Отчитаме туристически ръст от 23% за полугодието

* Донка Михайлова: „Тези факти не може да не ни радват, тъй като те показват резултатите от една целенасочена политика”

Добрата новина

ОЩЕ ЕДНА оптимистична троянска новина – подадените справки-декларации от хотелите в Троянско за първото полугодие на 2015 г. сочат значително увеличение на нощувките на туристи в района, и това на фона на отбелязания туристически спад за страната ни като цяло, съобщи на редовната си месечна пресконференция кметът Донка Михайлова. През м. юни са реализирани 12 468 нощувки (срещу 8407 за същия период на миналата 2014 г.), което прави рекорден ръст от 58%. Сериозен ръст от 27% има и за предходния м. май. А общото увеличение за полугодието е 23% - реализирани 51 881 нощувки за първите шест месеца на 2015 г. при 42 188 за първите шест месеца на 2014 г. Според оценката на специалистите факторите за увеличението са основно два: най напред – добрата работа на хотелиерите в посока повишаване качеството, включващо и разнообразяването, на предлаганите туристически услуги; и после – засиленият интензитет на дейностите на Общината по налагане на марката „Троян”.

„ТЕЗИ ФАКТИ не може да не ни радват, тъй като те показват резултатите от една целенасочена политика, осъществявана на територията на общината години наред. Ние положихме доста усилия да промотираме по различни начини община Троян”, коментира г-жа Михайлова. Тя определи като важен фактор за туристическия ръст активно предлагания през последните няколко месеца туристическия продукт „3 дни в Троян”, участието на Общината в атрактивни туристически изложения у нас и в чужбина и положените „доста усилия за подобряване на туристическата инфраструктура”. Справките пък показват, че най-голяма туристическа активност в района се отбелязва покрай няколкото натрупали национална известност културни събития, организирани от Община Троян – Фестивала на сливата, Рок академията и възобновения Международен фестивал на занаятите в с. Орешак. 

Т21

Още по темата:

6 коментара:

Анонимен каза...

Чудо голямо туристите.
Унищожете напълно индустрията и чакайте да се храните от туристи.

Анонимен каза...

При 100% годишна запълваемост на хотелската база в община Троян - това прави около 1 200 000 нощувки годишно. За половин година това са 600 000 нощувки. От тази поредна "ода на радостта" научаваме, че за полугодието са реализирани 52 000 нощувки. Това прави някъде около 11,5 % запълваемост на туристическата база на територията на общината.
При 11,5% запълваемост вариантите са няколко
1. Хотелите фалират защото не могат да се издържат при такава НИСКА ПОСЕЩАЕМОСТ.
2. Хотелите работят на загуба и перат пари
3. Община Троян не е в състояние да контролира и отчита реалния брой на туристите.
Както виждате, поднесения ни пореден журналистически хвалебствен бълвоч няма нищо общо с реалностите.
Понеже Троян се е напълнил с "професионални овце" на които можеш да пробуташ всякаква вестникарска помия, напълно излишно е да споменавам, че след промяна на закона, хотелите плащат годишен туристически данък върху 30% запълваемост. А тук пищят от радост какви успехи са постигнали с 11,5% запълваемост.
Жалък ПиАр от и за жалки хорица.

Анонимен каза...

Абе,вие вярвате ли си на тия глупости?
Ако наистина си вярвате,имате нужда от специализирана лекарска помощ каквато в троянската болница не могат да ви предоставят.

Анонимен каза...

Индустрията в ТРОЯН се разруши много преди Донка. Последно затвори Хемус, тогава кмет беше Акимов. Респективно Радевски

Анонимен каза...

Аз не чета много-много статиите, ама гледам картинките...
Та кога е било световното по борба в троян и защо борците са без глави?!

Анонимен каза...

Донка щет се насере от напани преди изборите,гласуваите хора ама да знаете комонист хубава работа никога не е варшил,винаги сере лаина и после гледа тпо като крава в период на сране

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |