10 са мераклиите за кмет на Троян

* Няма го Пеевски, ДПС с кандидат за пръв път, кукувци бол

 Местни избори 2015 Актуализиран

ВЧЕРА станаха ясни окончателните кандидатури за кметския пост в община Троян на предстоящите на 25 октомври Местни избори 2015 – цели 10 души, сред които осем мъже и две жени. Което надхвърля бройката на мераклиите за кмет на Троян на предишните Местни избори 2011 – тогава бяха „само” 8.

Какво прави впечатление в тази кандидаткметска троянска десетка?

НАЙ-НАПРЕД – очите боде липсата сред кметските претенденти на инж. Илиян Пеевски, който от втората половина на 90-те години неизменно е в надпреварата. А защо го няма - не се знае, но със сигурност отказът на този наш абсолютен Homo Politicus не е добър знак. Все пак в една доста абстрактна политическа декларация, прочетена на последната за мандата сесия на Общинския съвет (24 септември), инж. Пеевски внесе известна яснота, цитираме: „Да се изправиш срещу една бандитска и унищожаваща ни Система – това не се прощава на никого. За тези два мандата бях подложен на безпрецедентен терор – психологически, икономически, социален и най-вече политически. Трябваше да бъда дискредитиран и унищожен като политик за назидание на всеки, дръзнал да се изправи срещу упадъчната Система на троянския посткомунизъм и обикновен политически бандитизъм и управленско безсилие (...) Днес мога да го призная – троянските партии и политици победихте не само мен. Вие окончателно унищожихте Демокрацията и вече няма кой да ви пречи...”.

ПОСЛЕ – след като на последните парламентарни избори най-после вкара свой ловешки депутат, сега апетитите на ДПС видимо са нараснали. И вече смело издигат свои хора навсякъде из областта, включително в Троян, което не се е случвало досега.

ТРЕТО – наред с партийните кандидати (без значение дали са от големи или малки партии) сега има и двама представители на местни коалиции: ясната „Избор за Троян” и енигматичната „Демократично бъдеще”.

ОЩЕ – забелязва се засилваща се маргинализация. Казано направо, докато в предишни избори кукувците в листата бяха един-двама, сега са доста повече. Което буди определени размисли от типа – дали са луди или се правят на луди (изпълнявайки нечия платена поръчка). Май че същият процес се забелязва и в листите за общински съветници, но за това ще говорим отделно.

И така, ето ги кандидатите за кмет на община Троян на Местни избори 2015, изреждаме ги според поредността на регистрацията им в ОИК (Общинската избирателна комисия):

Даниел Кънчев Сираков, ВМРО-БНД
Станислав Иванов Стефанов, НФСБ
Марин Тодоров Вутов, коалиция „Демократично бъдеще”
Димитър Власков Шишков, ГЕРБ
Марин Маринов Вачевски, ПП „Движение Напред България”
Венелин Маринов Ангелов, коалиция „Избор за Троян”
Захари Захариев Велев, ДПС
Лидия Маринова Кирилова, ПП „Атака”
Донка Иванова Михайлова, БСП
Митко Цочев Нанковски, ПП „Нова алтернатива”

Т21

16 коментара:

Анонимен каза...

Кои са т. нар. "кукувци". И по какъв обективен признак са определени, за да може всеки лесно да разбере в обкръжението си кой какъв е?

Аугусто Пиночет каза...

Кукувци сме всички ние, че търпим тази оглозгана държава да я грабят и тъпчат 339 партии, партийци и партийни секретари. Бог да пази България!

Анонимен каза...

Познавам двама от кандидатите една от жените и един от мъжете. Съвсем не са нито кукувици, нито платени. Те са хора мислещи и действащи. И двамата заслужават да са кметове на града.

Анонимен каза...

Г-н Г.Маринов пак "малко" се е пообъркал. В средата на 90-те Пеевски все още работеше по американския проект за Троян и продължаваше да търси пари и инвеститори за града си. Очевидно г-н Маринов се е объркал от факта, че през януари 97-ма Пеевски откриваше и водеше всичките 16 митинга срещу управлението на БСП и Виденов, докато днешните "утвърдени /за/ демократи" странно защо отсъстваха. По това време нито е бил член на коя да е партия, нито е участвал в троянската политика до 2005-та г. През 99-та като гражданска кандидатура се изправя срещу троянските партии и ви представи списък с 25 финансови институции, от които Троян можеше да получи огромни финансови грантове или безлихвени заеми от европейски или американски финансови донори. Само че тогава троянците си искаха БСП и Енкин, а СДС правеше всичко възможно да издига възможно най-неизбераеми и странни кандидати за кмет, докато напълно се самоунищожи.
Така че Пеевски се занимава активно с политика след 2005-та година, когато пое Атака Троян и която към 30.03.2013 г. бе направил вече първа политическа сила в Троян /според социологическо проучване направено от ГЕРБ Троян/. Само че тогава бяха задействани други механизми /вкл самата Атака/ за да бъде спрян. Пеевски се бе изправил срещу Системата, а това никой не го прощава и никой няма да го позволи, дори собствената му Атака, която се оказа също част от тази Система.
Вие, г-н Маринов, също положихте огромни усилия за да дискредитирате и унищожите Пеевски като политик и вярно да служите на тази Система. Днес от какво сте недоволен? Ето, победихте, Пеевски го няма, радвайте се. Останаха само любимите ви кадри на БКП и Комсомола, както и на безличния слугинаж около тях. Прехода в Троян приключи. "Последния мохикан" от онези демократични времена след 90-та е унищожен с общите ви усилия. БКП, ДКМС и ДС в Троян /БСП, ГЕРБ, Избор за Троян, ДПС, ВМРО/ вече са единствени и безалтернативни. Остава ви само една крачка до "светлото бъдеще".
П.п. Г-н Маринов, наясно ли сте какво означава написаното от вас „Homo Politicus“? Защото ако това означава „стереотипно поведение на човек в политическа обстановка“ /вж http://www.definitions.net/definition/homo%20politicus/ , то за Пеевски всичко друго може да се каже, но не и че е стереотипен. Точно обратното!

Анонимен каза...

Така: 1. Даниел Сираков
2. Димитър Шишков
3. Венелин Ангелов
4. Донка Михайлова

Анонимен каза...

3-ти и аз познавам един от кандидатите, но той е пълна кукувица. Т.е. неговата жена обикаляше пияна по града да го плюе колко неструвал и я унижавал с любовниците си, а сега се правят предизборно на "щастливо семейни". Това се нарича душевна нечистоплътност и липса на морал и ценности. Такъв човек не може да защитава интересите на обществото и от това ИЗВОДА Е: че се е кандидатирал единствено за собствени облаги.

Анонимен каза...

7_ми .. Имаш предвид Д. Шишков или по-точно "ДС Ченгето".

Анонимен каза...

Защо не публикувате и кандидатите за кметове на селата.Там каква душевна нечистоплътност ще цъфне, особено за някой от кандидатите на ГЕРБ.

Анонимен каза...

Те Шишков си го предложиха, понеже знаят, че е путю без характер и мнение, а какво по удобно нещо за тези, които искат да управляват Троян инкогнито!

Анонимен каза...

Аз пък съм убеден, че Шишков се е самопредложил, познавайки го каква подмолна мижетурка и слагач е!

Анонимен каза...

Ами по принцип нормалните хора се занимават с нормални дела.Кой читав човек, ако не е комплексар или самонадценила се кукувица ще се занимава с политика в България?!!!

Анонимен каза...

Коя е Лидия Маринова Кирилова- кандидат за кмет от Атака?
Просто не се сещам, нямам нищо против нея.

Анонимен каза...

Лесно се познават кои са аустсайдери...
Потърсете снимките на кандидатите в ГУГЪЛ и ще ги познаете недоразуменията....

Анонимен каза...

Шишкови защо се разведоха в Севлиево, в Троян съдилище няма ли?

Анонимен каза...

При него нали всичко е тайна конспирация!Мисли си, че като си е скрил главата в пясъка, гъзът му не стърчи гол навън!ХАХАХА

Анонимен каза...

Защото в Севлиево цените не са като Троянската пресоли манджа.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |