Оптимистично: Женим се здраво

* Бум на сватби в Троянско, 64 от началото на годината, рекорд в последните две недели – по 7; ставаме предпочитана дестинация
 за сватбен туризъм
Горчиво!
64 СВАТБИ от началото на годината в Троян и близо 30% ръст за първото полугодие на 2015 г. в сравнение със същия период на миналата 2014 г. Последните две недели (30 август, 6 септември) пък бележат своеобразен сватбен рекорд – по 7 сватби. Хубавата и в някаква степен изненадваща новина съобщи кметът Донка Михайлова на традиционната си месечна пресконференция с тукашните медии (1 септември), последната за настоящия мандат. А хубавото имаше и продължение: за пръв път от много години насам внесените в общинската хазна такси за сватбени ритуали са надвишили таксите за гробни места, до 28 август – 4360 лв.

ДРУГА тенденция е целият ритуал да се изнася там, където е веселата част – обикновено в ресторанта на някой от многобройните хотели в района. А три хотела („Шато Монтан”, „Троян Плаза” и „Каза Арт”) са сватбарски хит и са предпочитани от младоженците. Ще добавим и друго – в Троян сватбените екстри (например заря, анимация, специални декори, бутикови цветарски решения и други аксесоари, фотографско обслужване и т. н.) бележат траен ръст като разнообразие и качество.

Г-ЖА МИХАЙЛОВА обаче направи едно коректно уточнение – от тези 64 троянски сватби за полугодието немалка част са на новобрачни от други градове, основно Ловеч, Варна, София, Плевен, Габрово и Велико Търново. Което също е добре – нали за най-хубавия ден се избира най-хубавото място. Пък и сватбеният туризъм принципно е нещо хубаво, печелившо, и по-важното – прави добра реклама на града и района.  Горчиво!

Т21

Още по темата:

4 коментара:

Анонимен каза...

Сватбите- добре,но ако намалят това ужасно гърмене и тътени ,ще е още по-добре.

Анонимен каза...

Много си прав! Има наредба на общината за обществения ред и никак не е приятно посред нощ да започне бомбардировката. Да се чуди човек в Сирия ли е, или в ЕС, България, китното балканско градче Троян.

Анонимен каза...

Аз пък се радвам на зарята, не мисля, че е странно да си го позволиш в такъв момент.

Анонимен каза...

Браво! Нещо хубаво и положително да се случи!
Честито на младоженците!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |