Новият шеф на Поделението встъпи в длъжност

* Полк. Лъчезар Марковски оглави Военния картографски център в Троян, досегашният шеф полк. Румен Димитров – началник на службата в София, замества полк. Георги Гладков
Назначения
Полк. Лъчезар Марковски (вляво) приема длъжността от полк. Румен Димитров
СЪГРАЖДАНИНЪТ ни полк. Лъчезар Марковски е новият началник на Военен географски център – Троян и при встъпването си в длъжност бе повишен в звание, от подполковник в полковник, със заповед на министъра на отбраната Николай Ненчев. До този момент полк. Марковски бе зам.-началник на центъра. Досегашният шеф на троянското Поделение (троянци продължаваме да наричаме така Военния географски център или още военно формирование 24 430) – полк. Румен Димитров, също получи повишение и вече оглавява Военно-географската служба на Българската армия (БА), чието звено е центърът в Троян.

Полк. Марковски в разговор с областния управител д-р Бояджиева
На гостите бе показан музеят на Военния картографски център
ЦЕРЕМОНИЯТА по сдаването и приемането на ръководния пост на Военния географски център в Троян се състоя в петък (10 юли), като сред гостите бяха и областният управител на Ловеч д-р Мадлена Бояджиева, игуменът на Троянския манастир Негово преосвещенство епископ Сионий, председателят на Общинския съвет в Троян инж. Ангел Балев, зам.-кметът Ангел Ангелов. Г-жа Бояджиева връчи свой поздравителен адрес, в който бяха откроени заслугите на троянското Поделение за развитието на българската армия и бе отдадена заслужена почит на поколенията български топографи, геодезисти, картографи и картоиздатели, работили тук. След като тържествено встъпи в длъжност, полк. Марковски разведе гостите из модерната база на центъра и им показа музея, където се съхранява военният геодезически и картографски фонд на България.

ДА ПРИПОМНИМ – Военният географски център в Троян, който е подразделение (производствената структура) на Военно-географската служба на БА със седалище в София, е специализиран в извършването на полеви измервания, дистанционни изследвания, картография, технологии, стандартизация, полиграфия и т. н. и на практика обслужва пълния технологичен цикъл по създаването и издаването на един картографски или по-общо - геоинформационен продукт, независимо от неговия вид и формат. Казано по-просто – тук се изработват и отпечатват всички географски карти на България, включително тези с тясно военно предназначение, като центърът работи по стандартите на НАТО и Европейския съюз.

Полк. Румен Димитров, полк. Георги Гладков
ЛЮБОПИТНОТО е, че новоназначеният шеф на Военно-географската служба на БА полк. Румен Димитров замества на поста друг троянец –
полк. Георги Гладков, който бе начело на службата 12 години (от 2003 г.). Полк. Димитров бе началник на Военен картографски център – Троян от 2013 г., като преди това на два пъти бе зам.-началник на службата в София.

Т21   
Още по темата: 

12 коментара:

Анонимен каза...

Без мамин Ангелчо и новизлюпения политик Миховски, това назначение е нямало как да стане ! Адски досадно и смешно е да се буташ навсякъде само и само защото си мислиш, че правиш нещо !

Анонимен каза...

Нали се сещате, че ако я нямаше др.Бояджиева и онова смешното гербаджийско политиче - никаква "статия" нямаше да има за тази рутинна смяна на началници.

Анонимен каза...

Tо пък голяма новина за някакво измислено поделение някъде си!

Анонимен каза...

Рутинна смяна, ама .....кога стана началник, и веднага назначи жена си на работа при военните в Ловеч

Анонимен каза...

тия колко пари гълтат от бюджета не е истина

Анонимен каза...

Май Ваня Давидова се включи!!!

Анонимен каза...

Честито повишение и звание полковник на Лъчо! Макар, че полковник не е звание, а диагноза, биха казали зевзеците. Да си жив и здрав и успехи в службата!

Анонимен каза...

1-ви, то Миховски е наблюдател на ГРОБ от хамериканска страна. За Ачо Джибрата знаем...софра да има.

Анонимен каза...

Поделението е с огромен принос в превръщането на ул"Христо Цонковски" в паркинг.....

Анонимен каза...

Какво "военно" поделение, бе. Това са скъпо платени чиновници вършещи работа, която могат да вършат и цивилни. Най-бедната държава в Европа си позволява Картографската база да е пълна с офицери, които работят от...до..., като чиновници, които не знаят какво е истинска военна служба, а ще се пенсионират като истинските офицери, които са били по полигоните и палатките в студ и пек. За онези няколко мърли с униформа не ми се и говори. Едва ли знаят , защо носят пагони, но един ден и те ще бъдат млади пенсионери без да са спали при минусови градуси на полето .... Ходят без шапки из града, едва ли са чели уставите (всъщност той вече е един) , и вместо да си вършат работата като цивилни-хоп пагони... Това е подигравка , както с истинските военнослужещи, така и с данъкоплатците...Толкова ли сме богата държава ?

Анонимен каза...

Дали дамите от поделението са правили фелацио в униформа на неуниформен?Това е важен момент от военната им биография.

Анонимен каза...

За бедна държава, като нашата и за малка армия, като българската, това т.н. "поделение" трябва да е с цивилни служители. Просто дейността , която изпълняват не може да се вмести в понятието "първа категория труд". Само си разнасят офицерските униформи и получават офицерски заплати за работа, която може да вършат и цивилни лица. А мадамите с пагони не са случайни, това е ясно. Ще си вземат един ден пенсиите здрави като бикове, на фона на истинските военни, служили истинска служба и имащи по една дузина хронични заболявания. Тези "военни" наистина са подигравка с истинските офицери и с тези, които им плащат за военни с данъците си...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |