Сираков кани кандидат-кметовете на публичен дебат

* Темата е „Развитието на Троян през следващите четири години – икономика, социални дейности, здравеопазване, младежки политики, спорт, култура, местно самоуправление”
Местни избори 2015 

КАНДИДАТЪТ за кмет на община Троян Даниел Сираков (ВМРО-БНД) кани деветимата си конкуренти за кметския пост на публичен дебат за бъдещето на Троян. Темата е „Развитието на Троян през следващите четири години – икономика, социални дейности, здравеопазване, младежки политики, спорт, култура, местно самоуправление”.

Г-Н СИРАКОВ е посочил три аргумента защо инициира подобен дебат. По-долу вижте пълния текст на поканата.

Т21

ПОКАНА

До кандидатите за кмет на община Троян:
Станислав Стефанов, НФСБ
Марин Вутов, коалиция „Демократично бъдеще”
Димитър Шишков, ГЕРБ
Марин Вачевски, ПП „Движение Напред България”
Венелин Ангелов, коалиция „Избор за Троян”
Захари Велев, ДПС
Лидия Кирилова, ПП „Атака”
Донка Михайлова, БСП
Митко Нанковски, ПП „Нова алтернатива”

Аз, Даниел Сираков – кандидат за кмет на община Троян за мандат 2015/2019 г., издигнат от ПП ВМРО-БНД, Ви каня на публичен предизборен дебат на тема „Развитието на Троян през следващите четири години – икономика, социални дейности, здравеопазване, младежки политики, спорт, култура, местно самоуправление”.

Защо инициирам този дебат?

Първо – защото троянци ще могат да чуят идеите ни без посредник, от нашите уста. Второ – защото в подобен диалог могат да се родят нови добри идеи и да се коригират някои неточни схващания. Трето – защото сядайки на една маса, ще покажем, че Троян е над всичко и партийните и лични разногласия не са пречка за разбирателство и консенсус по най-важните неща.

Регламентът, мястото, времето и водещия на дебата ще уточним заедно в предварителни разговори. Телефонът ми за контакти е 0886/393987, Даниел Сираков.

2 октомври 2015 г., Троян
С уважение:
Даниел Сираков,
кандидат за кмет на община Троян за мандат 2015/2019 г.


Бележка на редактора
Очи в очи с избирателите?

Ще се реализира ли тази идея, не е ясно. Но по мое мнение, мисля, би било добре да видим кандидатите в директен предизборен сблъсък - очи в очи с нас, техните избиратели, без говорители, партийни щабове, плакатни декларации и други „подпорки”. Да ги видим кой колко струва. При всички случаи обаче подобна предизборна екстра би била интересна за троянската публика. И няма да е необичайна – вече се е случвало, мисля беше в предизборната кампания за Местни избори 2003, и големият читалищен салон бе пълен.

Генадий Маринов 

51 коментара:

Анонимен каза...

Хайде де!Чакаме го с нетърпение........и без слушалки и суфльори, визирам тези, които до сега не са изрекли и една своя мисъл

Анонимен каза...

Ха сега да видим прехваления кандидат Шишков какво ще каже без суфльори, дубльори и пиари дето му блъскат фейса със смешки..... хаххахахаххахах.

Анонимен каза...

Димитър Шишков не трябва да бъде избиран защото:
първо - той самията няма желание да става кмет. Беше задължен служебно от Министерството т.е. това е просто партийно поръчение.
второ- Димитър няма хал-хабер от проблемите на общината. Това нито го интерисува, нито го засяга.
трето - Д Шишков е абсолютно далеч от спецификата на кметската работа
Изводът - Ако гласувате за кандидата на ГЕРБ вие рискувате да оставите Троян без кмет. Димитър ще бъде една кукла, която ще си гледа личните интереси, а кметските дела ще бъдат движени от някой задкулисен бабаит.

Анонимен каза...

Само Венко Ангелов може успешно да се противопостави на Донка Михаилова - интелигентен, с разностранни интереси, с добра програма, с яснота за управлението на общината. Човек грамотен, улегнал, отдаден на Троян и троянци.

Анонимен каза...

За да има смисъл балотажът, не пилейте гласовете си за десетте, а ги дайте за Венко Ангелов.Това е новата метла, която ще мете по-добре.Донка просто ще легне на стари лаври и ще остави Дилян да си разиграва коня.

Анонимен каза...

Кажете кой е приел и кой не е приел

Анонимен каза...

:))))))))))

Анонимен каза...

Написаното от 3-ти е самата истина, но тук излиза наяве още една истина и тя е, че: Шишков е мъж слабохарактерен без чест и достойнство Егати, мъжете които има в града ни. Пу,пу,пу да не ме среща мечката! Хахаха

Анонимен каза...

А на бас, че ще отидат само Михайлова и Ангелов

Анонимен каза...

Донке, един мандат ти стига. Троян няма нужда от теб!

Анонимен каза...

За балотаж, че ще има ще иам.... Но така както гледам ще е между Дона и Сирака, другите ще са само за цвят.

Анонимен каза...

Това не е прецедент за Троян.През 2003 год също имаше такива дебати между кандидатите за кмет.Беше интересно

Анонимен каза...

Донка взе да се олива стези отвратителни бордове моля се на червената вархушка да си отиде.Г-жо Михаилова Ловеч е на 25 км.

Анонимен каза...

До 13ти:Така е,ако Донка повтори мандата си в Троян ште останат само хора между 45-50г. а и новите ни
"съграждан' от които само 500 са се заселили за 4 години 6те се отличават все повече и повече.

Анонимен каза...

Донка е безспорния фаворит - с или без дебат. Ще ги отвее на дебата или след дебата. В Троян никога не е правено толкова за четири години!

Анонимен каза...

След социологическите проучвания Шишков и Венко са вдигнали белия байрак. Венко имал 6%, а Шишков 12%. Да се молят Донка да не ги отнесе на първи тур.

Анонимен каза...

То е ясно, че ще е на първи тур

Анонимен каза...

Всички кандидати би следвало да отговорят само на един въпрос - какво ще работят, ако няма т.нар. "европроекти". Как смятат да "развиват" Троян без подаянията от ЕС, защото с местните приходи, които са замръзнали на едно място още от времето на Енкин едва издържат града и селата.
А местните приходи са замръзнали, защото:
1. Енкин три мандата разчиташе само на пари от приватизацията и след като разпродаде ресурсите здраво го закъса и вкара Троян в уникален застой.
2. Акимов разчиташе само на европроектите, а на местните приходи за съфинансиране или за правене на безсмислени проекти. Местните му приходи дори намаляха с близо един милион за 4 години. Акимов също разпродаваше или подаряваше общински ресурси безцелно и необосновано.
3. Михайлова продължи "делото" на Акимов, само че успя за 4 години да направи от Троян 100%-ов заложник на тези европроекри. Всичките и дългосрочни и краткосрочни общински програми са базирани на финансиране от ЕС.
Общото и за тримата кметове е, че си нямаха на идея как да раздвижат и да накарат общинските ресурси да заработят за хората и да увеличават ежегодно местните приходи в общинския бюджет. Като пример ще ви дам Ц.Цонев в Каварна, който от 3,2 млн лв местни приходи през 2003-та, успя да ги докара до над 20 млн през 2009-та. Нещо повече - община Каварна отделяше годишно бюджетни средства за издръжка на футболния си отбор в А-група, които бяха съизмерими с местните приходи на община Троян. Невероятно - но факт!
И така, на жителите на общината предстои да си изберат поредният палач, който да продължи съсипването и обезлюдяването на Троян. Лозунгите и общите захаросани приказки са същите. Липсва само "дебата" за "развитието" на Троян. Развитие към Нищото и упадъка, но с много вкус и настроение.
За да бъда коректен, ще спомена само, че г-дата Сираков, Акимов и г-жа Михайлова вероятно вече са наясно с горното. Все пак 8 години не престанах да го говоря и да предлагам пакети с местни инвестиционни програми, които веднага бяха отхвърляни, разбира се. Това, че вероятно го знаят, че са заложници на чужди пари и капризите на чужди господари /дори и самите европроекти някой друг вече им ги предлага и разработва/, това няма никакво значение, тъй като всички те няма и не могат да направят и крачка извън Системата.
Остава единствено да се забавляваме с поредните нови мераклии, г-дата Ангелов и Шишков, които в контекста на горното, както и от изявите им до момента става ясно - че на тях изобщо нищо не им е ясно и че са много по-зле от Михайлова, Сираков и Акимов дори. Но пък са много забавни в опитите /техните и на политическите котила зад тях/ да се представят за "поредните спасители". А най-забавното е, че на хора като Шишков и Ангелов /да не споменавам останалите общо 10 кандидата/ и през ум не им минава, че не всички в този град са идиоти и че могат ей така с лека ръка и с много пари за кампанията си да им пробутват уникалната си политическа наглост и посредственост.

Анонимен каза...

Песимистичен коментар, но май е верен!

Анонимен каза...

Колко и да ми е трагично, колко и да съм за БСП проучванията на централата на БСП са, че Венко Ангелов и Шишков са на балотаж! =(
Всичко, което изкарват, че Донка ще ги издуха е просто трик на партията да не обезверява избирателите.
Лошо - ама факт!

Анонимен каза...

Анонимен каза...
Всеки друг, но да не е Шишков или Дона ! Със Шишков- милицЮнерщината в града ще се утрои по 3,14 ! А Дона е ултра лицемер! Както ни се смее, така си вика "е**те се в г*за", освен ако не е някой неин червен, овластен съпартиец и бивш комсомолски секретар.

Анонимен каза...

Сираков наистина ли вярва, че някой от останалите кандидат-кметове ще му обърне внимание? Наистина ли мисли, че някой от другите ще седне с него на една маса да говори? Този човек от година на година все повече изпростява. Необразован дребен мошеник! Какво да говори с него човек? Той е истински неграмотник, какви доводи да му извадиш, че да разбере? Трябва да се принизиш на нивото му, за да разбира какво говориш.

Анонимен каза...

Хубаво е Донка да отиде на втори тур, за да не се самозабрави, но май ще победи на първи. Вярвах във Венко, но се оказа импотентен политик. Жалко! За Шишков не ми се говори...

Анонимен каза...

Венко не е импотентен. Просто до него стои Ники Тъпото. И това е пагубно за него и за Троян. Аз също вярвах в него. Съжалявам!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Само Донка ще се яви на дебата без да й мигне окото. Я си представете срещу нея Шишков (ще го схруска за закуска) или пък Венко (мън-мън шменти капели). Това е положението. Сираков би загубил с достойнство.

Анонимен каза...

АЛО ,22. КОМПЛЕКС ?

Анонимен каза...

Шишков, жена му го е кастрирала за толкова години, не е свикнал да има думата та как да може да говори

Анонимен каза...

Само ще клати глава като презобен кон.

Анонимен каза...

Aбе Ганьо много си прост бе,тъп идиот дебати ште прави глъв си като КОН-Сираков много си противен клун прост

Анонимен каза...

По противен от Сираков наистина ниама от всички кандидати,скриисе КОН-ОВЧИ

Анонимен каза...

Донка колко от парите на данакоплатеца е схрускала,Най-добрият лъжес е ОРАТОРЪТ
Ганьо тап си като твоят синковец прости цървули

Анонимен каза...

Даниеле знаем че си оратор бе. Какво си мислиш че ще постигнеш бе тъпак? На Троян му трябва истински кмет, не лешпери като теб. И не крадли като Донка. Ти си вреден политик за градът ни. Термит в старо дърво си ти. Хайде вазирай. Няма кой да ти обърне внимание Ганьо.

Анонимен каза...

О, № 33 отново се появи! Е, имаше опити за проста оригиналност и по-нагоре, но имам един малък въпрос към него: абе, № 33, кажи си болката и сърбелът? Защо когато се заговори преди два, три месеца за кандидат кметовете, ти тогава не предложи най-добрият според твоите критерии, ами сега се излагаш да пишеш и плюеш с такава неграмотна злоба? МОЛЯ ТЕ, НАЙ-ПОСЛЕ, ОБЯВИ ЛИЧНОСТТА, КОЯТО СИ МИСЛИЛ, ЧЕ Е НАЙ-ПОДХОДЯЩА ДА ОГЛАВИ ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ, ПОНЕ ТОВА НАПРАВИ ЧЕСТНО И ПОЧТЕНО И ПРЕСТАНИ ДА ПРОДЪЛЖАВАШ ДА СЕ ИЗЛАГАШ, ЗАЩОТО НАЙ-ПОСЛЕ ТЕ ОТКРИХ?. Следващото ти писане ще бъде подкрепено и със снимката ти, която направих./ това поне лесно става/.Мисля,че те предупредих преди известно време,че всички във форума не сме анонимни!

Анонимен каза...

Някой си пишел против някой си в някакъв си форум! Е,и?
Така обществено мнение не се формира, нито пък се очерня въпросния оплют, защото освен неграмотни обиди нищо конкретно няма в плюенето !

Анонимен каза...

В някои писачи има такава злоба и жлъч, че просто не могат да си намерят място. На който от кандидатите за Кмет на Троян му стиска нека приеме поканата, нека всеки си изложи идеите за града. Това става очи в очи на дебат, а не с плюене анонимно !

Анонимен каза...

Абе Ганьо още ли не си вазирал бе чиляк беги по македонско бе яха коня и даваи смело бе, Ганчо Ганчо Голем си Бате и като голем оправник и като КОМИК Браво Ганчо 3 пати урааа урааа урааа Ганьооо ти си смело,я маитапа на страни вазираи по македонско аре баце със здраве яхаи коня

Анонимен каза...

37-ми Ти си батко хаххахахах кърти ги браво

Анонимен каза...

От сърбин единствено и само по долен по НАХАЛЕН по нагал и МАКЕДОНЕЦА,Даже и ГАНЬО е голяма титла за теб,Ганчоооо

Анонимен каза...

С дебат или без дебат - победителят е Михайлова - и в дебата и в изборите. И всички го знаят.

Анонимен каза...

Ами като купува гласове кой друг да е..?

Анонимен каза...

Не Ганьо ще е

Анонимен каза...

Бравус на Даниел,сички сме за тебя ма ...ама .......ти си политик с 25 години стаж и успяваше все да си в добра позиция,накрая стана за смях ,ми другарю на балотаж може стигнеш само за ако гръмнат 8 кандидати преди теб

Анонимен каза...

Очаквам всички кандидати да приемат поканата на Сираков. Отказът на някои от тях би бил проява на политически нихилизъм или доказателство, че участват в изборите само за масовост.

Анонимен каза...

Кви дебати ебати-Ганчо Ментаки

Анонимен каза...

Господин Сираков голам сте ама не политтик ааа КъТЪр

Анонимен каза...

Ей, аман от хора които собствените си традиции не уважават, ама иначе се бутат да оглавяват разни формирования, наименувани "Традиция", нищо че сме се прекръстили щото новото име звучи по-така, нищо че навремето дядо ни, баща ни и майка ни бяха видни активисти на БКП, нищо че на предните избори подкрепяхме ГЕРБ, щото Николай Нанков беше обещал да ни назначи в Бюрото по труда, което стана факт в последствие...
Аман от такива смешници!

Анонимен каза...

Аман от кътъри които се мислят коне.

Анонимен каза...

Каквото Шишков може да ни обещае, никой НЕ може да изпълни!

Stefka Zaekova каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

А адвокат Ангелов да каже като юрист защо Избор за Троян прави подвеждаща кампания-в решението за регистрацията на СИК ТРОЯН местната коалиция е от три партии - РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК, партия НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ ЗА СТАБИЛНОСТ И ВЪЗХОД, партия ВЪЗРАЖДАНЕ, а в афишите разлепени навсякъде са ЧЕТИРИ и партия НИЕ !!! Всеки може да го види !!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |