Спасете ме от набезите на циганите!

* „Заслужавам си го. Нямам неплатени данъци, такси, глоби и други задължения към държавата и общината”

Читателите ни пишат

Читателско писмо по болезнена тема – циганските набези срещу чужда селскостопанска продукция. Проблемът е много тежък в селата в полските райони, но, както се вижда, го има и при нас и не бива да го премълчаваме. И да си траем. Иначе никога няма да намерим решението. „Моля ви, опазвайте ми реколтата!”, обръща се към кмета на Троян авторката Димитрина Цонкова, чийто имот в кв. „Балкан” (Долно Трапе) е атакуван всекидневно. Т21

***
До:  Донка Михайлова, кмет на община Троян
Копие: Магдалена Цвяткова, кметски наместник на с. Горно Трапе
в-к „Троян 21”

Г-ЖО КМЕТ, живея в кв. „Балкан” на гр. Троян, последната къща в посока с. Горно Трапе. И много Ви моля да ме спасите от набезите на циганите!

ОВОЩНИТЕ ми градини са около къщата. Постоянно ги посещават циганите (по тяхна тактика – изпращат децата) и берат без каквито и да са задръжки плодовете. Когато ги гоня от имота си, те ме замерят със сливи и ми показват среден пръст. Вечер, като изпрегнат конете си, ги натирват и цяла нощ са пред къщи и в градините ми. И това не са единични случаи, а постоянна практика. А ние не сме си обрали сливите, ябълките, крушите, орехите…

МОЛЯ ВИ, опазвайте ми реколтата! Мисля, че е в правата и нещо повече – в задълженията Ви. Заслужавам си го. Нямам неплатени данъци, такси, глоби и други задължения към държавата и общината.

ИЗВИНЕТЕ ме, ако съм поискала повече от това, което заслужавам. Извинете ме и за тона, с който се обръщам. Но положението е нетърпимо!!!

7 септември 2015 г., Троян
С уважение:
Димитрина Г. Цонкова

15 коментара:

Анонимен каза...

Жената е права, но е грешен адресата. Не кметицата следи за законността, а полицията!

Анонимен каза...

Ами тя кметицата на Трапето, освен че построи параклис, в който никой не влиза, не е разрешила нито един проблем на селото. Дори да й се оплачеш, вдига рамене невинно.

Анонимен каза...

България е в гражданска война и ако не я спечелим край...няма ни.

Анонимен каза...

До потърпевшата: Няма да ти помогнат нито от кметицата нито от полицията. Може да дойдат, набезите ще спрат за малко и после пак същото. Полезен хо-само един в 2 варианта, изрязваш всички дървета или продаваш и се махаш. Троян няма да стане като Гърмен. В троян са еснафи и страхливци.Сигурен съм, че циганите до теб са с незаконни къщи и на общинска земя, но така е и на циганския завой при Балабанското, така е и при бившето топливо. Е и? Нещо да е предприела кметицата? Или ДНСК Ловеч?Така че продавай и бягай нейде дето няма мангали.

Анонимен каза...

Точно преди избори и то проблем с цигани, няма кой да ти помогне. Нали точно циганите и пенсионерите избират днешната управа на града.

Анонимен каза...

Не съм съгласен със 1-ви! Правилно жената е адресирала жалбата си до кмета на общината. Съгласно Закона за опазване на селскостопанското имущество, кметовете на общини организират, ръководят и контролират опазването на селскостопанското имущество на територията на общината, а органите на МВР оказват съдействие. Съгласно горепосочения закон, пуснатите свободно и нанасящи вреди коне трябва да се задържат и на собственниците им да се налагат административни наказания или после добитъка да се продава на публична продан. Така че, уважаеми съграждани, добър или лош, закон има, но...няма кой да го изпълни и хората страдат! Защо й трябва на кметицата да се конфронтира с циганите в това предизборно време, нека си страдат възрастните и беззащитни хорица, които винаги са били изрядни към общината и държавата! Авторката на писмото не е права само в едно - тя не може да разбере, че средния пръст, който й показват циганите, реално й се показва от...общината! Както се казва - мила родна картинка!

Анонимен каза...

Ако разчитате на нашата полиция сте живи умрели.
Най-много да напишат някой акт на някой сополанко на пътя, а сериозните проблеми се подминават. Виждат ги и ги подминават НАРОЧНО.
Все пак ако глобят нашият човек или синчето на на някой бизнесмен ще има поругаване от началството, че гони спонсорите.

Анонимен каза...

Незнам коѝ ,но едно голямо браво,че им затворихте на мангустите едно от сборищата на кранти и каруци при бившата баня!Само така леко по леко и аѝде в Индия!!!

Анонимен каза...

прочетох шестия коментар,личи си че е писан от грамотен и знаешт човек браво.

Анонимен каза...

Грешен е адресантът. Знайно е, че идват избори и също така е знайно, че тези с каруците са основни избиратели на иначе обявената от парламента за престъпна БКП .

Анонимен каза...

Пак гласувайте за Дона и циганите ще станат още повече! Кой иначе да я избере?

Анонимен каза...

Браво, 8-ми. И аз имам желание всички до един да хванат пътя за Индия и повече никога да не виждам, нито да помирисвам мангал!!! Ако скоро не видя да се случи някакво развитие в тази посока, ще хвана пътя аз и семейството ми, само че за белия свят, понеже с тази тенденция скоро тук ще бъде самата Индия!

Анонимен каза...

То сякаш при Енкин и Акимов нямаше подобни измети! Нашите коренни цигани ни стигаха, а кой регистрира чуждите в Общината ни № 11. Вероятно знаеш.???

Анонимен каза...

Предатели на собствения си народ.

Анонимен каза...

Предавам народа си, защото той мен ме предаде! Предавам държавата с най-голямо удоволствие, защото тя мен ме предаде. И така нататък ... айде чао от мен ... и колкото може по-далече от тук и от мангалите. Те ще ни заместят достойно, не се притеснявай - поне по бройка, ще я допълнят, не се притеснявай за това 14-ти!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |