕ ПИСМОТО НА ЖЕНАТА КОЯТО Е УДАРЕНА И Е СЪС СЧУПЕНА ТАЗОБЕДРЕННА СТАВА И Е ЗЛЕ В МОМЕНТА Е ЗАКАРАНА В СОФИЯ

Анонимен каза...

Ми той и самия кмет Радион Стратев имаше присъда преди 6-7 години! Такива са хората от БКП! Поредната грешка на ГЕРБ!

Анонимен каза...

Листовката, за която говори №57, е с правописна грешка!

Анонимен каза...

За жената в вестник троян 21

Анонимен каза...

Утре ще избера кмет, който поне не мами. Иначе са еднакви в различността си. Партийни креатури. Но поне да съм сигурен, че ще знам какво се случва, а не да гледам мушкатата по центъра и да не знам, че от 6 месеца имаме санкция от три милиона.

Анонимен каза...

Аз ще гласувам за кандидата до който не стои агент на ДС/КГБ!!!!!

Анонимен каза...

Шишков не е за тая работа. Ако той стане кмет, тогава също ще има санкции и то много по-големи, ами тоя ще фалира и общината. Как си го представяте на деловите срещи да води нормален разговор?! Пък и като знам, че Акимов, Балев, Радевски и компания са зад него, е това вече ще е подигравка с общината и хората, ако гласувам за тях. А вие платени мекерета, дето ги подкрепяте, помислете, че и вие живеете тук. В момента в който свършат изборите, ще ви подхвърлят по някой смешен лев и няма и да ви познават после, защото тези мислят само за собствената си облага.

Анонимен каза...

81 ви.Гласувай ако щеш и на майка си за дирника/не че има голяма разлика между него и Шишков /Нали на такива кастрати като теб се разчита, а и още на баба ти Веса от Шипков на Атанаска, а напоследък и на една алкохолика

Анонимен каза...

Браво 84-и. Та то това е средата на Шишков и като му погледнеш обкръжението и приятелите и ти е ясен и самия човек, даже ако не го познаваш лично. Четейки коментарите на хората, които го защитават виждаш каква посредственост имат в мисленето и писането. Той пък на дебата си затвърди нивото на личностно развитие.

Анонимен каза...

Шишков да си го дондуркат в горското или в "милицията" за хрътка, оо вярно бе, той утре като се одрищи, ще го натирят и от Враца и пак трябва да се пише на борсата. Божеее, голямо ми е гайле..

Анонимен каза...

Пак ме измамиха.И този път според мен(а и доста други)с В.Ангелов.Миришеше, ама честен,свестен бил.И гласувах за него.Сбърках за 2ри път.Това е равно на тъпотия.Десен съм по убеждение и по рождение.Но тук в тоя Лайнян град Троян,всичко е без значение.Адвоката и неговите нови(стари)кур.и,ще се уредят със заплатки,няма да правят нищо,и ще тръбят колко са велики.Алоо, Вие от Извор(за простотии)заТроян,сте смешни и безлични същества.Приключих с Вас завинаги.Гледам че и готвач вече си имате в об. съвет.Да не би да заслабнете.Няма да работя за комунизма,но ще работя против Вас,да не бъдете избирани никога.Измамихте ме,както и много други.Затова тук, комунистите печелят.Защото лъжат по малко.Продажници такива.Имената Ви са в листите и предизборните афиши. Призовавам десните,онези с които се борим за промяна-не слушаите с ушите,а със сърцата си.

Анонимен каза...

Не бива да ти е гайле човек с професия. Трявожи се ако Дона не спечели къде ще отиде и какво ще прави. Защото тя е работила в живота си само като политик.

Анонимен каза...

88-миииии ти не мисили Донка, а мисли малкото Шишковче, щото е на 30 г. и няма стаж и образование и баща му няма да стане кмет и ще го изгонят и от горското. А пък майка му ще трябва да пържи всяка вечер яйца на очи /преди заплата/.

Анонимен каза...

ooooooooooo

Анонимен каза...

Десните хора не се идентифицират с ГЕРБ Троян - нито с Минко Акимов и Недка, нито с тъпия Миховски, нито с двуличният адвокат Ангелов, който е бивш агент на ДС, нито със Сираков, който се прави на патриот. Десните хора отдавна нямат представителство в Троян. Истински десните хора ще гласуват за Донка, защото отново им се налага да се борят с КГБ и ДС.

Анонимен каза...

Битката не е между леви и десни, а между умни и прости, между кадърни и некадърни, между олигарси и свободни хора, между честни и продажници, битката е за нормалността.

Анонимен каза...

http://www.donkamihaylova.com/aktualno/item/112-posledovatelnost-na-deistviyata-po-dopuskane-do-glasuvane-v-izborite-za-kmetove

Анонимен каза...

Михайлова, виждам, че си взела в собствените си ръце даже форума.

Анонимен каза...

Давайте да залагаме, пичове. Трябва ни само букмейкър. Аз казвам 70:30 за Михайлова.
Г.С.

Анонимен каза...

65 на 35
М.С.

Анонимен каза...

92-ри,след като битката е за нормалността искам да ти задам няколко въпроса:
1. Има ли нормална комунистическа или социалистическа държава?
2. Има ли в България олигарх които да не е от комунистически род?
3. Има ли умен човек вярващ в Сталин, Маркс, Енгелс, Брежнев, Тато и т.н.
4. Има ли продажник които не е бил член на БКП / ДС / КГБ?
91-ви е прав, само че Десните хора нямат представителство не само в Троян, а в цяла България, защото това не се допуска от номенклатурата. С това би ударил последният и час, и това те го знаят много добре.
Та как ще гласуват наистина десните хора - едни за по-малкото зло / което не означава добро /, а други няма да гласуват изобщо.

Анонимен каза...

Отговорът ми е "не", избирам многоооо по-малкото зло

Анонимен каза...

Оставяйте го Шишков. Нещата с ГЕРБ в Троян като цяло са пълна каша. Най-новата глупост дето са я направили е да се коалират с не кой да е, а с ДПС!!! Какво да ви кажа...честита да ни е новата коалиция! То само това липсваше...

Анонимен каза...

Ами да ви е честито

Анонимен каза...

Верно ли ДПС са им писали подкрепа? Ужас. Това още повече говори за корумпираната и долната природа на троянските представители на ГЕРБ

Анонимен каза...

91-ви, точно така е!!! Какво мислите за избраните общински съветници?В някои общини са си гласували по 1 стотинка на заседание.Знае ли някой как е в Троян?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |