Даниел Сираков: Всичко зависи от качеството на хората

* „Щом си в политиката, трябва да я имаш тази култура,
 трябва да умееш да разговаряш с опонентите,
 да отчиташ и успехите на другите”
Интервю Местни избори 2015 
Даниел Сираков
Поводът за разговора ни с Даниел Сираков са предстоящите местни избори, в които той е кандидат за кмет и водач на съветническата листа на ВМРО. Има и още нещо – той е доайенът сред троянските общински съветници (приключва четвъртия и се бори за пети мандат) и е първият съветник, заговорил, че бъдещето на Троян е в туризма; което само по себе си го прави интересен събеседник. Познаваме се отдавна и си говорим на ти. 

Даниел Сираков е роден през 1955 г. в Троян, завършил е полиграфическия техникум „Юлиус Фучик” в София и едва на 23 години става шеф на троянската печатница. В момента бизнесът му е свързан с туризма – има къща за гости и конна база. Един от учредителите на Сдружението по туризъм в Троян и създател на вече традиционния Празник на билките, планината и туризма. Дългогодишен лидер на Българския бизнес блок в Троян, а днес – областен координатор на ВМРО.

- Г-н Сираков, да започнем от „проблема” с партийната ти принадлежност – противниците ти говорят, че си сменил доста партии. Така ли е?
- Затова при представянето на кметската ми кандидатура се наложи да приготвя толкова обширна биографична справка (ВМРО – Троян обяви кандидатите си за предстоящите местни избори в края на миналата седмица – бел. Г. М.). Там всичко е казано, но ще повторя. Истината е, че когато дойде 10 ноември 1989 г., аз бях от хората, които активно се включиха в процесите на промяната. Спомням си, тъкмо бяхме обособили печатницата в кв. „Попишка”, при мен дойдоха Йордан Василев, станал после народен представител, и троянският лидер на новосъздаденото СДС Христо Димитров-Мастиката. Попитаха ме: „Сираков, ще се включиш ли?”; отговорът ми бе: „С най-голямо удоволствие”. Моят първи ангажимент и принос бе да направя едни картонени шапки с емблемата на СДС с лъвчето. После напред излязоха други хора, аз си гледах моята работа – да помагам с каквото мога.

През 1990 г. в офиса ми, той бе където сега е „Старата къща”, дойде един координатор на току-що регистрирана нова партия – Български бизнес блок (БББ). Седнахме, пихме по кафе, гостът ми каза – нашите цели са да защитаваме дребния и средния бизнес; а аз съм точно в тази категория. Попитах го защо е дошъл при мен, отговорът му беше – да учредим местна структура и в Троян, защото Троян е град с нахъсани, предприемчиви хора.

- И се захвана сериозно с БББ, партията на Жорж Ганчев?
- Ангажирах се. Поогледах се тук-там, събрах десетина човека и сглобихме троянската организация на БББ, една от първите в страната, а за района – категорично първата. Мина около седмица и дойде пак същият координатор, а след около месец организирахме посещение на лидера Жорж Ганчев в Троян, препълнихме големия салон на читалището. През 1994 г. на един конгрес бях предложен, неочаквано и за мен самия, да вляза в състава на националното ръководство. Конгресът бе в столичния хотел „Ню Отани”, гласуването мина и от трибуната Жорж Ганчев започна да чете имената на 9-членното Изпълнително бюро, най-високото ниво в ръководството на БББ; чете – първи зам.-председател Даниел Сираков от Троян, слушам и не вярвам на ушите си. Впоследствие разбирам, че Жорж е останал много доволен от структурирането на организацията в Троян, динамиката, с която сме се развили, цялостният ни начин на работа. На първото заседание на бюрото лидерът ми каза – трябва да си повече тук (в София); аз – щом трябва, трябва. Уреди ми един апартамент за гости в неговата къща във Владая и така тръгнаха нещата, до 2005 г.

На кон от собствената конна база
- Доста време?
- Доста време – 11 години. Моят сектор беше организационната дейност. През 2005 г. на един конгрес във Варна всичко приключи, всеки от нас си тръгна по пътя. Партията преди това бе преименувана на Блокът на Жорж Ганчев, а истината е, че тогавашните управленци положиха големи усилия да я ликвидират, не им бяхме удобни. Любопитното е, че на този финален конгрес дойде да ни подкрепи известният рокер Пламен Ангелов-Стършела като представител на троянското мотобратство, бе бил два дни път с някакво моторче.

- Не съжаляваш за този период и за близостта си с Жорж Ганчев?
- В никакъв случай. И досега като се чуем, аз се обръщам към Жорж с „учителю” – защото ми е учител както в политиката, така и в много други неща.

- Не го ли надценяваш?
- Не, бях много близо до него и знам какво и що е. Разбира се, не искам да налагам моята оценка, знам, че няма да се приеме от някои хора. Но истината е, че Жорж Ганчев не е случайна фигура, никак не е случайна. Голям ерудит е, с невероятна обща култура и отвореност към света и хората. Ще дам само един пример, бил съм свидетел – отиваме в Китайското посолство на прием, или в някое друго посолство, и те (домакините, другите гости) се снишаваха пред него, знаеха го, имаха респект и уважение. Бил съм свидетел на разговорите му в различни политически централи, респектираше всички.

- И как стигна до ВМРО?
- Аз съм общински съветник в Троян от БББ/Блокът на Жорж Ганчев, 2003 г. беше. Тогава при мен дойдоха колеги съветници от ВМРО – арх. Пенко Терзиев, Ангел Балев и др. и ми предложиха на предстоящите местни избори да се присъединя към тях. Приех, участвах в листата на ВМРО от гражданската квота, станах съветник и започнах работа. Тогава се стигна до един конгрес на ВМРО, където групата на Славчо Атанасов се противопостави на лидера Красимир Каракачанов. На този конгрес, мисля беше през 2009 г., стана разцеплението и троянската група мина към Славчо Атанасов, учредиха и нова партия ВМРО-НИЕ, която след това остана само НИЕ (Национален идеал за единство). Колегите ми от групата ми казаха: „Трябва да дойдеш при нас!”. Отговорих им: „Няма как да стане, вие ме приехте към ВМРО, сега ме карате да мина към друга организация, не мога и не искам да го направя”.

С лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, Троян, 2013 г.
- Във всичко това имаше ли идейни мотиви, идейни основания?
- Имаше, разбира се. Аз познавах от София хората от ръководството на ВМРО, основно Красимир Каракачанов. В БББ и после в Блокът на Жорж Ганчев в идейната ни платформа бе заложен патриотизмът, което в някаква степен ни доближаваше до ВМРО. След като изтече съветническият ми мандат (2007 г.), аз получих предложение лично от Каракачанов – да помогна да се възстанови троянската организация на ВМРО. Поисках малко време да помисля. Тогава се обадих на Жорж Ганчев, казах му за предложението и го попитах ще одобри ли, дава ли ми благословията си. И ако обобщя – моята политическа и партийна дейност е свързана с две партии – БББ и ВМРО. Никога не съм членувал в БКП/БСП – бях шеф на троянската печатница по онова време и ме натискаха да вляза в БКП, но тогавашният партиен идеолог Мичо Генковски се противопостави на приемането ми заради неблагонадежност. А защо съм бил неблагонадежден – вероятно заради родословието ми, дядо ми Георги бе от твърдите противници на оня строй.

С дъщерята Ренета и внучката Алис на Празника на билките, 2015 г.
- Нека чуем малко за рода ти?
- По майчина линия родът ми идва от Македония, от Разложката долина. Родственици сме на отец Паисий Хилендарски – неговият брат се преселва в Троян в края на 18-ти век, Папазовския род, ние сме някаква клонка на този род. По майчина линия дядо ми е един от първите заселници на чаршията в Троян, къщата му е била до сегашната галерия „Серяковата къща”. Израснал съм до Дрянската чешма, учил съм в Жълтото училище (сега ОУ „Иван Хаджийски”).

- Значи можем да кажем, че си от стар троянски род с македонски корени?
- Да, точно така е.

- Говорихме за политика, за рода ти, кажи ни нещо и в професионален план, за бизнеса си.
- Не мога да не спомена Указ 56, първият пробив в тоталната държавност в икономиката, и трябва да кажа, че беше сполучлив. Факт е, че когато човек заложи на себе си, може да успее.

- Можем ли да твърдим, че този указ по комунистическо време бе някакъв вид протекция на малкия и средния бизнес?
- Абсолютно. Аз как започнах? Напуснах печатницата, не издържах на идеологическото опекунство, но си намерих уважителна причина – получих обриви от печатарското мастило. Подадох молба и напуснах, вече съвсем влязох в графата „неблагонадежден” и нямаше кой да ме вземе на работа, това стана през 1979 г. Тъкмо се бях оженил. В този труден период кумът ми, Петко Маджгуров, той беше строителен техник, ми каза да не се плаша, ще правим бизнес със строителство.

- 1979 г.? Какъв бизнес?
- Петко имаше едно БМВ, качваме се и тръгваме из района – и където видим струпани строителни материали, питаме хората ще строят ли. Тъй попаднахме в Калчевската махала в Орешак при бай Марин Мондешки. Построихме неговата къща, после още една в Белиш. Това ми е първото частно бизнес начинание, тогава почнах да получавам първите пари като частник, като помощник дюлгер. После правих гипсови тавани и корнизи, това ми е вторият занаят, гипсаджия. И до днес хора ме спират да ми кажат, че гипсовата направа още стои. От този бизнес си купих първата пералня от Кореком, имаше един такъв магазин и в Троян, помня – струваше 420 долара. След това почнах работа в кооперация „Миролюбец”, правеха кашони, на мен ми предложиха да направя книговезница. После направих и печатница, преместихме се в едно помещение в кв. „Попишка”, а когато излезе споменатия Указ 56 се отделихме в самостоятелна кооперация – „Алфа Принт”. В годините работата набъбна, но трябваха оборотни средства, много кооператори се отказаха и им изплатихме дяловете.

Къщата за гости в с. Балканец
След 1989 г. преобразувахме кооперацията в ООД, изкупих дяловете на съдружниците и фирмата стана моя. После тръгнах в друга посока – производство на лекарствени препарати и козметика, но навлязоха едрите фирми и този бизнес стана невъзможен. Отново се преориентирах – бутилирах минерална вода, наложих марката „Шипково”, но когато влезе в сила Законът за концесиите, при правителството на Иван Костов, ми поискаха убийствена концесионна такса и се отказах, дадоха водата на свой човек, един депутат от евролевицата, но той се провали. След това се ориентирах към туристическата дейност, през 1997 г. започнах да строя къщата си за гости в с. Балканец, бавно ставаше, пуснах я чак след 10 години. Открих и офис, направихме първите троянски участия на туристически борси – това бе нещо като началото на началото на туристическия бизнес в Троянско.

- Някак естествено стигаме до въпроса за участието ти в местната политика.
- Със Стела Карамфилска, тя дойде по-късно, осъзнахме, че на Троян му трябва политика в туризма. Направихме туристическо сдружение и тръгнахме да формираме политики.

- Ти си доайенът в Общинския съвет в Троян, общински съветник четвърти мандат – от 1999 г. до днес, и се кандидатираш за пети мандат. Има ли смисъл?
- Със Стела сме си говорили неведнъж – искаме да видим завършени някои неща, за които сме работили през годините.

- Ти пръв заговори в Общинския съвет, че бъдещето на Троян е в туризма – гледаха те като бяла врана, с насмешка, имаше недоверие, отпор. Изминаха години, смяташ ли, че тази битка е спечелена или е на път да бъде спечелена?
- На път е да бъде спечелена. Много неща се промениха от онези години. Вече говорим за политики в туризма, за стратегия. Обособи се един туристически район – Троянският, изпълнен със съдържание, макар и все още недостатъчно популяризиран и разпознаваем на картата на България и Европа. Факт е, че бележи сериозен ръст, макар някои да отказват да го признаят; факт е, че от 10 легла през 90-те години в момента в Троянско има 3300 места за настаняване. Помня на едно събиране в с. Чифлик преди години, казах на хората – вашият поминък е в туризма, никой не го прие сериозно, смееха се. Сега като отида в Чифлик и ги попитам има ли семейство да не печели по някакъв начин от туризма, отговорът е – няма, прав беше тогава.

- Но все още има скептици. Или вече не?
- Има, но скептиците ще изчезнат, ще ти кажа защо на финала на разговора ни.

- Не ти ли се струва понякога, че в този си формат това нещо (Общинския съвет) не работи както трябва? Че онази хубава идея за разделение на властите, за нужния коректив на местната изпълнителна власт, за демократизъм някак си не се получава? 
- Ще го кажа направо – в троянския Общински съвет няма каузи, има корпоративни интереси. И който не е наясно с това, трябва да го знае. Формулирал съм три неща, които искам да се чуят: 1. Властта е най-прекият път към лично облагодетелстване и забогатяване; 2. Властта е най-бързият път за разправа с опонентите; 3. Властта е и средство да се реализира професионализъм, отговорност и стремеж към работа за обществото. И това, третото, е, което аз правя и искам да правя.

- Мислиш ли, че общинските съветници са информирани и се готвят? Защото имам усещането, такова, мисля, е и общото усещане, че поне 50% от тях не знаят за какво са в Общинския съвет и правят този орган неработещ? 
- Всичко зависи от качеството на хората, това е проблемът.

Обявяване на кандидатите на ВМРО - Троян за Местни избори 2015
- Значи мислиш, че този формат на Общинския съвет не е изчерпан?
- Определено.

- Защо е това политическо разделение днес, в първите години на прехода бе по-разбираемо да е така, но сега  - толкова сме малко, а сме толкова разединени и все по-разединени ставаме? Партии, партийни групи, всеки срещу всеки – това е тъпо, ненормално, грозно, непечелившо?
- Тук трябва да отчетем и един фактор като политическата култура. Щом си в политиката, трябва да я имаш тази култура, трябва да умееш да разговаряш с опонентите, да отчиташ и успехите на другите. И всичко това трябва да се случва в режим на диалог. Сега има някаква непонятна политическа еуфория, което е абсурдно.

- Обеща ни за финал нещо много хубаво?
- На територията на община Троян, в южната й част, има огромни залежи от гореща минерална вода – по оста Чифлик, Бели Осъм, Балканец, Орешак, Черни Осъм. Голямо подземно езеро, което дава невероятни възможности – може да се окаже, че Троян е най-богатият район за каптажи в България, приблизителната дълбочина е 1200 м. Ако влезем във властта, една от първите ми задачи ще е да възложа сондиране в тези села. Защо? Защото, първо, имаме алтернативен източник за отопление на хотели, къщи и т. н., разбира се – с леко подгряване. Второ – осигурява възможност за целогодишен туризъм. Трето, но не по значение – екологичният ефект, ще намалеят вредните емисии, а през 2016 г. се очаква да влезе много строга европейска директива в тази посока, която ще забрани отоплението с дърва. Това е реална алтернатива за Троян и Троянско.

Интервю на Генадий Маринов 

Още по темата:

45 коментара:

Анонимен каза...

Господин Сираков ще гласувам за вас. Ако станете кмет моля ви започнете да изселвате нашите цигани. Защото Донка Михайлова е запозната колко възрастни хора който са гласували за Бсп са починали по селата и във Троян и на тяхно място от някой град със действащ Бспарски кмет, който е сигурен на 100% че ще спечели изборите и просто решава да помага на кака Дона и й казва Донче я вземи тия цигани в Троян малко да живеят и да оправим 100те умрели за през четирите години... Ето ти 100цигяниня да гласуват за теб и т.н.. Нашият красив град се пълни с цигани, който идват само да гласуват за Бсп в Троян... Донка шампионка да си ги пребира утях тия мантали! Ония Енкин по същият начин ги докара преди години... Да има гласове и рая ги прави същите маймунджалъци комунистки.. Смятай че ако ми паднат Енкин и оная Дона ще им извия вратовете като на пилета без да ми мигне окото.. Ще ми живеят те в ухолство подсигурили деца, внуци и правнуци.. А ние ще плащаме водата и тока на циганите.. Енкин ги прави три пъти тия кръстовища със триъгълници, тъпоъгълници, кръгови.. С фирмата на тъпият му нещастен син.. Гадни крадци.

Анонимен каза...

Даниеле, и аз ще гласувам за теб. Преди години, когато хора от общината решиха да правят далавери с гаражите на Малкия пазар, ти единствен се застъпи за нас.

Анонимен каза...

За финал нещо много хубаво-ще забранят отоплението с дърва. А с какво ли ще да се топлим ние? Газ, слънчева енергия или ще стоим на студено?

мичо генковски каза...

Очевидно като предизборен плюс към всичко останало опитваш да си припишеш и някакви антикомунистически заслуги.Казваш, че те натискали да станеш член на БКП. Кой те "натискаше"? "Натискът" тогава се осъществяваше от страна на партията. Ако е било така защо аз да съм бил против. Освен това - трябва да помниш, че ти стана директор на градската държавна печатница по мое предложение. Нали си сигурен, че аз съм знаел добре родовият ти произход и въпреки това съм предложил назначението ти на този важен пост - ти беше млад и имаше специално образование, съответстващо на длъжността. ?! Трябва също да помниш, че вероятно поради младост и неопитност след време ти пожела да бъдеш освободен от директорството. Аз дълго те убеждавах да останеш - ти отказа. Ако съм те считал за неблагонадежден едва ли съм щял първо да те назнача и второ - да настоявам да продължиш да работиш. И днес съм ти благодарен, че ти известно време, без да си член на БКП, служи и работи за осъществяване на политиката на тази партия.
С две думи - не се опитвай да си приписваш активи каквито нямаш. Притежаваш някои положителни организационни и управленски качества. За разлика от други общински съветници имаш и идеи за развитието на Троян и Троянско. Използвай тях в предизборната надпревара - хем е по-градивно, хем е по-достойно. Не губи достойнството си и не се занимавай с измислени интриги.
Желая ти успех в изборите!

Анонимен каза...

Какво се оказа - Даню Сирака сам влезе в капана. Оказа се номенклатура на БКП-то.

Анонимен каза...

Излиза, че към множеството партии, за които е работил или членувал трябва да се добави и комунистическата партия. Даниел Сираков - човекът на всички партии. Аферим Даньо - цуцал си и цуцаш от всички.

Даниел Сираков каза...

Аз казах това,което считам,че хората трябва да знаят,за мен и всичко случвало се с мен,кой как ще тълкува от тук нататък...

Анонимен каза...

Кой как ще го тълкува ли?
Че то е толкова ясно, а и двамцата с Мичо Генковски го казахте: винаги си бил близо до комунистическата партия, и нищо не се е променило! То, че няма да станеш кмет, е ясно на всички, но я кажи имаш ли договорка с Донка Михайлова (ако не знаеш-тя е кандидата на БСП) на втори тур да подкрепиш нея? Е, тогава вече циркът ще е пълен - Донка кмет, Захари Велев зам. кмет, а ти къде ще си?
Ха, отговори, де?

Анонимен каза...

И аз ще гласувам за г-н Сираков. Харесвам възгледите му и идеята за промяна на Троян и най-вече на мангустите.
Знам, че като патриот със сигурност ще го направи.

Анонимен каза...

За жалост това политическо мекере Даниел Сираков отново ще стане общински съветник, ще си върти личните интереси, ще си урежда бизнеса, ще се присламчва към проекти, които го облагодетелстват.

Анонимен каза...

Даниеле! Не считаш ли, че трябва да се знае, че си бил номенклатура? Няма лошо, но защо не си го казал, а трябва друг да го казва. А пишеш, че си казал всичко за себе си.

Анонимен каза...

Ганьо сирака,щте му се да кара влака,и да си вее баиряка няма даньо няма пак ще е дона щампиона тази троянска хиена уморена истоштена гладна хиена в общината иска пак хаха цирк троянски сте всичките,ганьо ако не успееш,пробваи в някоя реклама или в кино индистрята,пак е много доходоносно.

Анонимен каза...

Стига сте си чесали езиците и клавиатурите,Донка ще е новия кмет и толкоз.Данката ще е подкрепи щот няма по свясна от нея.

EDNA ISTINSKA BALGARKA каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
EDNA ISTINSKA BALGARKA каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...

Българко, нали знаеш:"Патриот е, душа дава, но не свойта душа братя, а душата на народа...!" Чини ми се, че Даниел е патриот от този сорт.

Сашо каза...

Хей ,анонимнико,когато коментираш Даниел,защо не си напишиш името или в одаята до жената е по добре да си без име?

Анонимен каза...

Даниел Сираков, очевидно е изграден политик,който има кауза,както и знае как да я осъществи,това може да се проследи и в приноса му от последния мандат като общински съветник.

Анонимен каза...

Даниел Сираков е вреден политик за община Троян. Както действащият кмет Донка Михайлова е вреден кмет със нейната вредна политика. Тя просто краде, както Енкин и Акимов крадоха. Стига вече с олигофренски кандидатури. Общината ще е по добре май без кмет или пък да хванем някой циганин за кмет , пак ще е по добре. Може и да краде по малко, знае ли някой..

Анонимен каза...

Имам чувството че този вестник Троян21 се чете от мен, от един олигофрен, който неможе да пише но пък е запознат със доста неща. И от други дежурни който са поставени от нашата кметица. Пародията на Герб и на цялата държава се пренася и в нашият град. Защо Донка е толкова гладна за повторен мандат, иска да уреди и пра пра внуците ли, какво иска да направи? Някакъв ужас е....... Всичко около тази Донка е някакъв ужас, незабелязан с просто око.. Простия човек няма как да забележи тя какво прави. Може да забеежи човек който в само навътре в нещата. Тя краде, краде и неспира да краде.

Минко Сливаров каза...

Ако Даниел Сираков е вреден ,19 посочи качеството,че нещо не ми се вързват обвиненията .Или ,като политически анализатор дай телефон за връзка с теб,може и да се получи добър разговор. А какво ще кажеш за фестивала на сливата?

Анонимен каза...

№ 19, ти не знаеш къде, в коя част на злобната ти главица те сърби,че да те почеши някой с по-голям кърпел! Вероятно знаеш, че пишещите в този форум не сме анонимни.Администраторът или интернет доставчика знаят кой стои зад всяко писане. Така,че внимавайте, за клевета можете да бъдете подведен под отговорност.Пред фактите и доказателствата и Господ мълчи! Ако ги имате, оповестете ги, нали пишете,че сте човек навътре в нещата по кражбите на Донка.Ако не желаете да ги изложите пред гражданството, има начин да бъдете принуден .....Така,че по-кротко в писането или задай си въпросите към Донка с конкретни данни за злоупотреби и настояване за отговор. Май не ти стиска,а! За последното ти изречение,законът е определил големи суми за плащане!!!!!

Анонимен каза...

Така като гледам колко устремено защитаваш Донка постоянно и непрекъснато, във всяка една статия постоянно и непрекъснато, сигурно и ти мажеш постоянно от злоупотребите с пари. И да, вярно е, аз немога да дам никакви доказателства, затова Господари на Ефира ще ровят по вашите общински проекти.

Анонимен каза...

Ей № 12-ти, много си прост и НЕГРАМОТЕН! Писането на ш, щ, шт се учи в 4-то отделение. С твоята неграмотност няма да те вземат да метеш в киноцентъра.И по-спокойно с Даньо! Злоба и завист се притежават най-много от неграмотници в този живот!

Анонимен каза...

Верно е неграмотен 12ти ама чудно ми е само Донка колко неграмотни цигани докара в градът само и само да гласуват за нея, незнам защо общината съобваща за извършени ремонти по проекти , по програми, по обществени поръчки и т.н.. А никъде кметицата не съобщава аджаба колко са ново регистрираните граждани в община Троян. Моля ви дайте информация за това нещо.

Анонимен каза...

Вижте ганьо ганьо е на кон,браво ганчо карай смело към общината,така или иначе нищо не става от теб но дано си ти че теи както кака Доца го е подкарала скоро всеки 2-ри ще е РОМ циганин,в нашият така бързо предизборно циганизиращ се град. Три пъти ура за Ганчо, Урааа Ураа Ураа! Давай Ганчо, давай, карай коня.

Анонимен каза...

Неразбирам какво против имате циганите? Расист ли сте? Несмятам че новото циганско преселение в нашият град има нещо общо с нашата кметица.

Анонимен каза...

Не напротив не съм расист. Нищо против нямам срещу циганското преселение във градът. Ако е възможно моля намерете един грамотен и един неграмотен циганин и им задайте въпроса-"Драги господа, за кого ще гласувате на предстоящите кметски избори?", грамоният ром ще отговори-"Аз ще гласувам за госпожа Донка Михайлова". А неграмотният отговаря-"Аз за Бсп, за Бсп". Нищо против нямам срещу циганското население във градът, против имам социалните помощи който общината раздава за новодошлите.. Абе пълни лайнарщини в тази Троянска оправа и нямам думи просто...

Анонимен каза...

Братчед, ти нямаш нито едно изречение без брутална правописна грешка !

Анонимен каза...

Добре бе във всяко изречение и във всяка дума имам правописна грешка, това променя ли фактите!? И ти пак си някой върл защитник на Бсп, кажи нещо за леля Дона, стига си ми търсил правописните грешки малоумник. Абе ти да не си някой грамотен РОМ, доволен от Донка Михайлова и така защитаващ я?

Анонимен каза...

Олееееееееееее майчице, този № 12,19 дава оценка на хората.Абе неграмотник, ти си по-зле в писането от циганите! Заключението на №29 е абсолютно вярно. Тежко ни.Какво да искаш от такива хора - качествена работа, правилно мислене и точна политическа ориентация в създадената ситуация? Такива като него се купуват най-лесно от предателските партии.!!!Жалко, много жалко!

Анонимен каза...

Тежко ще е вярно, ако пак е кака Донка следващите четери години! Тежко ще е за грамотни и за неграмотни, тежко ще е пак ако Даньо Сирака подкара влака. Ганчоо, Ганчоо яхай коня брат и не към Общината а право нагоре към Беклемето!

Анонимен каза...

Аз ще кажа само едно нещо, от сърбинът по нахален, по долен и по гаден е единствено и само македонецът. Сега всеки да го тълкува както си иска.

Анонимен каза...

Даниеле отвратителен си. Махаи се че дразниш хората леке такова.

Анонимен каза...

Абе вестникар на теб Донка ли ти плаща да триеш всички коментари бе човек? Направих два коментара за това колко цигани Донка е регистрирала в нашият град и ти взе та ги изтри? Сега ти пиша на кирилица и питам- Колко цигани Донка е регистрирала в нашият град през нейният мандат? Има хора които все намират правописни грешки, все туй не харесват, все онуй не харесват, хайде да видим колко са регистрираните цигани през мандата на Донка? Хайде кажете.. Донка да каже, Общината да каже или на който му е в правомощията...

Анонимен каза...

Госпожо Михайлова наистина ли сте толкова заета? Че нямате време да отговорите на този грешно правопишещ олигофрен? Във доста статий се поввявате, режете ленти, откривате това, откривате онова, моля ви отговорете, не за вашият целият мандат, а колко са регистриралите се Роми в градът през последните пет месеца? Мисля че имате време, две три минути да отделите време за да отговорите на въпроса. И смятам на сто процента че вие ежедневно и ежеминутно четете този вестник. Моля отново задавам конкретният въпрос:- Колко са новорегистриралите се Ромски преселници във градът? Дано утре във първият работен ден на седмицата, когато се оцъклите пред компютъра и видите този коментар, да се решите да отговорите, умолявам ви. За вас Ромите може да са свежи гласове но за мен са болна тема. Аз съм млад човек и несмятам да живея с вашите ромски гласоподаватели, затова че на вас ви е кеф и така ви е хрумнало, да печелите ромски гласове.............. Троян беше, чист български град. Но политика на Бсп в нашият град, в лицето на Дилян Енкин и сега във лицето ваша милост госпожа Михайлова, се циганизирахме... Това че на вас ви е скимнало да крадете още четери години на нас ни е писнало да се чудим дали децата ни ще оцелеят между тези цигани! Защото истината е че това правите, вие докарвате постоянно нови и нови ромски семейства така да го наречем. Очедивно е спрямо хората който се разкарват из градът. И така предизборно не виждам какъв е проблема за вас да оповестите колко е ново регистрираното ромско население. Надявам се да прочетете горно напесаното и да одговорите подобаващо както трябва да постъпи един истински кмет.Благодаря

Бачо кольо от "Дрянската чешма" каза...

Всичко зависи от качеството на хората!

Анонимен каза...

Дани,сигурно си направил много добрини на № 32,33, 34, че така те плюе и мрази.Добре ще е една среща с него на живо, че да си изкаже мъката.Аз знам ,че ти вече си се досетил кой е той!Срещни се и го успокой,че както се е разпенил от омраза, току виж,че недочакал изборите!!

Анонимен каза...

Ганьо не го познавам че да ми прави каквито и да било добрини ама аз мога да му направя добрина. Може да заеме главна роля във филмът Каубоят и Извънземните 2 или просто статист..?

Ганьо Балкански каза...

Даниел Сираков е минало,настояще и бъдеще за Троян ,а туризма,че ще го бъде ,факт е.Идват избори,кандидати много,нека всеки избира това,което му харесва по своя оценка аз ще избера Даниел Сираков,а ти Алеко?

Анонимен каза...

Само да не е пак Ромка Михайлова. Другото за мен не е важно, ще се радвам и Ганьо да е новият кмет. Само се моля Ромка да не става отново.

Анонимен каза...

Кръгла Нула си Сираков, не само за мен а цялото ми семейство и повечето ми познати който са будни граждани!

Анонимен каза...

Алооо РИО...

Анонимен каза...

№ 42, отново ти ли си, бе неграмотник! Нещо не можах да разбера какво е отношението на твоето семейство и на будните граждани към Сираков?

Анонимен каза...

http://lovechmedia.com/%d1%80%d0%b5%d0%b3%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b8/%d1%82%d1%80%d0%be%d1%8f%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d0%b7%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b5%d0%bd-%d0%b4%d0%b5%d0%b1%d0%b0%d1%82-%d0%b8%d0%bb%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d0%bc%d0%b0%d0%b3/

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |